Skrevet av: Håkon Rolstad Nilsen

 

Lørdag 3. august sparkes sesongen i gang i League One. Her følger et tabelltips med en rask gjennomgang av de 24 lagene som spiller i League One den kommende sesongen.

 

Ipswich Town:
For første gang i League One på over seksti år. Har beholdt mange av de etablerte spillerne som Skuse, Chambers, Judge og Huws, enn så lenge hvert fall. De har mistet Bialkowski til Millwall, men Will Norris og Tomas Holy skal være bra nok i League One. Inn portene har blant annet James Norwood og Luke Garbutt kommet. En med PL-erfaring og en med en svært imponerende målstatistikk i lavere divisjoner. Ipswich har alltid vært kjent for å få frem spennende unggutter og jeg tror at Downes, Dozzell, Woolfenden og Lancaster vil være med å bidra til at traktorguttene går direkte opp som mestere.

Peterborough United:
The Posh havnet rett utenfor play-off plassene i fjor, men ser kraftig forbedret ut i år. Mark Beevers, Frenkie Kent, Christy Pym, Mo Eisa, George Boyd og Niall Mason er meget gode signeringer på dette nivået. Det lukter svidd av at Maddison og Boyd skal servere Ivan Toney og Mo Eisa på topp. Forsvaret er bedre enn på lenge, og det er har ofte vært ankepunktet til de blå. Josh Knight har også kommet på et nytt lån etter et meget bra låneopphold i fjor.

Portsmouth:
Røyk i semifinalen i play-off i fjor, og jeg tror de må ta turen via play-off dette året også. De har mistet Matt Clarke og Jamal Lowe, og det er en bekymring. Sean Raggett, Marcus Harness, Paul Downing, Ellis Harrison og ikke minst, John Marquis, har ankommet klubben, og det gjør de til en meget sterk utfordrer til de to over. Sistnevnte banket inn mål for Doncaster i fjor og er vel en av de største favorittene til å bli toppscorer i ligaen.

Sunderland:
Tapte playoff-finalen mot Charlton i fjor. Det i en sesong hvor alle forventet at de skulle gå direkte opp til Championship. Forventningene er skyhøye i nord-vest og jeg føler ikke at stallen deres står noe foran de andre klubbene i toppen. Will Grigg kommer alltid til å levere på dette nivået, og spillere som Chris Maguire, Max Power, Conor McLaughlin og Jordan Willis har masse å bidra med. De har mistet Bryan Oviedo og Lee Cattermole, og jeg tror forventningene i en kombinasjon med spillerstallen gjør at de havner på 4.plass.

Rotherham:
Alltid et lag å regne med. Dog har det vært store utskiftninger i sommer. Sentrale spillere som Semi Ajayi, Will Vaulks, Joe Newell og Ryan Williams har forlatt klubben. De har fått inn erfarne Shaun MacDonald fra Wigan og spennende Freddie Ladapo fra Plymouth. Ellers i stallen finner vi erfarne spillere som Jon Taylor, Richard Wood, Joe Mattock og Kyle Vassell. Alle har kvaliteter nok til å levere meget godt i League One.

Lincoln City:
Klare for League One etter en meget imponerende sesong i fjor. Jeg tror at de gode tidene fortsetter hos Lincoln. Jorge Grant, Jack Payne og John Akinde kommer til å plage ethvert forsvar i ligaen. Jason Shackell, Harry Toffolo, Michael Botswick og Bruno Andrade gjør meg ikke noe mindre sikker på at laget som spiller sine kamper på Sincil Bank kommer til å gjøre en god sesong.

Doncaster:
En imponerende sesong som endte med play-off semifinale. Suksesstrener Grant McCann og storscorer John Marquis er borte, men jeg tror likevel at Rovers skal slå godt fra seg. Ben Whiteman, Reece James, Ali Crawford og Kieran Sadlier er alle meget gode spillere på dette nivået, og hvis de får erstattet John Marquis før vinduet stenger så tror jeg Doncaster komme til å henge med i år også.

MK Dons:
Nok et lag som kom fra divisjonen under. En sterk frontrekke med Joe Mason, Kieran Agard og Jordan Bowery lukter det mål av. Regan Poole leverte for Newport County i fjor og Hiram Boateng har også ankommet klubben. Fra før av har man spillere som Conor McGrandles og Joe Walsh. Kanskje litt overraskende at man setter MK Dons såpass høyt, men det er en positivitet i klubben samt at klubben har gjort noen gode overganger.

Fleetwood:
Dommen til villbassen, Joey Barton, skal falle i oktober. Det er vanskelig å si hvor mye det kommer til å påvirke klubben. Uansett har de forberedt seg godt til en ny sesong. Paul Coutts er skadefri og blir en stor forsterkning sammen med Josh Morris. Hos rødtrøyene finner man også spillere som Ashley Hunter, Dean Marney, Lewis Coyle, Jordan Rossiter og Paddy Madden, så Joey Barton har flere kvalitetsspillere i troppen.

Shrewsbury:
Shrewsbury overrasket de fleste for to sesonger siden da de holdt på å gå hele veien opp til Championship. I fjor var de nærme et nedrykk, men i år har jeg troen på at det blir bedre tider på New Meadow. Ringreven Steve Morison er hentet inn på topp og han tror jeg kommer til å garantere minimum 15 mål. Ellers har de et meget godt forsvar med spillere som Scott Golbourne, Donald Love, Ethan Ebanks-Landell og Aaron Pierre. På midten har de rivjernet Anthony Grant og solide Ollie Norburn.

Oxford United:
Tariqe Fosu, James Henry, Cameron Brannagan og Jamie Mackie er spillere som hadde gått inn på flere av topplagene i ligaen, og jeg tror de kommer til å bidra til at Oxford henger med en stund i kampen om play-off. En annen mann som kommer til å bidra er unggutten Ben Woodburn som har kommet på lån fra Liverpool. Dog tror jeg de må trekke det korteste strået ettersom de har mistet viktige Curtis Nelson til Cardiff i forsvaret, og det ser noe tynt ut.

Blackpool:
Endelig er Oyston-familien borte og positiviteten er tilbake. Simon Grayson har kommet inn som trener og Sully KaiKai har kommet inn på vingen. Han skal sammen med Joe Nuttall, Jay Spearing og Liam Feeney sørge for at fansen på Bloomfield Road endelig får noe å juble for igjen. Jeg tror det blir en mellom sesong for gutta i oransje, men har stor tro på at sesongene som kommer vil bare bli bedre og bedre.

Bristol Rovers:
Et noe profilløst lag, men likevel et meget jevn og stabilt lag. Mark Little har kommet inn på høyrebacken og han kan fort vise seg å være en meget god signering. På topp er Rovers avhengig at Jonson Clarke-Harris fortsetter å banke inn mål. Sercombe og Upson på midten jobber og sliter, og jeg tror at det er nok til at Rovers får en ok sesong midt på tabellen.

Coventry:
I år skal Coventry reise til Birmingham for å spille hjemmekamper. Det blir spesielt å spille på St. Andrews og vi får håpe at stadion situasjonen ordner seg på sikt for de lyseblå. Jordan Willis har reist til Sunderland for å bli med i Netflix, men han har blitt erstattet med Kyle McFadzean fra Burton Albion. Jordy Hiwula, Maxime Biamou og Jamie Allen kommer til å bidra til at Coventry havner trygt midt på tabellen. Franskmannen Wesley Jobello virker også veldig spennende.

Gillingham:
Det har vært voldsom gjennomtrekk i klubben fra sør for London i sommer. Upopulære Steve Evans har kommet inn som manager og har hentet en hel haug av spillere. De har mistet sin viktige spiss, Tom Eaves, men jeg tror at Gillingham skal klare seg greit uansett. De har spilt ni treningskamper i sommer, så ikke vær overrasket hvis Gillingham får en kjempe start på sesongen. Evans har blant annet fått inn Mark Marshall, Mikael Mandron, Stuart O’Keefe og Lee Hodson, så jeg tror det blir en sesong på det jevne med Gillingham, men man vet aldri med Evans på spakene …

Burton Albion:
Sentrale spillere er borte fra den sjarmerende klubben, ettersom Jamie Allen, Kyle McFadzean og Marcus Harness alle har fått nye arbeidsgivere. De har fortsatt klassespillere som Lucas Akins og Liam Boyce i klubben, og sistnevnte er god for mange mål hvis han holder seg skadefri. Bakover seg det dessverre tynt ut og det er derfor The Brewers havner et stykke ned i mitt tabelltips.

Tranmere Rovers:
Nyopprykket for andre år på rad og positivismen er stor på Prenton Park. De har mistet sin viktige krumtapp James Norwood til Ipswich, men jeg tror at Stefan Payne, Paul Mullin og Morgan Ferrier vil score nok mål seg imellom til at savnet ikke blir altfor stort. Erfarne Darren Potter er på plass, og det samme er den spennende midtstopperen Sid Nelson som var på lån hos Tranmere tidligere. Jeg har også fryktelig sansen for Manny Monthe i midtforsvaret til de blå-hvite og jeg tror at de holder seg med god margin i årets sesong.

AFC Wimbledon:
Kun målforskjell unna nedrykk i fjor og de har mistet sin viktigste spiller, Deji Oshilaja, til Charlton. Det gjør at forsvaret ser fryktelig tynt ut, men fremover på banen så har de fått inn Callum Reilly og Michael Folivi. Joe Pigott og Anthony Wordsworth vil også kunne bidra positivt og jeg tror det holder til en fornyet kontrakt i League One.

Southend:
Enda et lag som var målforskjell unna nedrykk i fjor, og de ser veldig avhengige ut av deres spiss, Simon Cox. Den tidligere Reading-spissen må levere mål, og det gjerne med leveranse fra høyrevingen Michael Kightly. Luke Hyam og talentet Dru Yearwood må også stå frem for at klubben ikke havner i nedrykksstriden. Et tynt forsvar har blitt forsterket med erfarne Liam Ridgewell og han blir viktig.

Accrington Stanley:
Overraskelseslaget som rykket opp mot alle oss fra League Two før fjorårssesongen er klar for en ny sesong i League One, og det blir et tøft år. Stallen er hverken styrket eller svekket og jeg syns det ser tynt ut. De er svært avhengige av at Billy Kee og Sean McConville leverer for at de skal bli værende i divisjonen.

Rochdale:
Ian Henderson er det første som slår meg når jeg hører Rochdale og det er ikke så rart. Han har bæret laget på sine skuldre de siste sesongene, og denne sesongen blir vel intet unntak. De har et godt akademi som har fostret både Oliver Rothbone og Callum Camps, så det blir spennende å se om ungguttene er voksne nok til å gjøre noe med tabelltipset mitt. Jeg tipper Rochdale ned i League Two. Dog skal det sies at fra plass 18. og nedover, så er det særdeles jevnt.

Wycombe:
Gareth Ainsworth går løs på sin sjette sesong hos Wycombe og det er en av få positive ting å peke på. Det er trangt økonomisk, og det syntes godt på spillerstallen. Akinfewa har blitt 37 år og kulthelten er på en dalene kurve hva gjelder ferdigheter og bidrag på banen. David Wheeler blir viktig sammen med Josh Parker, samt at Dominic Gape og Fred Onyedinma er gode på midten. Bakover på banen har de mistet Jason McCarthy til Millwall og det ser litt tynt ut.

Bolton Wanderers:
Klubben er satt under administrasjon og starter med -12 poeng. Per dags dato er det 6 seniorspillere på kontrakt. Erhun Oztumer, Ben Alnwick, Luke Murhpy og Josh Magennis er alle gode spillere på dette nivået, men jeg tror det blir i tynneste laget for Bolton. Hvis det ordner seg før overgangsvinduet stenger og de får inn noen spillere på lån, så kan de ha en viss mulighet til å utligne minuspoengene sine og jakte resten av lagene i bunnen av tabellen.

Bury:
Nok en trist skjebne. En eier som gikk gjennom EFL sine kriterier da han kjøpte klubben sliter nå voldsomt med å få pengene på bordet. Ansatte og spillere er ikke betalt siden mars, og nesten hele stallen fra fjoråret har reist videre. Suksesstreneren Ryan Lowe har gått til Plymouth og det gjelder flere andre fra støtteapparatet. De starter også med -12 poeng og første kamp er allerede utsatt. Vi får krysse fingrene for at det ordner seg for både Bolton og Bury.

About The Author

Leave a Reply