Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamper søndag:
16.00: Huddersfield Town – Blackburn Rovers (Viasport 2)

Søndagens oddskupong:
Birmingham City – Leeds United (Borteseier til 1.68)
West Bromwich Albion – Middlesbrough (Hjemmeseier til 1.56)

Totalodds: 2.62
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

Jeg og Arnstein Friling har satt opp det som vi mener har vært “Høstens lag” i Championship. Hvem som kom med på lagene kan du sjekke ut ved å trykke på denne linken her.

 

 


 

Huddersfield Town – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Alex Prithcard og Fraizer Campbell er muligens tilbake hos vertene, mens Jonathan Hogg er usikker etter skaden han pådro seg forrige kamp. Hos gjestene er Bradley Dack og Greg Cunningham ute resten av sesongen, mens Corry Evans, Ryan Nyambe og Tosin Adarabioyo er usikre.

Danny Cowley har gjort Huddersfield Town et vanskelig lag å møte, men fortsatt sliter de litt med å komme seg unna bunnstriden. Boxing Day ble det tap borte mot Middlesbrough, men i de tre foregående kampene ble det syv poeng for Yorkshire-klubben. Foran søndagens runde ligger The Terriers på en 20. plass med fire poeng til nedrykksplass. Hjemme på John Smith`s Stadium har de 3-4-5 denne sesongen. De er dermed ligaens svakeste hjemmelag, men bare én av de åtte siste hjemmekampene har endt med tap. På de åtte siste hjemmekampene har de 3-4-1. Blackburn Rovers hadde en fantastisk mulighet til å komme seg opp på playoff-plass denne julen, men misbrukte muligheten hjemme mot Wigan Athletic og Birmingham City i de to siste kampene. Begge kampene endte uavgjort, og samtidig mistet de stjernespiller Bradley Dack i kampen mot Wigan. Dack ødela kneet sitt, og kommer ikke til å spille fotball igjen før nærmere jul neste år. Rovers er nå på en niendeplass med tre poeng til playoff. På bortebane har de 4-1-6, hvor de har tatt syv poeng på de tre siste kampene på fremmed gress.

Huddersfields siste kamper:
Boro – Huddersfield 1-0
Huddersfield – Forest 2-1 (Schindler, Mounie)
Wigan – Huddersfield 1-1 (Grant)
Charlton – Huddersfield 0-1 (Daly)
Huddersfield – Leeds 0-2

Rovers siste kamper:
Blackburn – Birmingham 1-1 (Armstrong)
Blackburn – Wigan 0-0
Bristol City – Blackburn 0-2 (Armstrong, Johnson)
Swansea – Blackburn 1-1 (Graham)
Blackburn – Derby 1-0 (Armstrong)

Vurdering: Vertene er ligaens svakeste hjemmelag, men har klart seg brukbart på hjemmebane under Danny Cowleys ledelse. Vertene har tidvis sett meget bra ut i det siste, og møter her et Blackburn Rovers-lag som sliter med skader på nøkkelspillere. I tillegg har gjestene fått seg et knekk etter de to dårlige resultatene i julen. Jeg tror på en jevn kamp hvor begge lagene står igjen med ett poeng til slutt. 

Tips: Uavgjort (3.28 @ Coolbet)


 

Birmingham City – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jake Clarke-Salter, Marc Roberts og Maikel Kieftenbeld. Gjestene mangler Pablo Hernandez og Adam Forshaw. I tillegg er Jamie Shackleton og Tyler Roberts usikre.

Det ble ingen fin forestilling fra Birmingham City da de gjestet Ewood Park for et par dager siden. De forsvarte seg bra, men angrepsspillet var det ikke sving over. Likevel fikk Pep Clotet & Co med seg ett poeng hjem fra Lancashire, og det er de nok fornøyde med. Formen har dog ikke vært god over lengre tid for blåtrøyene. I løpet av de ti siste kampene har det bare blitt én seier, og dette har ført Birmingham ned til en 16. plass med ti poeng opp til playoff. Hjemme på St Andrews har de 5-2-4 denne sesongen, men på de fire siste hjemmekampene har det bare blitt ett poeng. Leeds United skuffet hjemme mot Preston North End sent torsdag kveld. Preston ga Leeds problemer med sin aggressive jobbing uten ball, samt raske overganger. Leeds havnet først under da Alan Browne fant nettmaskene etter en strålende kontring. Senere i kampen kjempet Leeds seg tilbake og sikret ett poeng da Stuart Dallas fant nettmaskene i sluttminuttene. Serieleder West Bromwich Albion spilte også uavgjort, noe som gjør at Leeds fortsatt bare har tre poeng opp til tabelltopp. Ned til tredjeplass skiller det åtte poeng. På bortebane har Leeds 7-2-3 denne sesongen. De er dermed ligaens nest beste bortelag.    

Birminghams siste kamper:
Blackburn – Birmingham 1-1 (Mrbati)
Hull – Birmingham 3-0
Birmingham – West Brom 2-3 (Jutkiewicz, Dean)
Birmingham – QPR 0-2
Reading – Birmingham 2-3 (Alvaro, Bela, Selvmål)

Leeds siste kamper:
Leeds – Preston 1-1 (Dallas)
Fulham – Leeds 2-1 (Bamford)
Leeds – Cardiff 3-3 (Bamford x2, Costa)
Leeds – Hull 2-0 (Alioski, Selvmål)
Huddersfield – Leeds 0-2 (Alioski, Hernandez)

Vurdering: Birmingham City i svak form. Her får de besøk av et sterkt Leeds United-lag som har skuffet litt i de siste kampene. For Birmingham sin del blir det viktig å utnytte offensive dødballer, samt duellstyrken til Lukas Jutkiewicz foran mål. Dersom de klarer det, tror jeg de vil kunne skape problemer for Leeds. Dog tror jeg Birmingham kommer til å ha nok å henge fingrene i bakover på banen. Leeds trenger en seier igjen, og jeg tror den kommer her. 

Tips: Borteseier (1.68 @ Coolbet)Bristol City – Luton Town

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nathan Baker og Sammie Szmodics er ute hos vertene. Hos gjestene er Izzy Brown og James Shea usikre.

Et av kjennetegnene til lag som blir ledet av Lee Johnson er at de ofte har gode og dårlige perioder. Akkurat nå er The Robins inne i en fryktelig tung periode. Bristol-klubben ledet 2-1 borte mot Charlton Athletic forrige kamp, men tapte til slutt 2-3. Det var rødtrøyenes fjerde strake tap i serien, og har ført til at de har fire poeng opp til playoff. Det er en del supportere som er virkelig frustrerte etter den dårlige formen, ettersom det langt fra er første gang dette har skjedd. Hjemme Ashton Gate har de skuffende 4-4-3, hvor begge de to siste har endt med tap. Luton Town ledet 1-0, 2-1 og 3-2 hjemme mot Fulham forrige runde, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng. Det ene poenget gjorde at tapsrekken stoppet på tre kamper, men var likevel bittert med tanke på at 3-3 målet kom på overtid. The Hatters er på nedrykksplass, men bare målforskjell gjør at de ligger bak Stoke City som er på riktig side av streken. Ingen har flere baklengsmål enn Luton denne sesongen (50 mål), og 30 av disse målene har kommet på bortebane. Totalt står de med 2-0-10 på fremmed gress. 

Bristol Citys siste kamper:
Charlton – Bristol City 3-2 (Weimann, Eliasson)
Sheff Wed – Bristol City 1-0
Bristol City – Blackburn 0-2
Bristol City – Millwall 1-2 (O`Dowda)
Fulham – Bristol City 1-2 (Diedhiou, Brownhill)

Lutons siste kamper:
Luton – Fulham 3-3 (Collins, LuaLua, Cornick)
Luton – Swansea 0-1
Preston – Luton 2-1 (Collins)
Stoke – Luton 3-0
Luton – Wigan 2-1 (McManaman, Moncur)

Vurdering: En typisk kamp hvor man gjerne hadde markert H/B på tippekupongen. Bristol City er favoritter, men formen er elendig. Deres to siste hjemmekamper mot overkommelig motstand har vært fryktelig svake. De møter her et Luton Town-lag som har syv tap på rad på bortebane, men som likevel ikke er noen kasteball. Jeg blir ikke overrasket dersom gjestene får med seg noe fra denne kampen, samtidig som de like gjerne kan ende opp med å tape 0-4. Oddsen på vertene er uansett alt for lav til at den vurderes, og derfor synes jeg det er mer spennende med borteseier til betydelig høyere odds.

Tips: Borteseier (4.70 @ Coolbet)


 

Fulham – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Harry Arter og Maxime Le Marchand er usikre hos vertene. BBC melder ikke om noen nye skader hos gjestene.

Fulham var i det gavmilde humøret borte mot Luton Town torsdag ettermiddag. Gang på gang mistet de ballen i farlige posisjoner, og det førte til at hvittrøyene til slutt slapp inn tre mål. Fulham havnet under 0-1, 1-2 og 2-3, men likevel kom de tilbake hver eneste gang og sikret seg til slutt ett poeng. Fulham er nå på en femteplass med ett poeng opp til tredjeplass, og to poeng ned til syvendeplass. Hjemme på Craven Cottage har de 7-2-3 denne sesongen. Stoke City ble snytt for et soleklart straffespark da de ledet 1-0 hjemme mot Sheffield Wednesday sist. Etterpå snudde uglene kampen og ledet 2-1. Det ville vært typisk for Stoke dersom det hadde endt med et skuffende tap, men på imponerende vis snudde de kampen på overtid. The Potters vant fortjent 3-2, og kom seg dermed opp fra nedrykksplassene. Bare bedre målforskjell gjør at de holder Luton Town på feil side av streken, og på bortebane har de svake 2-1-8 denne sesongen. Hele fem av deres seks siste bortekamper har endt med tap.

Fulhams siste kamper:
Luton – Fulham 3-3 (Mitrovic, Reid x2)
Fulham – Leeds 2-1 (Onomah, Mitrovic)
Brentford – Fulham 1-0
Preston – Fulham 2-1 (Mitrovic)
Fulham – Bristol City 1-2 (Kamara)

Stokes siste kamper:
Stoke – Sheff Wed 3-2 (Campbell, Vokes, McClean)
Boro – Stoke 2-1 (Clucas)
Stoke – Reading 0-0
Stoke – Luton 3-0 (Allen x2, McClean)
Hull – Stoke 2-1 (Vokes)

Vurdering: Fulham med bare én seier på fem siste kampene. Der er litt ustabile når det gjelder resultater og prestasjoner, men er totalt sett et meget sterkt lag. Her møter de et Stoke City-lag som fikk seg en skikkelig opptur forrige runde. Stoke har et bra nok lag til å skape problemer for Fulham, men jeg stoler ikke på at de skal få til noe på bortebane. Jeg tror derfor vertene tar tre poeng her. 

Tips: Hjemmeseier (2.05 @ Coolbet)


 

Millwall – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Frank Fielding, Ben Thompson og Ryan Leonard er ute hos vertene. Sergi Canos og Nikos Karelis er ute hos gjestene.

Millwall havnet under 0-1 borte mot gamlesjefen Neil Harris og hans Cardiff City sist. Det ble likevel poeng for løvene etter at Jed Wallace vartet opp med et helt hinsides frispark fra langt hold. Wallace banket ballen i krysset og sørget for at kampen endte 1-1. Millwall fortsetter å være et lag som sjeldent taper under manager Gary Rowetts ledelse, men nå har det bare blitt to seiere på de syv siste kampene. Løvene er nede på en 12. plass med 34 poeng, og hjemme på The Den har de 5-4-2 denne sesongen. Brentford tok en sterk 3-1 seier hjemme mot Swansea City på Boxing Day. BMW (Benrahma, Mbuemo og Watkins) var på jobb igjen, og var involvert i alle scoringene. Watkins scoret mål nummer 14 og 15 for sesongen, og akkurat nå ser Brentford ut som kanskje det eneste laget som faktisk kan gi de to øverste lagene på tabellen motstand. The Bees ligger på en tredjeplass med åtte poeng opp til Leeds United på direkte opprykksplass. På fremmed gress har Brentford 5-1-6 denne sesongen. 

Millwalls siste kamper:
Cardiff – Millwall 1-1 (Wallace)
Millwall – Barnsley 1-2 (O`Brien)
Derby – Millwall 0-1 (Bradshaw)
Bristol City – Millwall 1-2 (Cooper, Wallace)
Millwall – Forest 2-2 (Williams, O`Brien)

Brentfords siste kamper:
Brentford – Swansea 3-1 (Watkins x2, Mbuemo)
West Brom – Brentford 1-1 (Dalsgaard)
Brentford – Fulham 1-0 (Mbeumo)
Brentford – Cardiff 2-1 (Mbeumo, Watkins)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Mbeumo)

Vurdering: Et meget interessant London-derby. Millwall er vanskelige å slå, og da spesielt på The Den. Brentford har virkelig fått gang på sakene, og ser nå bedre ut enn på lenge. Jeg tror gjestene vil kunne gi vertene store problemer i dette derbyet. Jeg markerer derfor for borteseier.

Tips: Borteseier (2.08 @ Coolbet)


 

Nottingham Forest – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Samba Sow er usikker hos vertene. Charlie Mulgrew og Kieffer Moore ser ut til å være ute hos gjestene.

Etter fem kamper på rad uten seier skulle det endelig løsne for Nottingham Forest. Skogvokterne reiste på besøk til et sterkt Hull City-lag, og på imponerende vis tok de med seg alle poengene hjem igjen. For første gang denne sesongen fikk Forest straffespark som Lewis Grabban satte i mål, før han senere i kampen fastsatte sluttresultatet med sin andre scoring for dagen. Forest er oppe på en syvendeplass på tabellen med 37 poeng, i tillegg til at de har én kamp mindre spilt enn rivalene i toppen. Hjemme på City Ground har rødtrøyene svake 4-2-4 denne sesongen. Wigan Athletic-spillerne var knuste da dommeren blåste av deres kamp hjemme mot Derby County for et par dager siden. Wigan var det klart beste laget mot Derby, men et sent baklengsmål førte til at det likevel endte uavgjort. The Latics er dermed oppe i tolv kamper på rad uten seier, og foran søndagens runde ligger de på jumboplass med ett poeng opp til trygg grunn. På bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. Totalt har de 0-4-8 på fremmed gress, men det må legges til at tre av de fem siste på fremmed gress har endt uavgjort.

Forests siste kamper:
Hull – Forest 0-2 (Grabban x2)
Huddersfield – Forest 2-1 (Worrall)
Forest – Sheff Wed 0-4
Forest – Boro 1-1 (Yates)
Millwall – Forest 2-2 (Grabban x2)

Wigans siste kamper:
Wigan – Derby 1-1 (Garner)
Blackburn – Wigan 0-0
Wigan – Huddersfield 1-1 (Windass)
Wigan – West Brom 1-1 (Selvmål)
Luton – Wigan 2-1 (Moore)

Vurdering: Nottingham Forest i svak form den siste tiden, men tok en sterk seier sist. Hjemme på City Ground sliter de litt. Her møter de et Wigan Athletic-lag som ikke har vunnet siden oktober, samtidig som de ikke har vunnet borte denne sesongen. På papiret ser det kanskje ut som en klar hjemmeseier, men Wigan har faktisk sett ganske bra ut i flere av deres siste kamper.  Jeg tror Latics vil kunne gi vertene tøff kamp her, og blir ikke overrasket dersom de får med seg poeng. Jeg markerer for uavgjort. 

Tips: Uavgjort (3.45 @ Coolbet)


 

Preston North End – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Daniel Johnson er usikker hos vertene, mens Sam Baldock sannsynligvis mangler hos gjestene. I tillegg er John Swift usikker.

Preston North End leverte en meget imponerende kamp borte mot høytflyvende Leeds United forrige runde. Preston stresset og irriterte motstanderen, og skapte også et par gode muligheter. Én av disse mulighetene satte Alan Browne i mål, men i sluttminuttene glapp seieren for The Lilywhites. Kampen endte 1-1, og nå har Preston fire kamper på rad uten tap. Hvittrøyene ligger på en sjetteplass med ett poeng til tredjeplass, og på hjemmebane har de fantastiske 9-2-1. De er ligaens beste hjemmelag for øyeblikket. Reading tok en sterk 1-0 seier mot Queens Park Rangers på Boxing Day. John Swift scoret et vanvittig mål i det oppgjøret, og nå står Reading med fire kamper på rad uten tap. Avstanden er lang både til playoff og bunnstrid for The Royals. På bortebane har Berkshire-klubben 2-5-4 denne sesongen, hvor bare én av de åtte siste har endt med seier.  

Prestons siste kamper:
Leeds – Preston 1-1 (Browne)
Cardiff – Preston 0-0
Preston – Luton 2-1 (Gallagher, Stockley)
Preston – Fulham 2-1 (Maguire, Nugent)
QPR – Preston 2-0

Readings siste kamper:
Reading – QPR 1-0 (Swift)
Reading – Derby 3-0 (Adam, Joao, Meite)
Stoke – Reading 0-0
Barnsley – Reading 1-1 (Joao)
Reading – Birmingham 2-3 (Meite, Joao)

Vurdering: Ligaens beste hjemmelag imponerte stort borte mot Leeds United sist. Preston er vanskelige å spille mot. De er solide bakover på banen, mens de er aggressive og farlige fremover. Jeg tror Reading skal få det tøft på Deepdale denne søndagen, og synes derfor hjemmeseier er det beste tipset her. 

Tips: Hjemmeseier (1.95 @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Hull City 
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Liam Kelly kan være tilbake hos vertene. Hos gjestene er Callum Elder og Keane Lewis-Potter usikre, mens Josh Magennis, Kevin Stewart og Jon Toral mangler.

For tredje kamp på rad gikk det ikke veien for Queens Park Rangers. London-klubben tok den korte turen til Berkshire for å møte Reading, men der ble det ikke poeng. Et drømmemål fra John Swift førte til at Reading vant 1-0. Nå står QPR med tre på rad uten seier, og det har ført til at de nå har en luke opp til playoff. I skrivende stund skiller det syv poeng opp til sjetteplass, og hjemme på Loftus Road har de 4-4-4 så langt denne sesongen. Hull City gikk på et skuffende nederlag hjemme mot Nottingham Forest forrige runde. Dermed kom de seg raskt ned på jorda igjen etter den imponerende 3-0 seieren over Birmingham City i den foregående runden. Tigrene ligger nå midt på tabellen med ett poeng mer enn søndagens motstander. Prestasjonene varierer veldig, men Jarrod Bowen og Kamil Grosicki ser alltid farlige ut. På fremmed gress har Hull 3-4-4 denne sesongen, hvor ingen av deres fire siste på bortebane har endt med seier. Kanskje ikke den beste bortestatistikken, men Hull har tidvis sett meget sterke ut på fremmed gress.

QPRs siste kamper:
Reading – QPR 1-0
QPR – Charlton 2-2 (Cameron, Pugh)
Barnsley – QPR 5-3 (Amos x2, Chair)
Birmingham – QPR 0-2 (Hall, Osayi-Samuel)
QPR – Preston 2-0 (Eze x2)

Hulls siste kamper:
Hull – Forest 0-2
Hull – Birmingham 3-0 (Eaves, Grosicki, Lewis-Potter)
Charlton – Hull 2-2 (Selvmål, Bowen)
Leeds – Hull 2-0
Hull – Stoke 2-1 (Bowen x2)

Vurdering: Queens Park Rangers er meget sterke fremover på banen, men fortsatt ser det bekmørkt ut i forsvar. Her møter de et Hull City-lag som av og til tryller frem strålende prestasjoner. De liker seg best når de får lov til å forsvare seg dypt og utnytte overgangsmuligheter. Det tror jeg de kommer til å få her. QPR er favoritter, men jeg har troen på at Hull kan snike med seg tre poeng fra dette oppgjøret. 

Tips: Borteseier (2.93 @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Steven Fletcher og Fernando Forestieri er usikre hos vertene. Hos gjestene er Sean Morrison suspendert.

Garry Monk fikk se laget sitt rote bort en 2-1 ledelse på overtid borte mot Stoke City forrige runde. To scoringer helt på tampen førte til at uglene reiste hjem igjen uten poeng fra Bet365 Stadium. Etter kampen var Monk mest opptatt av at Wednesday ikke hadde fortjent noe fra den kampen uansett, og han har nok skumle planer om å slå sterkt tilbake her. Wednesday ligger på en imponerende fjerdeplass med 39 poeng, og har ni poeng opp til direkte opprykksplass. Hjemme på Hillsborough har de sterke 6-4-1 denne sesongen. Cardiff City tok ledelsen hjemme mot Millwall, men manager Neil Harris fikk se gamleklubben slå tilbake på brutalt vis da Jed Wallace sikret poengdeling med et vanvittig frispark. Cardiff har spilt uavgjort i tre kamper på rad, og står uten seier på sine fire siste. Dette gjør at The Bluebirds ligger midt på tabellen med fem poeng opp til playoff. På bortebane har Cardiff fæle 1-6-5 denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Stoke – Sheff Wed 3-2 (Fox, Lees)
Sheff Wed – Bristol City 1-0 (Bannan)
Forest – Sheff Wed 0-4 (Rhodes x3, Fletcher)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Brentford 2-1 (Fletcher x2)

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Millwall 1-1 (Flint)
Cardiff – Preston 0-0
Leeds – Cardiff 3-3 (Morrison, Glatzel, Tomlin)
Brentford – Cardiff 2-1 (Pack)
Cardiff – Barnsley 3-2 (Tomlin, Ward, Flint)

Vurdering: Sheffield Wednesday har imponert stort denne sesongen. De skuffet forrige runde, men har ellers sett bra ut i det siste. Hjemme på Hillsborough er de meget sterke. Her møter de et Cardiff City-lag som ikke er enkle å slå, men som sliter på bortebane. Faren for uavgjort er stor, men likevel synes jeg hjemmeseier er det beste tipset her.  

Tips: Hjemmeseier (1.73 @ Coolbet)


 

Swansea City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joe Rodon og Jordon Garrick er ute hos vertene, mens Declan John og Mike van der Hoorn er usikre. Hos gjestene er Alex Mowatt usikker.

Andre Ayew fortsatte sin fine form da Swansea City besøkte Brentford i London forrige runde. Han scoret én gang, men det var ikke nok til å sikre poeng. Svanene tapte 1-3 i den tøffe bortekampene, og fikk seg dermed en nedtur etter to strake seiere i de foregående kampene. Hvittrøyene ligger på en åttendeplass med 37 poeng, og har to poeng opp til playoff-plass. Hjemme på Liberty Stadium har de 5-2-5 denne sesongen, hvor bare to av de ni siste kampene har endt med seier. Barnsley er endelig på gang. Deres nye hovedtrener Gerhard Struber ser ut til å være nøyaktig det The Tykes håpet han skulle være. Torsdag kjørte de tidvis over serieleder West Bromwich Albion, men måtte nøye seg med bare ett poeng. Barnsley har nå fire kamper på rad uten tap, hvor to har endt med seier. Den gode formen har ført Barnsley opp fra jumboplass, og nå er det bare ett poeng opp til trygg plass. På bortebane hadde Barnsley forferdelige 0-2-8 på sine ti første, men forrige bortekamp ble det seier mot Millwall. 

Swanseas siste kamper:
Brentford – Swansea 3-1 (Ayew)
Luton – Swansea 0-1 (Ayew)
Swansea – Boro 3-1 (Ayew x2, Surridge)
Swansea – Blackburn 1-1 (Ayew)
West Brom – Swansea 5-1 (Surridge)

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – West Brom 1-1 (Halme)
Millwall – Barnsley 1-2 (Chaplin, Schmidt)
Barnsley – QPR 5-3 (Chaplin x2, Woodrow, Diaby)
Barnsley – Reading 1-1 (Woodrow)
Cardiff – Barnsley 3-2 (Chaplin, Selvmål)

Vurdering: Swansea City er klar favoritt, men dette blir ikke enkelt for vertene. Barnsley har sett meget bra ut den siste tiden, og spiller med selvtillit etter gode resultater. Jeg tror dette blir en jevnere kamp enn hva bookmakerne tror, og derfor synes jeg spill på bortelaget til høy odds er det mest fristende.  

Tips: Borteseier (4.04 @ Coolbet)


 

West Bromwich Albion – Middlesbrough
Kampstart:
 16.00

Skader og Suspensjoner: Kyle Bartley, Kieran Gibbs og Nathan Ferguson er usikre hos vertene. Hos gjestene er Britt Assombalonga usikker, mens flere spillere er ute med skade. I tillegg er Paddy McNair og Marcus Browne ute med suspensjon.

Serieleder West Bromwich Albion fikk tidvis kjørt seg borte mot bunnlaget Barnsley forrige runde. West Brom ledet lenge 1-0, men kunne ikke klage over at vertene til slutt sikret seg ett poeng. The Baggies fortsetter dermed uten å tape, og nå er rekken med kamper på rad uten tap oppe i hele 14 kamper. De har bare tapt én av sine 24 kamper i serien under Slaven Bilics ledelse, og det tapet kom borte mot opprykksrival Leeds United. Tre av de fire kampene har dog alle endt uavgjort. West Brom troner øverst på tabellen med hele elleve poeng ned til tredjeplassen som bare gir playoff. Hjemme på The Hawthorns har de 6-5-0, og de er dermed det eneste laget som ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen. Middlesbrough har hatt store problemer med en lang skadeliste og spillere som har vært ute med suspensjon, men likevel har de vartet opp med to seiere på rad i de to siste serierundene. Både Stoke City og Huddersfield Town har blitt sendt hjem fra Riverside Stadium uten poeng. I forrige kamp mot Huddersfield viste høyreback Djed Spence seg frem med scoring og strålende spill. Det blir moro å følge han i tiden fremover. Foran søndagens kamp ligger Boro på 19. plass med seks poeng til nedrykksplass. På bortebane har de fortsatt ikke vunnet denne sesongen. 

West Broms siste kamper:
Barnsley – West Brom 1-1 (Krovinovic)
West Brom – Brentford 1-1 (Furlong)
Birmingham – West Brom 2-3 (Austin x2, Diangana)
Wigan – West Brom 1-1 (Austin)
West Brom – Swansea 5-1 (Ajayi, Pereira, Robson-Kanu, Edwards, Phillips)

Boros siste kamper:
Boro – Huddersfield 1-0 (Spence)
Boro – Stoke 2-1 (Fletcher, Wing)
Swansea – Boro 3-1 (Tavernier)
Forest – Boro 1-1 (McNair)
Boro – Charlton 1-0 (Saville)

Vurdering: West Bromwich Albion er ubeseiret på hjemmebane, mens Middlesbrough ikke har vunnet på bortebane. Vertene er klare favoritter her, og det med god grunn. Boro har slitt stort på bortebane, mens West Brom ser fryktelig sterke ut. Det er vanskelig å ikke gå for hjemmeseier her. 

Tips: Hjemmeseier (1.51  @ Coolbet)

 


 

Derby County – Charlton Athletic (SPILLES MANDAG)
TV-kanal: Viasport 2
Kampstart:
 20.45

Skader og Suspensjoner: Kommer…

Kommer…

Derbys siste kamper:
Wigan – Derby 1-1 (Waghorn)
Reading – Derby 3-0
Derby – Millwall 0-1
Derby – Sheff Wed 1-1 (Martin)
Blackburn – Derby 1-0

Charltons siste kamper:
Charlton – Bristol City 3-2 (Bonne x2, Doughty)
QPR – Charlton 2-2 (Sarr, Taylor)
Charlton – Hull 2-2 (Sarr, Pratley)
Charlton – Huddersfield 0-1
Boro – Charlton 1-0

Vurdering: Kommer… 

Tips: Kommer… (@ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply