Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamper onsdag:
13.45: Millwall – Luton Town (Viasport 2)
16.00: Queens Park Rangers – Cardiff City (Viasport 1)
18.15: West Bromwich Albion – Leeds United (Viasport 2)

Torsdagens oddskupong:
Millwall – Luton Town (Hjemmeseier til 1.67)
Huddersfield Town – Stoke City (Hjemmeseier til 2.85)

Totalodds: 4.76
– Oddsen er hentet fra Coolbet. 

 

Jeg og Arnstein Friling har satt opp det som vi mener har vært “Høstens lag” i Championship. Hvem som kom med på lagene kan du sjekke ut ved å trykke på denne linken her.

 

Grunnet tett kampprogram og ferieavvikling blir det ikke info om skader og suspensjoner i denne artikkelen.


 

Millwall – Luton Town
Kampstart: 13.45
TV-kanal: Viasport 2

Skader og Suspensjoner: Kommer…

Millwall kunne juble høyest etter at de vant London-derbyet hjemme mot et formsterkt Brentford-lag forrige runde. Seierne var nok et bevis på hvor bra dette Millwall-laget faktisk er under manager Gary Rowett. Løvene har bare tapt én av sine ti siste kamper i serien, og ligger på en 11. plass med to poeng opp til playoff. Hjemme på The Den har de 6-4-2 denne sesongen. Luton Town hadde lite å stille opp med borte mot Bristol City sist. The Hatters tapte hele 0-3, og har bare tatt ett poeng på de fem siste kampene. Den fæle formen gjør at Luton ligger på nedrykksplass, men de er fortsatt à poeng med Stoke City over streken. På bortebane har Luton svake 2-0-11.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Brentford 1-0 (O`Brien)
Cardiff – Millwall 1-1 (Wallace)
Millwall – Barnsley 1-2 (O`Brien)
Derby – Millwall 0-1 (Bradshaw)
Bristol City – Millwall 1-2 (Cooper, Wallace)

Lutons siste kamper:
Bristol City – Luton 3-0
Luton – Fulham 3-3 (Collins, LuaLua, Cornick)
Luton – Swansea 0-1
Preston – Luton 2-1 (Collins)
Stoke – Luton 3-0

Vurdering: Millwall ser meget sterke ut for tiden. Spesielt på The Den er de vanskelige å bryne seg på. Luton Town ser ikke bra ut, og spesielt på bortebane sliter de. Gjestene har tapt sine åtte siste bortekamper, og jeg tror det blir et nytt tap her. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: Hjemmeseier (1.65 @ Coolbet)


 

Queens Park Rangers – Cardiff City
Kampstart: 16.00
TV-Kanal: Viasport 1

Skader og Suspensjoner: Kommer…

Nok en gang sviktet det bakover på banen for Queens Park Rangers. De tok ledelsen 1-0 hjemme mot Hull City forrige runde, men tigrene kom tilbake og sikret seg til slutt alle poengene. Det ser ikke ut som om manager Mark Warburton vet hva han skal gjøre for å løse de defensive problemene. Enda verre blir det for QPR dersom stjernespiller Eberechi Eze blir solgt i januar. London-klubben ligger på 15. plass, men har bare tatt ett poeng på de fire siste kampene. Hjemme på Loftus Road har de svake 4-4-5 denne sesongen. Cardiff City vartet opp med en av sesongens sterkeste seiere da de vant 2-1 borte mot Sheffield Wednesday sist. Bare én av de deres ni siste kamper har endt med tap, men før seieren mot uglene hadde ikke Cardiff vunnet noen av sine fire siste kamper. Waliserne har nå bare to poeng opp til playoff, og på bortebane har Cardiff litt svake 2-6-5.     

QPRs siste kamper:
QPR – Hull 1-2 (Chair)
Reading – QPR 1-0
QPR – Charlton 2-2 (Cameron, Pugh)
Barnsley – QPR 5-3 (Amos x2, Chair)
Birmingham – QPR 0-2 (Hall, Osayi-Samuel)

Cardiffs siste kamper:
Sheff Wed – Cardiff 1-2 (Glatzel, Hoilett)
Cardiff – Millwall 1-1 (Flint)
Cardiff – Preston 0-0
Leeds – Cardiff 3-3 (Morrison, Glatzel, Tomlin)
Brentford – Cardiff 2-1 (Pack)

Vurdering: Queens Park Rangers i svak form, og hjemme på Loftus Road overbeviser de ikke. Forsvarsspillet har vært for dårlig hele sesongen, og her møter de et Cardiff-lag som har fått ting til å fungere etter at Neil Harris kom inn som ny manager. Jeg tror Cardiff har det som skal til for å få med seg poeng fra denne kampen. Bortelaget får tipset, men jeg blir ikke overrasket dersom det ender med poengdeling. 

Tips: Borteseier (3.41 @ Coolbet)Birmingham City – Wigan Athletic

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Tiårets siste hjemmekamp på St Andrews ble noe utenom det vanlige. Birmingham City havnet under 0-2, 2-3 og 3-4 hjemme mot Leeds United, men kom tilbake hver eneste gang. Likevel endte de opp uten poeng da Leeds sikret en utrolig 5-4 seier. Det var likevel mye positivt å ta med seg fra den kampen, men blåtrøyene står nå med bare ett poeng på de fem siste kampene. Det er alt annet enn bra nok for Pep Clotet & Co. Birmingham er nå på en 17. plass med 29 poeng, og på hjemmebane har de 5-2-5 denne sesongen. Det var Deja Vu for Wigan Athletic da de besøkte Nottingham Forest forrige runde. Nok en gang leverte Wigan en imponerende kamp, men som vanlig måtte de forlate banen uten tre poeng. The Latics tapte kampen 0-1 og står nå med hele 13 kamper på rad uten seier. Til tross for den forferdelige formen har de likevel bare ett poeng opp til trygg plass. På bortebane har Wigan 0-4-9 denne sesongen. 

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Leeds 4-5 (Jutkiewicz x2, Bela, Bellingham)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Mrbati)
Hull – Birmingham 3-0
Birmingham – West Brom 2-3 (Jutkiewicz, Dean)
Birmingham – QPR 0-2

Wigans siste kamper:
Forest – Wigan 1-0
Wigan – Derby 1-1 (Garner)
Blackburn – Wigan 0-0
Wigan – Huddersfield 1-1 (Windass)
Wigan – West Brom 1-1 (Selvmål)

Vurdering: To lag i meget svak form. Ikke enkelt å si hvordan dette skal gå. Birmingham City er ikke enkle å møte på St Andrews, mens Wigan Athletic ikke har vunnet på bortebane. Wigan har levert flere gode kamper i det siste, men det vil seg bare ikke. Jeg stoler på magefølelsen her, og den sier hjemmeseier. Dog vill jeg ikke satt penger på dette oppgjøret.  

Tips: Hjemmeseier (2.04 @ Coolbet)


 

Bristol City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

Etter fire strake tap løsnet det endelig for Bristol City forrige runde. The Robins vant komfortabelt 3-0 hjemme mot formsvake Luton Town, og nå håper Robins-fansen at laget skal bygge videre på søndagens seier. Med sine 38 poeng ligger rødtrøyene på en åttendeplass, og opp til playoff skiller det bare ett poeng. Hjemme på Ashton Gate har Lee Johnson & Co 5-4-3 denne sesongen. Brentford var høyt oppe etter ti poeng på de fire siste kampene, men forrige runde tapte de borte mot London-rival Millwall. Tapet vippet Brentford ned fra tredjeplass på tabellen, og avstanden til direkte opprykksplass har nå økt til hele elleve poeng. På bortebane har Brentford 5-1-7 denne sesongen, hvor de fire siste bortekampene bare har gitt ett poeng. 

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Luton 3-0 (Diedhiou, Watkins, Weimann)
Charlton – Bristol City 3-2 (Weimann, Eliasson)
Sheff Wed – Bristol City 1-0
Bristol City – Blackburn 0-2
Bristol City – Millwall 1-2 (O`Dowda)

Brentfords siste kamper:
Millwall – Brentford 1-0
Brentford – Swansea 3-1 (Watkins x2, Mbuemo)
West Brom – Brentford 1-1 (Dalsgaard)
Brentford – Fulham 1-0 (Mbeumo)
Brentford – Cardiff 2-1 (Mbeumo, Watkins)

Vurdering: Helt åpen kamp på Ashton Gate. Bristol City overbeviser ikke alltid på hjemmebane, men ser ofte ut til å trives bedre når det er offensive og ballsikre lag som kommer på besøk. Brentford ser bra ut for tiden, men på bortebane sliter de. Denne kampen bør du styre unna. Dersom jeg måtte valgt et utfall ville det blitt uavgjort.

Tips: Uavgjort (3.59 @ Coolbet)


 

Fulham – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer….

En scoring av Bobby Reid var nok til å sikre tre poeng for Fulham hjemme mot Stoke City sist. Reid har dermed scoret tre mål på de to siste kampene, mens Fulham har tatt syv poeng av ni mulige på de tre siste rundene. De siste resultatene har ført Fulham opp til en tredjeplass igjen, men de har ikke råd til flere formsvikter dersom de skal ha et reelt håp om å klare hente inn de to lagene som ligger på direkte opprykksplass. Foran årets første serierunde har Fulham ni poeng opp til direkte opprykk. Ettersom Leeds United og West Bromwich Albion møter hverandre denne runden, er dette en god mulighet for Fulham til å korte ned forspranget. Hjemme på Craven Cottage har Fulham sterke 8-2-3 denne sesongen. Reading kommer til London fulle av selvtillit etter en fantastiske borteseier mot Preston North End sist. Mark Bowen & Co står nå med tre seiere på rad, og plutselig ser de ut som et lag som kan blande seg inn i kampen om playoff. The Royals har 32 poeng etter 24 kamper, og opp til playoff skiller det syv poeng. Dog har Reading én kamp mindre spilt enn de andre lagene rundt seg på tabellen. På bortebane har Reading 3-5-4 denne sesongen.  

Fulhams siste kamper:
Fulham – Stoke 1-0 (Reid)
Luton – Fulham 3-3 (Mitrovic, Reid x2)
Fulham – Leeds 2-1 (Onomah, Mitrovic)
Brentford – Fulham 1-0
Preston – Fulham 2-1 (Mitrovic)

Readings siste kamper:
Preston – Reading 0-2 (Joao, Swift)
Reading – QPR 1-0 (Swift)
Reading – Derby 3-0 (Adam, Joao, Meite)
Stoke – Reading 0-0
Barnsley – Reading 1-1 (Joao)

Vurdering: Fulham er på gang igjen. Hjemme på Craven Cottage er de sterke. Her møter de et Reading-lag som har vunnet tre på rappen. The Royals får dog tøffere motstand her, og jeg tror Fulham klarer dra i land tre poeng i dette oppgjøret.

Tips: Hjemmeseier (1.75 @ Coolbet)


 

Huddersfield Town – Stoke City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Huddersfield Town overbeviste ikke hjemme mot et for dagen svakt Blackburn Rovers-lag, men var likevel bra nok i begge ender av banen til å sikre seg en viktig seier. De hadde ikke mange sjanser, men sikret seg tre poeng etter en fantastisk scoring av Steve Mounie. The Terriers har bedret seg betraktelig etter at Danny Cowley overtok ansvaret, og trekket med å få Karlan Grant og Steve Mounie til å fungere sammen fremover på banen kan vise seg å være gull verdt. Huddersfield har nå syv poeng til nedrykksplass, og tre av de fem siste har endt med seier. De var ligaens svakeste hjemmelag rundt juletider, men har vunnet sine to siste kamper på eget gress. Bare én av de ni siste hjemmekampene har endt med tap. Stoke City har hatt litt varierende resultater i det siste, men det er i hvert fall bedre enn å tape hver eneste helg. Pilen peker litt oppover for The Potters, selv om det ble tap borte mot Fulham sist. Stoke er nå over streken, men har like mange poeng som to av lagene som ligger på nedrykksplass. På bortebane har de svake 2-1-9, hvor seks av de syv siste kampene har endt med tap.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Mounie, Stankovic)
Boro – Huddersfield 1-0
Huddersfield – Forest 2-1 (Schindler, Mounie)
Wigan – Huddersfield 1-1 (Grant)
Charlton – Huddersfield 0-1 (Daly)

Stokes siste kamper:
Fulham – Stoke 1-0
Stoke – Sheff Wed 3-2 (Campbell, Vokes, McClean)
Boro – Stoke 2-1 (Clucas)
Stoke – Reading 0-0
Stoke – Luton 3-0 (Allen x2, McClean)

Vurdering: Huddersfield Town er sterke på hjemmebane. Der er de ikke lenger enkle å slå. Stoke City sliter på bortebane, og får det nok tøft i dette oppgjøret. Dette tror jeg vertene tar. 

Tips: Hjemmeseier (2.88 @ Coolbet)


 

Nottingham Forest – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det er mange ting som har imponert meg når jeg har sett Nottingham Forest denne sesongen. De fremstår som et godt organisert lag som forsvarer seg bra som et lag. Fremover på banen ser de alltid farlige ut på sine overganger, og spesielt Lewis Grabban er viktig i denne delen av deres angrepsspill. Det som jeg derimot ikke har blitt imponert av, er deres prestasjoner på hjemmebane. Forest har slitt med å få ting til å fungere på eget gress, og det samme skjedde igjen da Wigan Athletic var på besøk sist. Forest vant likevel kampen 1-0, men man kan trygt si at det ikke var en overbevisende seier. Forest er oppe på en femteplass på tabellen, men på hjemmebane har de litt skuffende 5-2-4. Blackburn Rovers hadde åtte kamper på rad uten tap, men i forrige runde ble det 1-2 nederlag borte mot Huddersfield Town. Rovers hadde blikket rettet mot playoff like før jul, men på de tre siste kampene har det bare blitt ett poeng. Ikke bare har resultatene vært svake i kamper mot overkommelig motstand, men prestasjonene har vært langt under pari. Nå har Rovers tre poeng opp til playoff, men det virker som om de er nødt til å finne en måte å fungere på uten Bradley Dack før de kan begynne å tenke på playoff igjen. På bortebane har Rovers 4-1-7 denne sesongen. 

Forests siste kamper:
Forest – Wigan 1-0 (Figueiredo)
Hull – Forest 0-2 (Grabban x2)
Huddersfield – Forest 2-1 (Worrall)
Forest – Sheff Wed 0-4
Forest – Boro 1-1 (Yates)

Rovers siste kamper:
Huddersfield – Blackburn 2-1 (Graham)
Blackburn – Birmingham 1-1 (Armstrong)
Blackburn – Wigan 0-0
Bristol City – Blackburn 0-2 (Armstrong, Johnson)
Swansea – Blackburn 1-1 (Graham)

Vurdering: Nottingham Forest er sterke, men på hjemmebane er de ikke alltid på topp. De møter her et Blackburn Rovers-lag som har skuffet stort i de siste kampene, og som samtidig mangler et par viktige spillere grunnet skader. Dette kan nok bli en jevn kamp, men jeg tror vertene drar i land seieren til slutt. 

Tips: Hjemmeseier (2.13 @ Coolbet)


 

Preston North End – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Preston North End er ligaens beste hjemmelag. Derfor var det meget overraskende at de tapte 0-2 hjemme mot Reading forrige runde. Det var Prestons andre tap på hjemmebane for sesongen, hvor det andre tapet kom mot et sterkt West Bromwich Albion-lag. Nå har Preston 9-2-2 på eget gress, men totalt har de bare vunnet to av sine ni siste kamper i serien. Denne formen har ført The Lilywhites ut av playoff, men de er fortsatt à poeng med Sheffield Wednesday som innehar den siste playoff-plassen. Middlesbrough stod for rundens sjokkresultat da de vant 2-0 borte mot daværende serieleder West Bromwich Albion. West Brom hadde ikke tapt på hjemmebane tidligere i sesongen, mens Boro ikke hadde vunnet på bortebane. Likevel var scoringer av Daniel Ayala og Ashley Fletcher nok til å sikre tre viktige poeng. Boro tok dermed et lagt steg unna bunnstriden, og står nå med tre seiere på rad. Kanskje er det endelig noe på gang for Boro under Jonathan Woodgates ledelse, og det er ekstra imponerende med tanke på skadene og suspensjonene den siste tiden. På bortebane har Boro nå 1-5-6 denne sesongen. 

Prestons siste kamper:
Preston – Reading 0-2
Leeds – Preston 1-1 (Browne)
Cardiff – Preston 0-0
Preston – Luton 2-1 (Gallagher, Stockley)
Preston – Fulham 2-1 (Maguire, Nugent)

Boros siste kamper:
West Brom – Boro 0-2 (Ayala, Fletcher)
Boro – Huddersfield 1-0 (Spence)
Boro – Stoke 2-1 (Fletcher, Wing)
Swansea – Boro 3-1 (Tavernier)
Forest – Boro 1-1 (McNair)

Vurdering: Preston North End er klare favoritter, men her er oddsen på hjemmeseier alt annet enn fristende. Vertene er i svak form, mens gjestene har vunnet tre på rad. At Boro vant borte mot West Brom forrige runde vil nok gi de troen på at de kan vinne borte mot hvem som helst. Over 4 i odds på at de vinner borte igjen denne runden, synes jeg er mer spennende enn hjemmeseier her. 

Tips: Borteseier (4.70 @ Coolbet)


 

Sheffield Wednesday – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

To raske baklengsmål var nok til å påføre Sheffield Wednesday et sjeldent hjemmetap forrige runde. Cardiff City ble for sterke og vant 2-1 på Hillsborough. Før den kampen hadde uglene bare tapt én kamp på eget gress, og det tapet kom mot Queens Park Rangers tilbake i august. Sheff Wed ligger fortsatt på playoff-plass, men står nå med to strake tap i serien. Hjemme på Hillsborough har de 6-4-2 denne sesongen. Hull City havnet under 0-1 borte mot Queens Park Rangers, men kom tilbake på imponerende vis og vant til slutt 2-1. Det kanskje mest overraskende med den seieren var at verken Jarrod Bowen eller Kamil Grosicki havnet på scoringslisten. Hull ligger nå på en 12. plass med tre poeng opp til playoff. På bortebane har de 4-4-4 denne sesongen. 

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Cardiff 1-2 (Lees)
Stoke – Sheff Wed 3-2 (Fox, Lees)
Sheff Wed – Bristol City 1-0 (Bannan)
Forest – Sheff Wed 0-4 (Rhodes x3, Fletcher)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Fletcher)

Hulls siste kamper:
QPR – Hull 1-2 (Irvine, Honeyman)
Hull – Forest 0-2
Hull – Birmingham 3-0 (Eaves, Grosicki, Lewis-Potter)
Charlton – Hull 2-2 (Selvmål, Bowen)
Leeds – Hull 2-0

Vurdering: Sheffield Wednesday med to strake tap, men vanligvis er de meget solide på hjemmebane. Her møter de et Hull City-lag som varierer en del i prestasjonene. De er gode nok til å slå hvem som helst på en god dag, men det er litt vanskelig å vite hva slags Hull-lag vi vil få se her. Jeg tror på en jevn kamp mellom to gode lag, og synes uavgjort fremstår som det beste alternativet her.  

Tips: Uavgjort (3.68 @ Coolbet)


 

West Bromwich Albion – Leeds United
Kampstart: 18.15
Skader og Suspensjoner: Kommer…

På årets første dag kommer det som kanskje blir sesongens store kamp i Championship. West Bromwich Albion og Leeds United har vært de to soleklart beste lagene i Championship denne sesongen. Foran denne runden troner de øverst på tabellen med sine 51 poeng, og ned til tredjeplass skiller det ni poeng. Mye skal gå galt for at ikke disse to klubbene spiller Premier League-fotball til høsten. Vertene har dog vist en del svakhetstegn de siste ukene. Bare én av de fem siste kampene har endt med seier, og forrige runde kom sesongens første hjemmetap da Middlesbrough var på besøk. Tapet mot Boro førte West Brom ned til andreplass, mens Leeds United klatret opp til tabelltopp etter en ufattelig 5-4 seier borte mot Birmingham City. Birmingham utlignet til 4-4 på overtid, men enda lenger inn i overtiden kom seiersmålet for Yorkshire-klubben. Hjemme på The Hawthorns har West Brom 6-5-1 denne sesongen, mens Leeds United har 8-2-3 på sine bortekamper. Dette blir en herlig fotballkamp! 

West Broms siste kamper:
West Brom – Boro 0-2
Barnsley – West Brom 1-1 (Krovinovic)
West Brom – Brentford 1-1 (Furlong)
Birmingham – West Brom 2-3 (Austin x2, Diangana)
Wigan – West Brom 1-1 (Austin)

Leeds siste kamper:
Birmingham – Leeds 4-5 (Costa, Harrison, Ayling, Dallas, Selvmål)
Leeds – Preston 1-1 (Dallas)
Fulham – Leeds 2-1 (Bamford)
Leeds – Cardiff 3-3 (Bamford x2, Costa)
Leeds – Hull 2-0 (Alioski, Selvmål)

Vurdering: West Bromwich Albion med skuffende tap sist, mens Leeds United tok en av sesongens herligste seiere. Det blir interessant å se hvordan det vil påvirke dette oppgjøret. Kanskje klarer vertene nullstille, mens Leeds kan plutselig slite med å komme seg ned på jorda igjen. Tiden vil vise. Det som er sikkert er at dette mest sannsynlig blir en fantastisk fotballkamp mellom to lag som spiller herlig offensiv fotball. Jeg forventer et fyrverkeri fra første spark på ballen, men sliter med å plukke en vinner her. Derfor markerer jeg for uavgjort.  

Tips: Uavgjort (3.54 @ Coolbet)

About The Author

Leave a Reply