Imens nesten hele verden teller ned til sesongstart i Premier League, går vi inn i tredje serierunde i Championship. I de to første rundene har vi fått sett mye interessant. Watford har vært fantastiske og Nottingham Forest har vært bunnsolide. Fem lag har tapt i begge rundene, imens tre lag har vunnet begge kampene. Troy Deeney er toppscorer i ligaen med tre mål, imens Almen Abdi og Inigo Calderon har flest målgivende pasninger. Denne helgen har vi flere godbiter på menyen, og spesielt toppkampene Bolton – Nottingham Forest og Reading – Watford lukter det svidd av. Dessverre kommer det av diverse grunner ikke noen info om skader og suspensjoner denne gangen. Les deg opp foran sesongens tredje serierunde her:

Vurdert av: Eirik Aase

Rundens TV-kamper:
Lørdag: Leeds United – Sheffield Wednesday (13:15) og AFC Bournemouth – Wigan Athletic (16:00)

Rundens oddstips:
Etter å ha røket i siste minutt i første serierunde, ble det endelig gevinst i andre serierunde. Oddskupongen til 3 i odds gikk inn, og forhåpentligvis er marginene på riktig side denne helgen også.

Queens Park Rangers – Ipswich Town (Hjemmeseier 1,75)
Burnley – Yeovil Town  (Hjemmeseier 1,60)
Totalodds:  2,80

_______________________________________________________________________________________________________

Doncaster Rovers – Blackburn Rovers
Kampstart: 20:45
Dommer: Geoff Eltringham
Skader og Suspensjoner:  

Ettersom Wigan deltok i Community Shield forrige helg, måtte Donny-fansen lide seg gjennom en hel serierunde uten å få lov til å se sitt eget lag spille. De skulle nemlig ha spilt mot nettopp Wigan i den andre serierunden, men har nå fått halvannen uke spillefri. Vanligvis kan det være optimalt med et såpass langt avbrekk mellom kampene, men når det er såpass tidlig i sesongen, spørs det om det ikke taler i mot Doncaster.  I første serierunde tapte de 3-1 hjemme mot Blackpool. Det var egentlig en veldig jevn kamp, men Blackpool var effektive og scoret på sjansene sine. Resultatet lyver nok litt, ettersom det siste målet til Blackpool kom som følge av at Blackpool satte i gang en kontring imens Donny-keeper Ross Turnbull var fremme på en dødball. Stopperkjempen Rob Jones scoret Doncasters mål, og det vil ikke være noen overraskelse om et stort antall av deres scoringer denne sesongen, kommer gjennom dødballer. I den påfølgende midtuken spilte de hjemme mot Rochdale i ligacupen. Paul Dickov valgte å starte med et relativt sterkt lag, men slet veldig med å dra hjem seieren i den kampen. Begge lagene skapte omtrent like mange sjanser, men det var Bongani Khumalo som skulle bli den store helten da han headet Donny videre i cupen i kampens siste ordinære spilleminutt. Doncaster var overraskende svake på eget gress i League One, forrige sesong. De tapte hele åtte kamper og totalt var det hele elleve lag som kunne vise til bedre hjemmestatistikk ved sesongslutt. Tar vi med sesongåpningen, samt avslutningen på forrige sesong, har Doncaster bare vunnet tre av sine ti siste hjemmekamper.

Blackburn hadde en rolig og behagelig sommer med mange nye spillere på plass. Spillerne som ble hentet var for det meste både unge og sultne. I sesongåpningen mønstret de et lag som hadde en snittalder på 22-23 år. De møtte Derby i denne åpningskampen, og man kan trygt si at de imponerte i den kampen. Det ble skapt flere sjanser fra flere forskjellige posisjoner, men dessverre uteble effektiviteten. Like før pause fant Alex Marrow ut at han ønsket å gjøre oppgaven litt vanskeligere for Rovers da han tok ballen med hånda på tragikomisk vis. Johnny Russell satte straffesparket sikkert i mål, men heldigvis for de blå og hvite dukket Leon Best opp som redningsmann like før slutt, da han utlignet til 1-1 med en akrobatisk avslutning. I den påfølgende midtuken røk de ut av ligacupen mot vesle Carlisle United. Den kampen hadde absolutt alt, og etter ekstraomganger var stillingen 3-3, og man måtte derfor avgjøre kampen med straffespark. Cumbrians trakk det lengste strået i den duellen, og dermed må Blackburn nå bare fokusere på ligaen. I forrige serierunde kom Nottingham Forest på besøk. Etter en lang og jevn kamp som ikke inneholdt mye å skrive hjem om, sendte Darius Henderson Forest-fansen til himmels med sin overtidsscoring. Baklengsmålet kom etter en sjelden keepertabbe fra Jake Kean. Det betyr at Rovers nå står med tre kamper på rad uten seier denne sesongen, og onde tunger vil ha det til at Gary Bowyer vil være en presset mann hvis han ikke sikrer tre poeng i de neste kampene. Forrige sesong var det bare Bristol City som vant færre kamper på bortebane enn Rovers. I tillegg tapte de like få bortekamper som Hull City. Lancashire-klubben var nemlig eksperter på uavgjort og delte poengene i hele 10 av 23 bortekamper forrige sesong.

Vurdering: Doncaster kunne fint ha fått med seg ett poeng hjemme mot Blackpool, men hadde ikke marginene på sin side. Imponerte ingen i cupkampen mot Rochdale. Har nå hatt en liten pause før denne serierunden. Blackburn viste mye positivt mot Derby, stilte med reservene mot Carlisle, men skuffet hjemme mot et sterkt Nottingham Forest lag. Dette blir en meget jevn kamp, men Blackburn vil etterhvert få betalt for de fine tendensene i starten av sesongen. Kanskje kommer seieren allerede på fredag?

Tips: B

 _________________________________________________________

Leeds United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13:15
Dommer: Roger East
Skader og Suspensjoner: 

I likhet med Blackburn, har også Leeds hatt en forholdsvis rolig sommer. Det ble ikke hentet inn like mange spillere som forrige sesong, og man har unngått å selge nøkkelspillere. Kanskje skyldes det at Norwich City har rettet blikket mot spennende spillere fra andre steder enn balløya. Ken Bates har forsvunnet fra klubben i sommer, og det har laget feiret med å starte sesongen sterkt. I første serierunde ble Brighton & Hove Albion slått 2-1 etter et mål på overtid fra nysigneringen Luke Murphy. I det påfølgende ligacup-oppgjøret vant de 2-1 hjemme mot Chesterfield. De sparte noen av de beste i den kampen, men flere spillere fra Brighton-kampen fikk mye spilletid i cupkampen også. Forrige serierunde tok de turen til King Power Stadium for å møte Leicester City. Det er utvilsomt en av de hardeste bortekampene iløpet av sesongen, men de mestret det bra. Begge lagene gjorde en flott jobb med å forsvare seg mot hverandre, og derfor endte det ikke overraskende med en kjedelig 0-0 kamp. Leeds var farlig frempå ved noen anledninger, men avsluttet kampen uten å få til et eneste skudd på mål. Hjemme på Elland Road var de det niende beste hjemmelaget i fjor, og denne sesongen har de vunnet mot både Brighton og Chesterfield foran egne supportere.

Uglene til Dave Jones har slitt litt i sesongstarten. De startet med en svært tøff bortekamp mot QPR, men de gjorde seg på ingen måter bort i den kampen. Kampen på Loftus Road endte med 2-1 seier til QPR, men Wednesday følte nok at de kunne ha fått med seg noe fra London. Det er helt forståelig ettersom de ble snytt for det jeg mener var et klart straffespark i andre omgang. Atdhe Nuhiu scoret Wednesdays eneste mål i debuten. I den påfølgende midtuken røk de ut av ligacupen borte mot Rotherham United. Rhys McCabe scoret for uglene i den kampen, imens Jermaine Johnson ble syndebukk ettersom han ble utvist. Forrige serierunde spilte de sesongens første kamp på Hillsborough, og det ble ingen kjekk affære. Burnley var på besøk og alt annet enn seier ville være veldig skuffende. Danny Ings og Sam Vokes scoret målene for gjestene som reiste hjem til Lancashire med tre viktige poeng. David Prutton fikset trøstemålet for uglene. Dette tapet var kanskje ikke så overraskende, ettersom Wednesday tapte flere hjemmekamper enn de vant forrige sesong. På bortebane var de mer imponerende. Det var nemlig bare åtte lag som var bedre på fremmed gress enn Sheffield Wednesday.

Vurdering: Leeds har sett friske ut i sesongstarten. Mye optimisme og enorm entusiasme fra fansen er bare en bonus. Imponerte med seier mot Brighton i seriepremieren, og poeng borte mot Leicester er ingenting å kimse av. Wednesday var meget bra på fremmed gress forrige sesong, og viste på Loftus Road at de kan finne på mye gøy i år også. I dette Yorkshire-derbyet klarer de likevel ikke hente med seg poeng. Hjemmeseier. 

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

AFC Bournemouth – Wigan Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: Graham Scott
Skader og Suspensjoner: 

Eddie Howe svevde på en liten sky etter full klaff i første serierunde. Charlton ble sendt tilbake til London med tom bagasje og Lewis Grabban havnet plutselig på Sky Sports News i beste sendetid for å snakke om en av sine fantastiske scoringer. Det endte tilslutt 2-1 til Cherries over Charlton, og i ligacupen fortsatte oppturen med en ny seier. Denne gangen var det Portsmouth som ble sendt den korte turen hjem uten avansement. Med to seire på rad, var det mange som var spente på hva de kunne finne på når de skulle gjeste en av de heteste opprykksfavorittene, nemlig Watford. Det gikk ikke lenge før den målfarlige stopperen Gabriele Angella sendte vertene i ledelsen, men nok en gang var Lewis Grabban på riktig sted til riktig tid, og utlignet for gjestene. Resten av kampen ønsker nok ikke Bournemouth-fansen å snakke om. De tapte tilslutt 6-1 mot Gianfranco Zola og hans menn, men hvis det er en liten trøst, kan jeg si at de ikke er det eneste laget som kommer til å få bank av Hornets i år. Forrige sesong var Bournemouth det nest beste hjemmelaget i League One. Bare fire ganger tapte de på eget gress, og foran denne kampen har de seks strake hjemmeseire på samvittigheten.

Wigan tilbrakte forrige helg i London hvor de spilte Community Shield-finale mot selveste Manchester United. Robin Van Persie sendte de røde djevlene i ledelsen bare noen minutter etter avspark, og et lite kvarter ut i andre omgang doblet samme person ledelsen. Det ble aldri særlig spennende på Wembley, men Wigan gjorde seg på ingen måter bort i den kampen. De spilte ikke cupkamp i den foregående midtuken ettersom de skal delta i Europa League denne høsten. I første serierunde klemte de til med hele 4-0 borte mot Barnsley. En utrolig imponerende prestasjon, og det er ingen tvil om at dette Wigan-laget har skumle planer for sesongen. Siden den gang har James McClean blitt hentet inn, og ingen av deres juveler har blitt solgt. I kampen mot Barnsley var Ben Watson i en egen klasse. Han briljerte og var sentral i nesten alle angrepene. Iløpet av kampen på Oakwell viste han en gang for alle hvorfor han noen ganger blir kalt for “The Ginger Zidane”. Grant Holt åpnet målkontoen i den kampen, og har nok veldig lyst til å kjempe i toppen av toppscorerlisten. Isåfall må han gi på, for Troy Deeney har allerede fått en fin luke.

Vurdering: Bournemouth imponerte hjemme mot Charlton i premieren, men kom raskt ned på jorda igjen da de ble utklasset på Vicarage Road forrige helg. Nå venter en ny tøff oppgave mot et Wigan-lag som imponerte stort mot Barnsley i sesongåpningen. Hadde ikke mye å stille opp med mot Manchester United, men gjorde seg ikke bort. Dette blir nok en jevn kamp, men Wigan får tipset på grunn av den utrolige kampen mot Barnsley.

Tips: B

 _________________________________________________________

Barnsley – Charlton Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: Jeremy Simpson
Skader og Suspensjoner: 

Ai, ai, ai! Hva har skjedd iløpet av sommeren David Flitcroft? Siden han tok over som Barnsley-sjef midtveis i forrige sesong, har det for det meste bare blitt oppturer for Tykes-fansen. Flitcroft reddet klubben fra nedrykk i siste serierunde, og gjorde interessante signeringer iløpet av sommeren. Derfor var skuffelsen enorm da de ble ydmyket hele 4-0 hjemme mot Wigan i første serierunde. I ligacupen møtte de Scunthorpe hjemme på Oakwell, men selv om de stilte med toppet lag i den kampen, måtte det faktisk straffespark til for å kåre en vinner. Barnsley trakk det lengste strået i en enormt underholdene straffekonkurranse, etter at kampen hadde endt 0-0. Forrige serierunde hadde de alle tiders mulighet til å rette opp inntrykket da de tok turen til Bloomfield Road for å møte Blackpool. I en jevnspilt kamp rotet de bort ett poeng da David Perkins satte ballen i eget nett tre minutter på overtid. Det kanskje mest utrolige med den kampen, var at ingen av lagene hadde et eneste skudd på mål. Scott Golbourne og den uheldige Perkins hadde gode kamper, og håper nok at de klarer prestere like bra denne helgen. Hjemme på Oakwell har de fortsatt tilgode å score etter to hjemmekamper denne sesongen, men forrige sesong avsluttet de med syv seire på de ti siste kampene på eget gress.

Charlton har fått en svært skuffende start på sesongen. I likhet med lørdagens motstander, har ikke de heller klart å kapre noen poeng på de to første kampene. I sesongåpningen tapte de 2-1 mot nyopprykkede Bournemouth. Yann Kermorgant scoret gjestenes mål i den kampen, men de klarte ikke stoppe den formsterke Lewis Grabban. I den påfølgende cuprunden knuste de Oxford United hele 4-0 hjemme på The Valley, og optimismen var derfor stor da Middlesbrough kom på besøk. Den kampen ble en kjedelig og jevn affære hvor Boro stjal med seg alle poengene etter en scoring fra Lukas Jutkiewicz. Dette var spesielt skuffende for Charlton ettersom Boro var det nest dårligste bortelaget i hele ligaen forrige sesong. Den svært viktige midtbanespilleren Johnnie Jackson var blant banens dårligste, og må opp flere hakk om Charlton skal få med seg poeng på Oakwell denne lørdagen. Forrige sesong var det bare tre lag i hele Championship som plukket flere poeng på bortebane enn Charlton, noe de håper å kopiere denne sesongen. Isåfall bør de få med seg noe fra denne kampen, siden de tapte borte mot Bournemouth i premieren.

Vurdering: Barnsley gikk på en stjernesmell mot Wigan, og imponerte ikke stort mot Blackpool heller. De virker mye svakere nå enn hva de gjorde i vår, men kanskje kan de våkne opp igjen til denne kampen. Charlton har skuffet i denne sesongstarten, men man skal ikke undervurdere hvor gode de var på fremmed gress forrige sesong. I mine øyne er denne kampen såpass åpen, at Charlton får tipset på grunn av deres flotte bortestatistikk fra forrige sesong.

Tips: B

 _________________________________________________________

Birmingham City – Brighton & Hove Albion
Kampstart:
 16:00
Dommer: 
Skader og Suspensjoner: 

Birmingham tapte i sesongåpningen hjemme mot Watford, men det er ingenting å være flau over. Troy Deeney scoret kampens eneste mål da Watford vant 1-0, men Birminghams nye keeper, Darren Randolph, gjorde en meget bra jobb i den kampen. I ligacupen ble Plymouth slått 3-2. Kyle Bartley ble den store helten i den kampen etter at han scoret det avgjørende målet på overtid. Før den tid hadde Scott Allan scoret to ganger. Forrige helg ble de det uheldige laget som måtte være motstander i Yeovil Town sin første hjemmekamp i Championship noensinne. Grunnen til at jeg skriver at de var uheldige, er fordi det aldri er lett å være bortelaget når nyopprykkede lag har sin første hjemmekamp. En enorm gjeng med Bluenoses hadde tatt turen til Huish Park for å hjelpe sine blå soldater til seier, og det fungerte utmerket. Birmingham sto i mot et enormt press fra et entusiastisk hjemmelag, mye takket være en helt utrolig kamp av banens gigant, Darren Randolph. Like etter pause kom kampens eneste mål på helt absurd vis. En corner ble headet i en Yeovil-spiller fra en annen Yeovil-spiller, før den etterhvert gikk i mål. Ettersom det ikke kom flere scoringer, kunne Birmingham ta med seg tre kjærkomne poeng hjem til Englands nest største by. Blues-fansen håper nå at laget skal prestere bedre på hjemmebane denne sesongen, enn det de gjorde forrige sesong. Den gang var det bare fire lag i ligaen som gjorde det dårligere på eget gress.

Måkene fra sørkysten har fått en håpløs start under Oscar Garcia. I sesongåpningen tapte de 2-1 borte mot Leeds etter et overtidsmål fra Luke Murphy. I den påfølgende midtuken røk de ut av ligacupen mot lille Newport County hjemme på Falmer Stadium. Om ikke skuffelsen var stor allerede da, ble den definitivt større forrige helg. Derby som var helt forferdelige på fremmed gress forrige sesong, tok med seg alle poengene fra sørkysten etter å ha slått Brighton 2-1 i den andre serierunden. Det skal sies at Derby var veldig effektive i den kampen, men den ballbesittende fotballen Oscar Garcia har lovet, har fortsatt ikke vist seg. Før sesongstarten advarte jeg om at Garcia nok trenger litt tid for å få ting til å sitte, og derfor håper jeg ikke at noen på sørkysten trykker på panikk-knappen for tidlig. For å gjøre vondt verre for Brighton-fansen, har Liam Bridcutt nå blitt skadet. Forhåpentligvis blir ikke det skadeavbrekket veldig langt. Forrige sesong var det bare fire lag som var bedre på fremmed gress enn Brighton. Faktisk var det ingen lag i Championship som tapte færre kamper enn Brighton forrige sesong.

Vurdering: Birmingham fikk det tøft i sesongåpningen, men tok med seg tre sterke poeng hjem fra Huish Park forrige helg. Det er fortsatt vanskelig å vite hvor bra dette laget er, men det er liten tvil om at de ikke blir lette å bryne seg på. Brighton ser veldig svake ut for øyeblikket. Hjemmelaget tar alle poengene på lørdag.

Tips: H

_________________________________________________________

Burnley – Yeovil Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Scott Duncan
Skader og Suspensjoner: 

Livet etter Charlie Austin ser ut til å gå bra for Burnley. Danny Ings har kommet frem i rampelyset og leverer varene til de grader. Han står nå med åtte scoringer, fordelt over syv strake kamper. I sesongåpningen scoret han i 1-1 kampen hjemme mot opprykksfavoritten Bolton Wanderers. I den påfølgende cupkampen scoret han ett av målene da de vant 4-0 borte mot York City. Forrige serierunde skulle de ut på en ny tur til Yorkshire, og nok en gang kunne de reise hjem med god stemning i bussen. En scoring fra Ings og en fra spisskollega Sam Vokes sørget for 2-1 seier borte mot Sheffield Wednesday. Dermed ligger Burnley på fjerde plass foran den tredje serierunden, og her har de en fantastisk mulighet til å bygge videre på den gode starten. Sentrallinjen Tom Heaton, Jason Shackell, Dean Marney og Danny Ings/Sam Vokes fungerte helt perfekt i Wednesday-kampen, og Sean Dyche håper nok at de kan fortsette det gode spillet denne lørdagen. Hjemme på Turf Moor var de verken gode eller dårlige forrige sesong. Skal Burnley overraske denne sesongen, er de nok avhengige av å gjøre Turf Moor om til et fort. Isåfall må kamper som denne vinnes.

Yeovil imponerte stort i starten av sesongen. De vant 1-0 på The Den mot Millwall i sesongåpningen, før de tok en ny 1-0 seier borte mot Southend i ligacupen. I seieren mot Millwall leverte Marek Stech en fantastisk kamp mellom stengene, men dessverre ble han nødt til å forlate banen med brudd i hånda mot Birmingham forrige helg. Om det ikke gjorde vondt nok å miste deres meget dyktige keeper, fikk de salt i såret da Birmingham reiste hjem igjen med alle tre poengene i bagasjen. De slapp inn et tullemål like etter pause, og fantastisk keeperspill fra motstanderens keeper, sørget for at kampen tilslutt endte 0-1. Hadde du sagt til en Yeovil-supporter at de ville stått med tre poeng etter de to første kampene, ville de nok vært veldig fornøyd med det. Derfor er det ingen grunn til å henge med hodene, de bør heller fokusere på å ta en ny skalp på fremmed gress. Forrige sesong var de det sjette beste bortelaget i League One, etter at de vant ti og tapte ni av kampene på fremmed gress. De resterende fire kampene endte med poengdeling. Denne sesongen har de vunnet begge sine bortekamper, men spørsmålet er om de klarer gjøre det en tredje gang på lørdag.

Vurdering: Burnley med meget positiv sesongstart. Ser ikke ut til å savne Austin nevneverdig takket være Danny Ings. Yeovil imponerte med seier borte mot Millwall, og det hadde ikke vært noe å si på om de hadde fått med seg noe fra Birmingham-kampen. Yeovil er ikke walkover for tiden, og Burnley skal få det tøft. Til tross for det tror jeg likevel at de tar med seg seieren i dette oppgjøret.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Derby County – Leicester City
Kampstart: 16:00
Dommer: Robert Madley
Skader og Suspensjoner: 

Det er duket for East Midlands Derby når Leicester City tar den korte turen til Pride Park denne lørdagen. Derby står med fire flotte poeng etter to serierunder, og i cupen ble det avansement borte mot Oldham Athletic. I første serierunde kom Blackburn Rovers på besøk, og det så lenge ut som om vertene skulle ta alle poengene, men dessverre for Rams-fansen utlignet Leon Best like før slutt. Gjestene skapte enormt med sjanser i den kampen, og derfor var det ingen grunn til å henge med hodet etter den kampen. Johnny Russell åpnet målkontoen i sesongåpningen, etter at han satte et straffespark sikkert i mål. I cupkampen mot Oldham stilte de meget sterkt, og fikk ikke overraskende belønning. Kampen var veldig jevn, men et tidlig mål fra Michael Jacobs var nok til å vinne kampen 1-0. Jacobs scoret sitt første mål for sesongen etter et flott innlegg fra Connor Sammon. Forrige helg tok de en utrolig imponerende seier borte mot Brighton & Hove Albion. To mål fra Chris Martin sørget for at Derby fikk med seg tre viktige poeng hjem fra sørkysten. Spesielt imponerende var denne seieren ettersom Brighton bare tapte tre kamper på eget gress forrige sesong. I den kampen storspilte forøvrig Will Hughes. I midtuken fikk han sjansen fra start for England U21 som knuste Skottland U21. Forrige sesong var det bare fire lag som avsluttet sesongen med bedre hjemmestatistikk enn Derby. Det håper de nok at de klarer bygge videre på denne sesongen.

Leicester fikk en drømmestart på sesongen da Middlesbrough ble slått 2-1 i første serierunde. Danny Drinkwater og Jamie Vardy scoret målene i den kampen, og spesielt førstnevnte strålte i den kampen. I den påfølgende cupkampen ble Wycombe Wanderers slått 2-1 på fremmed gress. Nigel Pearson valgte å stille med et relativt sterkt lag i den kampen, men likevel hadde det ikke vært noe å si på om Wycombe hadde gått videre på bekostning av revene. Sean St Ledger ble helten i den kampen med sin overtidsscoring. Forrige helg fikk de besøk av Leeds United i den TV-sendte søndagskampen. Det ble en jevn og kjedelig affære, hvor lagene nullet hverandre ut i nitti minutter. Begge lagene hadde gode sjanser på tampen av kampen, og Chris Wood kunne fort ha sendt Leicester-fansen til himmels hvis ballen hadde gått på riktig side av stolpen ni minutter før slutt. I den kampen valgte Pearson å bruke sin nye 3-5-2 formasjon, men det fungerte ikke bra i det hele tatt. Det var først når han gikk over til en 4-4-2 formasjon at Leicester begynte å se litt farlige ut. Forrige sesong hadde Leicester 6-7-10 på fremmed gress, men tar man med siste serierunde, pluss cupkampen mot Wycombe, har revene nå tre strake borteseire å vise til.

Vurdering: Det er alltid spennende med slike lokaloppgjør. Dette blir utvilsomt jevnt og veldig tøft for begge lagene. Derby imponerte mot Brighton, men slapp Blackburn til veldig mange sjanser hjemme på Pride Park. Leicester tok en sterk seier mot Middlesbrough, men imponerte ingen mot Leeds. Umulig å finne vinneren her, derfor går jeg for poengdeling.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Blackpool
Kampstart: 16:00
Dommer:
Skader og Suspensjoner: 

Tony Mowbray tenkte nok det verste da de først tapte hjemme mot Leicester City i sesongåpningen, for og deretter ryke ut av ligacupen hjemme mot Accrington Stanley. Det har nemlig vært en del diskusjoner iløpet av sommeren angående jobben til Mowbray. Ikke av klubben, men av media og supportere. Det var svært mange som mistet troen på at Boro-legenden skulle klare føre laget opp til pengehimmelen i Premier League, etter at de så hvordan laget falt sammen i andre halvdel av forrige sesong. I sesongåpningen ble det 2-1 tap hjemme mot revene til Nigel Pearson. Her ble Boros mål scoret av Leicester-spiller Sean St Ledger. I cupkampen mot Accrington scoret Lukas Jutkiewicz et tidlig mål, men det var ikke nok til å gå videre. Lancashire-klubben scoret nemlig to ganger på Riverside Stadium og sendte dermed Mowbray & Co på hodet ut av cupen. Foran forrige serierunde økte snakket om en ny nedtur for Boro, ettersom de hadde fått en såpass dårlig start på sesongen. Derfor smakte det nok veldig godt for Mowbray og Boro-fansen med tre poeng borte mot Charlton Athletic. Lukas Jutkiewicz scoret kampens eneste mål, og har nå scoret i to kamper på rad. Den sentrale troikaen med Jozsef Varga, Dean Whitehead og Grant Leadbitter leverte til de grader i Charlton-kampen, og på kantene har de tonnevis med uforutsigbarhet gjennom Mustapha Carayol og Albert Adomah. Det begynner faktisk å ligne på noe hos dette Boro-laget. Hjemme på Riverside hadde de 13-3-7 forrige sesong. Bare syv lag hadde en bedre hjemmestatistikk i Championship.

Blackpool ble spådd en tøff sesong av undertegnede, og det står jeg fortsatt for, til tross for en fantastisk sesongstart. Blackpool ligger i skrivende stund på 2.plass med full pott etter to kamper. I sesongåpningen vant de sterkt 3-1 borte mot Doncaster i en svært jevn kamp. De var kanskje litt heldige som ledet 2-1 da tiden var i ferd med å renne ut for Donny. Da gikk vertenes keeper Ross Turnbull opp på en dødball, men han klarte ikke rekke tilbake igjen tidsnok til å unngå at Tom Ince satte ballen i mål fra førti meter. I ligacupen ble det exit mot erkerivalen Preston North End etter at Ryan Williams scoret et flott frisparkmål for de liljehvite. Forrige helg kom Barnsley på besøk, og de fikk æren av å spille på en flott gressmatte på Bloomfield Road. Forrige sesong var banen såpass stygg og dårlig, at selv muldvarper ville takket nei til å oppholde seg der. Det var derfor gledelig å se at gressmatten ligner mer på et biljardbord, enn en potetåker denne sesongen. Selve kampen mot Barnsley var egentlig ganske kjedelig. Utrolig nok presterte ingen av lagene å fyre av et eneste skudd på mål iløpet av nitti minutter. På overtid var Seasiders svært heldige som fikk med seg tre poeng, etter at Barnsley-spilleren David Perkins satte ballen i eget nett. På fremmed gress var Blackpool verken gode eller dårlige forrige sesong, men det skal legges til at uavgjortfaren på bortebane var veldig høy under Paul Ince forrige sesong.

Vurdering: Boro imponerte med seier borte mot Charlton, og de tre poengene var svært viktige med tanke på den dårlige starten på sesongen. Nå har de mange strenger å spille på fremover på banen, og det kan gi suksess fremover. Blackpool har nærmest flakset seg til seks poeng i sesongstarten, men skal likevel ha for at de har klart å dra i land to seire på rad i ligaen. Seasiders mangler Tom Ince denne runden også, og derfor tror jeg at hjemmelaget ikke får store problemer med å ta tre poeng på eget gress.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Millwall – Huddersfield Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Oliver Langford
Skader og Suspensjoner: 

Steve Lomas har ikke fått noen bra start på managereventyret i London. Etter å ha oppnådd stor suksess med St Johnstone i Skottland, ser det ut til at han trenger litt tid for å få ting til å fungere på The Den. I første serierunde burde de kanskje ha vunnet ettersom de skapte en del store sjanser, men Yeovil Town reiste hjem fra London med tre poeng i bagasjen etter at Ed Upson scoret kampens eneste mål. I den påfølgende cuprunden slo de Wimbledon ut med en knepen 2-1 seier på hjemmebane. Forrige helg måtte de bryne seg på Ipswich Town på Portman Road. Jeg er brennsikker på at Ipswich kommer til å havne forholdsvis høyt på tabellen, og derfor var det ingen lett oppgave løvene sto ovenfor. De klarte holde vertene til 0-0 etter de første 45 minuttene, selv om de leverte en meget svak omgang. I andre omgang gikk tingene bedre og plutselig var det Millwall som hadde kommandoen. Det var derfor litt overraskende at det var Ipswich som tok ledelsen et kvarter ut i andre omgang. Før dommeren blåste for slutt, hadde Ipswich puttet to ganger til, og dermed måtte Millwall reise hjem til London med 0-3 og dårlig stemning. Millwall klarte aldri sette et skudd på mål iløpet av deres besøk i Suffolk. Etter to kamper uten poeng, bør det nå bli noe annet enn tap denne lørdagen. Det kan fort vise seg å bli en vanskelig oppgave, ettersom Millwall faktisk var det dårligste hjemmelaget i ligaen forrige sesong.

Terriers har hatt en interessant og tøff sesongåpning. I første serierunde måtte de reise til City Ground for å bryne seg på en av opprykksfavorittene, Nottingham Forest. Der klarte de skape mange gode sjanser, og James Vaughan burde kanskje sendt Huddersfield i ledelsen i den kampen. Dessverre gikk det ikke slik, og istedenfor vant Nottingham Forest etter et mål fra Henri Lansbury. I ligacupen møtte de fjorårets finalist, Bradford City. Her vant de 2-1 på hjemmebane etter to scoringer fra James Vaughan. Forrige helg sto enda en opprykksfavoritt på menyen, da QPR tok turen til John Smith’s Stadium. Det ble en veldig tøff kamp for Yorkshire-klubben. James Vaughan sendte vertene i ledelsen etter 35 minutter, men det gikk ikke lenge før Junior Hoilett utlignet. QPR skapte mest og kontrollerte mest i resten av kampen, men det var kanskje ikke mye å si på at det ble poengdeling forrige lørdag. Nå venter en ny tøff kamp, men Huddersfield kan fint få med seg noe her, ettersom de ikke har spilt dårlig i de to foregående kampene. Forrige sesong var bare ni lag bedre enn Huddersfield på fremmed gress. Mye skyldtes nok deres evne til å unngå poengdelinger. Bare tre ganger reiste de hjem fra bortekamper med ett poeng i bagasjen.

Vurdering: Millwall har fått en tøff start, og har ikke imponert stort. Hadde gode sjanser i Yeovil-kampen, men var ikke effektive. Mot Ipswich startet de andre omgang bra, men klarte ikke utnytte det. Steve Lomas trenger en seier i denne kampen, men jeg er ikke sikker på at han får det. Huddersfield har hatt to svært tøffe kamper i sesongstarten, og trenger ikke deppe over at de bare har ett poeng. Var overraskende gode på fremmed gress forrige sesong, og jeg tror de kan bygge videre på det i år. Borteseier.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Haywood
Skader og Suspensjoner: 

Skogvokterne har fått en fantastisk start på sesongen med seks poeng, samtidig som de har holdt nullen i begge kampene. I sesongåpningen vant de 1-0 hjemme mot Huddersfield Town, etter at Henri Lansbury scoret tidlig i andre omgang. I den kampen hadde Forest ballen svært mye, men Huddersfield klarte komme til et par gode sjanser. I ligacupen fikk de besøk av Hartlepool, men det ble ikke noe vanskelig affære. Billy Davies valgte å stille med et veldig sterkt lag, og ikke overraskende ble Hartlepool overkjørt. Forest skapte en haug med sjanser, i tillegg til at de nok en gang hadde en svært høy ballbesittelse. Forrige helg sto en vanskelig kamp for tur. Skogvokterne tok nemlig turen til Ewood Park for å møte Blackburn Rovers. Det ble en ganske kjedelig kamp, med få sjanser til begge lag. Forest hadde noen fine kombinasjoner på midtbanen, men det førte ikke til store sjanser. Kelvin Wilson debuterte i forsvarsrekka til Forest, og spilte en flott kamp. Rovers klarte bare komme til sjanser gjennom dødballer, noe som sier litt om hvor bra forsvaret til de røde var. Hadde det vært rettferdighet i fotball, hadde den kampen ebbet ut med poengdeling, men Forest viste styrke på overtid. En lang ball inn i boksen til Rovers så ut til å gå rett inn til Jake Kean. På merkelig vis klarte han å miste ballen i det han skulle gå opp for å fange den, og dermed fikk Darius Henderson en lett jobb med å sette ballen inn i det åpne buret. Kampen endte 1-0, og Forest står dermed med tre strake seire denne sesongen. Hjemme på City Ground leverte de en helt middels sesong i fjor, men det bedrer seg nok med Davies bak spakene. Han har tidligere hatt stor suksess med Forest på eget gress.

Dougie Freedman er nok litt usikker på hvor laget står etter en merkelig sesongstart. I første serierunde ventet et hardt lokaloppgjør mot Burnley, hvor lagene fortjent delte poengene. Darren Pratley scoret målet for Bolton i den kampen, men forsvaret klarte ikke stoppe formspilleren Danny Ings. I ligacupen tok de turen til Shrewsbury Town, og her vant de sterkt 3-1. Freedman valgte å gjøre noen endringer til denne kampen, men laget var likevel meget sterkt. Spillemessig ble kampen en veldig jevn affære hvor begge lagene skapte et par sjanser. Robert Hall og Sanmi Odelusi scoret målene for Trotters. Forrige helg kom opprykksrivalen Reading på besøk. Bare et lite kvarter ut i kampen sendte Pratley vertene i ledelsen. Det betyr at Pratley har scoret like mange mål på to kamper denne sesongen, som det han gjorde på 31 kamper forrige sesong. Senere på stillingen 1-0 klemte Medo til med et fantastisk langskudd som traff rett i metallet, men dessverre for Bolton gikk den på feil side av stolpen. I starten av andre omgang utlignet Reading på straffespark gjennom Nick Blackman. Den unge spissen fikk litt overraskende tillit alene på topp, på bekostning av Pavel Pogrebnyak og Adam Le Fondre. Det kom ikke flere mål i den kampen, og dermed måtte de to sterke lagene dele poengene. Bolton håper nok at de kan forbedre bortestatistikken denne sesongen, ettersom bare Bristol City vant færre bortekamper forrige sesong.

Vurdering: Forest virker solide og sterke i starten av sesongen. Bolton med en litt forsiktig åpning. Dette blir nok veldig jevnt, og nok en gang tror jeg Forest drar i land seieren.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Queens Park Rangers – Ipswich Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Naylor
Skader og Suspensjoner: 

Det store spørsmålstegnet vedrørende Queens Park Rangers denne sommeren, har vært om laget ville være motiverte for spill i Championship. Harry Redknapp har hele tiden vært klar på at hvis ikke spillerne ønsker å spille i Championship, vil han heller ikke ha de med på laget. Derfor har man sett at noen klassespillere ikke har vært involvert i sesongstarten, imens de jakter på nye klubber. Foreløpig ser det ikke ut til å være et problem for denne London-klubben og i de første kampene har man sett sultne spillere som gir alt hele tiden. En spiller som Junior Hoilett har ofte lett for å bli umotivert, men han har vært en av de beste i de to første ligakampene. I sesongåpningen ble Sheffield Wednesday slått 2-1 hjemme på Loftus Road. Gjestene tok tidlig ledelsen ved Atdhe Nuhiu, men Andrew Johnson og Nedum Onuoha sørget for seier til Hoops. QPR var det eneste laget av de som rykket ned fra Premier League, som måtte delta i ligacupens første runde. Der tok de turen til Exeter og de fikk få problemer med å ta seg videre. Redknapp valgte å gå for et forholdsvis sterkt mannskap, og Charlie Austin fikk sin første kamp fra start. Han trengte bare tre minutter på å score sitt første mål i QPR-trøya. Senere i kampen la Danny Simpson på til 2-0, noe som også ble sluttresultatet. Forrige helg fikk den en tøff kamp mot Huddersfield Town på John Smith’s Stadium. James Vaughan sendte vertene i ledelsen i første omgang, men Junior Hoilett utlignet kort tid senere. QPR hadde flere gode mulighet til å ta seieren i den kampen, men ett poeng på bortebane er ikke noe å henge med hodet for.

Ipswich er et lag som jeg er sikker på kommer til å ende opp på øvre halvdel av tabellen. Sesongoppkjøringen var meget bra og optimismen rundt stedet var imponerende. I første serierunde fikk de den utakknemlige oppgaven av å måtte besøke Reading på Madejski Stadium. Til tross for tøff motstand, klarte de likevel gi Royals hard kamp. De skapte flere gode sjanser og scoret også ett mål. Jay Tabb var mannen som sto for scoringen, noe som er ganske artig. Tabb spilte nemlig 105 kamper for Reading uten å score mål før han gikk til Ipswich. De tapte tilslutt 2-1 mot Reading, men det er ærlig talt ikke der Ipswich skal plukke poeng denne sesongen. I ligacupen ble det exit borte mot Stevenage. Mick McCarthy gjorde noen endringer til den kampen, men stilte likevel et sterkt lag. Traktorgutta skapte flere gode sjanser iløpet av den kampen, men effektiviteten uteble. Det gjorde den ikke hos Stevenage som vant 2-0 og gikk dermed videre til neste runde. Forrige helg kom Millwall på besøk og Ipswich gikk rett i strupen på gjestene sine. Frem til pause kjørte de på mot et svakt Millwall-lag, men skuffet måtte de gå i garderoben uten scoringer. I andre omgang tok plutselig Millwall over, men da skulle Ipswich fungere foran mål igjen, og traktorgutta scoret tre ganger før slutt. David McGoldrick var blant vertenes beste spiller i 3-0 seieren, men klarte likevel ikke komme på scoringslisten. Kanskje det løsner denne helgen? Med 6-7-10 var Ipswich ikke noe veldig imponerende bortelag forrige sesong, og bare en av de ti siste kampene på fremmed gress har endt med seier.

Vurdering: Ipswich har mye bra på gang i år, men her blir det nok hjemmeseier. QPR virker pigge og Ipswich overbeviser ikke på fremmed gress.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Reading – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Jones
Skader og Suspensjoner: 

Royals har startet sesongen fint. Man har ofte sett at lag som rykker ned fra Premier League, fort kan få problem i starten av sesongen i Championship. Det ser ikke ut til å være noe problem for Reading. Iløpet av sommeren har de faktisk forsterket laget og Nigel Adkins er en fantastisk manager. I sesongåpningen møtte de Ipswich Town og der tok de alle tre poengene etter en tøff og jevn kamp. De slapp å spille i ligacupens første runde på grunn av tabellplasseringen fra forrige sesong, og har derfor fått en myk start. Forrige helg tok de turen til Reebok Stadium for å møte opprykksrival Bolton Wanderers. I første omgang mot Bolton hadde de en del problemer og kanskje var de litt heldige som gikk til pause med bare ett baklengsmål. Adkins må ha sagt mye bra i pausen, for i andre omgang gikk det bedre. Innsatsen var på topp, pasningene satt og faktisk skapte de en del gode sjanser. Utligningen kom seks minutt etter pause da David Wheater handset i egen sekstenmeter. Nick Blackman fikk tillit på topp av Adkins, og henviste dermed Pavel Pogrebnyak og Adam Le Fondre til benken. Som takk for tilliten satte den unge spissen inn det påfølgende straffesparket. Kampen endte tilslutt 1-1, noe som er brukbart på bortebane mot en opprykksrival.

Watford har vært fantastiske i starten av sesongen. I sesongåpningen leverte de en flott kamp borte mot Birmingham. De hadde høy ballbesittelse og flere gode sjanser iløpet av den kampen, og Troy Deeney ble den store helten med kampens eneste scoring. I ligacupen tok de turen til Bristol for å møte Bristol Rovers. To mål fra Sean Murray og ett fra stopperkjempen Gabriele Angella sørget for 3-1 seier og dermed avansement til neste runde. Forrige helg kom AFC Bournemouth på besøk og den kampen var det knyttet en del spenning til. Grunnen til spenningen skyldtes Watfords dårlige hjemmestatistikk fra forrige sesong. Hadde de prestert bedre på Vicarage Road gjennom hele sesongen, ville Watford i skrivende stund forberedt seg på Premier League-spill. Mot Bournemouth ble det aldri vanskelig. Hattrick fra Troy Deeney, to mål fra Gabriele Angella og en scoring av Lewis McGugan sørget for en fantastisk 6-1 seier. Jeg tipper Watford-fansen har problemer med å ikke ta litt av etter den flotte sesongstarten. En artig fakta om Bournemouth-kampen, er at gjestene faktisk hadde 66% ballbesittelse. Forrige sesong var Watford det beste bortelaget i Championship, og Reading får det definitivt ikke enkelt her.

Vurdering: Reading er en av de største opprykksfavorittene denne sesongen, og starten på sesongen har vært bra. Watford blir også tippet i toppen og i de tre første kampene har de vært fantastiske. Denne kampen er vanskelig å spå, men det er vanskelig å tippe mot de formsterke gjestene.

Tips: B

About The Author

Leave a Reply