Endelig en ny runde i Championship, og denne gangen bør den nytes ekstra godt ettersom det er to uker til neste gang vi får se våre kjære favorittlag i aksjon igjen. Den forferdelige landslagspausen stjeler hele neste helg, men la oss ikke tenke for mye på det denne helgen. Det er mange godbiter på menyen denne runden også, og det hele starter med oppgjøret mellom Reading og QPR. Det blir interessant å se om Royals reiser seg etter å ha fått bank av Sheffield Wednesday forrige runde. Alle lagene i ligaen har nå opplevd både tap og seier, og derfor blir ikke det noe spenningsmoment denne gangen. 

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens oddskupong:
Leicester City – Nottingham Forest (Hjemmeseier) 2,00
Burnley – AFC Bournemouth (Hjemmeseier) 1,67
Totalodds: 3,34

_______________________________________________________________________________________________________

Reading – Queens Park Rangers
Kampstart: 13:15
Dommer: Anthony Taylor
Skader og Suspensjoner: Royston Drenthe, Jem Karacan, Jason Roberts og Mikele Leigertwood er ute for vertene. Nedum Onuoha, Niko Kranjcar, Tom Carroll og Bobby Zamora er ute for gjestene. I tillegg er nå Alejandro Faurlin ute for resten av sesongen.

Reading fikk grisebank forrige helg. De tok turen til Hillsborough for å møte et Sheffield Wednesday-lag som fortsatt ventet på sesongens første seier. At det kunne ende med hjemmeseier var kanskje ikkje svært overraskende, men at uglene skulle vinne hele 5-2, var det nok ikke mange som hadde satt penger på. Med det tapet falt Royals ned på en 5.plass på tabellen. De har 6-5-3 totalt og 22-17 i målforskjell. På de fem siste kampene har det bare blitt en seier, og den kom hjemme mot Doncaster Rovers for tre runder siden. Hjemme på Madejski Stadium har de svært solide 4-3-0, noe som gjør de til ligaens fjerde beste hjemmelag. De er også bare ett av seks lag som fortsatt har tilgode å tape på eget gress. Watford, Brighton og Millwall er lagene som har fått med seg poeng fra denne stadion, imens Doncaster, Birmingham, Leeds og Ipswich har blitt slått. Det blir interessant å se om Reading klarer slå tilbake med seier etter det stygge nederlaget forrige helg.

Etter en sur poengdeling borte mot Millwall, et stygt 2-0 tap borte mot serieleder Burnley, samt poengdeling borte mot Wigan, var det nok en del QPR-supportere som pustet lettet ut da Harry Redknapp og hans spillere dro i land en knepen 2-1 seier hjemme mot Derby County. Gjestene var i fin flyt foran det oppgjøret, og det ville ikke overrasket stort hvis de hadde klart å få med seg noe fra Loftus Road forrige lørdag. Jermaine Jenas og Clint Hill sørget for målene i den kampen, og seieren førte Hoops opp på 31 poeng. De ligger fortsatt på 3.plass, men har nå fire poeng ned til neste lag på tabellen. Opp til Burnley som ligger på tabelltopp er det to poeng. Etter fjorten serierunder har QPR 9-4-1 totalt og en målforskjell som lyder stusselige 16-7. På fremmed gress har de 3-3-1 og lave 6-5 i målforskjell. De har spilt syv bortekamper, og deres eneste tap så langt kom som nevnt mot Burnley. Huddersfield, Millwall og Wigan er lagene som har tatt poeng når London-klubben har kommet på besøk.

Vurdering: Dette blir et fantastisk oppgjør. Reading er ubeseiret på hjemmebane, men har skuffet litt de siste kampene. Spesielt 5-2 tapet i forrige runde må ha gjort vondt. QPR har imponert hele sesongen, men hadde nylig en liten downperiode. Forrige helg tok de en fin seier over Derby. Dette blir nok et jevnt oppgjør, hvor jeg tror lagene kommer til å dele poengene. 

Tips: U

 _________________________________________________________

Leicester City – Nottingham Forest
Kampstart: 16:00
Dommer: Lee Mason 
Skader og Suspensjoner: Ritchie De Laet er ute med skade for vertene. Danny Collins og Kelvin Wilson er ute for vertene med skade, imens Djamel Abdoun er suspendert.

Det er svært imponerende å se Nigel Pearson og hans Leicester City denne sesongen. Tidligere har de hentet inn alt for mange spillere, og kanskje hatt en stor påvirkning på resultatene. De har ihvertfall ikke vært helt bra, men nå ser ting litt annerledes ut. I løpet av sommeren ble det knapt gjort noen handel på overgangsmarkedet, og klubben bestemte seg for å stole på det mannskapet de hadde til rådighet. Akkurat det har vist seg å være en smart avgjørelse. Forrige helg slo de et sterkt Watford-lag hele 3-0 på Vicarage Road, og ligger nå flott plassert på 2.plass på tabellen. De har ett poeng opp til serieleder Burnley og ett poeng ned til QPR som ligger på 3.plass. Totalt har de 10-2-2 denne sesongen, samt 24-13 i målforskjell. Hjemme på King Power Stadium har de utrolig sterke 6-1-0 så langt, hvor bare Leeds har fått med seg poeng, og det skjedde i sesongens første hjemmekamp. Det betyr at de nå har seks strake hjemmeseire, samtidig som de har vunnet seks av sine åtte siste kamper totalt. Hva revene sier får Ylvis-brødrene ta seg av, men det jeg kan si, er at revene ihvertfall er i form! Et interessant poeng vedrørende alle seirene på hjemmebane, er at bare en av de har blitt vunnet med mer enn ett mål. Det var da de slo Wigan 2-0 i midten av september. Ellers har det blitt 2-1 fire ganger og 3-2 en gang.

Billy Davies og hans Nottingham Forest har det tøft for tiden. Etter en fantastisk start på sesongen har det blitt litt dårligere resultater den siste tiden. Foran denne kampen har de faktisk tapt to kamper på rad mot henholdsvis Yeovil Town og Blackpool. På de ti siste kampene har det bare blitt tre seire. To av seirene har kommet på hjemmebane mot Barnsley og Derby, imens deres forrige seier kom borte mot Brighton for litt over en måned siden. At i tillegg de viktige stopperne Danny Collins og Kelvin Wilson er ute med skade i en stund fremover, gjør ikke situasjonen noe bedre. Til tross for dette ligger de fortsatt på 6.plass på tabellen med 23 poeng. De har 6-5-3 totalt og 21-16 i målforskjell. På fremmed gress har de 2-3-2 og 10-10 i målforskjell. Seirene har kommet borte mot Blackburn (1-0) og Brighton (3-1). Tapene har kommet mot Wigan og Yeovil. Forest står ovenfor en tøff kamp, men selv med litt svak form og tunge forfall, har de dyktige spillere som Andy Reid, David Vaughan og Henri Lansbury på midtbanen. De kan finne på noe artig mot selv de beste lag.

Vurdering: Leicester er bunnsolide på hjemmebane. Seks strake seire og flott spill gjør de til soleklare favoritter til denne kampen. Forest har skuffet litt den siste tiden, men kan aldri undervurderes. Til tross for det er det umulig å ikke tro på hjemmeseier her. 

Tips: H

 _________________________________________________________

Barnsley – Doncaster Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer:  Kevin Friend
Skader og Suspensjoner: Luke Steele og Jacob Mellis er ute med skade for Barnsley. Rob Jones, James Husband og Harry Forrester er ute for gjestene.

Er det en opptur på gang hos The Tykes? Etter en sterk poengdeling borte mot Ipswich Town forrige fredag, har de nå tre strake kamper uten tap. Først ble Middlesbrough slått 3-2 hjemme på Oakwell, før det ble poengdeling hjemme mot Sheffield Wednesday. Med disse poengene har David Flitcroft og hans mannskap rykket opp til en 23.plass på tabellen. Totalt har Barnsley 2-4-8 og 16-31 i målforskjell. Med ti poeng har de ett poeng ned til Yeovil, og ett poeng opp til Sheffield Wednesday som ligger på trygg plass. Hjemme på Oakwell har de tatt ni av sine ti poeng denne sesongen. Med 2-3-2 er de det sekstende beste hjemmelaget i ligaen. Middlesbrough og Huddersfield er lagene som har blitt slått, imens Watford og Wigan er lagene som har vunnet her. Reading, Sheffield Wednesday og Charlton har alle fått med seg ett poeng fra Barnsley. Marcus Pedersen scoret mot Sheffield Wednesday, og kan fort bli farlig denne kampen og.

Varselsbjellene har begynt å ringe rundt Keepmoat. Paul Dickov og hans Doncaster Rovers har nå tapt tre kamper på rad. Det er selvsagt mulig å tape tre kamper på rad uten at det er grunn til å uroe seg, men måten tapene har kommet på gir selv den mest optimistiske supporteren rynker i pannen. Først ble de knust 4-1 borte mot Reading, deretter ble de sendt hjem med 0-4 i bagasjen fra Middlesbrough, og i forrige runde ble de slått 3-1 av et svært skadeplaget Brighton på hjemmebane. Med disse resultatene har de falt ned på 20.plass med 3-3-7 totalt. Målforskjellen er ikke pen å se på, den lyder nemlig 12-23. Det er bare ett poeng ned til Birmingham som ligger på 22.plassen som gir nedrykk. På bortebane har de 1-2-3 på deres seks kamper på fremmed gress. Seieren kom mot Sheffield Wednesday i slutten av september. Doncaster bør slå tilbake med en seier raskest mulig.

Vurdering: Barnsley har vært håpløse på bortebane, men helt ok på eget gress. I de siste kampene har man fått se mye positivt fra Tykes, og det har vist igjen på resultatene. Doncaster har vært skrekkelig svake de siste kampene. Her bør de få med seg poeng, men dette blir tøft. Jeg tror Barnsley stikker av med alle poengene. 

Tips: H

 _________________________________________________________

Blackpool – Ipswich Town
Kampstart:
 16:00
Dommer:  Iain Williamson
Skader og Suspensjoner: Chris Basham er muligens tilbake for Blackpool. Hos gjestene er Aaron Cresswell ute med suspensjon, imens Paul Anderson er usikker pga. skade. 

Paul Ince er fortsatt suspendert, men det ser ikke ut til å gjøre noe for Blackpool. Siden han startet soningen sin, har det blitt seier hjemme mot Wigan (1-0), poengdeling hjemme mot Blackburn (2-2) og nå sist en sterk seier borte mot Nottingham Forest. Disse gode resultatene har ført Seasiders opp på en 4.plass på tabellen med 7-6-1 etter fjorten serierunder. Akkurat det er intet annet enn svært imponerende for et lag som ble spådd et opphold i bunnen av de fleste “ekspertene”. De har solide 17-11 i målforskjell, og 27 poeng, har de bare fem poeng opp til direkte opprykk. I forrige serierunde ble det som nevnt en flott seier borte mot Nottingham Forest. Stephen Dobbie fikset seieren med et mål på overtid, og man må også nevne at Tom Ince misset på et straffespark tidligere i kampen. Blackpool har nå syv kamper på rad uten tap, og hele fem av disse kampene har endt med poengdeling. Hjemme på Bloomfield Road er de fortsatt ubeseiret med imponerende 4-3-0 og stusselige 8-4 i målforskjell. Det må dog nevnes at tre av de fire siste hjemmekampene har endt med poengdeling, imens samtlige av deres fire seire har blitt vunnet 1-0.

Martin O’Neill og Roy Keane tok den ledige Irland-jobben, og dermed er all spekulasjon lagt død vedrørende Mick McCarthy sin Ipswich-fremtid. Nå skal han fortsette den fine jobben han har gjort, som etterhvert vil gi Ipswich en plass blant de seks beste ved sesongslutt. Det er ihvertfall lov til å håpe for Town-fansen. Foreløpig har sesongen vært helt ok, noe Ipswichs tabellposisjon bekrefter. De har 4-5-5 så langt, noe som er nok til å inneha en 13.plass på tabellen. I forrige serierunde spilte de uavgjort 1-1 hjemme mot Barnsley, noe som på ingen måter var imponerende av traktorgutta. Det er nå seks poeng opp til kvalifisering, og seks poeng ned til nedrykk for Ipswich. Hvis det er opp til kvalifisering de ønsker seg, er det på tide at de begynner å vinne kamper igjen. Foran dette oppgjøret har de nemlig fem kamper på rad uten seier. Hele fire av disse kampene har endt med poengdeling. På bortebane har det ikke alltid vært like kjekt å være Ipswich-supporter, ettersom de er ett av bare tre lag som fortsatt ikke har vunnet på fremmed gress denne sesongen. Etter syv bortekamper har de totalt 0-4-3, hvor de tre siste bortekampene alle har endt uavgjort.

Vurdering: Med Blackpool på banen blir det alltid jevnt. De spiller svært ofte uavgjort, men klarer av og til vippe kampene til sin fordel. Ipswich har spilt svært mye uavgjort i det siste, og har slitt med å vippe kampene til sin fordel. Denne kampen skriker uavgjort, og det blir også tipset, selv om jeg ikke blir overrasket om Blackpool tar sin femte 1-0 seier på hjemmebane denne sesongen.

Tips: U

_________________________________________________________

Bolton Wanderers – Millwall
Kampstart: 16:00
Dommer:  Graham Scott
Skader og Suspensjoner: Darren Pratley er ute for Bolton. Millwall har ingen nye skader å melde om.

Dougie Freedman og Bolton Wanderers er tilbake. Etter en helt forferdelig sesongstart hvor de gikk et tosifret antall kamper før de tok sin første seier, har de nå seks kamper på rad uten tap. Det må selvsagt legges til at bare to av disse seks kampene har endt med seier, men likevel er det tydelig bedring å spore. Sesongens første seier kom borte mot Birmingham for fire runder siden, imens deres andre seier for sesongen kom borte mot Bournemouth forrige lørdag. Det betyr at Bolton fortsatt ikke har vunnet på hjemmebane denne sesongen, noe som er merkelig siden det først og fremst var på hjemmebane de tok poeng forrige sesong. Med seieren mot Bournemouth klatret de liljehvite opp på en 19.plass på tabellen med tretten poeng. De har 2-7-5 og 13-20 i målforskjell. Det er nå to poeng ned til nedrykk, og ti poeng opp til kvalifisering. Drømmen om opprykk er med andre ord i beste velgående, selv etter en fæl start på sesongen. Hjemme på Reebok Stadium har de 0-5-2 etter syv hjemmekamper. De er det eneste laget i Championship som fortsatt venter på sin første hjemmeseier for sesongen. De fire siste hjemmekampene har alle endt med poengdeling, hvorav de tre siste har endt 1-1. Kommer sesongens første hjemmeseier på lørdag?

Steve Lomas og hans Millwall er det ikke enkelt å bli klok på. Etter fjorten serierunder har de 3-5-6 totalt, noe som gjør at de ligger på en 18.plass på tabellen. De har skuffende 17-28 i målforskjell, og foran denne kampen har de fem kamper på rad uten seier. De tre siste kampene har endt med poengdeling mot henholdsvis Burnley, Reading og QPR. Ikke akkurat svak motstand, og derfor også kamper som de forsåvidt kan være fornøyd med ett poeng fra. På bortebane har løvene 1-3-3  så langt, noe som gjør de til ligaens fjortende beste bortelag. De har vunnet borte mot Charlton, og tatt poeng mot Reading, Brighton og Sheffield Wednesday. Før rekken med uavgjorte kamper tapte de stort mot Bournemouth og Birmingham. Det blir interessant å se om de nå slår til med deres første seier siden september.

Vurdering: Vanskelig å vurdere om dette ender med hjemmeseier eller uavgjort. Bolton har vist fremgang den siste tiden, men det har likevel blitt mange poengdelinger. Millwall med tre sterke poengdelinger på rad. Oddsen er sannsynligvis en del høyere på uavgjort, enn på hjemmeseier, og derfor blir det tipset.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Blackburn Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer:  Andy D’Urso
Skader og Suspensjoner: I tillegg til viktige spillere som Liam Bridcutt, Andrea Orlandi, Leonardo Ulloa, Kemy Agustien, Kazenga Lua-Lua, Will Hoskins og Craig Mackail-Smith, er nå Will Buckley også skadet for vertene. David Dunn er tilbake for Blackburn, imens Grant Hanley nå er tilbake fra karantene.

Jeg tar av meg hatten for Brighton & Hove Albion, selv om de er langt fra noe formlag i Championship for tiden. På de ti siste kampene har det bare blitt to seire, og før forrige runde hadde de fem kamper på rad uten seier. Heldigvis ble den vonde sekvensen brutt da Doncaster Rovers ble slått hele 3-1 på deres egen stadion forrige lørdag. Med den seieren hoppet måkene fra sørkysten opp på en 12.plass på tabellen. De har 18 poeng etter 14 kamper, og 15-14 i målforskjell. Grunnen til at jeg tar av meg hatten for Brighton, er fordi de har vært usedvanlig hardt rammet av skader og suspensjoner den siste tiden. De har nesten en hel førsteellever ute med skade, og toppspissen Leonardo Ulloa har blant annet sonet en tre kamper lang karantene før den tid. Nå er han skadet, sammen med spillere som Liam Bridcutt og Andrea Orlandi. Disse spillerne er utvilsomt blant de aller beste på dette Brighton-laget. Til tross for alle disse problemene har de bare tapt to av sine ti siste kamper. Hjemme på Falmer Stadium har de skuffet en del denne sesongen. Totalt står de med 2-3-2 på eget gress. Nottingham Forest og Derby County er lagene som har vunnet på sørkysten, imens Burnley og Bolton er de eneste som har tapt.

Etter tre kamper uten seier, hvorav to sure tap, var det nok godt for Blackburn-fansen at deres helter i blått og hvitt endelig innkasserte tre poeng igjen da Middlesbrough var på besøk forrige lørdag. Jason Lowe hadde fortsatt tilgode å score på seniornivå for Blackburn Rovers før denne kampen, men sto utrolig nok for kampens eneste scoring i 1-0 seieren. Rovers hoppet dermed opp på en 9.plass på tabellen med 19 poeng. Før denne runden er det bare fire poeng opp til kvalifisering. Det er ganske utrolig hvor raskt det svinger i denne ligaen. David Dunn, Dickson Etuhu og Leon Best er tilbake for Rovers til denne kampen, og spesielt førstnevnte kan bidra med mye bra fremover. Blackburn har 5-4-5 totalt foran denne kampen, og 20-16 i målforskjell. Forrige sesong slet de enormt på bortebane, men det har vært litt bedring denne sesongen. Så langt har de 1-3-3 på fremmed gress, hvor seieren kom mot Bournemouth. Kanskje kommer sesongens andre borteseier her?

Vurdering: Brighton har hardt rammet av skader, men er likevel svært vanskelig å slå. Blackburn er litt ustabile, men fikk med seg en god seier sist. De sliter med å vinne på fremmed gress, men bør ha mulighet til å få med seg ett poeng her. Poengdeling.

Tips: U

____________________________________________________________________________________

Burnley – AFC Bournemouth
Kampstart: 16:00
Dommer: Mick Russell
Skader og Suspensjoner:  Vertene kan få tilbake Keith Treacy og Dean Marney til denne kampen. Matt Ritchie og keeper Ryan Allsop er ute for gjestene. 

Serieleder Burnley imponerer mer og mer for hver dag som går. Denne uken fikk Sean Dyche prisen for månedens manager i oktober. Denne prisen har ofte blitt litt fryktet, ettersom manageren som har mottatt den, har en tendens til å møte på en formsvikt den påfølgende måneden. Dyche mottok samme pris i september, og det så ikke ut til å gjøre noe vondt i oktober, så jeg tror ikke han eller Burnley-fansen frykter noe denne måneden. Dog må det nevnes at Burnley sin fantastisk rekke med seire stoppet på syv, da de spilte uavgjort 2-2 borte mot Millwall forrige helg. Sam Vokes scoret ett mål, imens Michael Kightly sto for forarbeidet da Shane Lowry satte ballen i eget nett. Nå står Burnley med 10-3-1 etter fjorten serierunder, og har imponerende 26-9 i målforskjell. De har 33 poeng, imens Leicester og QPR følger etter med henholdsvis 32 og 31 poeng. Dette blir en meget spesiell kamp for Danny Ings som forøvrig mottok prisen for månedens spiller i oktober. Han møter nemlig både gamleklubben og gamletreneren. Det var nemlig Eddie Howe som hentet Ings til Burnley fra nettopp Bournemouth, og han ble linket tilbake til The Cherries denne sommeren. Hjemme på Turf Moor har de meget imponerende 5-2-0, hvor poengdelingene har kommet mot lokalrivalene Bolton og Blackburn. Lag som Reading og QPR har alle blitt slått på Turf Moor denne sesongen.

Dette blir selvfølgelig en spesiell kamp for Eddie Howe også. Han ledet Burnley i nesten to år, men valgte overraskende å gå tilbake til Bournemouth i oktober forrige høst. Han hadde mye spennende på gang med Burnley og skal ha mye av æren for mange av de unge og gode spillerne som Sean Dyche har til rådighet. Kieran Trippier, Danny Ings, Charlie Austin og Jason Shackell er bare noen av spillerne som Howe hentet til Turf Moor. Han fikk suksess med Bournemouth forrige sesong og sørget for at kirsebærene spiller i Championship denne sesongen. Han ønsker at laget sitt skal holde ballen i laget, spesielt på hjemmebane, og liker godt at keeperne setter i gang med korte pasninger til forsvarspillerne. Jeg trodde at Bournemouth skulle være en outsider til kvalifisering denne sesongen, og selv om de ikke har gjort det alt for dårlig, har de skuffet litt i sesongstarten. Jeg hadde nemlig trodd og håpt at de skulle ta Championship med storm denne høsten. De har 5-2-7 etter fjorten serierunder, og ligger dermed på en 15.plass med 20-29 i målforskjell. Foran denne kampen har de bare vunnet en av sine syv siste kamper. Den seieren kom hjemme mot Millwall. På bortebane har de 1-2-4 og 9-19 i målforskjell. På de fire siste kampene på fremmed gress har det blitt to tap og to poengdelinger. Begge tapene har vært med sifrene 2-1 mot henholdsvis Leeds og Leicester.

Vurdering: Dette blir en spesiell kamp ettersom Eddie Howe returnerer til Turf Moor. På banen blir det likevel grei skuring. Dette blir hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Leeds United
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Stroud
Skader og Suspensjoner: Chris Solly og Leon Cort er ute, imens Richard Wood og Yann Kermorgant er usikre. Leeds mangler Stephen Warnock og Sam Byram.

Charlton Athletic er det nye QPR. Neida, de er ikke helt der enda, men man har god grunn til å være imponert over at Chris Powell og hans spillere nå har holdt nullen i fire kamper på rad. Forrige serierunde vant de imponerende 1-0 borte mot Birmingham City, og har nå fem kamper på rad uten tap. Etter tretten spilte kamper har Charlton nå fjorten poeng, og 3-5-5 totalt. Målforskjellen er utrolige 10-14, noe som vitner om at det sjeldent bys opp til målfest når Addicks er involvert. Charlton ligger nå på 17.plass med tre poeng ned til nedrykk. Forrige sesong imponerte de ofte mer på bortebane enn på The Valley, og man kan se lignende tendenser denne sesongen. Etter seks hjemmekamper har de 1-3-2 å vise til. Målforskjellen på The Valley er helt utrolig. Bare tre ganger har Charlton scoret på sine seks hjemmekamper, og bare fire ganger har de sluppet inn mål.

Leeds slo tilbake med seier mot Yeovil etter det skuffende tapet borte mot lokalrivalen Huddersfield for to uker siden. De ligger nå på en fin 8.plass med tjue poeng etter fjorten kamper. Det er bare tre poeng opp til kvalifiseringsplass, noe som er ganske imponerende ettersom Leeds-fansen mest sannsynlig ikke er helt fornøyd med sesongen så langt. De har 18-16 i målforskjell og 6-2-6 totalt. Uavgjort er med andre ord et fremmedord for Leeds for tiden. Ingen av de ti siste kampene til Leeds har endt med poengdeling. På bortebane har de 2-1-4 etter syv kamper, og de fire siste kampene på fremmed gress har endt med tap. De har bare scoret seks mål på bortebane, og de skal få det tøft mot et pottetett Charlton. Ross McCormack har levert flotte prestasjoner denne sesongen og er nå lagets toppscorer med syv mål. Nestemann på toppscorerlisten hos de liljehvite er den høyreiste spissen Matt Smith. Han har fire nettkjenninger så langt. Rodolph Austin har storspilt og vært Leeds kanskje beste spiller så langt denne sesongen. Han kriger flott bakover på banen og leverer overraskende mye bra fremover på banen. Det blir interessant å se om han og hans Leeds kan ta alle poengene i dette oppgjøret.

Vurdering: Charlton er solide for tiden. De er i fin form, og møter et Leeds-lag som sliter på bortebane for tiden. Leeds sliter med å finne nettmaskene på fremmed gress, imens Charlton knapt slipper inn mål på hjemmebane. Dette luker 1-0 eller 0-0. Ettersom Leeds ikke spiller uavgjort for tiden, går jeg for hjemmeseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Derby County – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16:00
Dommer: David Webb
Skader og Suspensjoner: John Eustace, Jeff Hendrick, Mark O’Brien, Johnny Russell og James Bailey er ute for vertene. Jose Semedo er suspendert, imens David Prutton er skadet.

Steve McClaren fikk en flott start på managerkarrieren hos Derby da de vant imponerende 3-1 hjemme mot Leeds og 3-2 borte mot Watford. Etter det har det blitt to kamper på rad uten seier. Først uavgjort hjemme mot Birmingham før det ble tap borte mot QPR forrige helg. Med disse resultatene har de falt ned på 11.plass med nitten poeng. De har 5-4-5 totalt og hele 26-23 i målforskjell. De har bare tapt en av sine fem siste kamper, og det tapet om som nevnt i forrige serierunde. De er det tredje dårligste hjemmelaget i hele ligaen, med sine 1-3-3 på Pride Park. Det skal dog sies at de ikke har tapt noen av sine tre siste kamper. Med 10-14 i målforskjell på hjemmebane, har supporterne på Pride Park ihvertfall fått oppleve en del mål denne sesongen. Jamie Ward og Craig Bryson har ladet kanonene, og det blir spennende å se om en av de kan finne nettmaskene i denne kampen.

Sheffield Wednesday tok endelig sin første seier for sesongen da Reading var på besøk forrige helg. Før den kampen hadde de gått tolv kamper på rad  i ligaen uten seier, og faktisk var de det eneste laget i hele Football League som ikke hadde vunnet en eneste kamp. At seieren kom med de knusende sifrene 5-2 er vel nesten bare typisk for et lag som har slitt såpass med å vippe kampene til sin fordel. Hele åtte av de tolv første kampene endte nemlig med poengdeling, noe som sier en hel del om hvor små marginer uglene har vært fra å vinne kamper tidligere i sesongen. I kampen mot Reading strålte de to innleide spissene Matty Fryatt og Connor Wickham, imens Michail Antonio fortsatte sitt flotte spill. Med seier i den kampen har uglene nå fem kamper på rad uten tap. De har 1-8-4 og elleve poeng, og er dermed like over streken på målforskjell. Forrige sesong imponerte de oftest på bortebane, og denne sesongen har de 0-5-2 på fremmed gress. De er med andre ord vanskelig å slå, noe Derby skal få kjenne denne lørdagen.

Vurdering: Dette blir tøft for begge lag. Jeg ser for meg en jevn kamp, hvor Derby blir favoritter. Uavgjort virker dog svært sannsynlig og blir også mitt tips. Se ikke bort fra at det blir en del mål her.

Tips: U

______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Birmingham City
Kampstart: 16:00
Dommer: Gavin Ward
Skader og Suspensjoner: Jonathan Hogg, Cristian Lopez, Martin Paterson og Oscar Gobern er usikre for Terriers. James Vaughan soner sin siste kamp av hans tre kamper lange karantene. Jesse Lingard er sannsynligvis tilbake for Birmingham her, imens David Murphy, Neal Eardley og Jonathan Spector er ute med skade.

Huddersfield har blitt et lag som er veldig kjekt å se på etter at Mark Robins tok over som manager. Mer ballbesittende fotball, samt litt mer varierende og risikable formasjoner er noe jeg setter pris på. James Vaughan har vært den store stjernen denne sesongen, og frem til han ble utvist borte mot Leicester for tre kamper siden, var det så og si bare han som sto for målene. Det var derfor knyttet stor spenning rundt hvordan Terriers ville klare seg uten superspissen ettersom han ble suspendert i tre kamper. Foreløpig har det egentlig gått greit. De vant hele 3-2 hjemme mot Leeds for to uker siden, før de tapte 2-1 borte mot Wigan i forrige serierunde. Ganske artig at de har scoret fire mål på to kamper uten Vaughan, imens de bare hadde scoret fjorten mål på de tolv første kampene med Vaughan. Av de fjorten målene sto Vaughan for ni av dem. Nå ligger Huddersfield på en 14.plass på tabellen med sytten poeng. De har bare en seier på de syv siste kampene, og den kom som nevnt mot Leeds i forrige hjemmekamp. Hjemme på John Smith Stadium har de solide 3-3-1, hvor deres eneste tap kom for en måned siden mot Watford. Det blir spennende å se om de fortsetter å score mål i det som er den siste kampen hvor Vaughan må sitte på tribunen.

Det er rett og slett umulig å bli klok på Birmingham City under Lee Clark. Jeg prøvde i hele fjor, uten hell, og nå ser det ut til å fortsette i samme spor. Det eneste som er sikkert er at de ikke er i form for tiden. Før denne kampen har de fire kamper på rad uten seier, hvorav hele tre av kampene har endt med tap. Grunnen til at jeg ikke blir klok på blåtrøyene, er at prestasjonene svinger veldig. De kan gå fra å vinne 4-0 over Millwall, til å tape hjemme mot et Bolton-lag som fortsatt ikke hadde vunnet en eneste kamp. Etterpå tapte de 4-0 mot Leeds, før de spilte uavgjort borte mot et sterkt Derby-lag som nettopp hadde vunnet borte mot Watford. De dårlige resultatene den siste tiden har ført dem under den ekle streken, og i skrivende stund ligger de på en 22.plass på tabellen. Det eneste som skiller de fra Sheffield Wednesday som ligger på riktig side av streken, er en litt svakere målforskjell. Forrige sesong kunne Birmingham klemme til med noen imponerende resultater på fremmed gress, men denne sesongen har det ikke vært mye å juble for på bortebane. De vant sesongens første bortekamp mot Yeovil, men etter det har det blitt seks strake bortekamper uten seier. I forrige bortekamp ble det uavgjort mot Derby, men før det hadde de fem strake tap. Dette blir en hard nøtt for Clark & Co.

Vurdering: Huddersfield mangler meget viktige Vaughan, men ser ut til å ha klart seg brukbart uten han på laget i det siste. Birmingham har skuffet en del og spesielt på bortebane har ikke resultatene vært pene. Dette bør bli hjemmeseier, men det er aldri kjekt å tippe mot Birmingham.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer:  Paul Tierney
Skader og Suspensjoner: Boro har ingen nye skader å melde om. Watford kan gi innleide George Thorne sin debut her. I tillegg er Almen Abdi og Tommie Hoban fortsatt ute.

Middlesbrough fikk seg en enorm opptur med managerskifte og flott storseier hjemme mot Doncaster Rovers, men dessverre klarte de ikke bygge videre på den suksessen da de tok turen til Ewood Park for å møte Blackburn. De kom ikke til mange sjanser i det oppgjøret, og Blackburn tok med seg alle poengene etter et flott langskudd fra Jason Lowe. Nå er de tilbake i vante omgivelser og da skal det være mulighet for tre nye poeng. Når det offensive arsenalet bestående av Albert Adomah, Mustapha Carayol, Kei Kamara og Grant Leadbitter har dagen, kan det bli meget tøft å være motstander på Riverside Stadium. Etter tapet mot Blackburn falt Boro ned på en 16.plass på tabellen. De har 3-6-5 (15.poeng) og 23-22 i målforskjell. Hjemme i Teesside har de 2-4-1 så langt denne sesongen. Deres eneste tap kom mot Leicester City i første serierunde, etter det har ingen tatt med seg tre poeng ut av stadionportene. De to siste kampene har blitt vunnet 4-1 mot Yeovil Town og 4-0 mot Doncaster Rovers.

Det var ikke bare den gamle og (etter min mening) stygge langsiden som ble revet på Vicarage Road nå nylig, det ble nemlig også Watford da de tok i mot Leicester City forrige runde. Nigel Pearson og hans menn ga seg ikke før de hadde hele 3-0 med seg i bagasjen nordover i landet, og Gianfranco Zola satt igjen som et spørsmålstegn. Det første målet til Leicester kom etter at Manuel Almunia sendte et tilbakespill rett i hode på Chris Wood og i nettmaskene. Fra det øyeblikket var det klart at dette ble en “Stang ut”-dag for Hornets. Med tap i den kampen har Watford nå tre kamper på rad uten seier. De har tapt mot Leicester og Derby, imens det ble poengdeling mot Brighton. Til tross for det ligger de flott plassert på en 7.plass med 22 poeng. Forrige sesong var de svært imponerende på bortebane, og man ser litt av det samme denne sesongen. Deres spillestil passer meget bra på fremmed gress, og så langt denne sesongen har de 3-2-2 på bortebane. Tapene har kommet mot Lancashire-klubbene Blackburn og Blackpool, og har begge vært med knepne 1-0. Deres beste prestasjon på bortebane kom mot Barnsley da de vant hele 5-1. Forrige sesong vant Watford 2-1 på Riverside Stadium, og de ønsker nok å repetere det igjen denne sesongen.

Vurdering: Dagens luring. Boro har imponert med to flotte hjemmeseier, og er vanskelig å vurdere så lenge vikarierende manager Mark Venus leder laget. Watford med svak form den siste tiden, men kan aldri undervurderes. Dette er en typisk HUB-kamp på tippekupongen, og jeg hadde ikke turt å rørt den på oddsen. Magefølelsen sier egentlig ingenting, men det ville ikke overraske meg om det ble mange mål og at de deler poengene.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Yeovil Town – Wigan Athletic
Kampstart: 16:00 (Søndag)
Dommer:  James Linington
Skader og Suspensjoner:

Yeovil Town har våknet litt til live igjen etter at de gikk elleve kamper på rad uten seier. For to uker siden slo de nemlig Nottingham Forest hele 3-1 hjemme på Huish Park, og tok med det sin første Championship-seier på Huish Park noensinne. I det påfølgende oppgjøret var det tilbake til hverdagen da de ble slått 2-0 av Leeds på Elland Road. Foran denne kampen ligger Yeovil på jumboplass på tabellen med 2-3-9 og 9-21 i målforskjell. De er det eneste laget som fortsatt har tilgode å score et tosifret antall mål denne sesongen. Kanskje ikke så rart det når bare en av spissene har maktet å score, og han har bare scoret en gang. Toppscorer på laget er midtbanekrigeren Ed Upson som har funnet nettmaskene hele fire ganger. Yeovil er ikke bare ligaens dårligste lag totalt, de er også ligaens dårligste hjemmelag med 1-1-5 etter syv hjemmekamper. De startet sesongen med fem strake hjemmetap, men har nå gått to kamper på rad uten tap på eget gress. Først holdt de Brighton til 0-0, før de som sagt slo Nottingham Forest 3-1. Blir det ny hjemmejubel denne søndagen?

Wigan fortsetter sitt harde kampprogram med en ny tøff kamp mot Yeovil bare dager etter at de tapte 1-0 borte mot russiske Rubin Kazan. Det er interessant å se hvordan hardkjøret påvirker Wigans prestasjoner, men foreløpig har de klart seg helt greit, spesielt på hjemmebane. Forrige serierunde vant de 2-1 hjemme mot Huddersfield, og opprettholdt dermed deres flotte hjemmestatistikk. De har nemlig ikke tapt på DW Stadium denne sesongen, og står med pene 4-3-0 etter syv hjemmekamper. På bortebane er dessverre lesningen ikke like lystig. Bare tre lag i hele Championship har vært dårligere enn Wigan på fremmed gress, selv om man må nevne at Wigan har en kamp mindre spilt på bortebane. Etter at de knuste Barnsley 4-0 på fremmed gress i sesongåpningen, har de nå gått fem kamper på rad uten seier. Fire av disse kampene har endt med tap, imens forrige bortekamp endte 0-0 mot Charlton. Tre av tapene har vært med sifrene 1-0, imens Leicester er det eneste laget som har slått Wigan med mer enn ett mål denne sesongen (2-0). Som du da kanskje forstår har Wigan fortsatt ikke scoret mål på bortebane siden sesongåpningen, og målforskjellen på fremmed gress er stusselige 4-5. Klarer de få nettsus igjen på Huish Park?

Vurdering: Yeovil skuffer på bortebane og ligger ikke overraskende på jumboplass. På hjemmebane har det vært klar bedring i de to siste kampene, og det blir spennende å se om de klarer bygge videre på det her. I motsetning til Wigan har Glovers fått en hel uke med hvile før denne kampen, imens Wigan har reist til Russland for å spille kamp. Jeg tror Yeovil tar hjem seieren i dette oppgjøret, som forøvrig skriker 1-0.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply