Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

15.plass:
Navn:
 Mason Bennett
Alder: 17 år (15.07.1996)
Posisjon: Spiss
Klubb: Derby County
Kamper/Mål: 9/1 (Åtte av kampene som innbytter)

I flere år på rad har vi hørt navnet til Mason Bennett bli snakket varmt om, og etterhvert har vi fått sett litt til unggutten også. Bennett har gått gradene i Derby-akademiet og spilte for U16-laget allerede som fjortenåring. Det gikk ikke lenge før han ble bundet til klubben av en 5-år lang kontrakt, ettersom det var liten tvil om talentet som denne spissen innehar. Da han var 15-år gammel fikk han prøve seg på U18-laget til Derby, og spilte en fantastisk kamp borte mot Middlesbrough U18. The Rams vant den kampen hele 6-1, og Bennett sto for to scoringer og to målgivende pasninger i det oppgjøret. Før den tid hadde han allerede rukket å debutere for reservelaget. Han var faktisk bare 14-år gammel da han fikk spille mot Sheffield Wednesday i en reservelagskamp. Det er det ikke mange fjortenåringer som får lov til. Under en måned etter at han fylte 15-år fikk han lov til å bli med førstelaget på kamp. Dessverre ble han sittende på benken hele kampen da de tapte 3-2 mot Shrewsbury Town. Ikke lenge etterpå skulle han få bli med på kamp igjen, denne gangen mot Reading, men Nigel Clough ombestemte seg da han fant ut at Bennett måtte på skolen tidlig dagen etterpå.

Førstelagsdebuten var likevel rett rundt hjørnet, og da Derby tok turen til Middlesbrough i slutten av oktober 2011, fikk han endelig slippe utpå det deilige gresset. Han fikk starte kampen og spilte totalt 78 minutter. Kampen ble dessverre tapt, men Bennett rakk å markere seg i løpet av oppgjøret. I andre omgang avsluttet han nemlig i treverket. Selv om det ikke ble mål, kunne Bennett likevel være stolt over å ha blitt den yngste Derby-spilleren noensinne (15-år 99 dager). Forrige rekordholder var Lee Holmes (15-år 264 dager), men for han gikk ikke veien videre like bra. Han spiller nå for Preston North End i League One. Bennets første scoring for Derby kom i FA Cup-kampen mot Tranmere Rovers i januar i år. Han var 16 år og 174 dager gammel da han scoret det målet, og ble dermed den yngste målscoreren for Derby County noensinne. Forrige rekordholder var også i dette tilfellet Lee Holmes. Denne høsten scoret han sitt første ligamål for klubben da Derby vant 5-1 borte mot Millwall. Det blir spennende å se om Bennett kan leve opp til hypen, isåfall har vi svært mye å glede oss til.

About The Author

Leave a Reply