Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

14.plass:
Navn:
 Fraser Fyvie
Alder: 20 år (27.03.1993)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Wigan Athletic (Utleid til Yeovil Town)
Kamper/Mål: 2/0

En av de mest spennende spillerne fra skotsk fotball har ikke fått det gjennombruddet i England som han hadde håpet på. Fraser Fyvie er født og oppvokst i den herlige kystbyen Aberdeen på østkysten av Skottland. Han har gått gradene hos byens stolthet, Aberdeen FC, og ble lenge sett på som det største talentet som har blitt oppfostret ved Pittodrie. Han ble den yngste spilleren noensinne til å spille for Aberdeen da han debuterte mot Hamilton Academical som 16-åring. Allerede i debuten presterte han å bli kåret til banens beste, og da ble selvsagt ikke hypen noe mindre. Han scoret sitt første seniormål mot Hearts senere den sesongen, og ble med det den yngste målscoreren noensinne i den øverste divisjonen i Skottland. Det gikk ikke lenge før han ble fast på førstelaget til Aberdeen, og hadde det ikke vært for en skade på slutten av 2010/11-sesongen, ville han ha fått mange flere kamper enn de 56 ligakampene han står bokført med nå. Mot slutten av 2011/-12 sesongen nektet han å skrive under på en ny kontrakt med hjemklubben, ettersom han øsnket å spille i England. Flere Premier League-klubber var interesserte i den unge skotten, og det var tilslutt Wigan Ahtletic som fikk hentet han sør for grensen. Han fikk aldri noen god sesong for Wigan, og fikk så og si bare spilletid i cupene. Han startet i FA Cup-kampen mot Bournemouth, og var derfor med på å vinne FA Cupen forrige sesong. Denne høsten ble han leid ut til ligarival Yeovil Town, men der har skader ødelagt låneoppholdet. Så langt har han bare fått spille to kamper for The Glovers. Hvis Fyvie klarer riste bort skadene, og få fast spilletid i denne ligaen, vil det bli svært spennende å se hvor langt han kan nå.

About The Author

Leave a Reply