Championship Norge klemmer til med en litt annerledes julekalender. Istedenfor konkurranser eller godteri, skal de 24.største talentene i Championship kåres. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1992 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jesse Lingard og Nick Powell ikke er en del av kåringen. For hver dag frem til julaften vil en ny spiller bli presentert. 

2.plass:
Navn:
Thomas Ince
Alder: 21 år (30.01.1992)
Posisjon: Ving
Klubb: Blackpool
Kamper/Mål: 18/6 (En av kampene som innbytter)

Det må være litt spesielt for Tom Ince å spille for Blackpool for tiden. Manageren i klubben er nemlig hans far, Paul Ince.  Tom Ince ble født på den tiden da Paul Ince spilte i Manchester United og var rundt tre år den gangen Ince senior prøvde seg i Italia. Da Paul Ince returnerte fra støvellandet gikk turen til Liverpool FC og nettopp det klubbvalget skulle få stor betydning for karrieren til Tom Ince. Han tilbrakte hele åtte år hos deres akademi. Han debuterte for Liverpool i en ligacupkamp mot Northampton Town i slutten av september 2010. Der fikk han bare noen minutter i ekstraomgangene og Liverpool tapte til slutt den kampen. Mer førstelagsfotball fikk ikke Ince på Merceyside og senere på høsten gikk han på lån til Notts County som på den tiden ble ledet av hans far. Her spilte han åtte kamper og scoret to mål før han returnerte tilbake til Liverpool for mer reservelagsfotball.Etter 2010/11-sesongen var Tom Ince lei av å ikke få spille på førstelaget og ønsket derfor å prøve seg en annen plass. Kontrakten hadde gått ut og derfor sto han fritt til å velge ny klubb. Valget falt på Blackpool som akkurat hadde rykket ned fra Premier League. Her fikk han mye førstelagsfotball fra første kamp av, men ofte ble han enten byttet tidlig ut eller bare brukt som innbytter. Det var ikke før i 2012 at han virkelig hadde en fast plass på førstelaget til The Seasiders. Utover våren ble han bare bedre og bedre, før han stoppet opp på 41 kamper og åtte scoringer. Ince og hans Blackpool kjempet seg helt frem til en kvalifiseringsfinale på Wembley hvor han selv skulle bli sterkt involvert. Han scoret nemlig Blackpools eneste mål i den spennende finalen, men dessverre for Ince scoret West Ham to mål og derfor ble det Championship-spill også forrige sesong for Ince.

I 2012/13-sesongen var Ince strålende. Selv om det ble et par managerbytter, og varierende resultater, sluttet aldri Ince å imponere. I løpet av sesongen scoret han hele atten mål og la opp til fjorten andre. Han var med andre ord sist eller nest sist på 32 av The Seasiders mål forrige sesong, noe som er ganske imponerende med tanke på at tangotrøyene scoret 62 mål. Etter sesongslutt var det ikke overraskende stor interesse rundt den tekniske vingen, og han var svært nær en overgang til Cardiff City. Han reiste ned til Wales for å møte Malky Mackay, men takket nei i siste time, ettersom han ikke ønsket å flytte bort fra familien som er bosatt helt nord i landet. Denne sesongen har han seks mål og seks målgivende pasninger på sine atten kamper i ligaen. Blackpool har bare scoret 24 mål, noe som betyr at Ince har vært sist eller nest sist på halvparten av Seasiders mål denne høsten. I den siste tiden har han igjen blitt linket til andre klubber, og spesielt Ajax skal ha vist stor interesse den siste tiden. Ince blir nok en stor “snakkis” i det kommende overgangsvinduet, og Blackpool er avhengig av at han fortsetter ut sesongen på Bloomfield Road hvis de skal ha ambisjoner om opprykk.

About The Author

Leave a Reply