I Championship er det ikke uvanlig at kampene kommer tett som hagl, men nå i romjulen får vi i pose og sekk. På torsdag var det full runde på Boxing Day, og nå på søndag har vi tolv nye kamper i vente. På onsdag er det igjen duket for en ny runde, før det er FA-Cup neste helg. Dette tærer selvsagt på føttene til spillerne, og man skal ikke se bort fra at man kan få noen overraskende resultater fremover. Dessverre er det bare en TV-kamp denne runden, og det er oppgjøret mellom Watford og Queens Park Rangers. Hele ti av rundens tolv kamper er på tippekupongen til Norsk Tipping. Derfor kan det være greit å lese her før dere setter noen spill. Her kan dere lese dere opp foran samtlige av søndagens kamper. 

 

Watford – Queens Park Rangers
Kampstart: 16:00
Dommer: Neil Swarbrick
Skader og Suspensjoner: Almen Abdi og Tommie Hoban mangler hos vertene. Charlie Austin er usikker hos gjestene, og Joey Barton er tilbake fra suspensjon.

Som ventet fikk Giuseppe Sannino mye å juble for i hans første hjemmekamp som Hornets-sjef. Watford vant hele 4-0 over Millwall i kampen som ble spilt tidlig Boxing Day. Kampen ble ødelagt en del av at Millwall fikk en spiller utvist etter bare ni minutter, og det hadde vært interessant å sett hvordan det hele hadde endt hvis de hadde vært like mange spillere hele kampen. Det var fire forskjellige målscorere i den kampen, og spesielt kjekt må det ha vært for Watford-fansen å se Troy Deeney være i form igjen. Lewis McGugan scoret også for første gang siden midten av oktober. Målet hans kom riktig nok på straffespark, men det kunne nesten virke som om han trodde det var landskytterstevne på Boxing Day. Den skuddkåte midtbanespilleren kom nesten til et tosifret antall avslutninger i løpet av kampen. To av skuddene gikk blant annet i treverket. Jeg tror vi har mye bra i vente fra den karen fremover. Med seier i den kampen hoppet Hornets opp på en 12.plass på tabellen med 29 poeng. De har 7-8-7 totalt, og bare en seier på de ti siste kampene. Den seieren kom som nevnt mot Millwall på torsdag. Hjemme på Vicarage Road har de 4-2-5, og det er langt fra godt nok hvis man skal kjempe om opprykk. Før seieren mot Millwall hadde de fem strake hjemmetap. Nå kan de ta sin andre strake hjemmeseier.

Queens Park Rangers har vært fantastiske denne høsten, og det var vanskelig å se hvem som skulle være bedre enn London-klubben i årets Championship. I den siste tiden har de faktisk vist litt svakhetstegn som gjør både supportere og nøytrale tilskuere litt usikre på hvor gode QPR faktisk er. Etter tapet mot Nottingham Forest på torsdag, har de nå bare tre seire på de åtte siste kampene. På de fire siste kampene har det bare blitt en seier. Til tross for dette er jeg overbevist om at Harry Redknapp og gjengen rykker opp til Premier League ved sesongslutt. I tapet mot Forest på 2.juledag manglet de både viktige Charlie Austin og Joey Barton. Førstnevnte var skadet, imens Barton var suspendert. Ettersom Austin ha scoret nesten halvparten av målene til QPR denne sesongen, og Barton vært lagets beste spiller, var det selvsagt svært tunge fravær. Bobby Zamora startet alene på topp, men det var alt annet enn målfarlig. QPR ligger nå på en 3.plass med 42 poeng. De har tapt to strake kamper, noe som har ført til at de nå har tre poeng opp til serieleder Leicester City. De har 12-6-4 totalt og har vært mye bedre på Loftus Road enn på bortebane. På fremmed gress har de 4-4-3, og bare en seier på de syv siste bortekampene. Blir det etterlengtet bortejubel i dette lokalderbyet?

Vurdering: QPR er litt på villspor på bortebane for tiden, og skal få det tøft her. Watford med fin 4-0 seier sist, og er nok fulle av selvtillit med ny manager på plass. Jeg tror Hornets tar en ny seier når QPR kommer på besøk.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Barnsley – Derby County 
Kampstart: 16:00
Dommer: 
Mark Heywood
Skader og Suspensjoner: Jacob Mellis er tilbake fra suspensjon, imens Paddy McCourt sannsynligvis er klar for å starte igjen for vertene. Will Hughes og Jeff Hendrick er usikre hos gjestene. 

Det er ikke lett å være Barnsley-supporter for tiden. De trodde de hadde skutt gullfuglen da David Flitcroft ble ansatt som ny manager midtveis forrige sesong. Han reddet laget fra et sikkert nedrykk, og optimismen var stor foran årets sesong. Dessverre viste det seg at Flitcroft ikke var den riktige mannen for The Tykes, og inn har nå Danny Wilson kommet. Han fikk en fin start med 0-0 borte mot Leeds United, men på torsdag havnet de ned på jorda igjen da de tapte 1-0 hjemme mot Bolton Wanderers. Det ble en jevn, fartsfylt og sjanserik kamp på Oakwell. Begge lagene kom til svært mange sjanser, men bare Neil Danns klarte få nettsus. Chris O’Grady var tilbake, men kom ikke til alt for mange sjanser. Jim O’Brien var derimot svært aktiv. Fra sin høyrekant testet han ut Andy Lonergan flere ganger, og det var ikke for uten grunn at Lonergan var blant banens aller beste spillere. Nå ligger Barnsley på en skuffende jumboplass med 3-7-12 totalt og seksten poeng. De har fire poeng opp til trygg grunn, og bør ikke tape mange flere kamper fremover hvis de skal unngå å få luke opp til riktig side av streken. Hjemme på Oakwell har de 2-5-4, men man må tilbake til midten av oktober for å finne forrige hjemmeseier.

Derby County var uheldige som ikke fikk med seg alle poengene fra torsdagens bortekamp mot Huddersfield Town, men ut fra spill og sjanser bør de nok være fornøyd med ett poeng. Huddersfield var nok det klart beste laget i løpet av kampen, men straffemissen til Chris Martin gjør nok vondt for Derby i etterkant av kampen. Martin misset nemlig et straffespark i sin andre kamp på rad, og bør trene på straffespark i romjulen. Kampen endte tilslutt 1-1 etter at Martin Paterson scoret et flott mål like før slutt. Craig Bryson scoret Derby sitt mål i torsdagens kamp, og er nå oppe i elleve ligamål denne sesongen. Bare fire spillere har scoret flere mål enn Bryson så langt denne sesongen, noe som er helt absurd med tanke på at han spiller sentralt på midtbanen. Bryson har nå fem mål på de seks siste kampene, og i den kampen han ikke scoret i, hadde han ihvertfall en målgivende pasning. Totalt har Derby nå 12-5-5 og dermed 41 poeng. De ligger flott plassert på en 4.plass på tabellen, og har bare fire poeng opp til tabelltopp. Ganske absurd for et lag som var nærmere nedrykk enn opprykk før Steve McClaren tok over i oktober. På bortebane har de 7-2-2, og er dermed ligaens beste bortelag. Forrige bortetap kom mot QPR i begynnelsen av november.

Vurdering: Barnsley skuffer stort denne sesongen, men på hjemmebane har de som regel gitt motstanderen god kamp. Her møter de ligaens store formlag, og skal få det svært tøft. Jeg tror Barnsley skal få det svært tøft, og gir Derby tipset.

Tips: B


_________________________________________________________

Blackburn Rovers – Birmingham City
Kampstart: 16:00
Dommer: 
Scott Duncan
Skader og Suspensjoner: Josh King kan få starte igjen etter skade, imens Corry Evans og Dickson Etuhu sannsynligvis er ute. Gjestene har ingen nye skader å melde om, men Jesse Lingard starter en 3-kampers karantene.

Det ble en skuffende Boxing Day for Rovers-fansen. Etter to strake seire mot henholdsvis Millwall og Yeovil Town, øynet de håpet om å vinne sin tredje strake seier. Tre strake seire er ikke akkurat vanlig kost på Ewood Park. Kampen endte dessverre for vertene med poengdeling, ettersom ingen av lagene klarte overliste motstanderens målvakt. Rovers var det beste laget, og kom til flest avslutninger, men Chris Kirkland ble aldri satt skikkelig på prøve i løpet av kampen. Det positive for Rovers er derimot deres gode form i det siste. På de syv siste kampene har det bare blitt ett tap, og i hele fem av disse kampene har de klart å holde nullen. Den gode formen har ført Blackburn opp på en 11.plass på tabellen med 31 poeng. De har 8-7-7 totalt, og veien opp til kvalifisering er på tre poeng. De er ligaens femte beste hjemmelag med 6-3-2 denne sesongen. Tapene har kommet mot Nottingham Forest og Charlton Athletic, men man må faktisk tilbake til 19.oktober for å finne forrige gang de tapte på hjemmebane. På de elleve hjemmekampene de har spilt denne sesongen, har de gjerrige 15-7 i målforskjell. De har holdt nullen i hele seks av de åtte siste hjemmekampene. Det skriker med andre ord ikke målfest av Blackburn på Ewood Park.

Birmingham City hadde god grunn til å være fornøyd med det som skjedde på torsdag. De tok turen til DW Stadium for å møte et Wigan Athletic som har fått en meget god start under Uwe Rösler. Kampen ble aldri noe høydare, og sjanser var nesten et fremmedord. Tilslutt endte kampen målløs, og lagene fikk dermed med seg ett poeng hver. Det er nok Birmingham mest fornøyd med, ettersom de nå har hele åtte kamper på rad uten tap. Tre av disse åtte kampene har endt med seier, imens fem har endt med poengdeling. Mot Wigan måtte de klare seg uten Jesse Lingard i store deler av andre omgang, etter at han ble utvist.De må dermed klare seg uten leiesoldaten denne søndagen. Den fine formen i det siste har ført de opp på en 18.plass med 25 poeng. De har 6-7-9 totalt, og 26-26 i målforskjell. På bortebane har de imponert den siste tiden. De startet sesongen elendig på fremmed gress med fem strake tap etter at de hadde vunnet sesongens første bortekamp. Etter det har det vært lysere tider. De har nå 3-2-0 på de fem siste bortekampene, og man må tilbake til 20.oktober for å finne forrige tap på fremmed gress.

Vurdering:  Et sterkt hjemmelag i form, møter et sterkt bortelag i form. Dette blir en interessant kamp, som jeg tror kan bli kjedelig for den nøytrale tilskuer. Jeg tror den kan vippe begge veier, men uavgjortfaren er såpass stor at jeg går for poengdeling. 

Tips: U

 _________________________________________________________

Blackpool – Brighton & Hove Albion
Kampstart:
 16:00
Dommer: Anthony Taylor
Skader og Suspensjoner: Kirk Broadfoot er ute i fire kamper pga.suspensjon, imens Ricardo Fuller og Isaiah Osbourne er ute med skade for vertene. Bruno vil bli testet hos Brighton, imens Tomasz Kuszczak skal være klar igjen.

Det er nesten krise hos Blackpool for tiden. Etter en flott start på sesongen har de nå kollapset totalt, og det skyldes for det meste problem med disiplinen. The Seasiders har fått hele ni røde kort så langt denne sesongen, noe som er strengt tatt helt forferdelig dårlig. De har nesten 0,5 røde kort i snitt per kamp, og i tillegg ble Paul Ince utestengt fra stadion i fem kamper, etter at han ikke klarte oppføre seg tidligere i sesongen. Tidligere i sesongen gikk det greit, ettersom resultatene var gode, men styreformann Karl Oyston kan ikke like det som skjer med laget hans for tiden. På torsdag ble det poengdeling hjemme mot Leeds United i en jevn og forsåvidt kjedelig kamp. Kirk Broadfoot ble utvist på overtid, men skulle nok vært utvist tidligere kampen etter at han på ulovlig måte hindret Ross McCormack fra å komme alene med keeper. Blackpool har nå bare vunnet en av sine åtte siste kamper. Før poengdelingen mot Leeds United, hadde Seasiders fire strake tap. Viktige Gary MacKenzie var ute i tre av disse tapene, men var tilbake mot Leeds United. Det viste seg å være viktig, ettersom at forsvarsrekka til tangotrøyene endelig så litt solid ut igjen. Totalt har Blackpool nå 8-8-6 og 32 poeng, noe som gjør at de ligger på en 10.plass på tabellen. På hjemmebane har de solide 5-4-2, men bare to av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier. Det er to poeng opp til kvalifisering, og hvis de skal ha håp om å havne i opprykkskampen, må de få en stopp på den dårlige formen raskest mulig.

Den kanskje største overraskelsen på torsdag kom på The Valley hvor Brighton & Hove Albion ble slått 3-2 borte mot Charlton Athletic. At det skulle bli en jevn kamp, som kunne bikke i Charltons favør, var ikke alt for overraskende. At det derimot skulle bli fem mål i en kamp mellom to såpass gjerrige lag, var svært overraskende. Selv om det ble et skuffende tap, kan Albion-fansen ihvertfall glede seg over at en av mine favorittspisser i ligaen, Leonardo Ulloa, var tilbake fra start for første gang siden 1.oktober. Han feiret det ved å scoret kampens første og siste mål. Ashley Barnes har gjort en fin jobb som vikar, men det er dessverre tydelig at Barnes ikke er bra nok til å spille alene på topp for et lag som kjemper om opprykk. Han misser nemlig alt for mange store sjanser. Ulloa er derimot meget effektiv. Tapet mot Charlton var Brightons første siden 3.desember, og deres andre på de ti siste kampene. De har nå 8-8-6 og 32 poeng. De ligger dermed på en 9.plass med to poeng opp til kvalifisering, og tretten poeng opp til serieleder Leicester City. På bortebane har de solide 4-3-3 og 10-9 i målforskjell. Før tapet mot Charlton, hadde de ikke tapt på bortebane siden september. Med tap i denne kampen, vil det være første gang siden 1. og 2. serierunde at de taper to strake kamper denne sesongen.

Vurdering: Dette blir nok en ny jevn kamp på Bloomfield Road. Spørsmålet er hvilken vei kampen vipper. Jeg ser gode grunner til både hjemme og borteseier, men sannsynligheten for uavgjort er alt for stor til at jeg tørr velge noe annet enn poengdeling.

Tips: U

_________________________________________________________

AFC Bournemouth – Ipswich Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Philip Gibbs
Skader og Suspensjoner: Viktige Harry Arter er suspendert hos vertene, imens Steve Cook er ute med skade. Ipswich har ingen nye skader å melde om.

Endelig smalt det på hjemmebane for AFC Bournemouth igjen. For første gang siden 5.oktober kunne det trofaste hjemmepublikumet slippe jubelen løs da dommeren blåste av kampen, etter at The Cherries vant hele 3-0 over bunnlaget Yeovil Town. Matt Ritchie har vært i fantastisk form etter at han kom tilbake fra skade, og denne kampen var ikke noe unntak. Han var fantastisk fra første spark på ballen, og scoret to mål i storseieren. Det gjør han til nummer to på toppscorerlisten hos Bournemouth, til tross for at han bare har startet seks kamper. Han har fire mål på de fire siste kampene, og har hatt nok sjanser til å score enda flere enn det igjen. I torsdagens seier hadde han forøvrig målgivende pasning på Bournemouths tredje mål. Med den seieren klatret Bournemouth opp på en 15.plass med 8-4-10 totalt. Hjemme på Dean Court har de 5-1-5 så langt denne sesongen, og de er ganske vanskelige å forutse. De er på mange måter en tippers mareritt. Det blir interessant å se om de klarer bygge videre på den flotte seieren fra torsdag.

Mick McCarthy har sluppet ut skjegget, og minner litt om nissen i grunn. Det ser ut til å ha gjort underverker på banen også, for Ipswich Town er blant ligaens største formlag for tiden. De har ikke tapt på de seks siste kampene, og hele fire av disse kampene har endt med seier. På de ti siste kampene har de bare tapt en kamp, og nå er Ipswich plutselig midt inne i opprykkskampen igjen. De har 9-7-6 totalt og har dermed 34 poeng. Opp til kvalifisering er det bare ett poeng, og opp til direkte opprykk er det ni poeng. På torsdag klemte de til med en fantastisk 3-0 seier borte mot Doncaster Rovers, og nok en gang imponerte forsvarsspillerne foran motstanderens mål. Luke Chambers scoret 2-0 målet, og dermed har hele forsvarsrekka scoret to mål hver denne høsten. Det kan trygt sies at de har ligaens mest målfarlige forsvarsrekke. David McGoldrick har vært god denne sesongen, og på torsdag scoret han to mål mot Doncaster Rovers. Det er viktig for traktorgutta, ettersom han bare hadde scoret ett mål på ti kamper på bortebane tidligere denne sesongen. På bortebane har Ipswich nå 3-5-3, og man må tilbake til slutten av september for å finne forrige gang de tapte på fremmed gress. Tre av de fire siste bortekampene har endt med seier. Det store spørsmålet er hvem kan stoppe Ipswich Town?

Vurdering: Interessant kamp, spesielt siden Bournemouth endelig vant på hjemmebane igjen på torsdag. Ipswich virker uslåelige for tiden, og kommer til å gi Cherries tøff motstand her. Ettersom vertene sjeldent spiller uavgjort, tror jeg gjestene får med seg alle poengene her.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16:00
Dommer: Frederick Graham
Skader og Suspensjoner: Leon Cort er ute med skade, imens Johnnie Jackson er tilbake etter suspensjon.

Charlton-fansen gikk til The Valley på Boxing Day, vel vitende om at favorittlaget deres hadde fem kamper på rad uten seier, og bare en seier på de åtte siste kampene. Hjemme på The Valley hadde de bare vunnet en av sine åtte siste kamper, og derfor var nok ikke optimismen alt for stor da et sterkt Brighton & Hove Albion kom på besøk. Manager Chris Powell har allerede begynt å føle presset etter dårlige resultater, og trengte en seier i den tøffe kampen mot Albion. Den seieren fikk han etter at Lawrie Wilson klemte til med to mål. The Addicks vant 3-2, og tok dermed tre svært viktige peong. Med den seieren klatret de opp på en 19.plass med 22 poeng. De har 5-7-10 totalt, og nå fire poeng ned til nedrykk. Opp til øvre halvdel er det ti poeng, og det kan de fort klare hvis de setter i gang en fin periode med kamper uten tap. Hjemme på The Valley har de 3-3-5 denne høsten, og det må forbedres.  Det spørs dog om Powell vil kunne forbedre det, for Charlton slet nemlig med hjemmeformen i hele forrige sesong også. Nå har de fått den viktige høyrebacken Chris Solly på plass, og kanskje er akkurat det hva som trengs for å begynne klatringen på tabellen.

Sheffield Wednesday har opplved mye motgang denne høsten, men på Boxing Day fikk de seg en liten opptur. De tok turen til Ewood Park for å møte et formsterkt Blackburn Rovers, som er svært sterke hjemme på Ewood Park. Til tross for at uglene mangler Connor Wickham, klarte de likevel få med seg ett poeng fra kampen som endte 0-0. Uglene har nå bare to seire på de åtte siste kampene, men det har ihvertfall sett litt bedre ut etter at Stuart Gray overtok manageransvaret på midlertidig basis. Han har nå ledet uglene i fem kamper, hvor to av kampene har endt med seier, to med tap og en uavgjort. Seriene har kommet hjemme mot Leicester City og borte mot Watford. I flesteparten av disse kampene har de ikke skapt mange sjanser, men heller fokusert på viktig defensiv organisering. Derfor er det ikke så overraskende at de tre av kampene har endt med bare ett mål eller mindre. Totalt har Wednesday nå 3-9-9 og ligger fortsatt på feil side av den fæle streken. De har atten poeng, og dermed to poeng opp til Doncaster Rovers som ligger på plassen over nedrykk. Det positive for uglene er at de har en kamp mindre spilt enn de fleste andre lagene i bunnen av tabellen. På bortebane var ikke uglene så dårlige under Dave Jones forrige sesong, og det blir interessant å se om de klarer fortsette slik under Gray. 1-6-4 er status på høstens bortekamper, og under Gray har de ikke tapt på sine to bortekamper.

Vurdering: Vanskelig kamp. Jeg stoler aldri på Charlton på hjemmebane under Chris Powell, men Sheffield Wednesday er ikke det kjekkeste laget å tippe på heller. Jeg anbefaler å styre unna denne kampen, men hvis jeg må gi et tips, går det til hjemmelaget.

Tips: H

____________________________________________________________________________________

Doncaster Rovers – Millwall
Kampstart: 16:00
Dommer: Kevin Wright
Skader og Suspensjoner: Paul Keegan, Rob Jones, James Husband og Jamie McCombe er ute hos vertene. I tillegg er flere spillere usikre. Dan Shittu er suspendert hos gjestene.

Det er krise i Doncaster. Fansen viste sin misnøye både mot ledelsen og deres manager etter 3-0 tapet mot Ipswich Town. Etter en forholdsvis fin start på sesongen, har de virkelig møtt veggen nå. De har nå fire strake tap, og fem kamper på rad uten seier. Man må tilbake til november for å finne forrige gang Donny vant en kamp. Nettopp denne formen var grunnen til at Donny-fansen sang “Dickov Out” på Keepmoat på torsdag. Den elendige formen har dratt Doncaster ned i bunnstriden igjen, og det er vanskelig å se for seg at de ikke kommer til å være der når sesongen er over. De har 5-5-12 totalt denne sesongen, og elendige 18-40  i målforskjell. På de fire siste kampene har de tapt 3-0, 3-1, 3-0 og 3-0. De ligger på en 21.plass med to poeng ned til Sheffield Wednesday som ligger under streken. Hvis det ikke blir seier i denne kampen, kan Doncaster fort ende opp med å feire nyttår under streken. Hjemme på Keepmoat har de imponert med seire over Blackburn Rovers, Leicester City og Queens Park Rangers, men de har nå to strake hjemmetap. De har 4-1-6 på hjemmebane denne sesongen, og er klart bedre hjemme enn borte. Med tap her frykter jeg at Dickov er ferdig som Donny-sjef.

Steve Lomas har vært mislikt av Millwall-fansen siden han ble ansatt som manager for løvene. Grunnen til det er hans fortid som spiller og trener hos erkerivalen West Ham United. Det gikk derfor ikke lenge før fansen ropte på hans avgang midt i kampens hete. Det skjedde da de tapte 5-1 hjemme mot Derby County i september. Etter det gikk det bedre med Millwall og spesielt på hjemmebane imponerte de. Dessverre ble ikke juleperioden en kjekk feiring for Lomas, som gikk fra 2-0 tap hjemme mot Middlesbrough, til 4-0 tap borte mot Watford på Boxing Day. Mot Watford fikk de en spiller utvist allerede etter ni minutter, og det ødela selvsagt den kampen. Til tross for det fikk ikke Lomas mye sympati fra klubbens styre, som bestemte seg for å sparke han senere på dagen. Lomas må dermed feire nyttår på NAV, imens den tidligere målmaskinen Neil Harris kommer til å lede Millwall i denne kampen. Totalt har Millwall 5-6-11 og dermed 21 poeng. Det er bare tre poeng ned til nedrykk, og de har nå tre strake tap på samvittigheten. På bortebane har de forferdelige 1-3-7, hvor deres eneste borteseier kom mot Charlton Athletic i september.

Vurdering: Viktig kamp i bunnen av tabellen. Doncaster i elendig form, men har imponert hjemme før. Millwall elendige på bortebane, men har nå fjernet Lomas fra sjefsstolen. Denne kampen ville jeg ikke spilt på, men det frister litt å prøve seg på borteseier siden de nå har Neil Harris som vikarierende manager. Det kan gi et boost, og det skal man ikke undervurdere.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Yeovil Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Hill
Skader og Suspensjoner: James Vaughan og Anthony Gerrard er usikre hos vertene. Byron Webster er usikker hos gjestene.

Huddersfield Town og Mark Robins har nå fire kamper på rad uten seier, uten at det er stor grunn til bekymring blant Terriers-fansen. På de siste fire kampene har de møtt tøff motstand mot Derby, Ipswich, Brighton og Reading. Det er selvsagt ikke bra at det ikke har blitt mer enn to poeng i disse kampene, men siden de vant tre strake kamper før den dårlige formen slo inn, er det ikke noen grunn til panikk på John Smith’s Stadium. På Boxing Day var formlaget Derby County på besøk, og det endte med poengdeling. Derby ledet lenge 1-0, og misset på et straffespark, men et flott mål fra Martin Paterson sørget for balanse i regnskapet. Danny Ward hadde nesten et tosifret antall avslutninger i torsdagens oppgjør, men klarte aldri overliste Lee Grant. Han spilte på topp sammen med Martin Paterson, ettersom superspissen James Vaughan var skadet. Huddersfield ligger nå på en 14.plass med 7-7-8 totalt. De har 28 poeng, og dermed er veien til kvalifisering og nedrykk omtrent like lang. Hjemme i Yorkshire har de brukbare 4-4-3 på sine elleve hjemmekamper. De startet sesongen bra på hjemmebane, men på de siste syv hjemmekampene har det bare blitt to seire. Faktisk har Terriers tapt annenhver hjemmekamp siden slutten av september. Siden det ikke ble tap på torsdag, skal det derfor ligge an til å komme et tap i denne kampen.

Gary Johnson og hans Yeovil Town imponerte stort med fire kamper på rad uten tap i begynnelsen av måneden, men nå har de tapt to kamper på rad. Først 1-0 hjemme mot Blackburn Rovers, og så 3-0 borte mot AFC Bournemouth på Boxing Day. Det tapet var helt klart fortjent, men det må nevnes at The Glovers hadde gode sjanser, deriblant stolpeskudd fra både Ed Upson og Ishmael Miller. Med tap på Dean Court har de nå 4-5-13 totalt denne sesongen, og dermed 17 poeng. Det gjør at de ligger på en fæl 23.plass som vil gi nedrykk ved sesongslutt. De har 17-31 i målforskjell, og er nesten like gode på bortebane, som på hjemmebane. De har en fin tendens til å komme til gode sjanser i hver eneste kamp, og samtlige spillere prøver å skyte med en gang de er i nærheten av motstanderens mål. Derfor har det blitt en del mål og stolpeskudd fra langskudd. På bortebane har de 2-3-6 så langt denne sesongen. Det blir interessant å se om de klarer ta poeng mot et Huddersfield-lag som har slitt litt i de siste kampene.

Vurdering: Yeovil kan alltid finne på noe artig, men her blir det vanskelig. Det blir interessant å se om James Vaughan starter for vertene. Hvis han starter, vil jeg anbefale hjemmeseier. Hvis ikke bør man nok styre unna.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Leicester City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Mick Russell
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos Leicester. Bolton har mistet Neil Danns og Kevin McNaughton på grunn av endt låneopphold.

Leicester City hadde tre kamper på rad uten seier like før jul, men klemte så til med en kjempesterk seier borte mot Queens Park Rangers og en fin seier hjemme mot Reading på Boxing Day. Takket være disse flotte resultatene har de nå klatret opp på tabelltopp i Championship. Med seier i denne kampen vil de kunne skyte opp raketter på nyttårsaften som serieleder. Faktisk kan de gjøre det selv med tap, men da er de avhengig av at Burnley og QPR ikke vinner sine kamper. Dave Nugent scoret kampens eneste mål i seieren mot Reading på torsdag. Målet kom selvsagt på straffespark, og det var Nugents åttende straffespark for sesongen! Han har bare misset en gang, og har derfor scoret syv mål fra krittmerket i høst. Totalt har revene 14-3-5 denne sesongen, og har to poeng ned til Burnley på 2.plass. Bak der igjen kommer QPR tre poeng bak, og Derby County fire poeng bak. For en herlig toppstrid vi har fått denne sesongen. Hjemme på King Power Stadium har revene bunnsolide 8-2-1 på sine elleve hjemmekamper, og er dermed ligaens beste hjemmelag sammen med QPR. Det interessante er at bare to av de åtte seirene på hjemmebane har vært med mer enn ett mål. Evnen til å ta hjem seieren i jevne kamper, og holde på ledelsen, er det som skiller topplag fra andre lag. Med seier i denne kampen vil Leicester runde av en perfekt jul med tre strake seire, og kan muligens kose seg med et glass champagne på tirsdag.

Bolton Wanderers klemte til med en meget viktig seier borte mot Barnsley på Boxing Day. The Tykes hadde nettopp fått ny manager på plass, og var definitivt ikke noen enkel motstander. Det ble en veldig jevn kamp, men et flott mål fra Neil Danns var nok til å gi The Trotters tre svært viktige poeng. Danns har nå returnert til Leicester, og kan faktisk få spilletid mot Bolton på søndag. De hoppet dermed opp på en 17.plass med 6-8-8 totalt. De har bare tapt tre av sine ti siste kamper, og fremstår for øyeblikket som et bedre lag enn hva tabellsituasjonen tilsier. Med tanke på hvor dårlige Bolton var på bortebane forrige sesong, har de gjort det overraskende bra på fremmed gress denne høsten. 4-2-5 er status eter elleve bortekamper, og fire av de seks siste bortekampene har endt med seier. Før seieren på torsdag, hadde de to strake bortetap mot Middlesbrough og Wigan. Det spørs om de klarer ta sin andre strake borteseier på søndag, ettersom Leicester bare har ett tap på hjemmebane denne sesongen.

Vurdering: Bolton viser mye bra for tiden, men her bør det bli for tøft. Leicester er bunnsolide og i fin form. De vinner ofte knepent, og jeg tror det kan skje igjen. Knepen hjemmeseier.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Reading
Kampstart: 16:00
Dommer: Paul Tierney
Skader og Suspensjoner: Jason Steele og Kei Kamara er ute hos vertene. Chris Baird, Jem Karacan, Jason Roberts og Mikele Leigterwood er ute hos gjestene. 

Aitor Karanka ser ut ti lå ha fått orden på sin nye klubb. Jeg var ikke akkurat imponert over hans første kamper som Boro-sjef, men nå har de to strake seire å vise til. Like før jul ble Millwall slått 2-0 på The Den, og på Boxing Day klemte de til med en sterk 1-0 seier over daværende serieleder Burnley. Det skal sies at Millwall i etterkant har sparket daværende manager Steve Lomas, og at Burnley bare har to seire på sine siste ni kamper, men likevel er det bedring for Boro. Emmanuel Ledesma har nå scoret tre mål på under en uke. Først for reservelaget mot Blackburn Rovers, så mot Millwall og på Boxing Day ble han matchvinner med kampens eneste mål mot Burnley. Nå ligger Boro på en 16.plass med 6-8-8 totalt. De har bare to tap på de seks siste kampene, og på hjemmebane har de vært vanskelige å slå denne sesongen. Bare to ganger har de gått poengløse av banen på Riverside Stadium, og det ene tapet kom i første serierunde. Det vil si at de bare har tapt en av sine ti siste hjemmekamper, hvor det ene tapet kom mot Brighton tidligere i måneden. Totalt har de 4-5-2 på eget gress denne høsten. Blir det mer hjemmejubel på søndag?

Det har vært mye diskusjon på Twitter og diverse debattforum om Nigel Adkins er den riktige mannen for Reading. Jeg mener at han definitivt er det, men det virker som om store deler av Reading-fansen er i tvil. På Boxing Day tapte de 1-0 borte mot serieleder Leicester City, og gikk dermed på sitt andre strake nederlag. Opprykkseksperten Adkins har dermed tre tap på sine fire siste kamper. Like før jul tapte de hjemme mot både Wigan Athletic og AFC Bournemouth. Nå har de en god mulighet til å slå tilbake med en sterk seier mot Middlesbrough, men det blir ikke lett. Foran denne runden ligger Reading på en 8.plass med 9-7-6 totalt. De har 34 poeng og bare ett poeng opp til kvalifisering. Forsvarsspillet har vært den store akilleshælen til Reading denne høsten. De lar motstanderen komme til alt for mange sjanser, og det fungerer ikke hvis de ikke klarer score flere mål. Reading har bare 30 mål så langt denne sesongen, og da må man lukke bedre igjen bakover på banen. Alex McCarthy har i mine øyne vær ligaens beste keeper i høst, og de mange baklengsmålene skyldes dermed ikke dårlig keeperspill. På bortebane har Reading 4-3-4 denne høsten. Bare en av de fire siste kampene på fremmed gress har endt med tap.

Vurdering: Vanskelig kamp. Reading kan plutselig slå til igjen, slik de gjorde da de slo Huddersfield borte. Jeg tror likevel at Boro fortsetter sin fine form, og tar enda en knepen seier på Riverside Stadium.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Leeds United
Kampstart: 16:00
Dommer: James Linington
Skader og Suspensjoner: Simon Cox er usikker, imens Darius Henderson er suspendert. Luke Murphy er tilbake fra suspensjon hos gjestene.

Etter nesten tre måneder uten en eneste hjemmeseier, klemte endelig Forest til med tre poeng hjemme på City Ground på Boxing Day. Topplaget Queens Park Rangers var på besøk, men uten Charlie Austin og Joey Barton på banen ble det vanskelig. Skogvokterne vant 2-0 etter mål fra Andy Reid og Greg Halford. Sistnevnte er nok best kjent som høyreback, og av og til høyrekant, men denne kampen fikk han prøve seg som spiss. Han kom til en helg haug med sjanser, og burde scoret flere mål. Det blir interessant å se om han får fornyet tillit på topp til denne kampen. Med 2-0 seier på torsdag, har nå Forest gått fire kamper på rad uten å slippe inn ett eneste mål. Det er utrolig imponerende av Karl Darlow og resten av Forest-forsvaret. Forest har nå klatret opp på en 5.plass på tabellen med 36 poeng. De har 9-9-4 totalt, og syv poeng opp til direkte opprykk. Ned til 7.plass som ikke gir kvalifisering er det bare to poeng. Hjemme på City Ground har de 5-4-2 så langt denne sesongen. Blir det en ny hjemmeseier og en ny “Clean Sheet” på søndag?

Leeds United ser denne sesongen ut som et topplag, og det skal Brian McDermott ha mye av æren for. De ligger nå på en flott 6.plass på tabellen, og det er vanskelig å se for seg at de ikke skal være med i opprykkskampen på en eller annen måte ved sesongslutt. Det eneste som kan ødelegge skikkelig, er hvis Ross McCormack blir solgt i januar, men det kan de aldri finne på å gjøre. Det ville isåfall være et skikkelig selvmål av Leeds-ledelsen. Totalt har Leeds 10-5-7 på 22 kamper, og dermed har de 35 poeng. Opp til direkte opprykk er det åtte poeng. På Boxing Day tok de turen til Bloomfield Road for å møte Blackpool, og det endte med en kjedelig poengdeling. Lee Peltier headet Leeds i ledelsen i første omgang, men Tom Ince utlignet etter hvilen. Det kunne fort ha blitt seier hvis dommeren ikke hadde gjort en feil vurdering da Ross McCormack var alene gjennom med Matt Gilks. Kirk Broadfoot holdt da igjen McCormack og fratok han en klar målsjanse, men av en eller annen grunn valgte dommeren å gi gult kort, istedenfor rødt. På bortebane har Leeds vist litt varierende form. Fra midten av september til slutten av oktober tapte de fire strake bortekamper, men siden den gang har det bare blitt ett tap på fire bortekamper. Charlton Athletic og Doncaster Rovers har blitt slått henholdsvis 4-2 og 3-0 i løpet av de fire siste kampene på fremmed gress. Det blir nok ikke like enkelt å finne veien til nettmaskene mot et solid Forest-lag.

Vurdering: Dette blir en artig kamp. To lag i fin form som begge har ambisjoner om å rykke opp. Forest med fire strake kamper uten baklengsmål, mot et Leeds-lag med Ross McCormack på banen. Jeg tror vertene tar seieren hjem, men ville nok ikke satt penger på det.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Burnley
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Jones
Skader og Suspensjoner: Jean Beausejor er suspendert hos vertene, imens Ben Watson returnerer fra suspensjon. Thomas Rogne er skadet, og kan måtte se kampen fra tribunen med Nick Powell, Emmerson Boyce og Scott Carson. Burnley har ingen nye skader å melde om.

Uwe Rösler har fått en flott start som Wigan-sjef. Det startet dog dårlig med exit fra Europa League, men i ligaen har han gjort det bra, og det er strengt tatt der han skal gjøre det bra. Siden han tok over har de slått Bolton Wanderers 3-2 hjemme på DW Stadium, slått Reading på Madejski Stadium, og nå på Boxing Day ble det poengdeling hjemme mot et formsterkt Birmingham City. Ifølge VG skal Rösler ha fått 18 måneder på å nå Premier League, og hvis han fortsetter slik som han har gjort det til nå, har han en god mulighet til å nå det målet allerede til våren. Totalt har Latics 8-5-8 denne sesongen, og har dermed 29 poeng. Opp til kvalifisering skiller det bare seks poeng, og Wigan har en kamp mindre spilt enn de andre lagene rundt dem på tabellen. Hjemme på DW Stadium har de solide 5-4-2, og 1-1-0 under Rösler. De har en god og bred tropp, og har vært vant med flere kamper i uken siden starten av sesongen. Derfor bør ikke det tette kampprogrammet i romjulen være svært vanskelig å takle for Latics.

Burnley fikk spise kalkun og åpne julegaver som serieleder, men det ble det en stopp på da de tapte 1-0 borte mot Middlesbrough på Boxing Day. Emmanuel Ledesma ble kampens eneste målscorer, og både Sam Vokes og Danny Ings måtte dermed gå målløse av banen. Det var en veldig jevn kamp, hvor Boro nok hadde de største sjansene, men det merkelige var nok at Burnley hadde ballen såpass mye som de hadde. Hele 58% ballinnehav var status etter kampslutt, og det er ikke hverdagskost for et lag som vanligvis har ballen svært lite på fremmed gress. Nå har Burnley 12-7-3 totalt, og ligger på en flott 2.plass med 43 poeng. Opp til serieleder Leicester City er det to poeng, så med litt flaks og dyktighet kan Burnley feire nyttår som serieleder. Ned til Derby County på 4.plass er det bare to poeng, så Burnley må forbedre seg hvis de skal fortsette i toppen av tabellen. Bare to seire på de ni siste kampene er alt for dårlig til å være med helt i toppen. På bortebane har de solide 5-3-3, men forrige borteseier kom i midten av oktober. De har nå fem strake bortekamper uten seier. Jeg tror det kan bli vanskelig å stoppe den vonde rekken her.

Vurdering: Wigan virker bra under Rösler, og møter her et Burnley i dårlig form. Jeg har stor tro på hjemmeseier, selv om faren for uavgjort er stor.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply