Det harde og brutale juleprogrammet har vi nå lagt bak oss, og tredje runde i FA-Cupen er gjennomført, og endelig fikk spillerne i Championship en hel uke uten kamper. Vi er over halvveis i sesongen, og det er svært mye spennende på agendaen denne helgen. Runden ble tyvstartet på fredag med oppgjøret mellom Leicester City og Derby County, imens Yorkshire-derbyet mellom Sheffield Wednesday og Leeds United, samt kampen mellom Ipswich Town og Queens Park Rangers blir vist på TV på lørdag. Her kan du lese deg opp foran samtlige kamper i helgens runde i Championship.

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens oddstips:
Oddskupongen denne helgen blir et skikkelig langskudd og dere finne vurdering på kampene lenger ned i artikkelen. 
Huddersfield Town – Millwall (Borteseier) 4,30
Totalodds: 4,30

_______________________________________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Leeds United
Kampstart: 13:15
Dommer:
Lee Probert
Skader og Suspensjoner: Viktige Michail Antonio er ute hos vertene. Cameron Stewart og Jimmy Kebe kan få sine debuter for Leeds her.

Stuart Gray har fortsatt jobben som vikarierende manager hos Sheffield Wednesday, og det virker som om styreformann Milan Mandaric fortsatt er i tenkeboksen vedrørende om Gray er den riktige mannen for jobben. Etter at Dave Jones fikk sparken etter et ydmykende tap borte mot Blackpool, har uglene 3-2-2 å vise til. Forsåvidt en ganske grei form til å være et lag som ligger godt plantet i bunnstriden. I forrige serierunde vant de sterkt 2-0 hjemme mot nettopp Blackpool, og ikke overraskende havnet Connor Wickham på scoringslisten igjen. Den sterke spissen har vært fenomenal for uglene, og at han har forlenget låneoppholdet til slutten av måneden, er gull verdt for klubben fra stålbyen. Wednesday ligger nå på en 20.plass med 4-10-9 totalt. De har 22 poeng og 25-32 i målforskjell. Ned til nedrykk er det bare ett poeng, men det er viktig å legge til at uglene har en kamp mindre spilt enn de andre lagene der nede. Som tidligere nevnt har bare to av deres syv siste kamper endt med tap. På hjemmebane har de skuffende 3-3-5 totalt, og 2-0-2 under Stuart Grays ledelse. Under Gray har de slått selveste Leicester City på hjemmebane, så Leeds United får på ingen måter noen lett kamp her.

Brian McDermott og hans spillere fikk virkelig høre det etter at de røk ut av FA Cupen mot lilleputten Rochdale. Ukvemsordene haglet, og du kan trygt si at McDermott ikke akkurat fikk komplimenter fra de tilreisende bortesupporterne. At Rochdale vant den kampen var fullt fortjent, og de kunne faktisk scoret flere, hadde det ikke vært for en mesterlig redning fra Paddy Kenny. I forrige serierunde møtte de Blackburn Rovers hjemme på Elland Road, og det endte også med nederlag. Rovers ledet fortjent 2-0 til pause, og Leeds var visstnok svært heldige som ikke fikk både straffespark og rødt kort i mot seg, da Blackburn-spissen Rudy Gestede ble lagt i bakken da han var alene gjennom. Leeds kom tilbake i andre omgang takket være en forsvarstabbe fra Blackburn, men selv om Alex Mowatt hadde en avslutning i treverket, klarte de aldri å utligne. Dette var Leeds første tap på hjemmebane siden september. På bortebane begynner ting snart å minne om fjorårssesongen. Hele seks av de ni siste bortekampene har endt med tap. Totalt sett har de nå fem kamper på rad uten seier, og Leeds-fansen begynner å bli frustrerte. Hjemmekamper mot Barnsley og Blackburn har endt med poengdeling og tap. Det høres kanskje litt krise ut, men situasjonen er faktisk ikke så dårlig. Foran denne kampen ligger Leeds på en 8.plass med 35 poeng. Opp til kvalifisering er det bare ett poeng, og til direkte opprykk er det tolv poeng. På bortebane har de 4-2-6 totalt, og Charlton Athletic og Doncaster Rovers er de eneste lagene som har blitt slått på bortebane siden midten av september.

Vurdering: Dette blir et interessant Yorkshire-derby. Vertene tok et sterkt poeng påElland Road tidligere i sesongen, og med tanke på lagenes nåværende form, blir jeg ikke overrasket om de får med seg poeng igjen mot Leeds. Hjemmeseier.

Tips: H

_________________________________________________________

Ipswich Town – Queens Park Rangers
Kampstart: 16:00
Dommer: 
Philip Dowd
Skader og Suspensjoner: Daryl Murphy og Sylvan Ebanks-Blake vil bli testet før kamp hos vertene. Junior Hoilett er usikker hos gjestene.

Det var ikke bare Mick McCarthys fantastiske skjegg som leverte varene i det tette juleprogrammet, det gjorde også hans spillere. Ipswich Town har nå åtte kamper på rad uten tap, og har hektet seg fint med i opprykkskampen. Totalt har de 9-9-6 og 36-27 i målforskjell. De har dermed 36 poeng, og ligger en fin 6.plass, som vil gi kvalifisering ved sesongslutt. Opp til direkte opprykk er det hele elleve poeng, men man vet aldri hvis traktorgutta klarer holde på denne formen utover våren. Forrige helg ble det poengdeling hjemme mot Preston North End, og Town må dermed reise til Lancashire for å spille omkamp i neste uke. Sylvan Ebanks-Blake debuterte fra start i den kampen, men måtte dessverre forlate banen på grunn av en skade. David McGoldrick kom innpå og scoret Ipswichs eneste mål i 1-1 kampen. I forrige serierunde spilte de uavgjort hjemme mot Charlton Athletic, i det som for øvrig var deres fjerde uavgjorte kamp på de fem siste kampene. Kampen mot The Addicks var forholdsvis jevn, men Ipswich kunne og burde ha tatt alle poengene. Ti minutter før slutt, på stillingen 1-0, klarte McGoldrick bomme på straffespark. Vondt ble til verre da Johnnie Jackson utlignet for Charlton på overtid. Nå har de muligheten til å ta tre poeng igjen i en TV-sendt kamp mot QPR. Hjemme på Portman Road har de forholdsvis greie 6-3-3 denne sesongen, og bare Leicester City, Burnley og Leeds United har vunnet der. De to siste hjemmekampene har endt med poengdeling.

Queens Park Rangers sliter litt for tiden. Fra å se ut som den soleklare opprykkskandidaten som fremsto som en maskin, har de etterhvert vist svakhetstegn nærmest hver eneste helg. Før runden den 1.nyttårsdag hadde de tre kamper på rad uten seier, hvor to av kampene hadde endt med tap. QPR har nå ikke vunnet to kamper på rad i ligaen siden månedsskiftet september/oktober, og det er selvfølgelig alt for dårlig hvis man har ambisjoner om å rykke direkte opp. På 1.nyttårsdag holdt de på å gå på en kjempesmell hjemme mot et svært formsvakt Doncaster Rovers. Gjestene tok ledelsen like før pause, og kom faktisk til overraskende mange sjanser. QPR utlignet ikke lang tid ut i andre omgang, men seiersmålet kom ikke før på overtid. Den var selvsagt signert Charlie Austin. QPR har spilt en svært ballbesittende fotball denne sesongen, og derfor var det overraskende at Paul Dickov & Co faktisk hadde høyere ballinnehav enn QPR i den kampen. Totalt har QPR nå 13-7-4, og dermed 46 poeng totalt. De ligger på en fin 3.plass og har bare ett poeng til Burnley på 2.plass. Opp til serieleder Leicester City er det fem poeng. På bortebane har de 4-5-3, men Hoops har faktisk bare vunnet en av sine åtte siste bortekamper. Det spørs om de klarer få med seg poeng borte mot et formsterkt Ipswich Town.

Vurdering:  Ipswich spiller en del uavgjort i det siste, og QPR har slitt på bortebane den siste tiden. Dette lukter poengdeling.

Tips: U

 _________________________________________________________

Blackburn Rovers – Doncaster Rovers
Kampstart:
 16:00
Dommer: Jeremy Simpson
Skader og Suspensjoner: David Dunn er tilbake for Rovers, men Dickson Etuhu er ute. Bongani Khumalo og Billy Paynter er tilbake hos Doncaster.

Så langt har 2014 vært et fantastisk år for Blackburn-fansen. Det hele startet med seier borte mot Leeds United på Elland Road, før en av ligaens beste midtbanespillere, Tom Cairney, ble hentet permanent for knapper og glansbilder. For å toppe det hele leverte de en flott kamp mot et sterkt Manchester City på lørdag. Kampen endte uavgjort etter at Scott Dann utlignet på en retur i andre omgang, og dermed går turen til Etihad Stadium for omkamp neste uke. Rovers skuffet litt i romjula med bare ett poeng fra to hjemmekamper mot henholdsvis Sheffield Wednesday og Birmingham City. I kampen mot Birmingham lå de under 3-0 etter bare en halvtime spilt. De kom tilbake og fikk ihvertfall pyntet på resultatet, men kampen endte tilslutt 3-2. I forrige runde ble som nevnt Leeds United slått 2-1 på Elland Road, og Rovers øyner muligheten til å ta sin andre strake seier i ligaen. Totalt har de nå 9-7-8 på sine 24 kamper, og har dermed 34 poeng. Opp til kvalifisering er det bare to poeng, til tross for at de ligger nede på en 10.plass. Det sier litt om hvor jevnt det er. Hjemme på Ewood Park har de solide 6-3-3, men de har ikke vunnet på sine to siste hjemmekamper.

Paul Dickov og hans Doncester Rovers holdt på å klemme til med en skikkelig overraskelse på årets første dag. De var på besøk på Loftus Road for å møte QPR, og det var stor enighet om at dette kom til å bli plankekjøring for vertene. Slik ville ikke Dickov ha det, og Doncaster leverte en flott prestasjon. De tok ledelsen like før pause, men Matt Phillips utlignet bare ti minutter ut i andre omgang. Utover i kampen ga de QPR god motstand, og man kan trygt si at de var uheldige som slapp inn på overtid. Charlie Austin fikk heade inn 2-1 etter et innlegg fra Danny Simpson, og dermed måtte Doncaster reise tomhendt hjem igjen. Det eneste de fikk med seg, var det faktum at de vant ballinnehavet i den kampen. Det er ganske imponerende med tanke på at QPR hadde over 60% ballinnehav i snitt på hjemmebane før kampen. Man skulle kanskje trodd at de kunne bygget videre på den gode prestasjonen mot QPR, da de tok i mot Stevenage på Keepmoat i FA Cupen. Et forholdsvis sterkt Donny-mannskap gikk på hode ut av cupen etter å ha tapt 3-2 hjemme mot et Stevenage-lag som sliter i bunnen av League One. Totalt har Doncaster nå 5-6-13, og ligger på en 22.plass med 21 poeng. Opp til riktig side av streken er det bare ett poeng, men for å komme der må formen bedre seg kraftig. Foran denne kampen har de hele syv kamper på rad uten seier, hvorav fem av kampene har endt med tap.

Vurdering: Doncaster yppet seg mot QPR, men er i elendig form. Blackburn skuffet på hjemmebane i romjula, men har fått seg en opptur i 2014. Jeg tror dette ender med hjemmeseier.

Tips: H

_________________________________________________________

Blackpool – Middlesbrough
Kampstart: 16:00
Dommer: Mick Russell
Skader og Suspensjoner: Blackpool har mistet par spillere som har returnert til sine egne klubber etter lån. Blant disse finner vi viktige Dan Gosling. Shay Given er tilbake hos Boro etter å ha måttet stå over i FA Cupen.

Krise er det riktige ordet for å beskrive Blackpools situasjon akkurat nå. Manager Paul Ince får det ikke til med sine oransje krigere, og kommentarene han kommer med i avisa er av det merkelige slaget. Etter syv kamper på rad uten seier i ligaen, hvor hele seks av kampene har endt med tap, presterte han tidligere i uken å si at de er på riktig vei igjen. Det ble kanskje motbevist en del da spissen Michael Chopra tvitret om dårlig styring i klubben. Han møtte nemlig opp på trening på tirsdag, og der var det bare fem andre spillere. Manageren og trenerne var heller ikke tilstede, noe som resulterte i at den fysiske treneren måtte lede økta. Etter å ha tvitret om dette, fikk han en solid bot av klubben. Den elendige formen fortsatte inn i FA Cupen hvor de tapte 2-1 borte mot Bolton Wanderers. De har nå falt helt ned til en 12.plass på tabellen med 32 poeng. Veien opp til kvalifisering er bare på fire poeng, men i skrivende stund virker ikke opprykk som noe de trenger å fokusere særlig på akkurat nå. Deres desidert beste spiller, Tom Ince, blir også linket til de fleste klubber på balløya, og det virker svært sannsynlig at han forsvinner i løpet av måneden. Forsvinne kan også hans far Paul Ince gjøre. Han har ikke lagt skjul på at han vil forlate klubben i slutten av måneden hvis ikke ting bedrer seg. Første punkt på agendaen er å forbedre lagets hjemmeform. Bare to av de ni siste hjemmekampene har endt med seier. Totalt har de 5-4-3 på hjemmebane denne sesongen.

Aitor Karanka og hans Middlesbrough viste god form i den tøffe juleperioden, og startet året med poengdeling borte mot Bolton Wanderers. I FA Cupen forrige helg ble det dessverre exit etter et skuffende 2-0 tap hjemme mot et svekket Hull City. Skuffelsen fra den kampen har nok blitt ristet bort i løpet av uken, for det er ligaen som er førsteprioritet på Riverside Stadium. Totalt har de nå 7-9-8 og 30 poeng. Det er seks poeng opp til kvalifisering, og på de fire siste kampene har de imponerende 3-1-0. I de tre kampene som endte  med seier, slapp de ikke inn et eneste mål. Disse gode prestasjonene kommer til tross for at de har manglet den dyktige spissen Kei Kamara med skade. Det blir veldig interessant å se om de kan gjøre noe med sine elendige bortestatistikk denne sesongen. Totalt har de 2-4-6 på bortebane, og bare en av deres ti siste kamper på fremmed gress har endt med seier. Det positive er at de nå har tre kamper på rad uten tap på bortebane under Karanka, og kanskje blir den rekken forlenget etter lørdagens oppgjør.

Vurdering: Blackpool er håpløse for øyeblikket, og minner ikke i det hele på det laget vi fikk se tidligere i sesongen. Boro er i fin form, og har en flott mulighet til å ta tre viktige poeng. Uavgjortfaren er stor, men jeg går for borteseier.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Nottingham Forest
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Naylor
Skader og Suspensjoner: David Wheater, Marc Tierney og Tyrone Mears er ute hos vertene. David Vaughan, Kelvin Wilson og Danny Collins er ute hos gjestene.

Dougie Freedman var en av mange managere i ligaen som har fått høre negative ytringer fra fansen den siste tiden. Til tross for en ikke alt for dårlig form i desember, var det mange kritiske sjeler ute på sosiale medier og forum. Med den flott avslutningen på forrige sesong, hadde nok Trotters-fansen forventet at laget skulle kjempe i toppen av tabellen denne sesongen, men slik har det altså ikke blitt. Foran denne runden ligger Bolton på en 18.plass med 27 poeng, og det er i skrivende stund ni poeng opp til kvalifisering. Den avstanden er ikke alt for skremmende, men de skal jobbe hardt for å komme med i opprykkskampen igjen. I forrige serierunde lå de under 2-0 hjemme mot Middlesbrough, men klarte få med seg ett poeng etter at David N’Gog satte inn utligningsmålet på overtid. I FA Cupen ble det avansement etter at de slo lokalrival Blackpool 2-1 forrige helg. De skal dermed ta i mot Ole Gunnar Solskjær og hans Cardiff City i neste runde. Totalt har Bolton nå 6-9-9 og 29-34 i målforskjell. Hjemme på Reebok Stadium var de sterke forrige sesong, men denne sesongen har det stoppet litt opp. De har nå 2-7-3 på sine tolv hjemmekamper, hvor bare bunnlagene Doncaster Rovers og Millwall har blitt slått. Det må bedres om Bolton skal ha håp om å kjempe i toppen.

Nottingham Forest ble en av de store snakkisene forrige helg, da de banket Premier League-laget West Ham United hele 5-0 i FA Cupen. West Ham stilte et svært svekket lag, og spilte en litt uvanlig formasjon, men likevel var det en fin prestasjon av skogvokterne. Billy Davies og hans mannskap bør ha god selvtillit foran denne kampen, ettersom de nå har syv kamper på rad uten tap i ligaen. Tre seire og fire uavgjorte kamper er status etter disse syv kampene, og de har klamret seg fast i opprykkskampen for fullt. Foran denne runden ligger de på en fin 5.plass med 40 poeng. Det er syv poeng opp til direkte opprykk, og elleve poeng opp til serieleder Leicester City. Forest-eier Fawaz Al-Hasawi ser ut til å være klar for å bruke litt penger i dette overgangsvinduet, og det blir svært interessant å se hvem de får inn før februar. I forrige serierunde spilte de uavgjort 1-1 borte mot Reading, i en kamp hvor The Royals utlignet på overtid. Før det hadde den omskolerte høyrebacken Greg Halford scoret i sine tredje kamp på rad. Ut fra spill og sjanser burde nok Forest tatt hjem seieren i det oppgjøret, men de misbrukte for mange sjanser. Spesielt Jamie Paterson hadde en haug med sjanser, men fikk ikke uttelling. Det gjorde han derimot mot West Ham, der han klemte til med en hattrick. Ganske spesielt, ettersom han ikke hadde scoret for Forest før den kampen. På bortebane har Forest brukbare 4-6-2 denne sesongen. Bare Yeovil Town og Wigan Athletic har slått Forest når de har kommet på besøk.

Vurdering: Et Bolton-lag som sliter på hjemmebane, mot et Forest-lag i flott form, som så og si aldri taper borte. Jeg føler meg sikker på at dette blir U eller B. Magefølelsen heller mest mot borteseier.

Tips: B

____________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Birmingham City
Kampstart: 16:00
Dommer: Roger East
Skader og Suspensjoner: Jon Obika kan få sin debut for Brighton her. Tomasz Kuzszack er tilbake og kan få spille her. De viktige stopperne Kyle Bartley og Dan Burn mangler hos Birmingham. Bartley er skadet, imens Burn har returnert til Fulham.

Oscar Garcia og Brighton & Hove Albion marsjerer i rolig og stødig tempo mot opprykkskamp. De har bare tapt to av sine ti siste kamper, og det selv om de på ingen måter ser ut til å være i nærheten av maksnivå. Jeg tror Brighton kommer til å vokse utover i sesongen, og kan bli en av de største utfordrerne i toppen av tabellen utpå våren. Leonardo Ulloa begynner å bli helt i toppform, og sto over cupkampen mot Reading forrige helg. Han er med andre ord uthvilt til denne kampen. Cupkampen mot Reading endte med seier etter at Andrew Crofts ble kampens eneste målscorer. I forrige serierunde på 1.nyttårsdag spilte de uavgjort hjemme mot AFC Bournemoth. I den kampen skapte de en haug med sjanser, men effektiviteten uteble dessverre. Spesielt Ashley Barnes brant noen svære sjanser, men heldigvis utlignet venstreback Stephen Ward på overtid. Bournemouth hadde nemlig tatt ledelsen etter et kvarter, på et svært tvilsomt straffespark. Med ett poeng i den kampen ligger Brighton nå på en 7.plass på tabellen. De har 9-9-6 og 29-22 i målforskjell. Med sine 36 poeng er det bare målforskjell som gjør at de ikke ligger på 6.plassen som gir kvalifiseringsplass. Hjemme på Falmer Stadium har de faktisk overrasket negativt denne sesongen. 4-5-3 er status etter tolv hjemmekamper. Bare to av de åtte siste hjemmekampene har resultert i seier.

De stjeler ikke mange overskrifter for tiden, men det hadde de fortjent. Lee Clark og hans Birmingham City har klemt til med hele ti kamper på rad uten tap. Med tanke på hvor mange gode lag som finnes i denne ligaen, og hvor sterk konkurransen er, er det en prestasjon man rett og slett må ta av seg hatten for. Man må faktisk tilbake til 2.november for å finne forrige gang Birmingham tapte en kamp. Det som er ekstra spesielt med Birminghams form, er at de ikke overbeviser på hjemmebane, men er eksepsjonelt gode på fremmed gress. På hjemmebane har de faktisk ikke vunnet siden 1.oktober, og i skrivende stund har de fem poengdelinger på rad på St Andrews. På bortebane har de derimot vunnet fire av de fem siste kampene. Flere av kampene har de vunnet etter å ha vært svært effektive, imens motstanderen har sløst med sjansene. Noen vil kanskje kalle det flaks, men når det skjer i flere kamper på rad, er dyktighet det mer riktige ordet. Foran denne runden ligger Birmingham på en 17.plass med 29 poeng. Det er syv poeng opp til kvalifisering, og det er fullt mulig å nå hvis den fine formen fortsetter. Totalt har de 5-2-5 på bortebane, og de kommer definitivt til å gi Brighton god motstand her.

Vurdering: Brighton har slitt litt på hjemmebane i det siste, og skremmer ikke mange der for tiden. Birmingham kommer til denne kampen fulle av selvtillit, og slapp å spille cupkamp forrige helg. Jeg hadde tenkt å gå for borteseier her, men det var før det ble klart at både Dan Burn og Kyle Bartley ikke er med hos Birmingham. Da blir bordet snudd, og vertene får tipset.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: Iain Williamson
Skader og Suspensjoner: Marvin Sordell mangler hos vertene, imens Lawrie Wilson er usikker. Bobby Hassell er svært usikker hos gjestene.

Det har skjedd mye hos The Addicks den siste tiden. Etter elendig form i november/desember, har de nå klemt til med en liten rekke med kamper uten tap, i tillegg til at klubben har blitt kjøpt opp. Den belgiske businessmannen Roland Duchatelet samler på fotballklubber, og har nå lagt Charlton Athletic til i samlingen sin. London-klubben er hans femte klubb, og han eier blant annet Standard Liege. Charlton fikk ikke spille FA Cup forrige helg på grunn av den fryktelig dårlige gressmatta på The Valley. Drenering er nemlig et fremmedord for banemannskapet på den flotte stadionen. Denne kampen er også i fare på grunn av det dårlige været i England, men vi krysser fingrene for at denne kampen kan gjennomføres. Charlton ligger nå på en 19.plass med 24 poeng. Det er tre poeng ned til Doncaster Rovers som ligger under streken. De har nå fire kamper på rad uten tap, men hele tre av kampene har endt uavgjort. Samtlige av disse tre har endt med sifrene 1-1. Hjemme på The Valley har de skuffende 3-4-5.

Det er dessverre lite fremgang å spore hos Barnsley, selv etter at Danny Wilson ble ansatt som ny manager. Han startet fint med poengdeling borte mot Leeds United, men siden den gang har det blitt to tap og en poengdeling i ligaen. Det betyr at de nå har seks kamper på rad uten seier, og nå har det blitt luke opp til sikker plass. De har svake 21-42 i målforskjell, og har bare vunnet tre av sine 24 kamper denne sesongen. For å toppe det hele gikk de på trynet ut av FA Cupen etter et 2-1 tap hjemme mot Coventry City forrige helg. I forrige serierunde klarte de 1-1 borte mot Birmingham City. Jacob Mellis scoret et fantastisk mål i den kampen, og Barnsley burde/kunne fint ha scoret flere mål i den kampen. Spesielt Chris O’Grady fikk nok ikke mye nattesøvn den påfølgende natten. Forøvrig er det litt urovekkende at Marcus Pedersen ikke får starte for det som i skrivende stund er ligaens dårligste lag. På bortebane er Barnsley det dårligste laget i ligaen med 1-3-8 totalt. Det er likevel bedring å spore, ettersom de har spilt uavgjort i begge bortekampene etter at Danny Wilson ble ansatt som ny manager.

Vurdering: Dette er en meget interessant bunnkamp. Charlton får favorittstempelet, men Barnsley har ikke vært noe lett offer etter Wilson ble ansatt som manager. Dette blir en ny jevn kamp, og jeg går for poengdeling.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Millwall
Kampstart: 16:00
Dommer: Paul Tierney
Skader og Suspensjoner: James Vaughan, Joel Lynch og Peter Clarke mangler hos Huddersfield. Jermaine Easter er suspendert hos gjestene, imens Paul Robinson er tilbake fra skade.

Huddersfield Town er vanskelig å bli klok på for tiden. De fremstår som et ganske bra fotballag, men resultatene har uteblitt den siste tiden. Bare en av de seks siste kampene har endt med seier, og det er selvsagt ikke bra nok. Den viktige spissen James Vaughan har vært plaget med skade den siste tiden, men Martin Paterson og Danny Ward har vikariert på fantastisk vis. Forrige helg ble det et litt heldig avansement i FA Cupen da Grimsby Town ble slått 3-2 på bortebane. Grimsby leverte en flott kamp, men dessverre sørget et uheldig selvmål for at The Terriers stakk av med seieren like før slutt. I forrige serierunde tok de turen til Turf Moor for å møte sesongens store overraskelse, Burnley. Der skapte de haugevis av sjanser, og Martin Paterson scoret to mål mot gamleklubben, men likevel klarte de ikke få med seg poeng. Burnley vant kampen 3-2, og dermed gikk Huddersfield på sitt første tap siden 14.desember. De har nå 31 poeng og ligger fint plassert på en 13.plass. Opp til kvalifisering er det fem poeng, og målforskjellen på 33-29 er forholdsvis fin. Hjemme på John Smith Stadium startet de sesongen meget bra, men etterhvert har de blitt veldig ustabile. I forrige hjemmekamp vant de 5-1 mot Yeovil Town, og totalt har de 5-4-3 på eget gress.

Endelig er han tilbake igjen. Mannen som spytter ut gullkorn som om det skulle vært oksygen, har nå returnert til managersirkuset etter å ha mislykkes i Premier League med Crystal Palace. I vår rykket han opp med Palace etter kvalifisering, da Kevin Phillips avgjorde kvalifiseringsfinalen på Wembley på straffespark. Nå er han tilbake igjen, og det blir svært interessant å se hva Millwall kan finne på med Ian Holloway i sjefsstolen. Frem til nå i sesongen er Millwall det laget som har kommet til færrest avslutninger, truffet på færrest pasninger og hatt lavest ballinnehav i snitt per kamp. Jeg har en liten følelse av at det kommer til å bli en endring på det fremover. Millwall har flere spillere med gode kvaliteter, og det blir spennende å se om Holloway kan gjøre noe med spissparet Steve Morison og Scott McDonald. Foran denne runden ligger Millwall på en 21.plass med 5-7-12 totalt. De har 22 poeng, og det er bare ett poeng ned til Doncaster Rovers som ligger på feil side av streken. På bortebane har de forferdelige 1-4-7, og man må tilbake til september for å finne forrige borteseier.

Vurdering: Dette blir gøy. Ian Holloway er tilbake. Ny-manager effekt skal man ikke undervurdere, derfor blir dette vanskelig å vurdere. Jeg er nødt til å prøve borteseier til meget god odds.

Tips: B

______________________________________________________________________________________________________

Watford – Reading
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Stroud
Skader og Suspensjoner: Fernando Forestieri og Daniel Pudil er tilbake for Watford. Alexander Merkel kan få sin debut her. Jobi McAnuff er sannsynligvis tilbake hos gjestene.

Giuseppe Sannino er fortsatt ubeseiret som Watford-sjef. The Hornets har nå spilt fire kamper under italienerens ledelse, og hele tre  av de har endt med poengdeling. Seieren kom på Boxing Day mot Millwall, da de vant hele 4-0. På første nyttårsdag skulle vi få se et herlig oppgjør mellom Yeovil Town og Watford på Huish Park, men dessverre ønsket ikke værgudene å bruke lørdagenskvelden på det. Derfor ble den kampen utsatt, og vi fikk faktisk ingen TV-sendte kamper i forrige serierunde. Det betyr mer hvile i føttene til Hornets-spillerne, til tross for at de spilte 1-1 borte mot Bristol City i FA Cupen forrige helg. Foran denne kampen ligger Watford på en 14.plass med 7-9-7 totalt. Siden november har de bare tapt en kamp, og det var da Sheffield Wednesday ranet med seg alle poengene fra Vicarage Road i midten av desember. De har nå tretti poeng og dermed bare seks poeng opp til kvalifisering. Hjemme på Vicarage Road rotet de bort mange poeng forrige sesong, og de har heller ikke overbevist denne sesongen. Watford-fansen håper nok at Sannino kan gjøre de til et mer solid hjemmelag, for så langt denne sesongen har de 4-3-5 på hjemmebane. Fra 19.oktober til 14.desember tapte de fem hjemmekamper på rad. Heldigvis for gultrøyene fremstår de som et bedre lag nå.

Nigel Adkins har litt av hvert å jobbe med hos Reading, men for øyeblikket er det utenfor banen fokuset ligger nå. Ryktene om oppkjøp virrer rundt Madejski Stadium, og et oppkjøp ser ut til å være like rundt hjørnet. Forhåpentligvis vil dette bli ordnet, slik at Adkins kan få hente de spillerne han ønsker, å rette alt fokus mot det som skal skje på banen. I ligaen har Reading nå bare vunnet en av sine seks siste kamper, og ingen av de fire siste kampene har endt med seier. I tillegg til dette gikk de på et nederlag borte mot Brighton & Hove Albion i FA Cupen forrige helg. Det betyr at de har fem kamper på rad uten seier foran denne tøffe kampen. For å gjøre det hele litt vanskeligere, har Billy Sharp returnert til Southampton. Til tross for all motgangen, ligger Reading faktisk ikke så dårlig an på tabellen. Foran denne runden er de på en 9.plass med 35 poeng, og det er bare ett poeng opp til kvalifisering. På bortebane har de 4-3-5, men de to siste kampene på fremmed gress har endt med tap mot Leicester City (0-1) og Middlesbrough (0-3). Blir det kamp nummer seks på rad uten seier for Reading?

Vurdering: Reading sliter for tiden, og møter et Watford som fremstår ganske solide under sin nye manager. Jeg tror Watford tar alle poengene her.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – AFC Bournemouth
Kampstart: 16:00
Dommer: Geoff Eltringham
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos Wigan, men Gary Caldwell og Shaun Maloney er fortsatt ikke klare. Ingen nye skader å melde om hos gjestene.

Uwe Rösler har fått atten måneder til å rykke opp med Wigan Athletic, men hvis den fine starten ikke er et blaff, skal man ikke se bort fra at han kan klare den bragden allerede etter seks måneder. Wigan har nemlig fortsatt tilgode å tape under tyskerens ledelse, og de har spilt fem kamper i ligaen og en kamp i cupen siden han ble ansatt. Tre av kampene har endt med seier, og tre av kampene har endt med poengdeling. På første nyttårsdag klemte de til med en fantastisk sterk seier borte mot formsterke Derby County. Før den kampen hadde Derby ni kamper på rad uten tap, hvor hele åtte av kampene hadde endt med seier. Forrige helg ledet de komfortabelt 2-0, og 3-2, men det endte tilslutt uavgjort mot MK Dons i FA Cupen. De må derfor spille omkamp neste uke. Foran denne runden ligger Latics på en 11.plass med 33 poeng. Det er bare tre poeng opp til kvalifiseringsplass, og det virker veldig sannsynlig at de kommer til å blande seg inn i opprykkskampen i løpet av våren. Hjemme på DW Stadium har de solide 5-5-2, men de to siste hjemmekampene har begge endt målløse mot henholdsvis Birmingham City og Burnley. Det blir interessant å se om Wigan går gjennom sin syvende kamp på rad uten tap på lørdag.

Eddie Howe og hans AFC Bournemouth er i meget fin form for tiden. Etter en lang tid med svært ustabile resultater, og ikke minst skuffende prestasjoner på hjemmebane, har de etterhvert fått litt mer sving på sakene. Foran denne runden har de fire kamper på rad uten tap, og ekstra viktig er det at de fikk hvile forrige helg. Deres oppgjør mot Burton Albion ble utsatt på grunn av overvann på banen, og derfor bør bena være lettere hos Bournemouth, enn hos Wigan foran denne kampen. I forrige kamp tok de et sterkt poeng borte mot Brighton & Hove Albion. I den kampen fikk de et litt heldig straffespark, og hadde det ikke vært for et mål like før slutt fra Stephen Ward, hadde de tatt med seg tre poeng hjem langs kysten. De ligger nå på en 16.plass med 8-6-1-0 totalt. De har tretti poeng, og dermed bare seks poeng opp til kvalifisering. Hvis de klarer fortsette denne fine formen utover våren, vil de selvsagt ha god mulighet til å klare krangle seg til en kvalifiseringsplass. På fremmed gress har prestasjonene vært litt varierende. De har totalt 3-4-5 på bortebane så langt denne sesongen, og hele 26 baklengsmål. Bare Millwall har flere baklengsmål på bortebane enn Bournemouth denne sesongen. Det er likevel bedring å spore, ettersom de har 2-1-0 på sine tre siste bortekamper. Kanskje blir det mer bortejubel på lørdag?

Vurdering: Wigan har fortsatt ikke tapt under Uwe Rösler, og det spørs om de gjør det her. Jeg tror på hjemmeseier, men tørr ikke sette penger på det, ettersom Bournemouth har imponert i sine siste bortekamper.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Yeovil Town – Burnley
Kampstart: 16:00
Dommer: Stephen Martin
Skader og Suspensjoner: Byron Webster vil bli sjekket før kampstart. Ashley Barnes kan få debutere for Burnley, men det blir nok ikke fra start.

Yeovil Town fikk aldri den fantastisk starten på sesongen som de hadde håpet på. Mange nyopprykkede lag pleier få en god start på sesongen, før det skranter utover i sesongen, men for Yeovil sin del har de vært i bunnen siden første spark på ballen. Det så svært lyst ut da de klemte til med seier i sesongåpningen borte mot Millwall, men dessverre var ikke fortsettelsen like bra. Til tross for det har The Glovers imponert meg denne høsten med gode prestasjoner mot så og si hvem som helst, og jeg er ganske forundret over at de ikke har plukket mer poeng enn det de har gjort. I begynnelsen av desember klemte de til med fire kamper på rad uten tap, og da trodde man kanskje at de var på vei oppover på tabellen. Dessverre ble gleden kortvarig, ettersom de nå har fem kamper på rad uten seier i ligaen. I romjula tapte de tre strake kamper, og de trenger en seier sårt, og det raskest mulig. Forrige helg kom heldigvis en opptur da høytflyvende Leyton Orient ble slått hele 4-0 hjemme på Huish Park i FA Cupen. Foran denne runden ligger Yeovil på en stygg 23.plass på tabellen med sytten poeng totalt. Opp til sikker plass er det nå fem poeng, og den luka bør ikke bli større i løpet av januar. Hjemme på Huish Park har de skuffende 2-2-7, og er dermed ligaens dårligste hjemmelag. Forrige hjemmekamp skulle bli vist på TV, men dessverre regnet den bort. Derfor har Yeovil hatt det litt mindre travelt enn lørdagens motstander.

Burnley klamrer seg fortsatt fast til en plass helt i toppen av tabellen. Etter en fantastisk start på sesongen, hadde nok mange trodd at det skulle avta litt etterhvert, men Burnley gir seg ikke. Ettersom vi nå er halvspilt i årets sesong, må man se på Lancashire-klubben som en skikkelig utfordrer til opprykk. I forrige serierunde klemte de til med en fin 3-2 seier hjemme mot Huddersfield Town, men det ble ikke noe suksess da de gjestet Southampton i FA Cupen forrige helg. De tapte 4-2 i det oppgjøret, men hadde mye positivt å ta med seg fra den kampen. Slik situasjonen er nå, er det kanskje best at de ikke trenger å fokusere på FA Cupen. Det betyr nemlig mye mer med suksess i ligaen. Foran helgens runde ligger Burnley på en fantastisk 2.plass med 47 poeng. De har fire poeng opp til serieleder Leicester City, og ett poeng ned til Queens Park Rangers som ligger på tredjeplass. De har bare vunnet tre av sine ti siste kamper i ligaen, og det er viktig at de vinner flere kamper fremover hvis de vil beholde plassen som gir direkte opprykk. På fremmed gress har de imponert denne sesongen, og så langt har de 5-4-3 på bortebane. Det bør dog legges til at de ikke har vunnet på sine seks siste bortekamper. Fire av disse kampene har endt med poengdeling, men det bør legges til at motstanden i disse kampene har vært ganske tøff.

Vurdering: Yeovil har fascinert meg, men her tror jeg de får det svært tøft. Jeg tror Danny Ings fikser tre viktige poeng for gjestene.

Tips: B

About The Author

Leave a Reply