Hele Norge skal sitte klistret til TV-skjermen for å se Vinter-OL på lørdag, bortsett fra du. Du skal jo se Yeovil Town – Leeds United og Leicester City – Watford. For å gjøre det hele enda mer interessant, kan du lese deg opp foran samtlige av lørdagens kamper i Championship. Du finner oddstips, vurderinger, analyser og info om skader og suspensjoner i denne artikkelen. 

Skrevet av: Eirik Aase

Rundens oddskupong:
Oddsen er hentet fra Nordicbet.
Blackpool – Nottingham Forest (Borteseier) 2,00
Leicester City – Watford (Hjemmeseier) 1,75
Burnley – Millwall (Hjemmeseier) 1,65
Totalodds: 5,77

_____________________________________________________________________________________________________

Yeovil Town – Leeds United
Kampstart: 13:15
Dommer:
Paul Tierney
Skader og Suspensjoner: Sam Hoskins og Liam Davis er sannsynligvis tilbake for vertene. Matt Smith er tilbake fra suspensjon hos gjestene, imens Noel Hunt kan få sin første kamp fra start siden oktober.

Det var ikke mange som hadde troen på at Yeovil Town skulle få med seg noe mot Nottingham Forest, og det virket som om nesten samtlige som jeg kjenner, inkludert meg selv, hadde spilt hardt på Forest-seier på oddsen. Det virket nesten som om The Glovers tok dette til seg, for de leverte ihvertfall en svært sterk kamp på City Ground, men endte dessverre opp som taper allikevel. Forest tok tidlig ledelsen da Byron Webster var sist uti ballen da Jamie Paterson avsluttet mot mål, men Yeovil svarte raskt da Kieffer Moore utlignet noen minutter senere. Like før pause, og kanskje litt mot spillets gang, sendte Simon Cox vertene i ledelsen igjen, og mange trodde da at Forest skulle cruise mot storseier. Det ville ikke Yeovil ha noe av, og i andre omgang kom de til svært mange avslutninger, spesielt fra spissen James Hayter, men dessverre var de alt annet enn effektive. Like før slutt hadde de enda noen gode sjanser, men håpet forsvant helt da Forest-debutant Rafik Djebbour noe heldig endte opp med ballen like ved målstreken, og dermed kunne fastsette sluttresultatet med sin 3-1 scoring på overtid. Det var deres andre strake tap, etter at de var uheldige som tapte 3-2 borte mot Derby County forrige uke. Før den kampen vant de imponerende 2-0 borte mot Birmingham City. Det har med andre ord vært flere imponerende kamper fra The Glovers i det siste, og det hadde ikke vært noe å si på om de hadde fått med seg minst ett poeng etter kampene mot Forest og The Rams. Foran denne TV-sendte kampen ligger de på en jumboplass på tabellen med 20 poeng. De har seks poeng opp til Millwall på trygg plass, men har heldigvis en kamp mindre spilt. Seks av de syv siste kampene har endt med tap, og bare en av de ni siste kampene i ligaen har endt med seier. Yeovil er forøvrig også et av de få lagene som faktisk har plukket flere poeng på bortebane, enn på hjemmebane. De har skuffende 2-2-8 på pene Huish Park, og på de to siste hjemmekampene har de tapt med ett mål mot Lancashire-klubbene Blackburn Rovers og Burnley.

Ja, hvor skal man begynne? Scenene som utspilte seg hos Leeds United forrige helg hadde egnet seg bedre i en Hollywood-film, enn i vår kjære Championship. Den trofaste Leeds-supporteren hadde satt seg ned i godstolen for å følge “Deadline Day-sendingen” til TV2, men endte opp med å få se sin egen klubb plutselig sparke Brian McDermott midt utpå kvelden. Det hele skyldtes en oppkjøpsprosess der den italienske Cagliari-eieren Massimo Cellino var i ferd med å kjøpe opp Leeds United. En av Cellinos advokater, Chris Farnell, sparket visstnok McDermott uten at Cellino visste noe om det. Dagen etterpå kom det frem at McDermott var ønsket tilbake igjen som manager, og på mandag kom bekreftelsen på at McDermott fortsatt er Leeds-sjef etter en pressekonferanse. Der ble det nevnte at de nye eierne var nødt til å gjennomgå en “Fit and Proper” test før de kan gjøre endringer på Elland Road. Innen den tid er det fortsatt GFH Capital som har makten til å foreta avgjørelser hos byens stolthet. Kampen forrige helg ble uansett gjennomført uten McDermott på sidelinjen, og bare noen timer før kampstart hersket det stor usikkerhet rundt hvem som faktisk skulle lede laget i lokaloppgjøret mot Huddersfield Town. Assistent manager Nigel Gibbs og førstelagstrener Neil Redfearn tok ansvaret på sidelinjen og fikk se laget sitt vinne sin første kamp siden 14.desember. Totalt gikk de åtte kamper på rad uten seier, og fem av de seks siste kampene hadde endt med tap, før seieren kom mot Huddersfield Town. Kanskje var alt Leeds trengte at de fikk en kamp uten sjefen sin på sidelinjen? The Terriers-spissen Danny Ward sendte gjestene i ledelsen etter bare 25 minutter, men etter det var det duket for Ross McCormack  show. Han scoret tre mål og la opp til et annet, og vertene vant til slutt 5-1. Med den seieren hoppet de opp på en 11.plass med 39 poeng. Det er åtte poeng opp til kvalifisering, og McDermott har hentet inn større luker enn det i Championship før. På bortebane har de 4-2-7, hvor de to siste kampene har endt med tap mot Nottingham Forest og Sheffield Wednesday.

Vurdering: Vrien kamp. Yeovil har vist mye bra i de siste kampene, og spesielt 2-0 seieren borte mot Birmingham var sterk. Dette har dessverre vært typisk for The Glovers denne sesongen. De har prestert bra svært ofte, men resultatene uteblir. Leeds var i forferdelig form, men klemte til med 5-1 mot Huddersfield forrige helg. Jeg tror Leeds klarer bygge videre på den seieren, og tar med seg tre poeng fra Huish Park på lørdag. 

Tips: B

_________________________________________________________

Leicester City – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer:
Martin Atkinson
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om foran denne kampen. Hos gjestene er Lewis McGugan fortsatt ute, og det samme er Almen Abdi. 

Hvem i all verden kan stoppe Nigel Pearson og hans Leicester City? Reveflokken fra Midlands marsjerer videre i toppen av tabellen, og har nå skrapt sammen hele ni seire på rad i ligaen. De har ikke tapt en eneste kamp siden de var på besøk hos Brighton & Hove Albion den 7.desember. For å sette det litt i perspektiv kan jeg nevne at hele seks klubber i Championship har fått nye managere på plass siden forrige gang Leicester City tapte en ligakamp. Forrige helg kjempet de knallhardt borte mot AFC Bournemouth, og seiersmålet kom like før slutt da evigunge Kevin Phillips scoret kampens eneste mål på omdiskutert vis. Hans avslutning så ikke ut til å ha krysset mållinjen helt, men dommertrioen valgte å godkjenne målet, og dermed tok revene en velfortjent seier på Dean Court. Med den seieren klatret de ytterligere fra i toppen av tabellen, ettersom deres nærmeste utfordrere spilte uavgjort tidligere på dagen. De har nå 66 poeng, og Queens Park Rangers på 2.plass har 56 poeng. Ned til Burnley på 3.plass er det tretten poeng, men det er nødvendig å nevne at begge de sistnevnte lagene har en kamp mindre spilt enn Leicester. Hjemme på King Power Stadium er det ikke enkelt å gjøre noe med blåtrøyene. 11-2-1 er status etter fjorten hjemmekamper, og de er dermed det nest beste hjemmelaget i ligaen. Poengtapene på hjemmebane har kommet mot Leeds United (0-0 i andre serierunde), Nottingham Forest (2-0 tap i begynnelsen av november) og Burnley (1-1 i midten av desember). Til å være et såpass bra hjemmelag, slipper de likevel inn en del mål. Hele tretten ganger har Kasper Schmeichel plukket ut ballen av egne nettmasker på hjemmebane. Det er bare ett mål mindre enn hva ligaens dårligste hjemmelag, Yeovil Town, har sluppet inn.

Det er vanskelig å bli klok på Watford under Giuseppe Sannino. De startet fantastisk med tre sterke kamper uten tap under hans ledelse, deriblant en gledelig 4-0 seier hjemme mot Millwall, men etter det har de vært veldig ustabile i prestasjonene. Bare en av de fem siste ligakampene har endt med seier, og det var mot Brighton & Hove Albion forrige helg. I den kampen hadde det ikke vært noe å si på at et sterkt Brighton-lag hadde tatt alle poengene, og flere Watford-supportere var overrasket over hvordan de stakk av med samtlige poeng i 2-0 seieren forrige søndag. I mellom disse kampene spilte de også en meget imponerende kamp borte mot Manchester City, hvor de faktisk ledet 2-0 til pause på Etihad Stadium. Sergio Agüero fikset likevel avansement for den rike klubben med en flott hattrick, men likevel kunne The Hornets være svært fornøyd med innsatsen. Noen dager senere skjedde det samme igjen. De ledet 2-0 borte mot Nottingham Forest, men tapte til slutt 4-2 på City Ground. Det er ikke noe tydelig mønster på det som Watford presterer for tiden, noe som er ganske irriterende, ettersom jeg trodde at Sannino skulle ha stort fokus på den defensive biten, noe dette Hornets-laget helt klart kunne trengt. Foran denne runden har de 8-10-9 og dermed 34 poeng. Det gjør at de innehar en 13.plass på tabellen, og har fjorten poeng opp til kvalifisering. Til tross for at de har en og to kamper mindre spilt enn flere av lagene over på tabellen, skal det nok litt til for at de klarer komme seg opp i en utfordrerposisjon i opprykkskampen. Ned til nedrykk er det bare ti poeng, og før seieren mot Brighton forrige helg, hadde jeg hatt større tro på at de ville vært nødt til å fokusere på den delen av tabellen utover våren. På bortebane hadde Watford utrolige seks uavgjorte kamper på rad før de tapte mot Nottingham Forest for litt over en uke siden. Totalt har de 3-7-3 på bortebane.

Vurdering: Vertene med ni strake seire, og det er vanskelig å se hvordan det ikke skal bli ti. Likevel legger jeg inn en liten advarsel om at Watford har det som trengs for å overraske. De har ledet 2-0 borte mot selveste Manchester City og ikke minst sterke Nottingham Forest på de to siste bortekampene. I forrige kamp klemte de til med tre viktige poeng mot Brighton & Hove Albion. Hvis Leicester spiller med alt for mye selvtillit her, skal man ikke se bort fra at de får seg en overraskelse fra start. 

Tips: H

___________________________________________________________________________________________

Barnsley – Ipswich Town
Kampstart:
 16:00
Dommer: Darren Bond
Skader og Suspensjoner: Emmanuel Frimpong og Jacob Mellis er suspendert hos vertene. Cole Skuse og Sylvan Ebanks-Blake er fortsatt usikre hos gjestene, imens Luke Hyam sliter med et vondt kne.

Når Barnsley først skal vises på TV, passer det fint at det skjer i en så innholdsrik kamp som det ble forrige helg. Lokalrival Sheffield Wednesday kom på besøk, og vi fikk servert grufulle taklinger og en dramatisk avslutning. Emmanuel Frimpong fikk sin debut for The Tykes, og den kommer han nok ikke til å se tilbake med glede på. Han ble hentet på “Deadline Day” og like etter overgangen ble kjent, tvitret han: “Hvordan skal jeg få meg noe nå?”. Du kan trygt si at han dermed fikk en litt dårlig start i sin nye klubb, og den starten skulle bli enda verre på banen. Han gjorde feil på feil, og frispark på frispark, og det var bare ingen som ble overrasket da han pådro seg to hodeløse kort, og ble utvist etter bare en halvtime på banen. Barnsley ble da nødt til å ta den formsterke spissen Chris O’Grady av banen, og Wednesday presset på fremover. De skapte flere gode sjanser, men Barnsley forsvarte seg bra. Ti minutter før slutt ble Jermaine Johnson korrekt utvist hos Wednesday, og Barnsley øynet håpet om minst ett poeng. Dessverre ble det håpet knust i løpet av noen dramatiske minutt på overtid. Først fikk Jacob Mellis det mest soleklare røde kortet i årets Championship, da han forsøkte å dele en Sheffield Wednesday-spiller i to. Noen minutter senere, eller syv minutter på overtid for å være presis, sendte Chris Maguire vertene til drømmeland med en fantastisk scoring. Med tapet i lokaloppgjøret har Barnsley nå bare en seier på de ti siste kampene. Ni av disse kampene har vært under Danny Wilsons ledelse. Før tapet mot Wednesday hadde de 1-2-0 mot Blackpool, Birmingham og Blackpool. Hjemme på Oakwell har de 3-6-5 totalt, og de har ikke tapt på de to siste hjemmekampene.

Mick McCarthy har dessverre fjernet det nydelige skjegget sitt for en stund siden, og nesten samtidig med at skjegget forsvant, forsvant også den gode formen til Ipswich. Nå ser det likevel ut som om Ipswich har funnet tilbake til den gode formen de hadde i november/desember, og de ligger nå på en flott 7.plass på tabellen. Forrige helg kom Bolton Wanderers på besøk til Portman Road, og det skulle bli en overraskende jevn kamp. Jeg hadde stor tro på at vertene skulle ta tre poeng, og forsåvidt fikk jeg jo rett i det. At de derimot skulle slite såpass mye med å ta poengene, var mer overraskende. Begge lagene skapte gode sjanser i løpet av kampen, men avgjørelsen falt ti minutter ut i andre omgang. Bolton-keeper Andy Lonergan mistet hodet, og fant plutselig ut at han skulle plante David McGoldrick i bakken. Det resulterte i straffespark, som McGoldrick selv banket midt i mål. Kampen endte 1-0, og Ipswich har dermed tre kamper på rad uten tap. To av kampene har endt med seier, mot henholdsvis Reading og Bolton Wanderers. Poengdelingen kom borte mot Leeds United for litt over en uke siden. De har nå 43 poeng, og har dermed fire poeng opp til Reading som ligger på kvalifiseringsplass. På bortebane gikk de åtte kamper på rad uten å tape fra 1.oktober til 29.desember, men nå har de tre kamper på rad uten seier. Deres eneste tap på bortebane siden slutten av september, kom mot Millwall i midten av januar.

Vurdering: Jeg har svært vanskelig for å finne en vinner i dette oppgjøret, og det eneste jeg er helt sikker på, er at det blir jevnt. Jeg blir ikke overrasket hvis Ipswich klarer snike til seg seieren på en dødball, men jeg har størst tro på poengdeling på Oakwell på lørdag.

Tips: U

_________________________________________________________

Blackpool – Nottingham Forest
Kampstart: 16:00
Dommer: Carl Boyeson
Skader og Suspensjoner: Ricardo Fuller vil bli testet før kampen hos vertene. Elliott Grandin har gjort comeback hos Seasiders, og kan få spille her. Forest mangler David Vaughan og Henri Lansbury. Begge kan være ute i opptil tre måneder.

Sesongen startet bra for Blackpool, hvor de gang på gang vippet jevne kamper til sin favør, og dermed klatret opp mot toppen av tabellen. Dessverre er det slik at en slik medgangsbølge en eller annen gang på treffe stranden, og da kan det gå skikkelig galt. For Blackpools del har det gjort nettopp det. Siden de slo Sheffield Wednesday 2-0 hjemme på Bloomfield Road den 30.november, har de nå gått hele tretten kamper på rad uten seier. To av disse tretten kampene har endt med poengdeling, imens hele elleve av kampene har endt med tap. De har rett og slett vært helt forferdelige, og dessverre for The Seasiders har det ikke bedret seg i det siste, til tross for at Paul Ince forsvant, og Barry Ferguson kom inn. Han er for øyeblikket vikarierende manager, men det spørs om han får jobben på full tid, med tanke på resultatene under hans ledelse. 1-1 hjemme mot Doncaster Rovers, 0-2 borte mot Blackburn Rovers og ikke minst 1-5 borte mot Reading. Til Fergusons forsvar er jeg likevel nødt til å nevne at Doncaster er i bra form, Blackburn er sterke hjemme og at Reading hadde slått Bolton Wanderers 7-1 i forrige hjemmekamp. Forrige helg spilte de mot Blackburn, og da var faktisk Blackpool helt ok. De tapte med to mål, men de ble ikke overkjørt. Faktisk hadde Steve Davies flere gode sjanser til å utligne før Grant Hanley punkterte kampen ikke lenge før slutt. Foran denne runden ligge Blackpool på en 16.plass med 33 poeng. Det er fjorten poeng opp til kvalifisering, men bare ni poeng ned til Charlton Athletic som ligger på nedrykk. Jeg har vanskelig for å se hvordan de skal klatre oppover på tabellen, men det virker Barry Ferguson veldig sikker på. Foran forrige helg ga han uttrykk for at han hadde stor tro på at tangotrøyene skal klare kjempe om opprykk denne våren. Hjemme på Bloomfield Road har de 5-5-4. De har 0-2-3 på sine fem siste hjemmekamper.

Billy Davies og hans Nottingham Forest spiller meget bra fotball for tiden. Det må være svært kjekt å være Forest-supporter nå, spesielt ettersom de nå har hele fjorten kamper på rad uten tap. Forrige gang de tapte en kamp var da Reading var på besøk i slutten av november. Å gå så lenge uten å tape en kamp i en så tøff liga som det Championship er, er intet annet enn svært imponerende. Forrige helg fikk de besøk av Yeovil Town, og det ble en mye tøffere kamp enn hva mange hadde trodd. Ut fra spill og sjanser var The Glovers fullt på høyde med skogvokterne, og 3-1 resultatet lyver en del. Rafik Djebbour fikk sin debut mot slutten av den kampen, og klemte til med scoring på overtid. Tenk hvis de nå har fått på plass en spiss som kan levere fra første spark på ballen. I midtuken tok de turen til Preston North End for en tøff omkamp på Deepdale, og jaggu meg klarte de ikke gå videre der også. De scoret et tidlig mål ved Jamie Mackie, men etter det handlet det meste om Preston. De kjørte på og presset Forest knallhardt, og mot slutten av kampen var det vanskelig å forstå hvordan de ikke hadde klart å utligne. De skapte en hel haug med sjanser, men likevel endte kampen 2-0 til Forest etter at Darius Henderson punkterte kampen på overtid. Nå ligger Forest på en 5.plass på tabellen med femti poeng. De har seks poeng opp til Queens Park Rangers som ligger på 2.plass. Ned til lagene som ligger utenfor kvalifisering er det nå syv poeng.

Vurdering: Vertene med tretten kamper uten seier, mot gjestene som har fjorten kamper på rad uten tap. Forest har vist noen svakheter i det siste, men det har ikke ødelagt ettersom de har vist såpass mye positivt fremover på banen. Blackpool viste fremgang i forrige serierunde, men tapte likevel 2-0. Dette blir borteseier til god odds.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – AFC Bournemouth
Kampstart: 16:00
Dommer: Andrew Madley
Skader og Suspensjoner: Jermaine Beckford er usikker hos vertene. Gjestene mangler Charlie Daniels.

Det må være ganske opphetede diskusjoner i klubblokalene til Bolton Wanderers for tiden. Jeg skulle svært gjerne likt å visst hva Phil Gartside synes om det som skjer med hans Trotters for tiden. De startet sesongen helt forferdelig, og befant seg helt i bunnen av tabellen da de tok sin første seier for sesongen borte mot Birmingham City i begynnelsen av oktober. De gikk da etterhvert seks kamper på rad uten å tape, og man begynte å få assosiasjoner til de samme prestasjonene som de leverte på tampen av forrige sesong. Da var de svært nære med å nå en plass i kvalifiseringen, men dessverre møtte Bolton på enda en vegg litt senere ut på høsten. Nå har de bare vunnet en av sine ni siste kamper, og det er liten tvil om at Bolton nok må fokusere på det som skjer på nedre halvdel av tabellen, istedenfor å drømme om de skattene som klubbene kjemper for på toppen av tabellen. De ligger nå på en fæl 20.plass og har bare 28 poeng. Ned til Charlton Athletic som ligger under streken, er det bare fire poeng. De har nå tre strake tap, hvor det siste kom borte mot Ipswich Town. Det var forsåvidt en jevnspilt kamp, hvor The Trotters hadde mange gode sjanser, men dessverre for de liljehvite ble det ingen poeng der heller. Andy Lonergan la David McGoldrick i bakken ti minutter ut i andre omgang, og sistnevnte plasserte straffesparket sikkert i mål. Bolton kom aldri tilbake, og ettersom de tapte 7-1 mot Reading og 2-1 mot Queens Park Rangers i de to forgående kampene, har de nå tapt tre bortekamper på rad. Nå er det endelig duket for hjemmekamp igjen, og det har som regel betydd at en poengdeling er nært forestående. Hele syv av de ti siste hjemmekampene har endt uavgjort, og totalt har de 2-8-3 på Reebok Stadium denne sesongen. Det er liten tvil om at situasjonen hadde sett mye lysere ut hvis de kunne vippet disse kampene til sitt favør.

Det kjempet knallhardt i 85 minutter, men tilslutt kom baklengsmålet i den tøffe hjemmekampen mot Leicester City forrige helg. Kevin Phillips dukket opp på bakre stolpe, og headet ballen i mål. Eller, dommerne mente ihvertfall at ballen var i mål, selv om det fortsatt hersker en del uenighet vedrørende om ballen faktisk var over linjen. Det var kanskje Bournemouths tøffeste hjemmekamp på papiret, og derfor er det ingen grunn til å henge med hodet etter det oppgjøret. Faktisk har The Cherries mye positivt å tenke på for tiden, deriblant at de bare hadde tapt en av de syv siste kampene før Leicester-kampen. Denne formen førte de opp på en 15.plass med 34 poeng, og dermed har de tretten poeng opp til kvalifisering, og ti poeng ned til nedrykk. Hvis de klarer fortsette formen fra den siste tiden, kan de muligens ha en liten sjanse til å blande seg inn i opprykksstriden, men nedrykk virker ihvertfall utenkelig akkurat nå. På bortebane har prestasjonene variert en del denne sesongen. De har tapt stort mot enkelte lag, og plutselig klemt til med fantastiske seire som for eksempel 2-1 borte mot Reading i desember. Totalt har de 3-4-6 på fremmed gress, og i forrige bortekamp tapte de 3-0 mot Wigan Athletic. Før det tapet hadde de tre kamper på rad uten tap, hvor to av kampene endte med seier, imens de spilte uavgjort borte mot Brighton & Hove Albion.

Vurdering: Bolton imponerer ingen for tiden, og har seks kamper på rad uten seier i ligaen. Gjestene har bare vunnet en av sine seks siste ligakamper. Bolton har spilt uavgjort hele åtte ganger på hjemmebane denne sesongen, og jeg blir ikke overrasket hvis det skjer igjen.

Tips: U

____________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Doncaster Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Gavin Ward
Skader og Suspensjoner: Keith Andrews og Jake Forster-Caskey er usikre hos vertene. Hos gjestene er Richie Wellens suspendert.

Oscar Garcia og hans Brighton & Hove Albion fikk seg en skikkelig nedtur i London på søndag. De møtte et Watford-lag som ikke hadde vært helt overbevisende den siste tiden, og muligheten for tre poeng var svært stor. Dessverre gikk det ikke helt slik, til tross for at deres prestasjoner nok hadde kvalifisert til ihvertfall ett poeng. The Hornets tok samtlige tre poeng etter at de vant 2-0, men hadde Leonardo Ulloas mål ikke blitt annullert, og Kazenga Lua-Lua sitt stolpeskudd gått innenfor stengene, kunne nok situasjonen vært en helt annen. Som en Watford-supporter sa på Twitter etter kampen: “Jeg forstår ingenting. Vi har hele sesongen sett dårlige lag komme her og ta med seg tre poeng, men når Brighton nærmest spiller oss ut på eget gress, da får vi plutselig med oss tre poeng”. Nå ligger Brighton på en 9.plass på tabellen med 40 poeng. De har bare vunnet to av de åtte siste kampene i ligaen, og avstanden til kvalifiseringsplass er nå på hele syv poeng. Den luken der bør ikke bli større hvis de skal ha ambisjoner om å kjempe om opprykk utover våren. Jeg har helt siden første serierunde sett på Brighton som en av favorittene til å rykke opp, men det spørs om jeg ikke har bommet litt på vurderingen der. På de tre siste kampene har de skuffende 0-1-2. Hjemme på Falmer Stadium har de langt fra vært like solide som det de var under Gus Poyet. 5-5-3 er status etter tretten hjemmekamper, og blant annet Barnsley har klart å få med seg tre poeng her. De har også levert imponerende resultater her, som da de slo Blackburn Rovers 3-0 og Leicester City 3-1.

Paul Dickov og hans Doncaster Rovers klatrer fint og rolig oppover på tabellen, og har nå klart å få en liten luke ned til nedrykk. Den luken kan definitivt være gull verdt, for man vet aldri når neste formsvikt lurer rundt hjørnet. At de nå er ubeseiret på de fire siste kampene er alt annet enn en tilfeldighet, og jeg må få skryte litt over at jeg forutså disse gode resultatene etter å ha sett de leverte flott fotball borte mot Queens Park Rangers og Blackburn Rovers før disse fire kampene. De spiller nå med mye høyere ballbesittelse, og kommer til flere sjanser enn før. I tillegg fremstår de som mer solide bakover på banen. Alle disse tingene er viktige med tanke på å holde plassen i ligaen. Denne endringen i spillestil og resultater minner faktisk litt om Barnsley fra forrige sesong, og det endte med at Barnsley holdt plassen i ligaen. Forrige helg ble det poengdeling hjemme mot Middlesbrough, etter at ingen av lagene klarte overliste motstanderens keeper. At det ikke ble mål i den kampen var nok ganske greit, det var nemlig ikke mange sjanser hos noen av lagene. Med poenget mot det formsterke Boro-laget, ligger de nå på en 19.plass på tabellen. De har fem poeng ned til nedrykk, men de har både en og to kamper mer spilt enn de fleste lagene under. På bortebane har de fryktelige 1-5-8 denne sesongen. De har bare scoret ni mål på sine fjorten bortekamper, og man må faktisk tilbake til slutten av september for å finne forrige gang de vant på fremmed gress.

Vurdering: Brighton skuffer litt for tiden, og på hjemmebane har de ikke vært i nærheten av like solide som forrige sesong. De møter her et Doncaster-lag som har imponert meg stort i den siste tiden. Vertene er favoritter, men jeg blir ikke overrasket hvis det smeller fra gjestene her. Vertene får tipset, men skal du spille på oddsen ville jeg heller prøvd meg på borteseier.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Burnley – Millwall
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Stroud
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om. Ed Upson og Simeon Jackson kan få sine debuter for gjestene, imens Richard Chaplow er usikker.

Burnley holder fortsatt koken i toppen av tabellen, og etter 3-3 kampen borte mot Queens Park Rangers forrige helg, er det nå ingen tvil om at The Clarets er i toppen for å bli. QPR tok tidlig ledelsen etter at Kevin Doyle headet i mål på et hjørnespark etter knapt ti minutter. Danny Ings utlignet midtveis i første omgang, men ikke lenge etter scoret Richard Dunne på flott vis. Et kvarter ut i andre omgang var det derimot duket for Sam Vokes-show. Han scoret to ganger på åtte minutter, og snudde kampen til Burnleys favør. Resten av kampen var svært underholdene, og kampens siste scoring kom da Modibo Maiga fikk kranglet ballen i mål ti minutter før full tid. Ett poeng mot svært hjemmesterke QPR er noe Burnley må være svært fornøyd med. De ligger nå på en 3.plass på tabellen med tre poeng opp til nettopp QPR. Ned til Derby County på 4.plass er det bare ett poeng, men både QPR og Burnley har en kamp mindre spilt enn Derby. Det samme har de ovenfor Leicester City, men revene ligger hele tretten poeng foran Burnley. Hjemme på Turf Moor er Burnley svært imponerende. De er det eneste laget i Championship som fortsatt ikke har tapt på eget gress denne sesongen. De har 8-6-0 totalt, og 22-8 i målforskjell. De to siste hjemmekampene har endt med poengdeling mot Sheffield Wednesday og Brighton & Hove Albion.

Millwall fikk en skikkelig opptur når Ian Holloway ble hentet som manager, etter at Steve Lomas ble sendt på dør i slutten av desember. Resultatene ble ikke så veldig mye bedre, men selve moralen i laget har blitt betraktelig bedre. De ser i tillegg mye sterkere ut på banen, til tross for at de gikk på en kjempesmell forrige helg. Et formsterkt Reading-lag kom på besøk, og reiste hjem igjen til Madejski Stadium med tre poeng i bagasjen etter en flott 3-0 seier. Millwall-fansen var selvsagt svært skuffet, men en del fokuserte på at de faktisk hadde prøvd å gå for seieren, istedenfor å begrense tapet, slik man ofte opplevde at de gjorde under Steve Lomas ledelse. Nå ligger Millwall på 21.plass med 26 poeng. Ned til Charlton Athletic som ligger på nedrykk, er det bare to poeng. I tillegg er det verdt å nevne at de har en kamp mer spilt enn Charlton. Det er liten tvil om at fokuset til Millwall kommer til å være på å holde plassen denne våren. Bare en av de ni siste kampene har endt med seier. På bortebane har de forferdelige 1-4-8 og 10-30 i målforskjell. På de ni siste bortekampene har de 0-2-7. Etter at Ian Holloway tok over som sjef, har de bare spilt en bortekamp. Det endte med 0-1 tap borte mot Huddersfield Town, etter at The Terriers scoret på overtid. Det blir spennende å se om de kan ta sin første seier på fremmed gress siden 21.september.

Vurdering: På de siste hjemmekampene har Burnley vist litt svakheter. Til tross for det tror jeg de skal klare ta hjem seieren mot et Millwall-lag som fortsatt ikke får det helt til å stemme. Likevel vil jeg legge til at jeg har stor tro på at dette Millwall-laget snart vil klatre på tabellen, og kanskje kan de starte klatringen allerede nå. At Burnley i tillegg har to poengdelinger på rad på hjemmebane gir også litt usikkerhet, men med den formen Sam Vokes og Danny Ings er i for tiden, får Burnley likevel tipset.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Birmingham City
Kampstart: 16:00
Dommer: James Adcock
Skader og Suspensjoner: Lawrie Wilson er tilbake, men Chris Solly og Leon Cort er ute. I tillegg er Rhys Wiggins usikker. Gjestene mangler Tom Thorpe, imens Paul Robinson er tilbake fra suspensjon.

Det ble en skikkelig sur tur hjem til London igjen for de mange Charlton-supporterne som tok turen til Wigan forrige helg. De startet kampen fantastisk med en tidlig scoring fra Marvin Sordell, og litt senere traff Reza (hold deg fast) Ghoochanneijhad treverket. De holdt på denne sterke ledelsen holdt de helt til Marc Antoine Fortune utlignet to minutter før full tid. Som om ikke det var vondt nok, klarte Jordi Gomez vinne kampen for Wigan med et flott mål på overtid. Blytungt for Charlton, men ut fra spill og sjanser var det nok ingenting å si på det. Wigan kom nemlig til hele 28 avslutninger i løpet av kampen, imens Charlton bare hadde fem. The Latics hadde også 68% ballinnehav. Nå har de fått en uke til å nullstille seg på, før den svært viktige hjemmekampen mot Birmingham City står for tur. Charlton ligger nå på en 22.plass på tabellen med 24 poeng. De er med andre ord under streken, men det er ikke så rart med tanke på at de bare har vunnet en av sine ti siste kamper. Foran denne kampen har de fem kamper på rad uten seier i ligaen, og de tre siste ligakampene har alle  endt med tap. Hjemme på The Valley har de fått en del kamper utsatt på grunn av elendig gressmatte, og forhåpentligvis holder regnet seg unna denne helgen, slik at vi kan få spilt en fotballkamp der igjen. Man må faktisk tilbake til 29.desember for å finne forrige gang det ble spilt Championship-fotball på The Valley. Totalt har de 3-4-5 på eget gress, og på de to siste hjemmekampene i ligaen har de vunnet 3-2 mot Brighton & Hove Albion, og spilt uavgjort mot Sheffield Wednesday.

Birmingham City har vært et veldig interessant lag den siste tiden. Fra 9.november til 11.januar gikk de hele ti kamper på rad uten å tape, men så kom den berømte veggen. Det hele startet med poengdeling hjemme mot Barnsley, før de tapte tre kamper på rad mot henholdsvis Brighton & Hove Albion, Yeovil Town og Leicester City. I forrige serierunde ble rekken med kamper uten seier på rad forlenget til fem kamper, etter at det ble poengdeling hjemme mot Derby County. Derby misset på straffespark i første omgang og det utnyttet Birmingham ved å ta ledelsen bare tre minutter ut i andre omgang. Brian Howard ble hentet i januar, og scoret sitt første mål for klubben. Like etterpå scoret Patrick Bamford i sin fjerde kamp på rad, og etterpå  var det kun Derby det dreide seg om. Både Chris Martin og Craig Forsyth økte ledelsen utover i omgangen, og det så ut som om Birmingham gikk mot et sikkert hjemmetap. Tolv minutter før slutt skapte Chris Burke mer spenning i kampen med sin redusering til 2-3, og mer spenning skulle det definitivt bli. Tre minutter på overtid fikk blåtrøyene hjørnespark, som Federico Macheda etterhvert prikket i mål. Birmingham spilte dermed uavgjort for sjette gang på sine åtte siste hjemmekamper. De ligger på en 18.plass med tretti poeng, og har dermed seks poeng ned til lørdagens motstander. Med tap her, vil nedrykk plutselig være skremmende nær. Med seier her, vil man kunne fokusere på andre ting enn nedrykk en liten stund fremover. Det sier litt om hvor viktig denne kampen er. På bortebane er Birmingham svært imponerende. De har 5-2-6 totalt, og har 4-2-1 på sine syv siste kamper på fremmed gress. Kan det bli mer bortejubel her?

Vurdering: Charlton har bare en seier på de ti siste kampene i ligaen. Nå har de i tillegg solgt to av lagets aller beste spillere. Viste litt fremgang forrige helg, men slike kamper som den borte mot Wigan Athletic er mat for Chris Powell. Det er litt verre for han når laget skal spille på hjemmebane og styre kampene. De er ligaens nest dårligste hjemmelag av en grunn. Birmingham har noenlunde samme spillestil som Charlton på bortebane. De har bare tapt en av de syv siste bortekampene i ligaen. Her tror jeg Charlton får smake egen medisin, og det til god odds!

Tips: B

______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Wigan Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Brown
Skader og Suspensjoner: Jonathan Hogg, James Vaughan og Adam Hammill er usikre hos vertene. Markus Holgersson og Ivan Ramis er ute hos gjestene.

Huddersfield Town fikk servert tidenes gave da Leeds United lekte sirkus på styresiden foran lokaloppgjøret forrige helg. Bare timer før kampstart var det fortsatt usikkerhet hos Leeds vedrørende hvem som skulle lede laget i kampen. Til tross for dette rotet, klarte likevel ikke Huddersfield få med seg noe fra Elland Road. De tok likevel ledelsen i den kampen da Danny Ward fant nettmaskene igjen. Etterpå var det duket for Ross McCormack-show. Han puttet tre ganger da Leeds til slutt vant 5-1 over sine rivaler. Tøffe og harde Terriers så etterhvert ut som veldresserte labradorer ved full tid. Etter det tapet ligger Huddersfield på en 14.plass på tabellen. De har nå tre strake tap i ligaen, og bør få til en seier igjen snart, hvis ikke vil de sannsynligvis få en svært kjedelig avslutning på sesongen. De har nå tretten poeng opp til kvalifisering, og ti poeng ned til nedrykk. At de har tre strake tap kan selvsagt også skyldes at de har spilt tre bortekamper på rad. Likevel er det bekymringsfullt at de bare har vunnet to av sine ti siste kamper. Hjemme på John Smith’s Stadium har de litt mer brukbare 3-1-1 på de fem siste hjemmekampene. På de to siste hjemmekampene har de vunnet 5-1 over Yeovil Town og 1-0 over Millwall.

Uwe Rösler og hans Latics hadde det vi på godt norsk kaller for “Gullhår” i forrige serierunde. De møtte Charlton Athletic hjemme på DW Stadium, og gjestene tok ledelsen ved Marvin Sordell etter bare noen få minutter. Charlton har vist flere ganger under Chris Powell at de kan være gode til å forsvare ledelser på bortebane, og Wigan skulle få det kjempetøft. De presset på utover kampen, men de slet enormt med å overliste Yohann Thuram i Charlton-buret. I løpet av kampen klarte Charlton treffe treverket også, så de var ikke helt ufarlige de heller. Mot slutten av kampen så det ut som om Charlton faktisk skulle få med seg tre poeng, men da smalt det fra vertene. Først puttet Marc Antoine Fortune, før Jordi Gomez satte inn seiersmålet på overtid. I løpet av tre minutter hadde de snudd kampen helt rundt. Med den viktige seieren klatret de opp på en 10.plass med førti poeng. De ligger syv poeng bak Reading som innehar den siste kvalifiseringsplassen, men det er viktig å nevne at de har to kamper mindre spilt enn The Royals. De har bare tapt en av sine ni siste kamper, og viser meget bra form for tiden. På bortebane har de 4-2-7 totalt, og under tyskerens ledelse har de 2-1-1. På de to siste bortekampene har de tapt 3-0 mot Doncaster Rovers og spilt 0-0 mot Middlesbrough.

Vurdering: Bingo. Begge lagene har prestert både meget bra og ekstremt dårlig i det siste. De har med andre ord litt svingende prestasjoner, og til denne kampen vil laget som har dagen ende opp som vinner. Holder meg langt unna spill på denne kampen, og klarer heller ikke finne en vinner. Derfor går jeg for U.

Tips: U

____________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Blackburn Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Stuart Atwell
Skader og Suspensjoner: Daniel Ayala og Rhys Williams er ute, imens Jonathan Woodgate sannsynligvis er tilbake. Josh King er ute hos gjestene, men Corry Evans er endelig tilbake.

Aitor Karanka har gjort en fremragende jobb som Boro-sjef, og han har helt siden første dag uttalt at opprykk er hans mål for årets sesong. Det var nok noen som lo av han da han uttalte det for første gang, men de har nok tørket av seg fliret nå. Boro har nemlig bare tapt en av sine ni siste kamper. De har solide 5-3-1 på disse kampene, og i samtlige av de fem kampene de har vunnet, har de også holdt nullen. På de siste kampene har det derimot lugget litt, men det kan godt skyldes at de har møtt tøff motstand. På de tre siste kampene har de nemlig 0-2-1 etter å ha møtt Leicester City borte, Wigan Athletic hjemme og Doncaster Rovers borte. Tapet kom i bortekampen mot Leicester. Jeg vil ikke si at de har mistet den gode formen de hadde tidligere, for disse kampene er faktisk svært vanskelige. At de har klart å holde nullen mot både Wigan og Doncaster ser jeg også på som en svært imponerende prestasjon. Faktisk har de holdt nullen i syv av de ni siste kampene. Det er tydelig at Karanka har rettet fokus mot den defensive delen av spillet. Foran denne runden ligger de på en 12.plass med 38 poeng. De har ni poeng opp til kvalifisering, og den luka bør ikke bli større. Hjemme på Riverside Stadium har de 6-6-2, og på de fire siste hjemmekampene har de 3-1-0 og 5-0 i målforskjell. Det er ikke lett å møte dette Boro-laget for tiden.

Blackburn Rovers har vært veldig uheldig med dommeravgjørelser og bortkastede ledelser den siste tiden, og lettelsen var stor da Grant Hanley headet inn seiersmålet hjemme mot Blackpool forrige helg. På det tidspunktet var det ti minutter igjen av kampen, og Rovers ledet allerede 1-0 etter at David Dunn hadde scoret tidligere i kampen. Blackburn hadde forholdsvis kontroll, men skapte ikke særlig med sjanser. I bunn og grunn var det en skuffende prestasjon fra Rovers, og de var selvsagt redde for at de nok en gang skulle rote bort en viktig ledelse. Kampen endte tilslutt 2-0 i lokaloppgjøret, og Rovers ligger nå på en 8.plass med 42 poeng. Det er bare fem poeng opp til Reading som ligger på kvalifiseringsplass. Rovers har bare tapt to av de ti siste kampene, men bare en av de fire siste kampene har endt med seier. På “Deadline Day” solgte de kapteinen Scott Dann, og det blir interessant å se hvordan de kommer til å klare seg uten han ut sesongen. For øyeblikket har de faktisk bare to rene midtstoppere i Matt Kilgallon og Grant Hanley. Kanskje foretar Gary Bowyer seg noe på lånemarkedet før denne kampen. På bortebane har Rovers slitt veldig etter nedrykket til Championship. De vant bare fire kamper på fremmed gress forrige sesong, og denne sesongen har de bare vunnet tre ganger. De har 3-5-6 totalt, men prestasjonene på fremmed gress har tatt seg opp den siste tiden. De har spilt 0-0 borte mot QPR, vunnet 1-0 borte mot Yeovil Town, vunnet 2-1 over Leeds United, tapt 4-1 mot Nottingham Forest og nå sist ble det 2-2 borte mot Barnsley. Selv om de to siste kampene har vært litt skuffende, har de likevel vist mye bedre takter på bortebane nå, enn hva de gjorde i starten av sesongen.

Vurdering: Boro er bunnsolide under Karanka. Baklengsmål har nærmest blitt et fremmedord. Her møter de et Blackburn-lag som sliter på bortebane, til tross for litt fremgang i prestasjonene i det siste. Her er jeg ganske sikker på at vertene tar med seg tre poeng. Kanskje holder de nullen igjen også?

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Reading – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Hill
Skader og Suspensjoner: Hope Apkan og Danny Guthrie er tilbake hos vertene. Oguchi Onyewu er ute hos gjestene, imens Giles Coke og Jermaine Johnson er suspenderte.

Reading er i fantastisk form for øyeblikket. Spesielt hjemme på Madejski Stadium har de plutselig dratt frem resultater helt utenom det vanlige. De to siste hjemmekampene har begge endt med storseire. Først hele 7-1 mot Bolton Wanderers, og så 5-1 mot Blackpool. Forrige helg fortsatte de denne fine formen på bortebane også da de tok turen til London for å møte Millwall. Pavel Pogrebnyak utnyttet svakt forsvarsspill fra løvene, og sendte gjestene i ledelsen like før pause. I andre omgang doblet midtstopper Alex Pearce ledelsen, før Daniel Williams scoret sitt første mål for Reading et kvarter før slutt. Med seier i den kampen har Reading nå fire seire å vise til på de fem siste kampene. I tillegg til de tre kampene som allerede har blitt nevnt, har de vunnet 1-0 borte mot Watford, og tapt 2-0 borte mot Ipswich Town. De ligger nå på den viktige 6.plassen som gir kvalifisering. Det er ni poeng opp til direkte opprykk, og fire poeng ned til neste lag på tabellen. Hjemme på Madejski Stadium har de 7-5-2 denne sesongen. Hjemmetapene kom i to strake hjemmekamper mot henholdsvis AFC Bournemouth og Wigan Athletic midt i desember. Det blir interessant å se om Adam Le Fondre kan finne på noe sprell her. Superspissen har scoret hat-trick i begge de to siste hjemmekampene.

Stuart Gray har endelig fått managerjobben på permanent basis, og kan nå se frem til en spennende sesongavslutning med Sheffield Wednesday. Siden han tok over som sjef på Hillsborough har Wednesday 5-4-2 å vise til i ligaen. Det er ikke annet enn meget imponerende. De har blant annet slått Leicester City under Grays ledelse, og man må selvsagt nevne 6-0 seieren hjemme mot lokalrival Leeds United. I FA Cupen har det gått veldig bra, og de er klar for femte runde, hvor de skal møte Charlton Athletic. I ligaen har de nå hele syv kamper på rad uten tap etter at de klemte til med en dramatisk seier hjemme mot Barnsley forrige helg. Det var en svært underholdene og innholdsrik kamp, men seiersmålet kom ikke før på overtid. Chris Maguire, som tilfeldigvis har fått en helt ny vår under Gray, ble den store helten med sin 1-0 scoring langt inn på overtiden. Tidligere i kampen hadde det blitt delt ut tre røde kort. To til Barnsley og ett til Sheffield Wednesday. Med den seieren hoppet uglene opp på en 17.plass med tretti poeng. De har seks poeng ned til nedrykk, og sytten poeng opp til kvalifisering. Det skal også sies at de har en og to kamper mindre spilt enn flere av de andre lagene. På bortebane har de fire strake poengdelinger foran denne kampen. Millwall, Burnley, Charlton Athletic og Blackburn Rovers er lagene som ikke har klart å slå Sheffield Wednesday når de har vært på besøk. Faktisk har de ikke tapt på fremmed gress under Stuart Grays ledelse. De har 1-4-0 siden han tok over styringa etter Dave Jones. Kan den flotte statistikken fortsette her?

Vurdering: Det er nok mange som kommer til å spille på hjemmeseier til Reading denne helgen, og for all del, det er ikke merkelig med tanke på de siste hjemmekampene til The Royals. Likevel skal man ikke undervurdere det faktum at Wednesday har 1-4-0 på sine bortekamper under Stuart Gray. Vertene får tipset, men jeg kommer nok ikke til å sette penger på det.

Tips: H

About The Author

2 Responses

Leave a Reply