Henning Berg får sin første kamp tilbake på Ewood Park i det TV-sendte oppgjøret mot Birmingham på lørdag. Fredag kveld skal Middlesbrough og Sheffield Wednesday kjempe om poengene på Riverside Stadium. Den tidlige kampen på lørdag blir East Midlands-derbyet mellom Leicester og Nottingham Forest. Leeds og Wolverhampton må begynne å vinne fotballkamper igjen og begge lagene har hjemmekamper i denne serierunden. Les deg opp foran alle kampene her.

Fredag 9.november:

Middlesbrough – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20:45 (TV2 Sport 2 og TV2 Sumo)
Dommer: Carl Boyeson
Skader og Suspensjoner: Marvin Emnes, Rhys Williams, Kevin Thomson, Mustapha Carayol, Julio Arca, Curtis Main og Jonathan Woodgate er alle skadet hos hjemmelaget. Sheffield Wednesday har ingen nye skader å melde om.

Hjemmelaget imponerer stadig og uavgjort borte mot Nottingham Forest på tirsdag er mer enn godkjent, selv om de nok svært gjerne kunne tenkt seg tre poeng. Etter 15.serierunder ligger de på 2.plass med kun ett poeng opp til serieleder Crystal Palace. På de siste syv kampene står de med 5-2-0 og hjemme på Riverside har de solide 5-1-1. Det blir på ingen måter noe lett kamp for Sheffield Wednesday. De kommer til denne kampen med et skuffende nederlag hjemme mot Blackpool i bagasjen. Spesielt skuffende var tapet for uglene siden de endelige hadde begynt å vinne kamper igjen. Nå ligger de på en 20.plass med tre poeng ned til nedrykk. På bortebane har de bare vunnet en gang i år og det var borte mot Ipswich i forrige runde.

Tidligere møter mellom lagene:
10.04.2010: Middlesbrough – Sheff Wed 1-0
15.09.2009: Sheff Wed – Middlesbrough 1-3
25.03.2000: Middlesbrough – Sheff Wed 1-0
26.12.1999: Sheff Wed – Middlesbrough 1-0
27.02.1999: Sheff Wed – Middlesbrough 3-1

Vurdering: Hjemmelaget er utrolig bra for tiden og gjestene kommer fra et surt nederlag på hjemmebane. Alt annet enn hjemmeseier her er overraskende.

Vårt tips: H

________________________________________________________

Leicester City – Nottingham Forest
Kampstart: 13:45 (TV2 Sport & TV2 Sumo)
Dommer: Anthony Taylor
Skader og Suspensjoner: Paul Konchesky og Michael Keane er usikre for hjemmelaget. Hos gjesten er Jermaine Jenas usikker. Derimot er Radoslaw Majewski, Sam Hutchinson og Daniel Ayala alle ute.

Etter en fantastisk periode hvor Leicester danset seg opp på tabellen, har de nå møtt litt motgang. På de tre siste kampene har det blitt to tap og en poengdeling. Sistnevnte kom i forrige runde mot Bolton. Disse dårlige resultatene har ført de ned til 5.plass på tabellen, men det er bare fire poeng opp til serieleder Crystal Palace. Hjemme på King Power Stadium har de solide 6-0-1 hvor tapet kom i forrige hjemmekamp mot Crystal Palace. Gjestene har spilt uavgjort i hele syv kamper denne sesongen og hadde ligget langt høyere på tabellen om de hadde klart å vippe disse kampene til sin fordel. Forrige helg tapte de hele 4-1 hjemme mot Millwall, før de spilte uavgjort hjemme mot Middlesbrough på tirsdag. Vanskelig å bli lur på det skogvokterne holder på med for øyeblikket. På fremmed gress har de 2-4-1.

Tidligere møter mellom lagene:
27.03.2012: Leicester – Forest 0-0
17.01.2012: Leicester – Forest 4-0
07.01.2012: Forest – Leicester 0-0
20.08.2011: Forest – Leicester 2-2
22.04.2011: Forest – Leicester 3-2

Vurdering: East Midlands derbyet har heldigvis blitt TV-kamp. Dette kan gå alle veier, men Leicester er et knallsterkt hjemmelag. Med tanke på at det er et lokaloppgjør og Forest sine mange poengdelinger, går vi for uavgjort i denne kampen.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Barnsley – Huddersfield Town
Kampstart:
 16:00
Dommer: Mark Haywood
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget melder ikke om noen skader, mens gjestene har både James Vaughan og Jermaine Beckford på listen over usikre spillere. Det kan åpne opp for en debut for innlånte Simon Church.

Keith Hill startet sesongen bra med Barnsley og ble linket til flere attraktive managerjobber. Nå har hverdagen kommet tilbake til Barnsley og med bare en seier på de siste åtte kampene, lukter det bunnstrid også i år. I forrige runde tapte de 2-0 borte mot Derby og står nå med tre strake tap. Den dårlige formen har ført de helt ned til 21.plass på tabellen, med bare tre poeng ned til nedrykk. Hjemme på Oakwell har de 2-3-2, men forrige seier på hjemmebane var helt tilbake i begynnelsen av september. Gjestene hadde to fryktelige nederlag mot Peterborough og Millwall, før de vant hjemme mot Bristol City. I forrige runde ble det uavgjort hjemme mot Blackburn etter at Lee Novak utlignet på overtid. Huddersfield ligger fortsatt på en sterk 7.plass med seks poeng opp til serieleder Crystal Palace. På bortebane har de imponerende 3-1-3.

Tidligere møter mellom lagene:
24.07.2010: Barnsley – Huddersfield 3-1
15.05.2006: Huddersfield – Barnsley 1-3
11.05.2006: Barnsley – Huddersfield 0-1
01.04.2006: Huddersfield – Barnsley 1-0
31.12.2005: Barnsley – Huddersfield 2-2

Vurdering: Begge lagene er helt klart kapable til å vinne. Sjeldent mange scoringer på Oakwell. Poengdeling?

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Blackburn Rovers – Birmingham City
Kampstart: 16:00 (TV2 Sport & TV2 Sumo)
Dommer: Michael Naylor
Skader og Suspensjoner: Colin Kazim-Richards, Gael Givet, Jason Lowe og Nuno Gomes er usikre for hjemmelaget. David Dunn er definitivt ute. Curtis Davies, Leroy Lita og Nathan Redmond er usikre for gjestene. Paul Caddis er fortsatt ute.

I Henning Bergs første kamp som manager for Blackburn virket det som en helt vanlig kamp under Steve Kean. I tirsdagens oppgjør mot Huddersfield derimot, var det helt andre boller. De 1995 bortesupporterne på John Smith’s Stadium fikk se et lag som turte holde på ball, presse over hele banen og ikke minst skape sjanser. Berg har latt unge spillere som Adam Henley, Diego Rosado, Ruben Rochina og bortglemte juveler som Simon Vukcevic få sjansen. Det store spørsmålet er om de klarer bygge videre på det positive spillet fra tirsdag. Blackburn ligger fortsatt på en 6.plass med seks poeng opp til serieleder Crystal Palace. Hjemme på Ewood Park har de 5-0-2, men har bare scoret åtte mål på sine syv hjemmekamper. Gjestene kan endelige puste litt lettet ut, de har nemlig vunnet to av de siste tre kampene. 1-0 borte mot Leeds og 2-0 hjemme mot Bristol City er solid og gjør at Birmingham nå ligger syv poeng over streken. På bortebane har de 2-2-3 og de har allerede vunnet på vanskelige stadioner som Elland Road og Falmer Stadium.

Tidligere møter mellom lagene:
09.04.2011: Blackburn – Birmingham 1-1
21.08.2010: Birmingham – Blackburn 2-1
24.03.2010: Blackburn – Birmingham 2-1
15.12.2009: Birmingham – Blackburn 2-1
11.05.2008: Birmingham – Blackburn 4-1

Vurdering: Ikke en spillbar kamp oddsmessig, men ut fra alt det positive Blackburn viste i forrige runde, tror vi sannsynligheten for Blackburn-seier er størst i denne kampen.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Blackpool – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: Jonathan Moss
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget får tilbake Ian Evatt fra suspensjon, mens Kevin Phillips er usikker. Gjestene mangler fortsatt langtidsskadede Stuart Holden og David Wheater.

Bolton tar den korte veien til Blackpool for det som kanskje blir en av rundens mest spennende kamper. Blackpool har fått inn Michael Appleton som ny manager og Dougie Freedman har bare hatt to kamper med sitt Bolton. Blackpool kommer til denne kampen med en sterk borteseier over Sheffield Wednesday i bagasjen. Før den seieren hadde Blackpool gått hele fem kamper uten å vinne. Hjemme på Bloomfield Road har de litt skuffende 3-2-2. Gjestene vant over selveste Cardiff i Freedmans første kamp som sjef på Reebok Stadium, men klarte bare ta ett poeng hjemme mot Leicester i den påfølgende kampen. Det er likevel mye positivt å spore hos dette Bolton-laget som nå bare har fem poeng opp til kvalifisering. På bortebane har de fryktelige 1-1-5 denne sesongen, men kanskje kan Freedman gjøre noe med det i hans første bortekamp.

Tidligere oppgjør:
14.05.2011: Blackpool – Bolton 4-3
27.11.2010: Bolton – Blackpool 2-2
07.03.1964: Blackpool – Bolton 2-0
26.10.1963: Bolton – Blackpool 1-1
06.04.1963: Bolton – Blackpool 3-0

Vurdering: Veldig jevnt oppgjør som garantert byr på underholdning. Hjemmelaget får tipset pga. ny manager samt hjemmefordel.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Cardiff City – Hull City
Kampstart: 16:00
Dommer: Iain Williamson
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget mangler fortsatt Craig Bellamy, Tommy Smith og Jordon Mutch. Hos gjestene er Alex Bruce usikker, mens Joe Dudgeon og Matty Fryatt er ute. 

Forrige lørdag tapte Cardiff for første gang i sine nye røde hjemmedrakter. Frem til Bolton-kampen hadde nemlig alle tapene denne sesongen kommet når de brukte sine blå bortedrakter. På tirsdag ble det nok ett nederlag. Etter å ha ledet 2-0 borte mot Charlton, endte det tilslutt 5-4 til hjemmelaget. Hvis noen vet om forrige gang et lag scoret de to første og to siste målene i kamp og likevel tapte, er vi svært interesserte i å høre om det. To tap på rad er sjelden kost for Cardiff og som en følge av det har de falt ned til 3.plass på tabellen. Likevel er det bare to poeng opp til serieleder Crystal Palace. Hjemme på Cardiff City Stadium har du vunnet alle sine syv kamper denne sesongen. Gjestene har sneket seg opp på en 4.plass på tabellen etter fem seire på de siste seks kampene. Forrige runde slo de Ståle Solbakken og hans Wolverhampton hjemme på KC Stadium. Nå får de en langt tøffere oppgave, selv om de har brukbare 3-1-3 på bortebane i år.

Tidligere møter mellom lagene:
13.03.2012: Cardiff – Hull 0-3
01.10.2011: Hull – Cardiff 2-1
26.02.2011: Hull – Cardiff 0-2
11.09.2010: Cardiff – Hull 2-0
12.03.2008: Cardiff – Hull 1-0

Vurdering: På tross av to strake tap er det umulig å tippe i mot Cardiff som har vunnet alle sine hjemmekamper denne sesongen.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Ipswich Town – Burnley
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Brown
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget mangler Lee Martin som er suspendert, samt Paul Taylor som er langtidsskadet. Ben Mee er det eneste usikre kortet hos Burnley.

Mick McCarthy og Ipswich fikk bena raskt ned på jorda igjen etter den viktige seieren borte mot Birmingham. På tirsdag ble de nemlig sendt hjem som slakt etter et tøft møte med Selhurst Park. Hele fem ganger måtte Stephen Henderson plukke ut ballen av nettmaskene. Nå er det andre boller, nå skal nemlig McCarthy få lede laget sitt på hjemmebane for første gang denne sesongen. Med tanke på at Ipswich fortsatt har tilgode å vinne en hjemmekamp i år, kan det bare gå en vei. Ipswich innehar fortsatt jumboplass på tabellen og har nå fem poeng opp til sikker plass. Gjestene har vunnet to kamper på rad under Sean Dyche, men begge kampene har vært på hjemmebane. Nå skal de bevege seg ut på fremmed gress, noe som ikke har gått like bra tidligere i sesongen. De står nemlig med 2-0-5 på bortebane, hvor seirene har kommet borte mot Bristol City og Derby. Akkurat nå ligger Burnley på en 10.plass, med bare ett poeng opp til erkerival Blackburn som ligger på kvalifisering.

Tidligere møter mellom lagene:
21.03.2012: Ipswich – Burnley 1-0
29.11.2011: Burnley – Ipswich 4-0
02.04.2011: Burnley – Ipswich 1-2
14.08.2010: Ipswich – Burnley 1-1
17.03.2009: Ipswich – Burnley 1-1

Vurdering: Ipswich har fortsatt ikke vunnet en hjemmekamp, men den seieren kommer på lørdag. Grunnen til det er at de må revansjere tirsdagens nederlag og at dette er Mick McCarthy sin første kamp som manager.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Leeds United – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer: Trevor Kettle
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget mangler Tom Lees, samtidig som Adam Drury er usikker. Hos gjestene er Daniel Pudil suspendert og Fitz Hall usikker. I tillegg er John Eustace, Prince Buaben og Nyron Nosworthy ute.

Leeds har ikke vunnet en ligakamp siden 6.oktober og bør snart begynne å vinne skal de kjempe helt i toppen av tabellen. Neil Warnock ønsker at laget skal prestere like bra i ligaen som de gjør i cupen, klarer det det, bør det bli gode resultater på Elland Road fremover. De dårlige resultatene har ført Leeds ned til en 15.plass, men det er bare fire poeng opp til kvalifisering. Hjemme på Elland Road har de 3-2-2, noe som kanskje må sies å være litt skuffende. Watford fortsetter sin ustabile marsj i årets Championship. Forrige helg vant de hjemme mot Leicester, før de spilte uavgjort hjemme mot Millwall. Det er aldri enkelt å vite hvor du har dette Watford-laget som nå ligger på 16.plass med like mange poeng som Leeds. På bortebane har de 3-0-4 så langt denne sesongen.

Tidligere møter mellom lagene:
31.03.2012: Leeds – Watford 0-2
10.12.2011: Watford – Leeds 1-1
16.04.2011: Leeds – Watford 2-2
28.08.2010: Watford – Leeds 0-1
25.08.2009: Leeds – Watford 1-1

Vurdering: Watford har levert ganske brukbar fotball den siste tiden, så dette blir ikke noe lett kamp for Leeds. Likevel tror vi Leeds endelig klemmer til med en seier igjen hjemme på Elland Road.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Millwall – Derby County
Kampstart: 16:00
Dommer: Graham Salisbury
Skader og Suspensjoner: Darius Henderson og James Henry er usikre for hjemmelaget. De mangler også Paul Robinson og John Marquis. Gjestene har fortsatt Jamie Ward og Frank Fielding på skadelisten.

“No one likes us” synger Millwall-fansen og i den siste tiden kan det stemme veldig bra. Det er nok ikke få personer som har mistet oddsgevinst på grunn av Millwalls plutselige gode form. Nå har de gått hele åtte kamper uten å tape, hvor tre av dem har endt med seier. Kenny Jackett har god grunn til å smile og kanskje blir det smilet enda bredere i løpet av helgen. Den gode formen har ført Millwall opp på 14.plass med tjue poeng. Med to hjemmekamper på rad og bare fire poeng opp til kvalifisering, er det god grunn til optimisme på The Den. På hjemmebane står Millwall med 3-1-3 i år, hvor sterke lag som Middlesbrough, Bolton og Huddersfield har blitt slått. Derby-fansen har og god grunn til å smile. De har nemlig bare tapt en av sine åtte siste kamper, og har nå hele 23.poeng etter 15.kamper. Det er godt nok til en 9.plass på tabellen. Derby kommer til denne kampen med to strake seirer i bagasjen, blant annet en real overhøvling av Blackpool forrige helg. På fremmed gress har de 2-2-3.

Tidligere kamper mellom lagene:
11.02.2012: Millwall – Derby 0-0
24.09.2011: Derby – Millwall 3-0
03.01.2011: Derby – Millwall 0-0
23.10.2010: Millwall – Derby 2-0
12.01.2010: Derby – Millwall 0-0

Vurdering: To lag i god form møtes på The Den. Det lureste er nok bare å styre unna, men likevel gir vi Millwall tipset på bakgrunn av de imponerende kampene deres mot Huddersfield og Nottingham Forest.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Peterborough United –Crystal Palace
Kampstart: 16:00
Dommer: Gary Sutton
Skader og Suspensjoner: Hos hjemmelaget er Grant McCann usikker. Tommy Rowe og Kgosi Nthle er ute med skade. Gjestene mangler fortsatt bare Paddy McCarthy.

Peterborough holdt ut i nesten 90 minutter borte mot Brighton på tirsdag, men en scoring på overtid fra Scott Dobbie knuste alle håp om poeng. Det betyr at Peterborough har tapt to kamper på rad og fansen er nok livredd for at de skal starte en ny tapsrekke som den de hadde i begynnelsen av sesongen. Nå ligger de på en 22.plass på tabellen, med tre poeng opp til trygg grunn. Hjemme på London Road har de vunnet sine to siste hjemmekamper, men står likevel med svake 2-0-5 totalt. Gjestene er rett og slett fantastiske for øyeblikket og hadde dette vært i sykkelsporten ville eksperter anklaget Palace for å være dopet. Ikke bare er resultatene gode, men fotballen de spiller står helt i stil med deres nåværende tabellplassering. Palace er nemlig serieleder i Championship og Wilfried Zaha spiller fotball som hører til på et helt annet nivå. Faktisk er Palace det eneste laget i det engelske ligasystemet som har scoret i samtlige kamper denne sesongen. Dette er Ian Holloway sin første bortekamp, men han trenger ikke bekymre seg. Palace er nemlig ligaens nest beste bortelag med 4-1-2 så langt.

Tidligere møter mellom lagene:
03.03.2012: Crystal Palace – Peterborough 1-0
06.08.2011: Peterborough – Crystal Palace 2-1
30.01.2010: Crystal Palace – Peterborough 2-0
31.08.2009: Peterborough – Crystal Palace 1-1
29.03.1994: Peterborough – Crystal Palace 1-1

Vurdering: Denne kampen er mye åpnere enn det tabellsituasjonen tilsier, men det er vanskelig å tippe på andre utfall enn Palace-seier.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16:00
Dommer: Scott Mathieson
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget mangler fortsatt Slawomir Pezsko, Razak Boukari, Stephen Hunt, Jamie O’Hara og Steven Muyokolo med skade. Hos gjestene er Adam El-Abd ute med skade.

Wolverhampton er inne i en tung periode hvor gode resultater er fraværende. Kun en seier på de siste syv kampene er langt fra godt nok. Den dårlige formen har ført Wolves ned til 13.plass, men med bare tre poeng opp til kvalifisering er det ingen grunn til å henge med hodet. Hjemme på Molineux står ulvene med 3-3-1 så langt denne sesongen og for fansen vil naturligvis bare seier være godt nok på lørdag. Gjestene var inne i en fryktelig periode, men seieren på overtid hjemme mot Peterborough på tirsdag satte en stopper for det. Nå gjelder det å bygge videre på dette for Brighton. De ligger på 8.plass på tabellen, to poeng over lørdagens motstander. Faktisk er det kun Crystal Palace og Middlesbrough som er bedre enn Brighton på bortebane. Brighton står nemlig med 3-2-2 på sine turer i år. Samtidig er de det desidert mest solide laget i ligaen, med bare 11 innslupne mål på 15 kamper.

Tidligere møter mellom lagene:
22.04.2006: Wolverhampton – Brighton 1-0
01.11.2005: Brighton – Wolverhampton 1-1
28.12.2004: Wolverhampton – Brighton 1-1
14.09.2004: Brighton – Wolverhampton 0-1
08.02.2003: Brighton – Wolverhampton 4-1

Vurdering: Ulvene må vinne igjen snart, men kommer garantert ikke til å få noe lett kamp på lørdag. Stor fare for poengdeling, men vi gir Wolves tipset. 

Vårt tips: H

________________________________________________________________

Bristol City – Charlton Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: Phillip Gibbs
Skader og Suspensjoner: 

Derek McInnes har nok allerede tastet inn veien til NAV på sin GPS, for det er nettopp der han må reise hvis ikke resultatene bedrer seg kraftig. Bristol City står nemlig uten seier på de siste ni kampene og kanskje enda verre, de står med seks strake tap. Tidligere scoret de i bøtter og spann, og fikk dermed med seg poeng på grunn av det. Nå scorer de ikke mål lenger og da ser det sørgelig ut. Den elendige formen gjør at de nå ligger på 23.plass med bare ett poeng ned til tabelljumbo Ipswich. Hjemme på Ashton Ground har de 2-1-4 og hele 18-18 i målforskjell. Gjestene vant 5-4 over Cardiff i en ellevill fotballkamp på tirsdag. Den seieren var svært etterlengtet, ettersom de ikke hadde vunnet på hjemmebane siden 21.august. Seieren tok Charlton opp på en 19.plass med 17.poeng. På bortebane er de faktisk ikke så dårlige og står med 2-3-2 etter syv kamper på fremmed gress.

Tidligere møter mellom lagene:
12.07.2011: Bristol City – Charlton 1-2
03.02.2009: Bristol City – Charlton 2-1
21.10.2008: Charlton – Bristol City 0-2
04.03.2008: Charlton – Bristol City 1-1
06.11.2007: Bristol City – Charlton 0-1 

Vurdering: Et hjemmelag som taper på bestilling mot et lag som scoret fem mål mot Cardiff på tirsdag. Det markeres for borteseier på Ashton Ground.

Vårt tips: B

About The Author

Leave a Reply