Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship.Eirik Aase vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1993 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Jack Butland og Diego Poyet ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

14.plass:
Navn: 
Jordan Obita
Alder: 
21 år (08.12.93)
Posisjon: 
Venstreback/Ving/Sentral Midtbane
Klubb: 
Reading
Kamper/Mål i årets Championship: 
20/0

Foran forrige sesong hadde ikke Jordan Obita spilt en eneste ligakamp for Reading, men nå er han kanskje det sikreste kortet på lagoppstillingen til manager Nigel Adkins. I skrivende stund har han spilt samtlige kamper denne sesongen, og med tanke på hvor mange kamper det er i Championship, er det en ganske imponerende prestasjon. Obita gikk til Reading allerede da han var åtte år gammel, og har gått gradene i klubbens akademi. Han debuterte på førstelaget til Reading allerede da han var 16 år gammel, men de neste årene fikk han det meste av sin spilletid gjennom låneopphold hos diverste League One og Two-lag. Da Nigel Adkins kom til Reading i sesongen 2012/13 for å redde klubben fra nedrykk, valgte Obita å la vær å gå på lån i et forsøk på å få spilletid på førstelaget til Reading. Det ble ingen suksess, og spilletid uteble, men litt inntrykk må han likevel ha gjort.

Tidlig på høsten etter nedrykket fikk Obita flere sjanser på førstelaget, og imponerte da han fikk prøve seg. Han likte best å spille sentralt på midtbanen, men der var det vanskelig å få mye spilletid. Med store skadeproblemet på venstrebacken fikk Obita prøvd seg der et par kamper, og siden så han seg aldri tilbake. Han ble fast inventar på backen, og gjorde sine saker såpass bra at han etter sesongslutt ble kåret til årets spiller i klubben. Med en presis fot som slår gode innlegg, samt en stor hurtighet, er han ikke enkel å møte. I vår var Liverpool visstnok på flere kamper for å sjekke Obita, og det vil ikke overraske meg om han etterhvert vil finne veien til Premier League på en eller annen måte.

About The Author

Leave a Reply