Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens TV-kamp:
13.15: Middlesbrough – Leeds United (TV2 Sport Premium & Sumo)
16.00: Brentford – AFC Bournemouth (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)

Rundens oddskupong
Oddsen er hentet fra Nordicbet
Blackburn Rovers – Blackpool (Hjemmeseier) 1.50
Derby County – Sheffield Wednesday (Hjemmeseier) 1.60
Totalodds: 2.40

_____________________________________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45 (Fredag)
Skader og Suspensjoner: Don Cowie, Chris Herd, Emmerson Boyce, Leon Barnett, Emyr Huws og Grant Holt er ute hos vertene. Franck Moussa, Milos Veljkovic, Rhoys Wiggins og Johnnie Jackson er skadet hos gjestene.

Etter syv kamper på rad i ligaen uten seier, løsnet det endelig for Malky Mackay og hans Wigan Athletic på tirsdag. Wigan tok turen til Berkshire for å møte Reading, og reiste hjem igjen med tre poeng i bagasjen. Det var bare Wigans andre seier under Mackays ledelse, og ingen var nok mer lettet enn han etter kampen. Foran kampen mot Reading valgte han å starte med to debutanter i midtforsvaret, og både Harry Maguire og Jason Pearce leverte varene. Sistnevnte scoret blant annet kampens eneste mål som sikret Wigan sin første seier siden Boxing Day. Selv om det ble en opptur med seier sist, er tabellen fortsatt kjedelig lesning for Latics-fansen. Wigan ligger nå på en 23.plass med 25 poeng, og har seks poeng opp til Brighton & Hove Albion på trygg plass. Skal de korte ned den luken må de gjøre noe med sin forferdelige hjemmestatistikk. Wigan er det nest dårligste hjemmelaget i Championship med 2-7-6 denne sesongen, og man må faktisk helt tilbake til august(!) for å finne forrige hjemmeseier. Kanskje kan hjemmefansen på DW Stadium endelig få noe å juble for denne fredagen?

Wigans siste kamper:
Reading – Wigan 0-1 (Pearce)
Forest – Wigan 3-0
Wigan – Bournemouth 1-3 (Clarke)
Ipswich – Wigan 0-0
Wigan – Huddersfield 0-1

Guy Luzon hadde ikke fått mye å juble for i starten av sin karriere som hovedtrener for Charlton Athletic, men forrige helg var han i fyr og flamme. Charlton møtte byrival Brentford, og feide sine rivaler av banen med en herlig 3-0 seier. Med ekstremt direkte fotball og effektivitet foran mål løsnet det endelig for The Addicks, og nå må de bygge videre på seieren fra forrige helg. Foran denne runden ligger Charlton på en 18.plass med 36 poeng, og har dermed seks poeng ned til Millwall som ligger under streken. Dersom Charlton vinner her vil de få en luke på fjorten poeng ned til fredagens motstander, og en slik luke tror jeg ikke Wigan vil ha mulighet til å tette. Det sier litt om hvor viktig denne kampen er for bortelaget som vant sin første kamp siden november da de slo Brentford forrige helg. På bortebane har Charlton 2-7-6 denne sesongen, og man må tilbake til begynnelsen av november for å finne forrige borteseier. Fire av de fem siste bortekampene har alle endt med tap, men det skal sies at disse bortekampene har vært svært tøffe. Det blir spennende å se om Luzons direkte fotball vil gi resultater mot bunnlaget Wigan.

Charltons siste kamper:
Charlton – Brentford 3-0 (Gudmundsson, Vetokele, Bulot)
Charlton – Norwich 2-3 (Watt, Vetokele)
Boro – Charlton 3-1 (Gudmundsson)
Charlton – Rotherham 1-1 (Cousins)
Wolves – Charlton 0-0

Vurdering: Dette blir et interessant møte mellom et hjemmelaget som har plukket like mange poeng på hjemmebane, som det gjestene har gjort på bortebane. Begge med en solid opptur forrige runde, og ønsker nå å bygge videre på sine seire. Jeg hadde ikke turt å satt penger på denne kampen, men dersom jeg måtte valg et utfall ville det faktisk blitt hjemmeseier. Dette fordi Wigans nye forsvarsrekke imponerte meg stort tidligere i uken.

Tips: H

______________________________________________________________________________________________________

Middlesbrough – Leeds United
Kampstart: 13.15
Skader og Suspensjoner: Dimi Konstantopoulous er suspendert hos vertene, mens Daniel Ayala nok en gang er ute med skade. Gjestene mangler Tommasso Bianchi og Granddi Ngoyi med skader. 

Middlesbrough klarte aldri true Arsenal i FA Cupen forrige helg, men på onsdag hadde de en sjelden mulighet til å få litt avstand ned til de andre lagene i toppen. Både Derby County og AFC Bournemouth avga poeng, og veien lå dermed åpen for Middlesbrough til å sette press på sine konkurrenter. Dessverre for Boro-fansen klarte de ikke det, mye takket være en utvisning i første omgang mot Birmingham City. Målvakt Dimitrios Konstantopoulous lagde straffespark og måtte forlate banen, og Birmingham satte straffesparket i mål. Til tross for én mann mindre på banen klarte likevel Boro slå tilbake før slutt og Patrick Bamford sikret dermed ett poeng for gjestene. Det var nok til å ta tilbake tabelltoppen fra AFC Bournemouth, og den ønsker de selvsagt å beholde etter denne runden også. Da må de nok vinne denne kampen, for både Bournemouth og Derby følger bare ett poeng bak. Muligheten for seier bør være stor, for hjemme på Riverside Stadium har Boro fem strake hjemmeseire å vise til. Totalt har de tolv hjemmekamper på rad uten nederlag, og man må tilbake til august for å finne forrige gang Boro tapte på eget gress. Det er ikke gode nyheter for Leeds-fansen.

Boros siste kamper:
Birmingham – Middlesbrough 1-1 (Bamford)
Arsenal – Boro 2-0
Blackpool – Boro 1-2 (Woodgate, Kike)
Boro – Charlton 3-1 (Tomlin, Vossen, Bamford)
Brentford – Middlesbrough 0-1 (Leadbitter)

Leeds United er virkelig i farten for tiden, og forrige helg ble det en ny herlig seier da Millwall ble slått 1-0 hjemme på Elland Road. Leeds har nå fire seire på de fem siste kampene, og flyr oppover på tabellen. Siden nyttår har Leeds spilt syv ligakamper, og bare én av de har endt med nederlag. Det skjedde da Brentford kom på besøk i begynnelsen av måneden. Foran denne runden ligger Leeds på en 13.plass med 38 poeng, og har nå femten poeng opp til kvalifiseringsplass. Det er en luke som sannsynligvis er for stor til å tette før sesongen er ferdigspilt, men det må uansett være befriende for Leeds-fansen å kunne fokusere på hva som skjer i toppen av tabellen, i stedet for å hele tiden måtte seg seg over skulderen for å følge med på lagene bak på tabellen. På bortebane har Leeds 3-4-8, men begge deres siste bortekamper har endt med seier. Det har skjedd takket være unge sultne akademiprodukter som Alex Mowatt, Sam Byram, Charlie Taylor og Lewis Cook. Disse har prestert meget bra, samtidig som midtbanespiller Luke Murphy har vært en av ligaens beste spillere etter nyttår.  Middlesbrough vil nok få en svært tøff kamp på lørdag, men ønsker nok å hevne det bitre tapet fra august da Billy Sharp avgjorde kampen like før slutt. Det var for øvrig Dave Hockadays eneste ligaseier som Leeds-sjef denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Leeds – Millwall 1-0 (Mowatt)
Reading – Leeds 0-2 (Byram, Murphy)
Leeds – Brentford 0-1
Huddersfield – Leeds 1-2 (Sharp, Byram)
Leeds – Bournemouth 1-0 (Murphy)

Vurdering: Middlesbrough blir store favoritter her, og jeg tror de tar tre poeng. Gjennom bunnsolid defensiv organisering og fin ballbesittende fotball tror jeg Boro vil kontrollere inn tre poeng, men jeg vil samtidig advare mot et herlig og ungt Leeds-lag som kan skape problemer for hvem som helst for tiden. 

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Brentford – AFC Bournemouth
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jake Bidwell er suspendert, mens Scott Hogan er ute med skade. Harry Arter er suspendert hos gjestene.

Brentford har stukket av med de største overskriftene den siste uken, men dessverre av feil grunner. Deres fantastisk manager Mark Warburton har fått beskjed om at han ikke vil få lov til å fortsette i klubben etter sesongslutt, på grunn av en omorganisering på ledersiden. Brentford-eier Matt Benham ønsker nemlig å gå over til å ha en sportsdirektør og en hovedtrener som leder klubben. Dette ga ikke overraskende en reaksjon i bortekampen mot byrival Charlton Athletic forrige helg. Charlton hadde ikke vunnet en kamp siden november, men slo Brentford hele 3-0. Det blir utrolig spennende å se hvordan Brentford kommer til å prestere utover våren nå som spillerne vet at Warburton forlater klubben. Kanskje er det en avgjørelse som potensielt kan gjøre at et opprykk glipper? Etter tapet mot Charlton falt Brentford ut av kvalifiseringsplassene for første gang på lenge. Nå ligger de på en 7.plass med ett poeng opp til Norwich City som innehar 6.plassen. Hjemme på Griffin Park har Brentford 8-3-4 denne sesongen, men hele tre av de fire siste hjemmekampene har endt med tap. Det spørs om de klarer unngå et nytt tap når topplaget Bournemouth kommer på besøk.

Brentfords siste kamper:
Charlton – Brentford 3-0
Brentford – Watford 1-2 (Gray)
Leeds – Brentford 0-1 (Pritchard)
Brentford – Boro 0-1
Norwich – Brentford 1-2 (Pritchard, Jota)

AFC Bournemouth kommer til denne kampen med to strake poengdelinger på hjemmebane på samvittigheten. 2-2 hjemme mot Derby County er ikke spesielt dårlig, men hjemme mot Huddersfield Town er bare tre poeng bra nok. Med seier i den kampen ville Bournemouth vært serieleder i Championship foran denne runden, men slik gikk det altså ikke. Nå har de en ny mulighet til å ta over tabelltoppen, men er da avhengig av at resultatene går riktig vei i de andre kampene. Bournemouth ligger på en 2.plass med 59 poeng, og har ett poeng opp til serieleder Middlesbrough. På bortebane er Bournemough meget bra, og så langt denne sesongen har ingen lag i Championship plukket flere poeng på fremmed gress enn The Cherries. Totalt har de 9-3-3 på bortebane, og hele åtte av de ti siste bortekampene har endt med seier. Selv om Brentford er et bra hjemmelag, pleier de ofte gi motstanderne sine et par sjanser. Det blir interessant å se om Bournemouth klarer gripe de sjansene de får, og dermed ta med seg tre poeng hjem til sørkysten.

Cherries siste kamper:
Bournemouth – Huddersfield 1-1 (Kermorgant)
Bournemouth – Derby 2-2 (Ritchie, Wilson)
Wigan – Bournemouth 1-3 (Wilson x2, Kermorgant)
Bournemouth – Watford 2-0 (Kermorgant, Ritchie)
Aston Villa – Bournemouth 2-1 (Wilson)

Vurdering: Brentford i dårlig form, og samtidig har de nå fått vite at manager Mark Warburton forlater klubben i sommer. Jeg er spent på hvordan Brentford vil respondere på den nyheten, og tror et sterkt Bournemouth sikrer seg sin tiende borteseier for sesongen.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Blackburn Rovers – Blackpool
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler David Dunn, Ben Marshall og Jason Lowe. Hos gjestene er Andrea Orlandi, Darren O’Dea og Tom Aldred ute. 

Blackburn Rovers imponerte stort da de slo Stoke City hele 4-1 i FA Cupen, og sikret seg dermed en kvartfinale mot Liverpool i mars. På tirsdag var de tilbake i ligaen igjen, men fikk det tøft mot et formsvakt Cardiff City-lag. Cardiff var nok jevnt over det beste laget i den forholdsvis jevne kampen, og det så ut som om waliserne skulle stikke av med samtlige tre poeng da Sean Morrison headet The Bluebirds i ledelsen like før slutt. Heldigvis for Rovers-fansen ga ikke spillerne opp, og på overtid fikset Rudy Gestede poengdeling da han satte inn en retur. Joshua King fikk fornyet tillit på topp i kampen mot Cardiff, og var nær scoring ved flere anledninger. Superspissen Jordan Rhodes ble sittende på benken hele kampen, og måtte se spisskollega Chris Brown bli byttet inn i stedet for han. Det virker utenkelig at Jordan Rhodes igjen skal måtte finne seg i en plass på benken, og derfor er jeg svært spent på hva manager Gary Bowyer har tenkt å gjøre med tanke på lagoppstillingen. Etter ett poeng på tirsdag ligger Rovers nå på en 9.plass med 43 poeng. Opp til kvalifiseringsplass skiller det ti poeng, og bare seier er bra nok her. Hjemme på Ewood Park har de 8-4-3 denne sesongen, og dersom man tar med cupkampene har de nå vunnet fire strake hjemmekamper. Blir det mer jubel fra Rovers-fansen i dette Lancashire-derbyet?

Blackburns siste kamper:
Cardiff – Blackburn 1-1 (Gestede)
Blackburn – Stoke 4-1 (King x2, Gestede)
Blackburn – Rotherham 2-1 (Rhodes, Conway)
Watford – Blackburn 1-0
Blackburn – Fulham 2-1 (Rhodes, Marshall)

Blackpool ledet både 2-0 og 3-2 hjemme mot Nottingham Forest forrige runde, men så ut til å bli stående igjen uten poeng da Chris Burke satte inn 4-3 til Forest hele fem minutter på overtid. På det tidspunktet hadde Blackpool bare åtte mann på banen grunnet skader og utvisning, men likevel klarte de slå tilbake helt på tampen av kampen. Dermed endte oppgjøret 4-4 på en helt forferdelig gressmatte, og det må være deilig for Blackpool-spillerne å få lov til å spille bortekamper med tanke på hvordan deres eget underlag ser ut. Blackpool er fortsatt tabelljumbo i Championship, og det er vanskelig å forestille seg hvordan The Seasiders skal klare beholde plassen sin denne sesongen. De har nå 21 poeng, og har dermed ti poeng opp til Brighton & Hove Albion som ligger på trygg plass. På bortebane har Blackpool fortsatt ikke vunnet denne sesongen, og har totalt 0-5-10 på fremmed gress å vise til. Samtlige av deres fire siste bortekamper har endt med tap, og i de to siste bortekampene har de sluppet inn hele elleve mål. Klarer de stoppe Blackburns superspisser?

Blackpools siste kamper:
Blackpool – Forest 4-4 (Madine, Orlandi, Davies, Ferguson)
Blackpool – Boro 1-2 (Clarke)
Norwich – Blackpool 4-0
Blackpool – Brighton 1-0 (O’Hara)
Watford – Blackpool 7-2 (Davies, Orlandi)

Vurdering: Blackburn Rovers er gode på hjemmebane, mens Blackpool er håpløse på bortebane. Det er vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier her.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Brighton & Hove Albion – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Greg Halford og Solly March. Hos gjestene er Michael Morrison ute, mens David Davis er usikker.

Etter en umiddelbar opptur da Sami Hyypiä ga seg som Brighton-sjef, har The Seagulls havnet litt i villrede igjen. Resultatene har uteblitt i de siste kampene, og det ser ut som om Brighton vil måtte seg seg over skulderen gjennom hele sesongavslutningen. De har nå fire kamper på rad uten seier, og i tre av de fire siste kampene har de ikke scoret et eneste mål. Forrige helg ble det uavgjort 0-0 borte mot Sheffield Wednesday, og de samme sifrene ble det da The Seagulls besøkte Cardiff City noen dager i forveien. I forrige hjemmekamp ble de slått 3-2 av Nottingham Forest, og nå har de kommet til en kamp hvor bare seier er bra nok. Brighton ligger nå like over streken med 31 poeng, og har bare ett poeng ned til Millwall som ligger under streken. Lagene over Brighton på tabellen begynner å dra i fra, og derfor har man ikke råd til å gå flere kamper på rad uten å vinne. Hjemme på Falmer Stadium har Brighton 3-6-6 denne sesongen, og bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med seier. Brighton må opp flere hakk dersom de skal få noe å juble for mot et bra Birmingham-lag.

Brightons siste kamper:
Sheff Wed – Brighton 0-0
Cardiff – Brighton 0-0
Brighton – Forest 2-3 (Dunk, Kayal)
Blackpool – Brighton 1-0
Brighton – Arsenal 2-3 (Baldock, O’Grady)

Birmingham City tok imot Middlesbrough i ligaen på onsdag, og fikk da servert en gyllen mulighet til å ta tre sterke poeng. Middlesbrough fikk utvist sin målvakt like før pause, og Birmingham scoret på det påfølgende straffesparket. Ut kampen ønsket manager Gary Rowett at laget hans skulle fortsette med aggressiv og tøff innstilling, samtidig som de skulle kontrollere inn tre poeng. Dessverre for Birmingham-fansen klarte ikke spillerne det, og kampen endte 1-1 etter en utligning av Patrick Bamford. Formen til Birmingham er ikke spesielt bra for tiden, men det positive er at de likevel sjeldent taper. De har ikke vunnet på de seks siste kampene, og man må tilbake til 10.januar for å finne forrige seier. Hele fem av de seks siste kampene i ligaen har endt uavgjort, og det skyldes enkelt og greit at Birmingham er solide bakover på banen, men scorer dessverre for få mål fremover på banen. På bortebane har Birmingham 4-7-4, og man må tilbake til 6.desember for å finne forrige bortetap. Det var for øvrig den eneste bortekampen Birmingham har tapt under Rowetts ledelse.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Boro 1-1 (Caddis)
Birmingham – Millwall 0-1
Fulham – Birmingham 1-1 (Cotterill)
Birmingham – Norwich 0-0
Sheff Wed – Birmingham 0-0

Vurdering: Brighton i dårlig form, mot et Birmingham-lag som verken vinner eller taper noe spesielt for tiden. Denne kampen skriker uavgjort, og det blir også mitt tips.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Derby County – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Chris Martin og Johnny Russell er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Tom Ince ble hentet på lån fra Hull City på Deadline Day, og jeg hadde stor tro på at den kom til å være en god signering. Det ser det ut til å bli også, for på de tre ligakampene han har fått for Derby siden han kom til klubben, har han scoret hele fem mål. Ince er involvert i det aller meste som skjer fremover på banen for Derby, og jeg mener han kan være forskjellen på direkte opprykk eller play-off. I tillegg til Ince har også leiesoldaten Darren Bent levert varene i de siste kampene. Han har nå scoret i tre kamper på rad, og Steve McClaren må være godt fornøyd med å ha en spiller som Bent i troppen når superspiss Chris Martin er skadet. Derby røk ut av FA Cupen mot Reading forrige helg, og så ut til å gå på en ny smell da de lå under 3-1 mot Rotherham på tirsdag. Heldigvis for Rams-fansen kom Derby tilbake takket være Tom Ince og Darren Bent, og sikret seg til slutt ett poeng etter at kampen endte 3-3. Nå ligger Derby County på en 3.plass med bare ett poeng opp til serieleder Middlesbrough. Hjemme på Pride Park har Derby 9-4-2 denne sesongen, og seks av de åtte siste hjemmekampene har alle endt med seier. Det finnes ikke mange tøffere stadioner å komme til enn Pride Park denne sesongen.

Derbys siste kamper: 
Rotherham – Derby 3-3 (Ince x2, Bent)
Derby – Reading 1-2 (Bent)
Bournemouth – Derby 2-2 (Bent, Ince)
Derby – Bolton 4-1 (Hendrick x2, Ince x2)
Cardiff – Derby 0-2 (Martin, Ward)

Stuart Gray har slitt med sitt Sheffield Wednesday den siste tiden, og fansen ser ut til å være litt lei av sine stødige manager. Dette skyldes for det meste de elendige resultatene på hjemmebane, hvor Wednesday knapt scorer mål. Forrige helg ble det uavgjort hjemme mot Brighton & Hove Albion, og ikke overraskende ble det ikke scoret ett eneste mål. Så langt denne sesongen har Wednesday bare scoret åtte(!) mål på sine seksten hjemmekamper, noe som tilsier et snitt på 0.5 mål per hjemmekamp. Det er en helt utrolig statistikk, og det er lett å forstå at sesongkortholdere på Hillsborough er skuffet. Når det kommer til tabellen ligger Wednesday nå på en 11.plass med 40 poeng, og har nå tretten poeng opp til kvalifiseringsplass. Det er strengt tatt bedre enn hva jeg hadde forventet før sesongstart, en Gray bør vurdere en mer offensiv tilnærming til hjemmekampene. På bortebane har Wednesday brukbare 6-5-4, men begge de to siste bortekampene har endt med tap. Totalt har de nå seks kamper på rad uten seier, og jeg tviler sterkt på at Wednesday bryter den dårlige rekken på lørdag.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Brighton 0-0
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Lee)
Sheff Wed – Cardiff 1-1
Reading – Sheff Wed 2-0
Sheff Wed – Birmingham 0-0

Vurdering: Derby i fin form, og leiesoldatene Darren Bent og Tom Ince herjer med samtlige motstandere for tiden. Sheffield Wednesday har ikke imponert noen i de siste kampene, og jeg tror ikke det endrer seg på lørdag. Hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joel Lynch er den eneste vertene mangler til denne kampen. Fabio vil bli testet hos gjestene, som eller ikke har noen nye skader å melde om.

Chris Powell var godt fornøyd forrige helg da Huddersfield tok med seg ett svært sterkt poeng hjem fra sørkysten da de holdt AFC Bournemouth til 1-1 på Dean Court. Det var en fin opptur etter at de ble slått hele 4-1 hjemme mot Wolverhampton Wanderers noen dager i forveien. Det var en meget spesiell kamp hvor Huddersfield hadde sjanser nok til å score fire mål selv, men hvor effektive Wolves stakk av med seieren. Huddersfield er meget ustabile i prestasjonene for tiden, og derfor er de ikke enkle å vurdere foran denne kampen. The Terriers ligger på en 14.plass med 38 poeng, og har femten poeng opp til kvalifiseringsplass og åtte poeng ned til nedrykk. Sistnevnte virker mer realistisk, men jeg tror Huddersfield får en kjedelig plassering midt på tabellen ved sesongslutt. Hjemme på John Smith’s Stadium har Huddersfield 6-4-5 denne sesongen, og lenge var de meget bra på eget gress. I de to siste hjemmekampene har det derimot lugget litt, og begge har endt med tap. Spørsmålet er om de kan unngå et tredje strake hjemmetap når Cardiff City kommer på besøk.

Huddersfields siste kamper:
Bournemouth – Huddersfield 1-1 (Vaughan)
Huddersfield – Wolves 1-4 (Vaughan)
Millwall – Huddersfield 1-3 (Vaughan, Scannell, Butterfield)
Huddersfield – Leeds 1-2 (Bunn)
Wigan – Huddersfield 0-1 (Coady)

Cardiff-fansen har ikke hatt mye å juble over i år. De vant mot Fulham 10.januar etter at Vincent Tan endret draktfargen til blå igjen, men etter det har de ikke vunnet en eneste ligakamp. Man skulle nesten tro at de blå draktene har en forbannelse over seg. På tirsdag fikk Cardiff besøk av Blackburn Rovers, og viste der en oppløftende forestilling hvor de nesten sikret seg tre poeng. Sean Morrison scoret like før slutt, men tidligere Cardiff-spiss Rudy Gestede utlignet på overtid. Det betyr at Cardiff nå har seks kamper på rad uten seier, og på bortebane er Cardiff forferdelig dårlige. Bare én gang har de gått av banen med tre poeng på fremmed gress, og det skjedde i november da de slo Watford 1-0 på Vicarage Road. Totalt har de 1-7-7 på bortebane, og ingen av de fem siste bortekampene har endt med seier. Nå ligger Cardiff på en 15.plass med 37 poeng, og har nå syv poeng ned til nedrykk. Fansen frykter at den luken vil bli mindre innen kort tid, og jeg vil ikke bli overrasket. Cardiff ser rett og slett ikke sterke ut for tiden, til tross for at troppen er svært sterk.

Cardiffs siste kamper: 
Cardiff – Blackburn
Cardiff – Brighton 0-0
Sheff Wed – Cardiff 1-1 (Jones)
Cardiff – Derby 0-2
Cardiff – Reading 1-2 (Jones)

Vurdering: Huddersfield har vært gode på hjemmebane over lang tid, men har skuffet litt i det siste. Det tror jeg snur igjen når et svakt Cardiff-lag kommer på besøk. Det blir hjemmeseier i Yorkshire.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Reading
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Noel Hunt som er ute for sesongen, mens David McGoldrick kan være tilbake. Anton Ferdinand, Jem Karacan og Chris Gunter er ute hos gjestene.

Etter litt motgang ser det ut som om ting stemmer igjen for Ipswich Town. De to siste kampene har gitt seks poeng, etter at de har slått både Sheffield Wednesday og Fulham 2-1.  En av hovedgrunnene til de to imponerende seirene er en formsterk Daryl Murphy. Han har nå fire mål på sine fire siste kamper, og forrige helg scoret han mål og brakk nesen i seieren over Fulham. Nå er Ipswich Town oppe på en 4.plass med 57 poeng, og opp til serieleder Middlesbrough skiller det bare tre poeng. Traktorguttene er med i opprykkskampen for fullt, og forhåpentligvis har de fått unnagjort sin formsvikt nå. Hjemme på Portman Road er Ipswich sterke, og faktisk er det ingen lag i Championship som har plukket flere poeng på eget gress enn Ipswich denne sesongen. Totalt har de 10-3-2 på eget gress, og seks av de åtte siste hjemmekampene har alle endt med seier. Til helgen reiser nesten hundre norske Ipswich-supportere til Portman Road for å støtte favorittklubben, og de håper selvsagt at Ipswich fortsetter å imponere på hjemmebane.

Ipswichs siste kamper:
Fulham – Ipswich 1-2 (Murphy x2)
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Murphy, Chambers)
Rotherham – Ipswich 2-0
Ipswich – Wigan 0-0
Brighton – Ipswich 3-2 (Murphy, Sears)

Det er vanskelig å bli klok på Reading under Steve Clarkes ledelse. De går fra å vinne borte mot sterke Wolverhampton Wanderers, til å tape borte mot Leeds United. Forrige helg avanserte de til kvartfinalen i FA Cupen etter å ha slått ut Derby County på Pride Park, men bare dager senere tapte de 1-0 hjemme mot bunnlaget Wigan Athletic. Man vet med andre ord aldri hvor man har dette Reading-laget, og foran helgens kamp har de to tap på rad. Dette har vippet dem ned på en 17.plass på tabellen med 37 poeng, og foran denne runden har de syv poeng ned til nedrykk. Selv om Reading nå har suksess i FA Cupen og møter Bradford i kvartfinalen, bør de ikke glemme av ligaen. Det kan fort bli veldig nervøs stemning på Madejski Stadium utover våren dersom de ikke skjerper seg litt i tiden fremover. På bortebane har Reading 3-4-8 denne sesongen, og bare to av de seks siste bortekampene har endt med tap. I forrige bortekamp i ligaen vant de som sagt mot Wolves, og derfor bør ikke Ipswich være for selvsikre foran denne kampen.

Readings siste kamper:
Reading – Wigan 0-1
Derby – Reading 1-2 (Robson-Kanu, Yakubu)
Reading – Leeds 0-2
Wolves – Reading 1-2 (Pogrebnyak, Williams)
Reading – Sheff Wed 2-0 (Pogrebnyak, Chalobah)

Vurdering: Ipswich er ligaens beste hjemmelag, og møter her et ustabilt Reading-lag. Jeg tror vertene vinner denne kampen, men det er ikke gøy å tippe mot dagens Reading-lag.

Tips: H

_________________________________________________________________________________________________________________

Millwall – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Shaun Cummings, Nicky Bailey, Paris Cowan-Hall og Carlos Edwards er ute hos vertene. Tim Hoogland og Fernando Amorebieta nærmer seg hos gjestene, men det er usikkert om de får spille her.

Løsner det for Millwall? Seirene over Birmingham City og Nottingham Forest tilsier at de er på vei oppover, men nederlag mot Huddersfield Town og Leeds United gjør meg litt usikker. Uansett har man i hvert fall fått se at Millwall i hvert fall har det som trengs for å holde seg i Championship, spørsmålet er bare om de klarer ta frem disse prestasjonene nok ganger til å sikre plassen i vår. Forrige helg tapte de 1-0 borte mot Leeds United, og fikk dermed ikke tatt sin tredje strake borteseier. Det er på bortebane Millwall plukker poengene sine, for hjemme på The Den har de vært forferdelig dårlige den siste tiden. Foran denne kampen har de åtte hjemmekamper på rad uten seier, og hele seks av de syv siste hjemmekampene har endt med tap. Forrige gang Millwall vant en hjemmekamp var tilbake i oktober, og derfor er det på høy tid at Millwall-fansen snart får noe å juble for. Foran denne runden ligger Millwall på en 22.plass med 30 poeng, og har ett poeng opp til trygg plass. Kanskje kan Millwall ta turen opp til trygg plass i løpet av helgen.

Millwalls siste kamper:
Leeds – Millwall 1-0
Birmingham – Millwall 0-1 (Dunne)
Millwall – Huddersfield 1-3 (Maierhofer)
Forest – Millwall 0-1 (Fuller)
Millwall – Reading 0-0

Det er dårlig stemning i Fulham. Store deler av fansen mener Kit Symons ikke er den riktige mannen til å lede Fulham tilbake til der fansen mener de hører hjemme, og samtidig har det vært rykter om dårlig stemning i spillergruppen. I ligaen har de fire kamper på rad uten seier, og bare to av de ni siste kampene har gitt tre poeng. De sliter med å dominere kamper, og de gangene de lykkes, er det ofte mer tilfeldig enn dyktighet. Deler av fansen frykter nedrykk til League One, og noe bør skje på Craven Cottage snart dersom Fulham skal klare klatre oppover på tabellen. Nå ligger de på en 19.plass med 35 poeng, og har bare fem poeng ned til nedrykk. På bortebane har Fulham 3-2-10 denne sesongen, og samtlige av deres fire siste bortekamper har endt med tap. Ross McCormack og Hugo Rodallega imponerer fortsatt på topp for Fulham, og kanskje kan de sette en stopper for tapsrekken på fremmed gress på lørdag?

Fulhams siste kamper:
Fulham – Ipswich 1-2 (McCormack)
Bolton – Fulham (Hutchinson)
Fulham – Birmingham 1-1 (Rodallega)
Blackburn – Fulham 2-1 (McCormack)
Sunderland – Fulham 0-0

Vurdering: Millwall med tidvis gode prestasjone i det siste, men på hjemmebane sliter de kraftig. Fulham imponerer ikke stort, og på bortebane har de skuffet stort den siste tiden. Jeg sliter med å finne en vinner her, og går for uavgjort.

Tips: U

________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jack Hobbs og Britt Assombalonga er ute hos vertene. Darren Pratley, Adam Bogdan og Max Clayton er ute hos gjestene.

Dougie Freedman fikk en kanonstart på sitt managereventyr på City Ground. Det ble seire mot både Brighton & Hove Albion og Wigan Athletic i hans to første kamper som Forest-sjef, men forrige helg fikk han seg en nedtur borte mot tabelljumbo Blackpool. Forest trodde de hadde sikret seiren da Chris Burke satte inn 4-3 hele fem minutter på overtid, men selv med tre spillere mer på banen klarte Forest slippe inn et utligningsmål to minutter senere. Kampen endte dermed 4-4, men det er vanskelig å kalle det en fotballkamp med tanke på hvor elendig underlag man finner på Bloomfield Road. Forest ligger nå på en 10.plass med 41 poeng, og har tolv poeng opp til kvalifiseringsplass. Den luken tviler jeg på at de klarer tette, men man skal aldri si aldri. Spesielt ikke hvis Forest klarer fortsette deres nåværende form ut sesongen. Hjemme på City Ground har Forest 5-5-5, og i forrige hjemmekamp vant de 3-0 over Wigan Athletic.

Forest siste kamper:
Blackpool – Forest 4-4 (Lansbury, Gardner, Blackstock, Burke)
Forest – Wigan 3-0 (Lansbury, Assombalonga, Burke)
Brighton – Forest 2-3 (Lansbury, Collins, Osborn)
Forest – Millwall 0-1 (Fuller)
Fulham – Forest 3-2 (Lansbury)

Bolton Wanderers hadde ikke tapt en eneste hjemmekamp i ligaen under Neil Lennons ledelse før Watford kom på besøk forrige helg. Etter nitti utrolige minutter med et hav med sjanser til begge lag, vant til slutt Watford 4-3 på Macron Stadium, og ødela dermed den lange rekken med kamper på rad uten tap på hjemmebane for Bolton. Supertalentet Zach Clough ble likevel dagens store spiller med sine to scoringer og nå er Clough oppe i fire mål for hvittrøyene. Bolton ligger nå på en 16.plass med 37 poeng, og har seksten poeng til kvalifiseringsplass, og syv poeng ned til nedrykk. Jeg tror nok en plass på midten av tabellen blir fasit ved sesongslutt, men likevel er det mye positivt å ta med seg for Bolton etter Neil Lennon kom til klubben. På bortebane er de vesentlig dårligere enn på hjemmebane, og tre av de fire siste bortekampene har endt med tap. Det skal bli vanskelig å unngå et nytt nederlag borte mot et revitalisert hjemmelag.

Boltons siste kamper:
Bolton – Watford 3-4 (Clough x2, Le Fondre)
Bolton – Fulham 3-1 (Gudjohnsen, Janko, Le Fondre)
Derby – Bolton 4-1 (Twardzik)
Bolton – Liverpool 1-2 (Gudjohnsen)
Bolton – Wolves 2-2 (Clough x2)

Vurdering: Forest i fin form etter tidligere Bolton-sjef Dougie Freedman kom til klubben. Her møter han et Bolton-lag som har slitt litt på bortebane i det siste, og Freedman har nok svært lyst til å stikke av med seieren her. Det tror jeg han gjør, og går for hjemmeseier.

Tips: H

_________________________________________________________________________

Watford – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Sean Murray er ute hos vertene. Elliott og Ryan Bennett er begge usikre hos gjestene.

Slavisa Jokanovic må være en meget glad mann nå om dagen, etter at hans Watford nå har vunnet tre svært tøffe kamper på rad. Blackburn Rovers, Brentford og Bolton Wanderers er alt annet enn enkle motstandere, men samtlige har blitt slått i de tre siste kampene. Watford har nå fem seire på de seks siste kampene, og bare Bournemouth har klart å slå The Hornets siden 10.januar. I den kampen ble Gabriele Angella feilaktig utvist etter 25 sekunder, og derfor er det vanskelig å si hvor mye vekt vi kan legge på det tapet. Denne flotte formen har ført Watford opp på en 5.plass, og nå er det bare fire poeng opp til serieleder Middlesbrough. Watford har derfor kastet seg inn i kampen om direkte opprykk, og de har definitivt mannskapet til å klare henge med helt i toppen ut sesongen. Hjemme på Vicarage Road har de sterke 9-3-3 denne sesongen, og fire av de fem siste hjemmekampene har endt med seier. Blant disse kampene finner vi blant annet 5-0 mot Charlton Athletic og 7-2 over Blackpool. Norwich City vil ikke få noenting gratis i denne tøffe toppkampen.

Watfords siste kamper: 
Bolton – Watford 3-4 (Deeney, Ighalo, Abdi, Ekstrand)
Brentford – Watford 1-2 (Ighalo x2)
Watford – Blackburn 1-0 (Ighalo)
Bournemouth – Watford 2-0
Watford – Blackpool 7-2 (Ighalo x4, Deeney, Vydra, Angella)

Norwich City har imponert stort under Alex Neils ledelse, og har fantastiske 5-1-1 etter Neil ble ansatt som ny manager. Dette har ført Norwich opp på kvalifiseringsplass, og nå ligger de på 6.plass med 53 poeng. De er tre poeng bak lørdagens motstander, og syv poeng bak serieleder Middlesbrough. Derfor er det ingen hemmelighet at denne kampen er svært viktig for Norwich. Forrige helg hadde de også en såkalt sekspoengskamp da Wolverhampton Wanderers kom på besøk, men det mestret de meget bra. De vant da 2-0 og formsterke Lewis Grabban scoret igjen. På bortebane har Norwich 7-3-5 denne sesongen, og etter Neil kom til klubben har de 2-1-0 på bortebane. Det blir svært interessant å se om oppturen fortsetter for kanarifuglene i denne tøffe kampen på Vicarage Road.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Wolves 2-0 (Grabban, Johnson)
Charlton – Norwich 2-3 (Grabban, Howson, Jerome)
Norwich – Blackpool 4-0 (Hooper x3, Redmond)
Birmingham – Norwich 0-0
Norwich – Brentford 1-2 (Redmond)

Vurdering: To lag i flott form møtes. Watford ikke helt overbevisende i forrige hjemmekamp mot Blackburn Rovers, mens Norwich City har imponert på bortebane i det siste. Dette blir egentlig helt bingo, men magefølelsen min tror faktisk mest på borteseier.

Tips: B

________________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Carl Ikeme og Tommy Rowe er ute hos vertene. Jack Hunt er usikker hos gjestene.

Wolverhampton Wanderers tok turen til Norfolk for å møte Norwich City forrige helg, men det gikk dessverre ikke spesielt bra. Det var en kamp som Wolves ikke kunne tape, men som de likevel endte opp med å tape. Norwich vant 2-0 og fikk dermed en luke ned til Wolves på fem poeng. Wolves har nå bare én seier på de fem siste kampene, og alle som husker formsvikten fra i høst, frykter at Wolves nå skal oppleve en ny formsvikt. Derfor er det svært viktig at de slår tilbake med seier på første forsøk når Rotherham United kommer på besøk på lørdag. Nå ligger Wolves på en 8.plass med 48 poeng, og har nå fem poeng opp til kvalifiseringsplass. Den luken er ikke skremmende, men den bør ikke bli større. Hjemme på Molineux har Wolves 7-4-4, men de er ikke helt overbevisende på sin egen vakre storstue. Bare to av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier, og i forrige hjemmekamp gikk de på et skuffende nederlag mot Reading.

Wolves siste kamper:
Norwich – Wolves 2-0
Huddersfield – Wolves 1-4 (Dicko x2, Selvmål, Afobe)
Wolves – Reading 1-2 (Afobe)
Bolton – Wolves 2-2 (Dicko, Henry)
Wolves – Charlton 0-0

Rotherham United har vært i fin form i det siste, og så ut til å ta en meget sterk seier hjemme mot topplaget Derby County på tirsdag. De ledet 3-1 med en halvtime igjen å spille, men Derbys leiesoldater sikret ett poeng for The Rams. Rotherham har bare tapt én av sine fem siste kamper, og er i ferd med å sikre seg en liten luke ned til nedrykk. Det er viktig, for det vil ikke overraske meg om The Millers blir dratt med ned i bunnstriden ved sesongslutt. Nå ligger Rotherham på en 20.plass med 34 poeng, og har fire poeng ned til nedrykk. Dersom man ser oppover på tabellen er det bare fire poeng opp til 13.plass, og det sier litt om hvor jevnt det er på midten av tabellen. På bortebane har Rotherham svake 2-7-6, og man må tilbake til desember for å finne forrige borteseier. Rødtrøyene vil nok få en tøff kamp mot sultne ulver på lørdag.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Derby 3-3 (Green, Derbyshire, Smallwood)
Blackburn – Rotherham 2-1 (Derbyshire)
Rotherham –  Ipswich 2-0 (Sammon, Derbyshire)
Charlton – Rotherham 1-1 (Ward)
Rotherham – Bolton 4-2 (Derbyshire, Sammon, Pringle, Green)

Vurdering: Wolves ikke helt overbevisende på hjemmebane for tiden, men alt annet enn tre poeng mot Rotherham vil ikke være bra nok. Jeg tror gjestene kan gi tøff kamp, men klarer ikke se Wolves rote bort dette. Hjemmeseier.

Tips: H

About The Author

Leave a Reply