Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens TV-kamp:
16.00: Fulham – Derby County (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)

Rundens oddskupong
Oddsen er hentet fra Nordicbet
AFC Bournemouth – Blackburn Rovers (Hjemmeseier) 1.66
Fulham – Derby County (Borteseier) 1.89
Totalodds: 3.14

_____________________________________________________________________________________________________________________

Fulham – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hugo Rodallega er usikker hos vertene. Gjestene må igjen klare seg uten Chris Martin.

Fulham-fansen har for tiden lite å smile for. På tirsdag ble det 0-3 tap borte mot Wolverhampton Wanderers, noe som betyr at London-klubben nå har seks kamper på rad uten seier. Hele fire av disse kampene har endt med tap, og stemningen i klubben er ikke spesielt bra. Store deler av fansen mener Kit Symons ikke er den rette mannen til å lede Fulham tilbake til der de føler de hører hjemme, og jeg er enig. Mye av grunnen til det er fordi han konsekvent starter med en diamantformasjon som skaper trøbbel for backene, og som ikke gir noe avkastning. En av de viktigste egenskapene en manager bør ha, er evnen til å lære av egne feil. De dårlige resultatene den siste tiden har ført Fulham helt ned til en 20. plass med 36 poeng, og ned til nedrykk skiller det nå fem poeng. Dersom Fulham ikke skjerper seg snart, er de avhengig av at byrival Millwall fortsetter sin dårlige form. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 7-3-6 denne sesongen, og i de to siste hjemmekampene har det blitt uavgjort mot Birmingham City og tap mot Ipswich Town. Det blir interessant å se om Fulham kan ta sin første seier på over en måned når serieleder Derby kommer på besøk.

Fulhams siste kamper:
Wolves – Fulham 3-0
Millwall – Fulham 0-0
Fulham – Ipswich 1-2 (McCormack)
Bolton – Fulham (Hutchinson)
Fulham – Birmingham 1-1 (Rodallega)

Derby County ruller videre, og i midtuken behøvde de aldri slite seg helt ut. Charlton Athletic kom på besøk, og to tidlige scoringer fra Jesse Lingard og Jeff Hendrick førte til at kampen på mange måter var avgjort etter bare et kvarter spill. Det kom ingen flere scoringer, og Derby stakk til slutt av med en enkel seier. The Rams beholdt dermed sin plass på toppen av tabellen, og har nå en luke på fem poeng ned til Ipswich Town på 3. plass. Det vil overraske meg om Derby ikke rykker opp denne sesongen, og jeg tror fort at de nå vil sette inn et nådestøt og dermed sikre seg en luke som ingen klarer tette. På bortebane har Derby 8-4-4, og ingen av de fem siste bortekampene har endt med tap. Likevel viste Derby i sin forrige bortekamp mot Rotherham United at de har en del svakheter de også. Spørsmålet er om Fulham kan klare å utnytte dem?

Derbys siste kamper: 
Derby – Charlton 2-0 (Lingard, Hendrick)
Derby – Sheff Wed 3-2 (Buxton x2, Bent)
Rotherham – Derby 3-3 (Ince x2, Bent)
Derby – Reading 1-2 (Bent)
Bournemouth – Derby 2-2 (Bent, Ince)

Vurdering: Fulham i elendig form, og Kit Symons tviholder likevel på sin diamantformasjon. Til denne kampen møter de et formsterkt Derby County-lag, som har spillere som blant annet Tom Ince på vingen. Det er vanskelig å se for seg noe annet enn borteseier her.

Tips: B

______________________________________________________________________________________________________

Birmingham City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Michael Morrison, Gavin Gunning og Matt Green er ute hos vertene. Scott Hogan er ute hos gjestene, mens Lewis Macleod nærmer seg en retur. 

Hva er det som skjer med Birmingham City? På slutten av 2014 brukte jeg mye spalteplass på å lovprise Birmingham-sjef Gary Rowett for den jobben han gjorde etter han ble ansett, men nå har det stoppet helt opp for blåtrøyene. De har bare vunnet én ligakamp i 2015, og det skjedde i årets første serierunde. Etter det har det blitt åtte(!) kamper på rad uten seier, og tre av de fire siste kampene har endt med tap. I de to siste kampene har man sluppet inn totalt åtte mål, noe som strider helt mot den defensive organiseringen Rowett innførte da han kom til klubben. På tirsdag ble det 2-4 tap borte mot Ipswich Town, og nå har Birmingham falt ned til en 17. plass på tabellen med 39 poeng. På hjemmebane har Birmingham 5-5-6 denne sesongen, og bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Ipswich – Birmingham 4-2 (Davis x2)
Brighton – Birmingham 4-3 (Donaldson, Thomas, Novak)
Birmingham – Boro 1-1 (Caddis)
Birmingham – Millwall 0-1
Fulham – Birmingham 1-1 (Cotterill)

Tirsdag kveld leverte Brentford sesongens største overkjøring da de feide Blackpool av banen hjemme på Griffin Park. London-klubben kom til hele 42(!) avslutninger mot tabelljumboen, mens Blackpool bare løsnet to skudd gjennom hele kampen. Brentford vant kampen 4-0, men kunne fort ha vunnet med mye mer. Det betyr at Brentford nå har 7-0 i målforskjell etter det ble klart at Mark Warburton ikke får fortsette i klubben, og det sier en del om at spillerne i hvert fall ikke slapper av, selv om deres manager forsvinne retter sesongslutt. Seieren mot Blackpool førte Brentford opp på 58 poeng, og det skiller bare to poeng opp til Ipswich Town på 3. plass. Opp til direkte opprykk er det en luke på fem poeng, men den kan alltids tettes. På bortebane har Brentford 8-1-7 denne sesongen, og i forrige bortekamp tapte de hele 3-0 mot Charlton Athletic. De må prestere mye bedre på lørdag dersom de skal ha mulighet til å ta med seg poeng hjem fra Englands nest største by.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Blackpool 4-0 (Toral x3, Gray)
Brentford – Bournemouth 3-0 (Pritchard, Long, Douglas)
Charlton – Brentford 3-0
Brentford – Watford 1-2 (Gray)
Leeds – Brentford 0-1 (Pritchard)

Vurdering: Birmingham i dårlig form, mot et Brentford-lag som har herjet den siste uken. Ikke kjekt å tippe mot Birmingham under Gary Rowett, men vanskelig å gå for noe annet enn borteseier her.

Tips: B

____________________________________________________________________________________________

Blackpool – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Andrea Orlandi, Charles Dunne og Mark Waddington er ute hos vertene, mens Darren O’Dea kan returnere. Leon Clarke og William Kvist er usikre hos gjestene.

En lokal sportsjournalist fra Blackpool sendte ut to twittermeldinger som forklarte både tirsdagens kamp mot Brentford bra, og samtidig sa en del om hva Blackpool-fansen tenker for tiden. Den første var “Jeg har aldri sett et lag bli overkjørt så kraftig i hele mitt liv”, mens den andre var “Kan sesongen snart bli ferdig?”. Blackpool ble nemlig hakket i biter av Brentford på tirsdag, og tapte 0-4. Brentford kom til hele 42 avslutninger, mens Brentford bare løsnet skudd ved to anledninger. Det har strengt tatt ikke vært spesielt spennende noen gang denne sesongen når det kommer til Blackpool, for det har egentlig aldri vært tvil om at The Seasiders vil rykke ned denne sesongen. Etter tapet på tirsdag ligger på jumboplass med 22 poeng, og opp til trygg plass skiller det tolv poeng. Det er en luke Blackpool aldri kommer til å tette. Hjemme på Bloomfield Road har Blackpool tatt alle sine få seire denne sesongen, og står der med 4-4-8 på eget gress. Litt oppsiktsvekkende er det faktum at de bare har tapt to av sine åtte siste hjemmekamper, men det kan også skyldes at de spiller på en ligaens desidert dårligste gressmatte.

Blackpools siste kamper:
Brentford – Blackpool 4-0
Blackburn – Blackpool 1-1 (Hall)
Blackpool – Forest 4-4 (Madine, Orlandi, Davies, Ferguson)
Blackpool – Boro 1-2 (Clarke)
Norwich – Blackpool 4-0

Det er liten tvil om at dette sammen med Rotherham – Millwall sannsynligvis er rundens mest interessante kamper i Championship. Wigan Athletic ligger utrolig nok på nest sisteplass på tabellen foran denne serierunden, og møter her tabelljumbo Blackpool. Med tap her vil faktisk fortapte Blackpool komme opp på samme antall poeng som Wigan, og da vil det se bekmørkt ut for The Latics. I løpet av den siste uken hadde Wigan to hjemmekamper som måtte vinnes, men utrolig nok presterte de å tape begge kampene. Først 0-3 mot Charlton Athletic, før de tapte 0-1 mot Cardiff City på tirsdag. Nå har Wigan bare 3 seire på de 29 siste kampene, og da kan man ikke si annet enn at det er vel fortjent at de ligger der de ligger på tabellen. Opp til trygg plass skiller det nå ni poeng, og dersom Rotherham United som ligger over streken skulle vinne kamper igjen snart, vil snart Wigan se helt fortapte ut. Til tross for det får altså Malky Mackay fortsette i sjefsstolen, selv om han bare har vunnet to kamper siden han ble ansatt tilbake i november. På bortebane har Wigan 3-3-10 denne sesongen, og i løpet av de fem siste bortekampene har de vunnet mot Leeds United og Reading, samt spilt uavgjort mot Ipswich Town. De virker rett og slett sterkere på fremmed gress, enn hjemme på DW Stadium.

Wigans siste kamper:
Wigan – Cardiff 0-1
Wigan – Charlton 0-3
Reading – Wigan 0-1 (Pearce)
Forest – Wigan 3-0
Wigan – Bournemouth 1-3 (Clarke)

Vurdering: En av rundens mest interessante kamp, og muligens vanskeligste kamp å tippe på. Blackpool er ingen kasteball på eget gress egen gjørme, men Wigan kan plutselig glimte til på bortebane. Til denne kampen har Blackpool et par viktige fravær, og det får meg til å tro mest på borteseier. Jeg anbefaler likevel ingen å tippe på denne kampen. 

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Bolton Wanderers – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Andy Lonergan ser ut til å være ute igjen hos vertene, mens Kemy Agustien, Andrew Crofts og Solly March mangler hos gjestene.

Neil Lennon har nok vært meget hissig den siste tiden. Fra å være et meget sterkt Bolton-lag som var svært vanskelige å slå, har de nå gått over til å vise nedrykkstakter i de siste kampene. Bare én av de syv siste kampene har endt med seier, og på tirsdag kom Boltons tredje strake nederlag da de tapte 0-1 borte mot Middlesbrough. Det eneste positive Bolton kan ta med seg fra den kampen, var at de bare slapp inn ett mål. Bolton hadde nemlig sluppet inn fire mål i tre av de fire foregående kampene. At de bare slapp inn ett mål mot Middlesbrough skyldtes nok likevel udyktighet fra motstanderens side. Boro misbrukte et hav av sjanser, og på en annen dag kunne Boro fort ha scoret fire mål de også. Nå har Bolton falt ned til en 19. plass på tabellen med 37 poeng, og nå er det bare seks poeng ned til nedrykk. Jeg tviler på at Bolton skal blande seg inn i bunnstriden i vår, og når man ser nærmere på motstanderne i de siste kampene, er det kanskje litt mer forståelig at formen har vært dårlig. Hjemme på Macron Stadium gikk de på sitt første ligatap på hjemmebane under Neil Lennons ledelse da Watford kom på besøk for to uker siden. Totalt har de imponerende 6-3-1 på eget gress under Lennons ledelse. Kanskje stopper tapsrekken nå som de skal spille på hjemmebane igjen?

Boltons siste kamper:
Boro – Bolton 1-0
Forest – Bolton 4-1 (Le Fondre)
Bolton – Watford 3-4 (Clough x2, Le Fondre)
Bolton – Fulham 3-1 (Gudjohnsen, Janko, Le Fondre)
Derby – Bolton 4-1 (Twardzik)

Brighton & Hove Albion har fått seg en skikkelig opptur den siste uken. Etter to strake bortekamper hvor de verken scoret eller slapp inn mål, har det blitt full pott på de to hjemmekampene de har spilt den siste uken. Første ble Birmingham City slått 4-3, før et formsterkt Leeds United ble slått fortjent 2-0 på tirsdag. Iñigo Calderón har blitt flyttet frem til høyrekanten i de to siste kampene, og har takket sin manager for tilliten ved å score tre mål. Sam Baldock foretrekker å spille på topp, men fra sin venstrekant har han imponert stort. Samtidig må man heller ikke glemme Liverpool-spilleren Joao Teixeira som har vært en av Brightons beste spillere denne sesongen. Nå ligger The Seagulls på en 18. plass med 37 poeng, og har i likhet med Bolton bare seks poeng ned til nedrykk. Chris Hughtons menn ser ut til å være på vei oppover på tabellen, og derfor bør ikke nedrykk bli noe problem denne våren. På bortebane har Brighton 3-7-6 denne sesongen, og bare én av de seks siste bortekampene har endt med tap.

Brightons siste kamper:
Brighton – Leeds 2-0 (Baldock, Calderon)
Brighton – Birmingham 4-3 (Teixeira x2, Calderon x2)
Sheff Wed – Brighton 0-0
Cardiff – Brighton 0-0
Brighton – Forest 2-3 (Dunk, Kayal)

Vurdering: Bolton i dårlig form, men de har møtt tøff motstant. Hjemme på Macron Stadium er de meget gode, men Brighton har overbevist den siste tiden. De har nå fire kamper på rad uten tap, og på bortebane har de bare ett tap siden begynnelsen av desember. Dette ender uavgjort.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

AFC Bournemouth – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, som går Harry Arter tilbake fra suspensjon. Gjestene mangler Jason Lowe, Joshua King og Shane Duffy.

Alle lag i Championship opplever perioder med dårlig form, og ingen vet det bedre enn Eddie Howe og hans AFC Bournemouth. De hadde flere perioder forrige sesong hvor ingenting fungerte, men Howe forholdt seg lojal mot sin egen spillestil, og etter hvert lønnet det seg. Denne sesongen har de store formsviktene uteblitt for klubben fra sørkysten, men nå har de fire kamper på rad uten seier. På onsdag tapte de 1-2 borte mot Nottingham Forest, og i den foregående runden ble de slått av opprykksrival Brentford. Felles for begge disse kampene var fraværet av Harry Arter. Midtbanegeneralen er livsviktig for Bournemouths spillestil, og det var enkelt å legge merke til den siste uken. Bournemouth har nå falt ned til 4. plass med 59 poeng, og opp til serieleder Derby County skiller det nå seks poeng. Hjemme på Dean Court har Bournemouth 8-5-3, men begge de to siste hjemmekampene har endt uavgjort. Det blir interessant å se om Bournemouth kan slå tilbake med seier etter den dårlige formen i de siste kampene.

Cherries siste kamper:
Forest – Bournemouth 2-1 (Surman)
Brentford – Bournemouth 3-1 (Pugh)
Bournemouth – Huddersfield 1-1 (Kermorgant)
Bournemouth – Derby 2-2 (Ritchie, Wilson)
Wigan – Bournemouth 1-3 (Wilson x2, Kermorgant)

Håpet om play-off plass har blitt mindre og mindre for Rovers-fansen for hver runde som går, og på tirsdag sa det til slutt stopp. Norwich City kom på besøk, rundspilte Rovers fra første spark på ballen, og vant til slutt fullt fortjent 2-1 i Lancashire-klubbens egen lekegrind. Forskjellen på lag som kjemper om opprykk til Premier League og lag i ingenmannsland ble veldig tydelig for de fremmøtte Rovers-supporterne, og med femten poeng opp til play-off ser det ut til at det toget nå har kjørt. Fokuset til Rovers ut sesongen blir å gjøre det best mulig ligaen, samtidig som man har en viktig cupkamp mot Liverpool neste helg. Ned til nedrykk er det nå tretten poeng, og sannsynligheten for at Rovers skal få trøbbel i feil ende av tabellen denne våren er svært liten. På bortebane er Gary Bowyers mannskap fryktelig svake, og så langt har Rovers 3-6-7 på fremmed gress. Ingen av de ni siste bortekampene har gitt tre poeng, og man må tilbake til slutten av oktober for å finne forrige borteseier i ligaen. Det spørs om ikke Rovers-fansen må vente enda lengre på sin neste borteseier, ettersom Bournemouth ikke akkurat er det enkleste laget å slå i Championship denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Norwich 1-2 (Baptiste)
Blackburn – Blackpool 1-1 (Rhodes)
Cardiff – Blackburn 1-1 (Gestede)
Blackburn – Stoke 4-1 (King x2, Gestede)
Blackburn – Rotherham 2-1 (Rhodes, Conway)

Vurdering: Bournemouth i dårlig form, men jeg tror det snur. Her møter de et Blackburn-lag som er elendige på bortebane. Dette ender med hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Cardiff City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Fabio, Scott Malone og Lee Peltier er usikre hos vertene. Gjestene har ingenting nytt å melde om.

Etter syv kamper på rad uten seier, løsnet det endelig for Cardiff City tidligere i uken. Waliserne tok turen til DW Stadium for å møte gamlesjefen Malky Mackay og hans Wigan Athletic, og reiste hjem igjen med tre poeng i bagasjen. Aaron Gunnarsson scoret kampens eneste mål, men dagens store helt var likevel målvakt David Marshall som imponerte stort mellom stengene. Nå er det interessant å tenke på om Cardiff kan ha noe spennende på gang, med tanke på deres solide prestasjoner de siste fem kampene. Bare to mål har de sluppet inn, og det minner litt om hva Middlesbrough gjorde under Aitor Karanka i starten, og hva Burnley gjorde under Sean Dyche i starten. De gikk også flere kamper uten å verken slippe inn eller score mål, før det etter hvert løsnet fremover på banen, mens det solide forsvarsspillet fortsatte. Jeg er likevel litt i tvil, og ser samtidig at Cardiff har hatt et ikke alt for fryktinngytende kampprogram den siste tiden. Med seieren på tirsdag hoppet Cardiff opp på en 13. plass med 41 poeng. Det er lang avstand både til opprykk og nedrykk, og en plass midt på tabellen ser ut til å være det mest realistiske utfallet denne sesongen. Hjemme på Cardiff City Stadium har blåtrøyene 8-3-5 denne sesongen, men bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med seier. Det må det bli en endring på.

Cardiffs siste kamper: 
Wigan – Cardiff 0-1 (Gunnarsson)
Huddersfield – Cardiff 0-0
Cardiff – Blackburn 1-1 (Morrison)
Cardiff – Brighton 0-0
Sheff Wed – Cardiff 1-1 (Jones)

Wolverhampton Wanderers gikk på et svært skuffende 2-0 tap borte mot Norwich City for et par runder siden, men har slått tilbake med stil. Først ble Rotherham United overkjørt hjemme på Molineux, før Fulham fikk gjennomgå på tirsdag. Totalt har de 8-0 i målforskjell etter de to kampene, og på den måten har de nå sendt en liten advarsel til lagene over på tabellen. Wolves ligger nå i en slags utfordrerposisjon like bak de øverste lagene på tabellen. Kenny Jacketts ulver innehar nå en 8. plass med 54 poeng, mens man må fem poeng lengre opp på tabellen for å komme til kvalifiseringsplassene. Slik situasjonen er nå, er Wolves etter min mening det nederste laget på tabellen som fortsatt har mulighet til å rykke opp. På bortebane har Wolves 6-5-5 denne sesongen, men på de seks siste bortekampene har de sterke 4-1-1. Klarer de holde opp en like sterk form på bortebane ut sesongen, ser jeg ingen grunn til at ikke ulvene kan blande seg inn i toppen. Dog bør de vinne kamper mot lag rundt dem på tabellen, slik de ikke maktet da de var på besøk hos Norwich City for et par runder siden.

Wolves siste kamper:
Wolves – Fulham 3-0 (Batth, Sako x2)
Wolves – Rotherham 5-0 (Afobe x2, Dicko, Sako, Edwards)
Norwich – Wolves 2-0
Huddersfield – Wolves 1-4 (Dicko x2, Selvmål, Afobe)
Wolves – Reading 1-2 (Afobe)

Vurdering: Cardiff med fem kamper på rad uten tap, men hele fire av de har endt uavgjort. Wolves har virket sterke i de siste kampene, og jeg tror de vil gi Cardiff tøff kamp her. Borteseier blir mitt tips, men jeg anbefaler ikke spill på denne kampen.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Charlton Athletic – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Johnnie Jackson er ute hos vertene, mens Nakhi Wells, Sean Scannell og Conor Coady er usikre hos gjestene.

Charlton Athletic var fulle av selvtillit etter to strake 3-0 seire i løpet av den siste uken, men kom seg ned på jorden igjen da de forholdsvis enkelt ble slått 2-0 av Derby County på tirsdag. Derby scoret to mål etter bare et kvarter spill, og skrudde deretter ned tempoet. Charlton måtte skuffet reise hjem igjen uten poeng, men det er strengt tatt ikke på bortebane mot serieleder Derby man skal plukke poengene. Nå gjelder det å omstille seg, slik at man kan bygge videre på de gode prestasjonene fra de to foregående kampene. Etter seks poeng av ni mulige på de tre siste rundene, har Charlton nå klatret opp til en 16. plass på tabellen med 39 poeng, og nå skiller det åtte poeng ned til nedrykk. Jeg har lenge sett på Charlton som en av mine favoritter til å rykke ned denne sesongen, men det tror jeg ikke kommer til å skje. Nå har de åtte poeng ned til feil side av streken, og med tanke på prestasjonene i de siste kampene er vel heller spørsmålet hvor høyt Charlton faktisk kan ende på tabellen i vår? Hjemme på The Valley har de 5-8-3 denne sesongen, og bare serieleder Derby County har færre nederlag på eget gress enn The Addicks.  Derfor ville det passet veldig dårlig om Charlton skulle tape lørdagens kamp når det er ventet at de vil selge ut alle sine billetter. Charlton har nemlig startet et konsept som heter “Football for a Fiver”, hvor fansen kan kjøpe billett til £5. Dette gjør de en gang i sesongen, og lørdagens kamp har blitt valgt ut denne sesongen. Det vil derfor være en fantastisk atmosfære på The Valley denne helgen.

Charltons siste kamper:
Derby – Charlton 2-0
Wigan – Charlton 0-3 (Bulot, Vetokele, Eagles)
Charlton – Brentford 3-0 (Gudmundsson, Vetokele, Bulot)
Charlton – Norwich 2-3 (Watt, Vetokele)
Boro – Charlton 3-1 (Gudmundsson)

Huddersfield Town leverer som vanlig svært ujevne prestasjoner, og på tirsdag fikk fansen gleden av å se The Terriers kontrollere seg inn til tre poeng da Reading kom på besøk. Både Harry Bunn og Nakhi Wells scoret for vertene, mens Ishmael Miller avsluttet det hele da han satte inn 3-0 etter en fantastisk kontring. De siste rundene har gitt alt fra uavgjort hjemme mot Cardiff City, til et sterkt poeng borte mot AFC Bournemouth. Samtidig har man slått Millwall med ti mann, og tapt 1-4 mot Wolverhampton Wanderers i en kamp hvor Huddersfield skapte en enorm mengde sjanser. Det er ikke enkelt å vite hvor man har dette Terriers-laget, men likevel sitter jeg med en positiv følelse etter Huddersfields siste kamper. Det er mye positivt å ta med seg for manager Chris Powell, men spørsmålet er hvordan han skal klare levere gode prestasjoner over tid. Nå ligger Huddersfield på en 12.plass med 42 poeng, og det ser ut til å bli en kjedelig sesongavslutning for Yorkshire-klubben. På bortebane har de 4-4-8 denne sesongen, men på de tre siste bortekampene har de sikret seg syv poeng. Det blir interessant å se hva Chris Powell kan få til på sitt første besøk på The Valley siden han selv var Charlton-manager.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Reading 3-0 (Bunn, Miller, Wells)
Huddersfield – Cardiff 0-0
Bournemouth – Huddersfield 1-1 (Vaughan)
Huddersfield – Wolves 1-4 (Vaughan)
Millwall – Huddersfield 1-3 (Vaughan, Scannell, Butterfield)

Vurdering: Helt åpen kamp. Charlton taper sjeldent hjemme, mens Huddersfield har vært gode på bortebane i det siste. Gjestene er alt for ustabile til at jeg setter penger på kamper hvor de er involvert, og i dette oppgjøret tror jeg faktisk vertene blir sterkest. Hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Leeds United – Watford
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner:  Sam Byram og Steve Morison håper på å bli klar for vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Leeds United var Championships store formlag da besøkte Brighton & Hove Albion på tirsdag, men etter tre strake seire, måtte Leeds-fansen skuffet se sitt favorittlag gå av banen uten poeng. Brighton var best i oppgjøret på sørkysten,  og det var ingenting å si på at Leeds ikke fikk med seg noe nordover. Nå må Leeds riste bort skuffelsen, og fortsette den fremgangen klubben har gjort etter nyttår. I begynnelsen av måneden tapte de hjemme mot Brentford, men da slo de tilbake med en sterk borteseier mot Reading. På samme måte må de slå tilbake med seier i denne tøffe kampen mot Watford. Nå ligger Leeds på en 14.plass med 41 poeng, og alt annet enn en kjedelig plassering midt på tabellen vil overraske stort. Spørsmålet er hva slags plass Leeds kommer til å ende på, med tanke på hvor kort avstand det er mellom klubbene på midten av tabellen. Hjemme på Elland Road har Leeds 7-4-5 denne sesongen, og de fleste oppgjørene på Elland Road har ikke inneholdt mange mål. Leeds har 17-13 i målforskjell på hjemmebane, mens lørdagens motstander til sammenligning har 39-19 i målforskjell i sine hjemmekamper. Hjemme mot lag fra øvre halvdel av tabellen har Leeds sterke 4-1-2 å vise til, og kanskje kan Watford bli det neste topplaget som får bank på vakre Elland Road.

Leeds siste kamper:
Brighton – Leeds 2-0
Middlesbrough – Leeds 0-1 (Mowatt)
Leeds – Millwall 1-0 (Mowatt)
Reading – Leeds 0-2 (Byram, Murphy)
Leeds – Brentford 0-1

Watford virket svært ustabile i prestasjonene under Slavisa Jokanovic, men nå ser det ut som om serberen har fått kontroll på sakene. Tirsdag kveld ble Rotherham United slått komfortabelt 3-0 hjemme på Vicarage Road, og den seieren var sterkere enn hva mange kanskje tror. Watford har nå seks seire på de åtte siste kampene, og har dermed blandet seg inn i opprykkskampen. De ligger nå på en 6. plass med 59 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det bare fire poeng. På bortebane har Watford 8-2-6 denne sesongen, og begge de to siste bortekampene har endt med seier. Et av de store problemene for Watford er at de må bli bedre i kampene mot lagene som ligger rundt dem på tabellen. Alt for mange ganger avgir de poeng i toppkampene, som for eksempel mot Norwich City forrige helg. Spilleren Leeds må se opp for denne lørdagen er den tidligere Lyn-spissen Odion Ighalo. Han har tretten scoringer på de ni siste kampene, og med sin utrolige evne til å være på riktig sted til riktig tid, vil han sannsynligvis gi Marco Silvestri og Sol Bamba litt hodebry på Elland Road denne helgen.

Watfords siste kamper: 
Watford – Rotherham 3-0 (Ighalo x2, Deeney)
Watford – Norwich 0-3
Bolton – Watford 3-4 (Deeney, Ighalo, Abdi, Ekstrand)
Brentford – Watford 1-2 (Ighalo x2)
Watford – Blackburn 1-0 (Ighalo)

Vurdering: Leeds er i fin form, men skuffet i midtuken. Her har du muligheten til å slå tilbake mot et sterkt Watford-lag. Dette kan vippe begge veier, men magefølelsen sier hjemmeseier.

Tips: H

_________________________________________________________________________________________________________________

Reading – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om, men Jem Karacan og Anton Ferdinand er nok ikke med. Gjestene mangler flere spillere som blant annet Britt Assombalonga og Andy Reid, men kan starte med samme lag for tredje kamp på rad.

Alt for dårlig. Det var forklaringen en lokal journalist ga etter Readings skuffende nederlag borte mot Huddersfield Town på tirsdag. The Royals ga bort flere enkle mål, og nederlaget var spesielt skuffende ettersom man gjerne skulle bygge videre på den fantastiske 1-0 seieren mot Ipswich Town fra forrige helg. Istedenfor fortsatte Reading med sine ustabile prestasjoner, og for meg virker det enklere å lese blindeskrift, enn å lese dette Reading-laget. De går fra å slå ut Derby County av FA Cupen, til å tape mot bunnlaget Wigan Athletic, og nå sist fra seier mot Ipswich, til tap mot Huddersfield. Reading ligger nå på en 15. plass med 40 poeng, og i likhet med mange andre lag ser det ut til å bli en kjedelig sesongavslutning for Berkshire-klubben. Hjemme på Madejski Stadium har Reading lite å vise til den siste tiden. Siden begynnelsen av november har Reading bare vunnet to av deres åtte siste hjemmekamper, og de to siste hjemmekampene har endt med tap mot Leeds United og Wigan.

Readings siste kamper:
Huddersfield – Reading 3-0
Ipswich – Reading 0-1 (Mackie)
Reading – Wigan 0-1
Derby – Reading 1-2 (Robson-Kanu, Yakubu)
Reading – Leeds 0-2

Jeg aner ikke hva Dougie Freedman har fortalt Forest-spillerne, men uansett hva det var, har det i hvert fall funket. Freedman har nå ledet Forest i fem kamper, og det har gitt fire seire og én uavgjort kamp. I løpet av disse kampene har de scoret hele seksten mål, og midtbanespiller Henri Lansbury har scoret i samtlige av disse kampene. På onsdag scoret Lansbury igjen på et herlig frispark da topplaget Bournemouth ble slått 2-1 hjemme på City Ground. Forest er nå oppe på en 9.plass med 47 poeng, og har tolv poeng opp til kvalifiseringsplass. Jeg er redd luken opp til lagene i toppen er for stor for Forest, men fortsetter de den gode formen utover våren, vet man aldri hvordan det kan gå. På bortebane har Forest 5-6-5, og under Freedman har de slått Brighton & Hove Albion 3-2, samt spilt uavgjort 4-4 mot Blackpool. Kan Freedman unngå sitt første tap som Forest-sjef på Madejski Stadium på lørdag?

Forest siste kamper:
Forest – Bournemouth 2-1 (Lansbury, Lascelles)
Forest – Bolton 4-1 (Antonio, Burke x2, Lansbury)
Blackpool – Forest 4-4 (Lansbury, Gardner, Blackstock, Burke)
Forest – Wigan 3-0 (Lansbury, Assombalonga, Burke)
Brighton – Forest 2-3 (Lansbury, Collins, Osborn)

Vurdering: Reading er fryktelig ustabile, og umulig å tippe på. Jeg går for borteseier basert på Forest sin fine form under Dougie Freedman, men styrer som vanlig unna spill på kamper hvor Reading er involvert.

Tips: B

________________________________________________________________________________

Rotherham United – Millwall
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens gjestene mangler Nicky Bailey samtidig som Stefan Maierhofer er usikker.

Rotherham United har hatt en tøff uke. Deres manager Steve Evans har blitt linket til den ledige managerjobben i Peterborough United, og resultatene har vært fryktelige. Forrige helg tapte de 0-5 borte mot Wolverhampton Wanderers, og motgangen fortsatte da Watford vant 3-0 over Rotherham på tirsdag. Dette var spesielt skuffende ettersom det virket som om Yorkshire-klubben hadde noe spennende på gang med seier over Ipswich Town og uavgjort mot Derby County i de foregående rundene. Rotherham ligger like over nedrykksstreken, og har nå tre poeng ned til Millwall som ligger under streken. The Millers er utvilsomt et av lagene som virkelig bør passe seg i bunnstriden, og akkurat nå virker det som om det er Rotherham og Millwall som vil måtte kjempe for å unngå den bitre 22. plassen. Hjemme på New York Stadium har Rotherham 5-6-5 denne sesongen, og bare én av de syv siste kampene på eget gress har endt med tap.

Rotherhams siste kamper:
Watford – Rotherham 3-0
Wolves – Rotherham 5-0
Rotherham – Derby 3-3 (Derbyshire, Green, Smallwood)
Blackburn – Rotherham 2-1 (Derbyshire)
Rotherham –  Ipswich 2-0 (Sammon, Derbyshire)

I løpet av den siste uken hadde Millwall en gyllen mulighet til å komme seg opp på riktig side av nedrykksstreken, men misbrukte den muligheten grovt. To hjemmekamper på rad mot henholdsvis Fulham og Sheffield Wednesday må vinnes dersom Millwall skal unngå nedrykk, men alt løvene ble sittende igjen med var ett fattig poeng. De spilte først uavgjort mot byrival Fulham, før det ble 1-3 tap mot Sheffield Wednesday. Millwall har nå ti hjemmekamper på rad uten seier, og man må tilbake til seieren mot Cardiff City i slutten av oktober for å finne forrige gang de vant på eget gress. På bortebane har de fått mer å juble for, noe deres 4-5-7 viser tydelig. Gjennom god defensiv organisering, og direkte angrepsfotball har de skapt problemer for flere lag, og to av de tre siste bortekampene har endt med tre poeng. For å passere Rotherham på tabellen til helgen, er Millwall nødt til å vinne med tre mål. Det kan bli vanskelig, men det viktigste i denne kampen er uansett å unngå tap.

Millwalls siste kamper:
Millwall – Sheff Wed 1-3 (Fabbrini)
Millwall – Fulham 0-0
Leeds – Millwall 1-0
Birmingham – Millwall 0-1 (Dunne)
Millwall – Huddersfield 1-3 (Maierhofer)

Vurdering: En av rundens mest interessante kamper Rotherham med fine takter tidligere i februar, men den siste uken har vært skuffende. Nå er de tilbake på eget gress, og der er de mye bedre De møter her et desperat Millwall-lag, som ikke har råd til å tape. Denne kampen er umulig å spå, og i mangel av bedre alternativer, ender jeg opp med uavgjort.

Tips: U

_________________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Glenn Loovens er usikker hos vertene, mens Keiren Westwood returnerer fra suspensjon. Gjestene har ingen nye skader å melde om, mens Muzzy Carayol kan gjøre et etterlengtet comeback.

Syv kamper på rad uten seier var ikke spesielt populært hos Wednesday-fansen, og derfor var tirsdagens 3-1 seier mot Millwall svært kjærkomment. Dessverre har den dårlige formen ødelagt alt håp om opprykk til Premier League, og det blir interessant å se hva manager Stuart Gray velger å gjøre i slutten av sesongen. Han kan cruise inn til en kjedelig plassering midt på tabellen, eller han kan gjør noe med det vanligvis kjedelige offensive spillet til Wednesday. Dersom Gray gjør det sistnevnte, kan det bli en spennende sesongavslutning. Et Wednesday-lag som klarer forsvare seg like bra som det de gjør nå, men som samtidig leverer varene fremover på banen, vil utvilsomt kunne være en trussel i toppen av tabellen neste sesong. Nå ligger Wednesday på en 11.plass med 43 poeng, og har dermed tolv poeng ned til nedrykk, og seksten poeng opp til kvalifiseringsplass. Hjemme på Hillsborough har de svake 3-8-5, og så langt denne sesongen har de bare scoret åtte(!) mål på eget gress. Jeg håper Gray velger å ta litt flere sjanser fremover på banen for Wednesday i sesonginnspurten, for det kan ikke ha vært spesielt underholdene for de som har sesongkort på Hillsborough denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Millwall – Sheff Wed 1-3 (McGugan, Nuhiu, May)
Derby – Sheff Wed 3-2 (Keane, McGugan)
Sheff Wed – Brighton 0-0
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Lee)
Sheff Wed – Cardiff 1-1

Middlesbrough holder fortsatt koken i toppen av tabellen, og på tirsdag slo de hardt tilbake etter det skuffende tapet mot Leeds United forrige helg. I kampen mot Leeds brant de en haug med store sjanser, og den svake effektiviteten foran mål fortsatte på tirsdag også. Patrick Bamford burde scoret flere ganger i kampen mot Bolton Wanderers, men bommet gang på gang. Heldigvis for rødtrøyene fikset Albert Adomah kampens eneste scoring, og dermed tre viktige poeng for et opprykksjagende Boro. Flere av lagene bak Boro på tabellen har skrudd opp tempoet nå, og spesielt Norwich City ser ut til å bli en tøff utfordrer. Derfor har ikke Boro mulighet til å ta foten av gasspedalen, og Boro-sjef Aitor Karanka har nok gitt sine spillere klar beskjed om nettopp det. Foran denne runden ligger Boro på 2. plass med 63 poeng, og opp til serieleder Derby County er det bare to poeng. Ned til Ipswich Town på 3. plass er det tre poeng, og muligheten for å få en liten luke ned er selvsagt tilstede. På bortebane har Boro solide 8-5-3 denne sesongen, og ingen av de fem siste bortekampene har endt med tap. Boro slipper også inn få mål (12 mål) på bortebane, og derfor vil det ikke overraske om vi får et målfattig oppgjør på Hillsborough mellom disse to klubbene.

Boros siste kamper:
Boro – Bolton 1-0 (Adomah)
Boro – Leeds 0-1
Birmingham – Boro 1-1 (Bamford)
Arsenal – Boro 2-0
Blackpool – Boro 1-2 (Woodgate, Kike)

Vurdering: Middlesbrough blir min favoritt i denne kampen. Vertene sliter med å finne nettmaskene på eget gress, men jeg tror Boro vil klare det i motsatt ende. Jeg ser fint for meg en 1-0 seier til Boro i dette oppgjøret.

Tips: B

________________________________________________________________________________

Info om Norwich City – Ipswich Town kommer i egen artikkel……

About The Author

Leave a Reply