Skrevet av: Eirik Aase

 

Rundens oddskupong
Oddsen er hentet fra Nordicbet
Blackpool – Sheffield Wednesday (Borteseier) 1.87
Derby County – Birmingham City (Hjemmeseier) 1.57
Totalodds: 2.94

_____________________________________________________________________________________________________________________

Ipswich Town – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Darren Ambrose og Stephen Hunt er ute hos vertene. Alan Judge og Lewis Macleod er usikre hos gjestene.

Nedturen fortsetter for Ipswich Town. Onsdag kveld tok de turen til Elland Road for å møte Leeds United, men det ble ingen god tur. Overraskende nok fikk både Chris Wood og Luke Varney tillit på topp, og til tross for tøft kampprogram, kan jeg ikke helt forstå hva Mick McCarthy har tenkt med denne rulleringen. Jonathan Parr fikk tillit på vingen, men klarte ikke utrette noe særlig. Leeds vant kampen 2-1, og like før slutt misset Daryl Murphy et straffespark. Ipswich har nå tre tap på de fire siste kampene, og for første gang siden november er nå traktorguttene utenfor play-off. De ligger på en 7. plass med 60 poeng, men veien opp til serieleder Middlesbrough er ikke lengre enn seks poeng. De er med andre ord helt klart med i opprykkskampen fortsatt. Hjemme på Portman Road har de solide 11-3-3, og 29-12 i målforskjell. Litt urovekkende er det likevel at bare to av de fem siste hjemmekampene har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Leeds – Ipswich 2-1 (Sears)
Norwich – Ipswich 2-0
Ipswich – Birmingham 4-2 (Sears x2, Mings, Bru)
Ipswich – Reading 0-1
Fulham – Ipswich 1-2 (Murphy)

Brentford fortsetter å imponere, men nå er det hovedsaklig på hjemmebane de klarer finne frem finspillet. Forrige uke overkjørte de Brentford på utrolig vis, og i midtuken ble det en fantastisk 4-1 seier mot Huddersfield Town, og den seieren kunne fort ha vært mye større. På bortebane lugger det likevel litt, og begge de to siste bortekampene har endt med tap. Først 0-3 mot Charlton Athletic, og så 0-1 mot Birmingham City. Brentford ligger nå på en 6.plass med 61 poeng, og har fem poeng opp til serieleder Derby County. Den utrolige drømmen om opprykk lever fortsatt hos The Bees, men da bør de ikke tape flere bortekamper på rad. Borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen her Brentford slitt denne sesongen, og har så langt 2-0-5 på slike kamper. I romjulen ble de knust hjemme mot Ipswich, og de ønsker nok å revansjere det her.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Huddersfield 4-1 (Long x2, Toral, Pritchard)
Birmingham – Brentford 1-0
Brentford – Blackpool 4-0 (Toral x3, Gray)
Brentford – Bournemouth 3-0 (Pritchard, Long, Douglas)
Charlton – Brentford 3-0

Vurdering: Ipswich med skuffende resultater i det siste, og spørsmålet er om de klarer henge med i toppen fremover. Her møter de et Brentford som imponerer stort på hjemmebane, men som sliter litt borte. Vidåpen kamp, men vertene får et svakt tips.

Tips: H

____________________________________________________________________________________________

Blackpool – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Gary Madine som ikke kan møte sin egen klubb. Gjestene mangler Kamil Zayatte og Jose Semedo.

Sesongens første borteseier lar fortsatt vente på seg for Blackpool, og jeg tviler rett og slett på om vi vil få oppleve Blackpool ta tre poeng på fremmed gress denne våren. Tirsdag kveld ble det et nytt nederlag da de besøkte Birmingham City, og nå har Blackpool syv kamper på rad uten seier. Enkelte lag foran på tabellen vinner sine kamper, og det er strengt tatt ingen tvil om at Blackpool rykker ned. De ligger nå på en jumboplass med 22 poeng, og opp til trygg plass skiller det femten poeng. Med tanke på at The Seasiders bare har skrapt sammen 22 poeng på de 35 første kampene, tviler jeg veldig på at de klarer komme opp på den gylne 50 poengs grensa de siste elleve kampene. Hjemme på Bloomfield Road har de 4-4-9 denne sesongen, og hjemme mot lag fra øvre halvdel av tabellen har de 0-2-8.

Blackpools siste kamper:
Birmingham – Blackpool 1-0
Blackpool – Wigan 1-3 (Madine)
Brentford – Blackpool 4-0
Blackburn – Blackpool 1-1 (Hall)
Blackpool – Forest 4-4 (Madine, Orlandi, Davies, Ferguson)

Det er ikke enkelt å bli klok på Sheffield Wednesday. De hadde en forferdelig formperiode nå på nyåret, men klemte plutselig til med to strake seire i slutten av februar. Den ene av seirene kom hjemme mot selveste Middlesbrough, og da trodde man kanskje at det var bedring i vente. Dessverre ble gleden kortvarig, for på onsdag tapte de 1-2 hjemme mot Blackburn Rovers. Blackburn hadde ikke vunnet på fremmed gress siden oktober, og det var med andre ord en kamp Wednesday burde ha tatt poeng i. Nå ligger Wednesday på en 11.plass på tabellen med 46 poeng. De kommer til å havne på en plass midt på tabellen, og det vil nok tære litt på motivasjonen i sesongavslutningen. På bortebane har de imponerende 7-5-5, men før seieren mot Millwall i forrige bortekamp, hadde de tre strake tap på fremmed gress.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Blackburn
Sheff Wed – Middlesbrough 2-0 (Keane, Nuhiu)
Millwall – Sheff Wed 1-3 (McGugan, Nuhiu, May)
Derby – Sheff Wed 3-2 (Keane, McGugan)
Sheff Wed – Brighton 0-0

Vurdering: Blackpool er håpløse, men hjemme på Bloomfield Road kan de skape trøbbel for enhver motstander. Her møter de et Wednesday-lag som vanligvis er bra på bortebane. Jeg tror gjestene tar med seg tre poeng fra denne kampen.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Cardiff City – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Anthony Pilkington og Scott Malone er ute hos vertene, mens David Marshall er usikker. Johnnie Jackson, Franck Moussa og Rhoys Wiggins er skadet hos gjestene.

Cardiff hadde bare scoret fem mål på de åtte siste kampene, og derfor var det mange som ble overrasket da de hadde scoret tre mål etter bare litt over en halvtimes spill mot Rotherham United tirsdag kveld. Rotherham reduserte en gang, men Cardiff sikret seg til slutt samtlige tre poeng. Seieren sikret på mange måter ny kontrakt i Championship, ettersom waliserne nå har tretten poeng ned til nedrykk. På de siste syv kampene har Cardiff bare tapt en kamp, men hele fire av disse syv kampene har endt uavgjort. Det virker som om Russell Slade har et økt fokus på den defensive biten, og det tror jeg kan være lurt. Nå som Cardiff strengt tatt ikke har noe å spille for ut sesongen, blir det ekstra viktig å eksperimentere i forkant av den kommende sesongen. Nå ligger Cardiff på en 14.plass, og strengt tatt betyr det ikke alt for mye hva slags posisjon de til slutt ender på. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 8-3-6 denne sesongen, men bare én av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier.

Cardiffs siste kamper: 
Rotherham – Cardiff 1-3 (McAleny, Macheda, Manga)
Cardiff – Wolves 0-1
Wigan – Cardiff 0-1 (Gunnarsson)
Huddersfield – Cardiff 0-0
Cardiff – Blackburn 1-1 (Morrison)

Charlton Athletic er blant ligaens store formlag for tiden, og det må selvsagt deres ny manager Guy Luzon få en del av æren for. Med direkte og kynisk spill har de vunnet fire av de fem siste kampene, og det har ført til en skikkelig klatring på tabellen. Foran denne runden ligger de på en 12.plass med 45 poeng, noe som er meget bra med tanke på hvor ille det så ut for ikke alt for lenge siden. Flere av seirene har vært av det komfortable slaget, og både Tony Watt og Frederic Bulot har imponert stort fremover på banen. På tirsdag tok de en sterk seier hjemme mot Nottingham Forest, og på tampen av kampen klarte de drøye tiden i nesten tre minutter nede ved hjørneflagget. Ikke spesielt gøy å se på, men det gjør likevel susen. På bortebane har Charlton 3-7-7 denne sesongen, og bare én av de åtte siste bortekampene har gitt tre poeng.

Charltons siste kamper:
Charlton – Forest 2-1 (Bulot x2)
Charlton – Huddersfield 3-0 (Watt x2, Gudmundsson)
Derby – Charlton 2-0
Wigan – Charlton 0-3 (Bulot, Vetokele, Eagles)
Charlton – Brentford 3-0 (Gudmundsson, Vetokele, Bulot)

Vurdering: Cardiff virker solide for tiden, men sliter med å vinne. De hadde en opptur sist, men Charltons form er også meget bra. Jeg ser for meg en svært jevn kamp som til slutt ender med poengdeling.

Tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Derby County – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Chris Martin og Darren Bent er begge ute hos vertene. Gjestene mangler Koby Arthur.

Syv kamper på rad uten tap fra slutten av januar og frem til forrige uke, ga oss en klar indikasjon på at Derby County virkelig mente alvor i toppen av tabellen. Jeg følte meg overbevist om at Derby nå ville kjøre fra de andre lagene, og dermed ødelegge litt for spenningen i toppen av tabellen. Heldigvis for alle nøytrale Championship-fans har ikke det skjedd, og i løpet av de siste dagene har Derby tapt to kamper på rad. Det har bare skjedd en gang tidligere denne sesongen, og den gangen slo de tilbake med tre strake seire. Disse to tapene har ført Derby ned fra tabelltopp, og nå ligger de på 2.plass med 65 poeng. Opp til serieleder Middlesbrough skiller det bare ett poeng, mens Ipswich Town på 7. plass følger bare fem poeng bak. Hjemme på Pride Park har The Rams 11-4-2 denne sesongen, og samtlige av deres fire siste hjemmekamper har endt med seier. I midtuken tok de turen til sørkysten for å møte Brighton & Hove Albion, men til tross for enveiskjøring mot Brightons mål, maktet ikke Derby finne nettmaskene. Det har nok en sammenheng med at spissene Chris Martin og Darren Bent begge er ute med skade.

Derbys siste kamper: 
Brighton – Derby 2-0
Fulham – Derby 2-0
Derby – Charlton 2-0 (Lingard, Hendrick)
Derby – Sheff Wed 3-2 (Buxton x2, Bent)
Rotherham – Derby 3-3 (Ince x2, Bent)

Birmingham City fikk besøk av Blackpool på onsdag, og det resulterte i en fin 1-0 seier. Birmingham var likevel langt unna toppform i den kampen, og hadde det ikke vært for en fantastisk Darren Randolph i mål, ville Blackpool ha scoret minst ett mål. Ettersom Birmingham slo Brentford hjemme forrige helg, har de nå to strake seire. Det har vært kjærkomment med tanke på at de hadde åtte(!) kamper på rad uten seier foran kampen mot Brentford. Nå ligger Birmingham på en 13.plass med 45 poeng, og verken opprykk eller nedrykk blir et tema på St Andrews denne våren. På bortebane har Birmingham 4-7-6 denne sesongen, og det har ikke vunnet noen av sine fem siste bortekamper. Det spørs om det blir en endring på det etter denne kampen.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Blackpool 1-0 (Shinnie)
Birmingham – Brentford 1-0 (Selvmål)
Ipswich – Birmingham 4-2 (Davis x2)
Brighton – Birmingham 4-3 (Donaldson, Thomas, Novak)
Birmingham – Boro 1-1 (Caddis)

Vurdering: Derby med to skuffende tap på rad, men hjemme på Pride Park er de meget bra. Mot Brighton i midtuken spilte de meget bra, og jeg har stor tro på at de finner nettmaskene i lørdagens kamp. Dette ender med hjemmeseier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Huddersfield Town – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nakhi Wells mangler hos vertene, mens Adam Hammill ikke kan spille mot sin egen klubb for gjestene.

De fleste setter pris på en langweekend i London, men Chris Powell er nok ikke en av de. Fra lørdag til tirsdag møtte Huddersfield Town både Charlton Athletic og Brentford på bortebane, og begge kampene endte med stortap. Først tapte de 0-3 mot Charlton, før de ble rundspilt av Brentford. Disse dårlige resultatene førte Huddersfield ned på 16. plass med 42 poeng, men strengt tatt er spenningen over for Huddersfield denne sesongen. Luken på elleve poeng ned til nedrykk er for stor til å skape problemer, og selv om Huddersfield tidvis fremstår som svært dårlige, plukker de likevel opp en del poeng i ny og ne. Hjemme på John Smith’s Stadium har Huddersfield 7-5-5 denne sesongen, men bare én av de fire siste hjemmekampene har gitt tre poeng. Det var da de slo Reading 3-0 for halvannen uke siden, og kanskje kommer det en ny hjemmeseier på lørdag.

Huddersfields siste kamper:
Brentford – Huddersfield 4-1 (Bunn)
Charlton – Huddersfield 3-0
Huddersfield – Reading 3-0 (Bunn, Miller, Wells)
Huddersfield – Cardiff 0-0
Bournemouth – Huddersfield 1-1 (Vaughan)

Rotherham United tok tre poeng i den livsviktige bunnkampen mot Millwall forrige helg, og det virket kanskje som om de slet litt med motivasjonen da Cardiff City kom på besøk i midtuken. Etter en halvtimes spill ledet Cardiff nemlig 3-0, og selv om Danny Ward scoret i andre kamp på rad for Rotherham, klarte de aldri komme tilbake. Oppgjøret endte med 3-1 seier til Cardiff, og Rotherham har fortsatt bare en luke på seks poeng ned til nedrykk. Av lagene over nedrykksstreken er det egentlig bare Rotherham som ser svake nok ut til å kunne blande seg inn i bunnstriden. Derfor er det viktig at Rotherham holder trykket oppe, og ikke opplever en formsvikt mot slutten av sesongen. På bortebane har The Millers 2-7-8 denne sesongen, og ingen av de seks siste kampene har gitt tre poeng. De har tapt samtlige av deres tre siste på fremmed gress, og målforskjellen i disse tre kampene har 1-10. Kan de gjøre det bedre mot et ustabilt Huddersfield-lag?

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Cardiff 1-3 (Ward)
Rotherham – Millwall 2-1 (Arnason, Ward)
Watford – Rotherham 3-0
Wolves – Rotherham 5-0
Rotherham – Derby 3-3 (Derbyshire, Green, Smallwood)

Vurdering: Huddersfield er vanskelig å bli klok på, men er nok ivrige på å slå tilbake etter to skuffende tap den siste uken. Her møter de et Rotherham-lag som skuffet stort i midtuken. Jeg tror hjemmefordelen avgjør denne kampen, og går for Huddersfield-seier.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Millwall – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Shaun Cummings, Stefan Maierhofer og Lee Martin ser ikke ut til å bli klar for vertene. Gjestene må klare seg uten viktige Alexander Tettey og Lewis Grabban.

Millwall virker fortapte for øyeblikket. Ikke bare tapte de den utrolig viktige bunnkampen mot Rotherham United forrige helg, men de har nå fem kamper på rad uten seier. Deres tre siste kamper har alle endt uten poeng, og nå har til og med Wigan Athletic passert London-klubben på tabellen. Millwall ligger nå på en 23. plass med 31 poeng, og opp til trygg plass skiller det nå seks poeng. I motsetning til Millwall, klarer lagene over dem på tabellen vinne kamper i ny og ne, og det får meg til å tvile veldig på om Millwall faktisk kan holde seg denne sesongen. Til tross for all motgangen gikk likevel Millwall-ledelsen ut med beskjed om at manager Ian Holloway kommer til å lede laget ut sesongen. Dette var overraskende for meg, men gjør meg samtidig glad. I denne ligaen får managerne alt for lite tid, og kanskje vil denne beskjeden fra ledelsen føre til at spillerne også bretter opp ermene. Hjemme på The Den har Millwall vært forferdelig svake denne sesongen. Totalt har de 3-5-9 på eget gress, men man må faktisk helt tilbake til oktober for å finne forrige gang de gikk av banen på The Den med tre poeng. Siden den gang har de spilt ti hjemmekamper, og syv av dem har endt med tap.

Millwalls siste kamper:
Middlesbrough – Millwall 3-0
Rotherham – Millwall 2-1 (Woolford)
Millwall – Sheff Wed 1-3 (Fabbrini)
Millwall – Fulham 0-0
Leeds – Millwall 1-0

Forrige seier tok Norwich City tre sterke poeng i det herlige derbyet mot Ipswich Town, og sikret seg dermed sin sjette strake seier. På det tidspunktet så jeg på Norwich som den kanskje sterkeste utfordreren i opprykkskampen, men tvilen kom snikende da Norwich gikk på et surt hjemmetap mot Wigan Athletic på onsdag. Et herlig mål fra Wigan-spiller Kim Bo-Kyung etter bare få minutter spill, viste seg å bli kampens eneste scoring. Savnet av Alexander Tettey og Lewis Grabban var merkbart, og ingen av de to kommer til å være med på denne kampen heller. Nå ligger Norwich på en 5. plass med 62 poeng, og opp til serieleder Middlesbrough er det nå fire poeng. Det sier litt om hvor jevnt det er i toppen, og dersom Norwich klarer slå tilbake med seier her, vil de ha et meget bra utgangspunkt foran det TV-sendte toppoppgjøret mot Derby County neste helg. På bortebane har Norwich 9-3-5, noe som gjør de til ligaens beste bortelag sammen med AFC Bournemouth. Samtlige av deres tre siste bortekamper har gitt tre poeng, og bare én av de åtte siste bortekampene har endt med tap.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Wigan
Norwich – Ipswich 2-0 (Grabban, Johnson)
Blackburn – Norwich 1-2 (Jerome, Johnson)
Watford – Norwich 0-3 (Grabban x2, Jerome)
Norwich – Wolves 2-0 (Grabban, Johnson)

Vurdering: Millwall ser fryktelig svake ut for tiden, og på hjemmebane skremmer de ingen. Norwich med skuffende tap på onsdag, men her tror jeg de slår sterkt tilbake. Borteseier.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Nottingham Forest – Middlesbrough
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Chris Cohen, Andy Reid, Jack Hobbs og Britt Assombalonga er ute hos vertene. Gjestene må igjen klare seg uten Daniel Ayala.

Etter seks kamper på rad uten tap, kom nederlaget til slutt for Dougie Freedman. Han hadde fått en drømmestart som Forest-sjef, men borte mot formlaget Charlton Athletic sa et stopp. Forest leverte en solid kamp, men de klarte ikke temme Charlton-spilleren Frederick Bulot. Fem av de seks foregående kampene hadde alle endt med seier, og Forest hadde derfor klatret helt opp på en 9. plass med 50 poeng. der ligger de fortsatt til tross for tapet, men avstanden til toppen øker. Nå er det elleve poeng opp til kvalifiseringsplass, og den luken tror jeg ikke skogvokterne klarer tette. I såfall må de holde oppe den nåværende formen ut sesongen. Hjemme på City Ground har Forest tre strake seire og 7-5-5 totalt. På de tre siste hjemmekampene har de scoret ni mål, og noen av scoringene har vært helt fantastiske. I forrige hjemmekamp vant de 2-1 over opprykksjagende AFC Bournemouth, og her har de mulighet til å stikke kjepper i hjulene for enda et lag som kjemper om opprykk.

Forest siste kamper:
Charlton – Forest 2-1 (Antonio)
Reading – Forest 0-3 (Fryatt, Osborn, Gardner)
Forest – Bournemouth 2-1 (Lansbury, Lascelles)
Forest – Bolton 4-1 (Antonio, Burke x2, Lansbury)
Blackpool – Forest 4-4 (Lansbury, Gardner, Blackstock, Burke)

Etter bare én seier på de fire siste kampene, var det knyttet stor spenning til Boros hjemmekamp mot Millwall i midtuken. Ville ineffektiviteten og motgangen fortsette, eller ville det endelig løsne for Boro-spissene. Svaret fikk vi etter bare 26 minutter da Patrick Bamford sendte Boro i ledelsen på fantastisk vis. Avslutningen var ikke den som gjorde scoringen spektakulær, men heller det herlige spillet i forkant av målet. De to andre spissene Jelle Vossen og Kike scoret også i løpet av kampen, og Aitor Karanka må ha vært veldig fornøyd med at alle spissene fikk opp selvtilliten igjen. Seieren over Millwall fikk Middlesbrough opp på tabelltopp igjen, og det er en plass de gjerne vil beholde i tiden fremover. Det vil likevel bli en vanskelig oppgave ettersom det følger hele seks lag innenfor en sekspoengs radius. På bortebane har Boro 8-5-4 denne sesongen, men de har bare tapt én av de seks siste bortekampene. Det skjedde da de besøkte Sheffield Wednesday forrige helg. Kanskje kan de prestere bedre mot Forest denne helgen?

Boros siste kamper:
Boro – Millwall 3-0 (Bamford, Vossen, Kike)
Sheff Wed – Boro 2-0
Boro – Bolton 1-0 (Adomah)
Boro – Leeds 0-1
Birmingham – Boro 1-1 (Bamford)

Vurdering: Forest i flott form under Dougie Freedman, mens Middlesbrough trøbler litt. Boro fikk seg en opptur i midtuken, men motstanden var svak. Her tror jeg faktisk vertene blir stående igjen med tre poeng.

Tips: H

_______________________________________________________________________________________________________

Wigan Athletic – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Grant Holt og Emyr Huws er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten Rudy Austin.

Wigan Athletic så fortapt ut i bunnen av tabellen for bare en liten uke siden, men etter to strake seire har det for alvor blitt tent et nytt håp på DW Stadium. Forrige helg tok de sesongens viktigste seier da de møtte bunnrival Blackpool, og på onsdag møtte de ligaens store formlag Norwich City på Carrow Road, og klarte på en eller annen måte få med seg samtlige poeng hjem igjen. Selv om det er en meget imponerende seier, var den ikke helt overraskende. Wigan har nemlig tatt et par sterke seire på bortebane denne sesongen, til tross for elendig form. De har slått Derby County, Leeds United og Reading på bortebane. Fellesnevneren for alle disse seirene, er at de ikke har klart å vinne den påfølgende hjemmekampen. Nå har Wigan 31 poeng, og dermed bare seks poeng opp til trygg plass. Det er en luke som er fullt mulig å tette. Wigan-fansen som kjøpte sesongkort foran årets sesong bør nesten få en gave av klubben, for underholdning har de ikke fått. Wigan har 2-7-8 på eget gress så langt, og man må faktisk helt tilbake til august for å finne forrige gang de vant foran egne supportere. Siden den gangen har de gått 14 kamper på rad uten å vinne på DW Stadium. Kan den etterlengtede hjemmeseieren komme mot Leeds på lørdag?

Wigans siste kamper:
Norwich – Wigan 0-1 (Kim)
Blackpool – Wigan 1-3 (Maguire, Kim, McClean)
Wigan – Cardiff 0-1
Wigan – Charlton 0-3
Reading – Wigan 0-1 (Pearce)

Leeds United har kommet seg unna alt som heter bunnstrid takket være fantastisk form i 2015, men etter to strake tap mot henholdsvis Brighton & Hove Albion og Watford, fryktet kanskje noen at Leeds skulle falle nedover på tabellen igjen. Den lille tvilen som kom etter Watford-tapet forsvant nok likevel fort da opprykksjagende Ipswich Town besøkte Elland Road på onsdag. Leeds vant kampen 2-1 takket være mål fra Alex Mowatt og Billy Sharp, og nå er Leeds oppe på en 15. plass på tabellen med 44 poeng. Med tretten poeng til nedrykk, og sytten poeng opp til kvalifseringsplassene bør ikke denne sesongen ende med noe annet enn en litt kjedelig plassering midt på tabellen for Leeds. På bortebane har The Peacocks 4-4-9 denne sesongen, og tre av de fire siste kampene på bortebane har endt med tre poeng.

Leeds siste kamper:
Leeds – Ipswich 2-1 (Mowatt, Sharp)
Leeds – Watford 2-3 (Austin, Sharp)
Brighton – Leeds 2-0
Middlesbrough – Leeds 0-1 (Mowatt)
Leeds – Millwall 1-0 (Mowatt)

Vurdering: Wigan med to sterke seire på rad, men kan de endelig vinne på hjemmebane? Jeg tror faktisk ikke det, og ser for meg at Leeds her kan ta en ny seier på fremmed gress.

Tips: B

_______________________________________________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Watford
Kampstart: 
16.00
Skader og Suspensjoner: Carl Ikeme og Tommy Rowe er ute hos vertene. Hos gjestene mangler Sean Murray.

Tre strake seire av den imponerende sorten førte til at det spennende “O-ordet” igjen ble hyppig nevnt på Molineux. Dessverre fikk Wolves-fansen en nedtur i trynet da ulvene besøkte Bournemouth på sørkysten tirsdag kveld. Wolves var hele tiden ett skritt etter i den tøffe toppkampen, og det var ingenting å si på at Bournemouth til slutt vant 2-1. Det eneste positive innslaget fra tirsdagens kamp var Benik Afobes herlige scoring etter en nydelig pasning fra Kevin McDonald. Nå befinner Wolves seg på en 8. plass på tabellen med 57 poeng, men opp til kvalifiseringsplass skiller det ikke mer enn fire poeng. Wolves er med andre ord med i opprykkskampen fortsatt, men de bør ikke gå på for mange smeller i tiden fremover. Hjemme på Molineux har de 9-4-4 denne sesongen, og bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med tap. På de to siste hjemmekampene har Wolves scoret åtte mål, og ikke sluppet inn ett eneste mål. Det spørs om de klarer holde opp lignende prestasjoner når et tøft Watford-lag kommer på besøk.

Wolves siste kamper:
Bournemouth – Wolves 2-1 (Afobe)
Cardiff – Wolves 0-1 (Sako)
Wolves – Fulham 3-0 (Batth, Sako x2)
Wolves – Rotherham 5-0 (Afobe x2, Dicko, Sako, Edwards)
Norwich – Wolves 2-0

Watford har absolutt mannskapet til å være med helt i toppen av tabellen, men gjennom sesongen har de hatt en del ustabile prestasjoner. Dette har ført til at The Hornets aldri har klart å feste grepet i toppen, men nå begynner det å gå lengre og lengre tid mellom tapene. Dette har ført Watford helt opp på en 3. plass med 65 poeng, og nå har gultrøyene bare ett poeng opp til serieleder Middlesbrough. Angrepstroikaen Odion Ighalo, Troy Deeney og Matej Vydra leverer alle varene fremover på banen, mens forsvaret fungerer bra bakover. Tirsdag kveld slo de Fulham 1-0 uten å imponere noe særlig, og nettopp evnen til å vinne kamper på dårlige dager må man ha for å kunne kjempe om direkte opprykk. Watford har nå seks seire på de syv siste kampene, og på bortebane har de 9-2-6. Samtlige av deres tre siste bortekamper har blitt vunnet, men borte mot lag fra øvre halvdel av tabellen har resultatene variert litt. Wolves vant over Watford da lagene møttes på Boxing Day, og The Hornets har nok store planer om å ta revansj her.

Watfords siste kamper: 
Watford – Fulham 1-0 (Deeney)
Leeds – Watford 2-3 (Deeney, Vydra x2)
Watford – Rotherham 3-0 (Ighalo x2, Deeney)
Watford – Norwich 0-3
Bolton – Watford 3-4 (Deeney, Ighalo, Abdi, Ekstrand)

Vurdering: Helt åpen kamp mellom to gode lag. Jeg klarer ikke gå for en vinner her, og tror på uavgjort. Fire av de seks siste oppgjørene på Molineux mellom disse to lagene har for øvrig endt uavgjort.

Tips: U

About The Author

Leave a Reply