Her kan du lese deg opp foran den 24.serierunden

Onsdag 26.desember:

Nottingham Forest – Leeds United
Kampstart: 13:15
Dommer: Lee Probert
Skader og Suspensjoner: Hos vertene er Daniel Ayala suspendert etter at han ble utvist mot Watford i forrige serierunde. Leeds mangler Michael Tonge som har returnert til Stoke City.

Det vil seg ikke helt for Nottingham Forest denne sesongen. Mange drømte om å kjempe helt i toppen etter at de ble kjøpt opp i sommer, men slik det ser ut nå blir det en kamp om kvalifiseringsplassene. Når de ikke klarer være stabile over tid blir det vanskelig å rykke opp til Premier League. I forrige runde ble det 2-0 tap borte mot leiesoldatene til Gianfranco Zola. Nå ligger de på en 11.plass med fire poeng opp til kvalifisering. Hjemme på City Ground har de 5-3-3 denne sesongen. Gjestene er i fyr og flamme for tiden og Leeds-supporterne har kunnet feire jul med et saftig smil rundt munnen. De har vunnet fem av de seks siste kampene og ligger nå på en 8.plass med bare to poeng opp til kvalifisering. Luciano Becchio scorer som aldri før og blir en skummel mann for Forest-forsvaret. Leeds har bare vunnet en av sine syv siste bortekamper og den seieren kom mot Huddersfield Town. Totalt står de med 3-3-5 på bortebane.

Vurdering: For en fantastisk fotballkamp Boxing Day blir innledet med. Denne kampen er på ingen måter lett å spå, men med den formen Leeds har vist den siste tiden er det vanskelig å tippe mot de. Borteseier på City Ground.

rt tips: B


________________________________________________________

Charlton Athletic – Ipswich Town
Kampstart: 14:00
Dommer: Mick Russell
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget mangler Lawrie Wilson som er suspendert, men får samtidig tilbake Dale Stephens fra suspensjon. Daryl Murphy er usikker hos gjestene.

Chris Powell imponerte enormt med sitt Charlton-mannskap i november, men adventstiden har ikke vært like rosenrød for det nyopprykkede laget fra London. Nå har de bare en seier på sine seks siste kamper, noe som har vippet dem helt ned til en 18.plass på tabellen. Det er likevel såpass jevnt midt på tabellen at det ikke er noen grunn til panikk. Hjemme på The Valley har de med sine 3-4-4 skuffet litt. Charlton-fansen har med andre ord blitt litt vandt med å ikke vinne sine hjemmekamper. Mick McCarthy har virkelig fått sving på sitt Ipswich-mannskap, men i forrige serierunde sviktet de både supportere og folk som hadde spilt på oddsen. De var nemlig favoritt i hjemmekampen mot Bristol City, men fikk likevel ikke mer enn ett poeng ut av den kampen. Nå ligger de på en 20.plass med fem poeng opp til dagens motstander. Veien til nedrykk er likevel ikke lenger enn tre poeng. På fremmed gress har de 3-2-6 denne høsten.

Vurdering: Charlton er ute av form. Ipswich hadde et arbeidsuhell mot Bristol City, men i dag tar de tre poeng.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Barnsley – Birmingham City
Kampstart: 16:00
Dommer: Carl Boyeson
Skader og Suspensjoner: Hjemmelaget mangler sannsynligvis viktige Martin Cranie og Craig Davies til denne kampen. Gjestene vil nok en gang være kraftig svekket pga skader og sykdom. Likevel er det ventet at Paul Robinson kan returnere.

Det store sjokket i forrige runde fant vi på The Den og den var signert Barnsley. De tok nemlig en utrolig sterk 2-1 seier borte mot Millwall. Når man tar i betraktning at de da hadde gått 11 kamper på rad uten seier, er det grunn til å tro at Keith Hill plutselig fikk en mye bedre julefeiring enn han nok hadde forberedt seg på. Nå ligger de på 22.plass med 21 poeng. Det eneste som skiller de fra Sheffield Wednesday som ligger over streken, er at Wednesday har scoret flere mål. Hjemme på Oakwell har de 2-4-5 og man må helt tilbake til 1.september for å finne forrige hjemmeseier. Dagens gjester sliter fortsatt under Lee Clark. Han har fortsatt ikke klart å få til en skikkelig god rekke med resultater og derfor ligger de helt nede på 19.plass med 26 poeng. I forrige runde tok de et poeng mot Burnley, noe som er imponerende ettersom de måtte sende utpå et svært ungt mannskap pga. sykdom i laget. På fremmed gress har de 2-4-5.

Vurdering: Klarer ikke finne en vinner her, derfor blir tipset poengdeling.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Bolton Wanderers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16:00
Dommer: Scott Mathieson
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Stephen Warnock, Kevin Davies og sannsynligvis David N’Gog. Hos gjestene ser det ut som om David Prutton ikke blir klar.

Bolton var involvert i en skikkelig thriller forrige serierunde. De tapte nemlig hele 5-4 borte mot bunnlaget Peterborough United. Etter å ha vunnet 2-0 mot Charlton Athletic i den foregående runden, var dette helt klart en utrolig stor nedtur. Nå har de bare to seire på sine åtte siste kamper og hjemmekamper mot lag som Sheffield Wednesday bør vinnes. Bolton ligger nå på en 16.plass med 29 poeng. Hjemme på Reebok Stadium har de faktisk klart seg brukbart denne sesongen og står med 5-4-2 så langt. Uglene til Dave Jones har nå vunnet to kamper på rad og allerede nå håper fansen at de skal starte en ny lang rekke med kamper uten tap. I forrige serierunde ble Charlton slått 2-0 hjemme på Hillsborough. Med 21 poeng ligger de like over streken på en 21.plass. De er ligaens dårligste bortelag med 2-2-7.

Vurdering: Denne kampen bør man ikke spille på. Muligens kan man prøve Sheffield Wednesday som et langskudd, men Bolton får likevel favorittstempelet.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Bristol City – Watford
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Naylor
Skader og Suspensjoner: Ryan Taylor og Danny Wilson er usikre for City. Marco Cassetti er suspendert for Watford, men John Eustace og Nyron Nosworthy er nesten klare igjen.

Det var nok mange tippere som mistet sine gevinster på grunn av Bristol City i forrige serierunde. De overrasket med å ta ett poeng borte mot Ipswich Town. Nå er det et knallsterkt Watford som kommer på besøk og det kan bli en svært vanskelig kamp for City. Poenget borte mot Ipswich gjør at de nå bare har to poeng opp til trygg plass på tabellen. De er ligaens svakeste hjemmelag med 2-2-7. Man må faktisk helt tilbake til august for å finne forrige hjemmeseier. Gianfranco Zola & Co danser videre i årets Championship og er nå helt oppe på en 6.plass. For øyeblikket ser de ut som en soleklar opprykkskandidat og på grunn av sine mange lånesoldater har de en enorm bredde i laget. De har bare tapt en av sine ti siste kamper og har imponerende 5-2-4 på bortebane.

Vurdering: City var kanskje gode i forrige runde, men i dag blir det tap. Med tanke på den høye oddsen flere har satt på Watford, er dette et veldig spennende objekt. 

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Burnley – Derby County
Kampstart: 16:00
Dommer: Andy Haines
Skader og Suspensjoner: Danny Lafferty og Brian Stock er usikre, imens Ben Mee er ute til neste år. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Sean Dyche har virkelig en jobb å gjøre på Turf Moor. Bare en av de åtte siste kampene har endt med seier og de spiller svært mye uavgjort. Nå ligger de på 14.plass med 30 poeng, men det er såpass jevnt at de kommer til å falle lenger ned på tabellen hvis det ikke bedrer seg. På hjemmebane har de solide 5-4-2, men det er verdt å legge til at de ikke har vunnet på de tre siste hjemmekampene. Ungguttene til Derby County har smeltet mange hjerter denne sesongen og tidligere denne måneden mottok Will Hughes prisen for månedens talent i Football League. I forrige serierunde ble det et skuffende tap hjemme mot et sterkt Hull City. De ligger derfor nå på en 10.plass med 33 poeng. På bortebane har de 3-2-6 denne sesongen.

Vurdering: Burnley klarer ikke vinne, men Derby skremmer ingen på bortebane. Ny poengdeling for Sean Dyche?

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Cardiff City – Crystal Palace
Kampstart: 16:00
Dommer: Philip Gibbs
Skader og Suspensjoner: Matt Connolly er suspendert for Cardiff og Nicky Maynard er ute for resten av sesongen. Crystal Palace mangler også en viktig stopper i Damien Delaney.

Rundens kanskje største godbit finner vi på Cardiff City Stadium. Serieleder Cardiff City tar i mot høstens store overraskelseslag, Crystal Palace. Hjemmelaget hadde et gedigent arbeidsuhell i forrige hjemmekamp mot Peterborough United, men bortsett fra det har de 6-1-1 på sine åtte siste kamper. De er ligaens suverent beste hjemmelag med 10-0-1, men de tapte som nevnt forrige hjemmekamp. Crystal Palace spiller bare uavgjort for tiden. Fire av de fem siste kampene har endt med poengdeling og Palace har nå bare en seier på sine seks siste kamper. På tross av dette ligger de helt oppe på en 3.plass med bare fire poeng opp til dagens motstander. På bortebane har de sterke 5-3-3 denne sesongen.

Vurdering: Cardiff reiste seg fint etter tapet mot P’borough. Palace har mistet litt av gnisten i det siste. Hjemmeseier i Wales.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Huddersfield Town – Blackpool
Kampstart: 16:00
Dommer: Nigel Miller
Skader og Suspensjoner:  Alan Lee er suspendert for vertene, imens Anthony Gerrard fikk medhold i sin anke og er dermed spilleklar igjen etter det røde kortet han fikk mot Crystal Palace. Oscar Gobert er fortsatt langtidsskadd. Gjestene mangler fortsatt Ian Evatt og Matt Phillips.

I forrige serierunde ble det ett poeng for Huddersfield Town mot Crystal Palace i en av de mest innholdsrike fotballkampene i årets Championship. Både riktige og feilaktige utvisninger, straffemisser, teknisk briljanse og keepertabbe var noen av tingene som sto på agendaen på Selhurst Park. Huddersfield har nå syv kamper på rad uten seier og bør snart begynne å vinne kamper igjen. Hjemme på John Smith Stadium har de 4-3-3. Gjestene vant sin første hjemmekamp under Michael Appleton mot Blackburn Rovers, men i forrige serierunde møtte han en ny norsk manager i Ståle Solbakken og da ble det tap. De ligger nå på en 12.plass med 32 poeng. Det er to poeng mer enn dagens motstander som ligger tre hakk nedenfor på tabellen. Ifølge ryktene kan dette være en av de siste kampene for Tom Ince og isåfall ønsker han nok å avslutte med stil. På bortebane har de 4-3-4 så langt denne høsten.

Vurdering: Svært vrien kamp. Kan vippe alle veier. Klarer ikke velge side og markerer derfor for poengdeling.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Hull City – Leicester City
Kampstart: 16:00
Dommer: Craig Pawson
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om og gjestene mangler kun Michael Keane og Sean St Ledger.

Steve Bruce har fått feire jul på en leken 2.plass og det meste ser ut til å være bra på KC Stadium for tiden. Selv når de mangler viktige spillere klarer de plukke poeng og akkurat det lukter det opprykk av. I forrige serierunde tok de en knallsterk seier borte mot Derby County. De ligger nå bare tre poeng bak serieleder Cardiff City. På hjemmebane har de 7-1-3 denne sesongen. Gjestene ser også veldig farlige ut denne sesongen, men akkurat nå har de bremset litt opp. På de fem siste kampene har det bare blitt en seier og tre tap. På tross av den dårlige formen, er forsvarsrekka fortsatt like solid. Alle de tre tapene har nemlig endt 1-0. De er ikke spesielt imponerende på bortebane hvor de har 3-1-6 så langt denne sesongen.

Vurdering: Dette blir på ingen måter enkelt for Hull, men hjemmeseier blir det likevel på KC Stadium. Kanskje ender det 1-0?

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Middlesbrough – Blackburn Rovers
Kampstart: 16:00
Dommer: Martin Atkinson
Skader og Suspensjoner: Nicky Bailey, Andre Bikey, Ishmael Miller og Rhys Williams vil bli sjekket før kampstart. Fabio Nunes og Nuno Gomes er ute for gjestene, men Mauro Formica kan bli klar.

Alt som har skjedd i Middlesbrough de siste sesongene har vært veldig interessant. Lønningsbudsjettet har blitt kuttet og Tony Mowbray har bygget opp et veldig solid mannskap. I forrige serierunde kunne de ikke stoppe en scoringskåt argentiner da de tapte 2-1 mot Leeds United. De ligger likevel på en fin 4.plass på tabellen, med seks poeng opp til serieleder Cardiff City. Hjemme på Riverside Stadium har de 8-1-2. Henning Berg og Blackburn har fått litt ekstra hvile ettersom deres kamp mot Brighton & Hove Albion ble utsatt. Situasjonen er fortsatt kritisk på Ewood Park og Berg bør vinne en fotballkamp igjen raskest mulig. På sine ni kamper som sjef for Blackburn har han nemlig bare vunnet en gang. Nå har de like lang vei til nedrykk som til kvalifisering og da begynner det å se skummelt ut. Blackburn spiller nesten bare uavgjort på bortebane og står med 2-7-2 på sine turer så langt denne sesongen.

Vurdering: Middlesbrough er solide på hjemmebane og Blackburn helt ute av form. Hjemmeseier.

Vårt tips: H

________________________________________________________________

Wolverhampton Wanderers – Peterborough United
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Heywood
Skader og Suspensjoner: Bjorn Bergmann Sigurdarson er usikker og Georg Margreitter er ute. Hos gjestene er Kgosi Nthle, Tyrone Barnett og Peter Grant ute.

Bilen ble tilgriset og fansen sang “What a load of rubbish”, men akkurat nå ser det ikke så verst ut for Ståle Solbakken. På de fire siste kampene har det nemlig blitt tre seire. Selvfølgelig er ikke Wolves friskmeldt av den grunn, men det ser atskillig mye bedre ut nå enn for en måned siden. Med 31 poeng ligger de på 13.plass på tabellen. Hjemme på Molineux har de 4-4-3. Gjestene kommer til denne kampen med usedvanlig mye selvtillit. Etter en forferdelig rekke med kamper uten seier, har de nå klemt til med seier mot henholdsvis Cardiff City og Bolton Wanderers. Nettopp derfor er manges øyne rettet mot nettopp dette oppgjøret. I forrige serierunde vant de hele 5-4 over Bolton og man kunne kanskje kjenne igjen Posh fra tidligere sesonger hvor de ofte ble involvert i slike målrike kamper. På tross av de fine triumfene ligger de fortsatt på sisteplass og på bortebane har de 3-1-7.

Vurdering: Wolves får tipset, men man blir på ingen måte overrasket om Posh klemmer til med et nytt sjokkresultat.

Vårt tips: H

 

About The Author

Leave a Reply