Klubbinfo
Lagnavn: Blackburn Rovers Football Club
Kallenavn: Rovers
Stiftet: 1875
Hjemmebane: Ewood Park (31,367)
Eiere: Venky’s London Ltd.
Tabellplassering i fjor: 9 .plass
Tabelltips forrige sesong: 9 .plass
Årets spiller forrige sesong: Marcus Olsson

Vurdert av: Eirik Aase

28 juli 2009 satte Jordan Rhodes seg på bussen sammen med sine lagkamerater i Ipswich Town. Han var da 19 år gammel, og tidligere på våren hadde han gjort sine saker bra på lån hos Brentford i League Two. Nå skulle han bruke sommeren til å overbevise Ipswichs nye manager Roy Keane om at han hadde det som måtte til for å lykkes i Championship. Bussturen skulle gå til London hvor Ipswich skulle måle krefter med Charlton Athletic, men like før bussjåføren skulle lukke dørene ble Rhodes bedt om å forlate bussen.

Inne i bussen var stemningen merkelig. Medspillerne visste ikke helt hva som skjedde, men plutselig gikk dørene opp. Inn kom Rhodes igjen, men det var ikke noe smil på ansiktet til den dyktige spissen. Rhodes stoppet opp helt fremme i bussen og fortalte resten av gjengen i bussen om at han nå var ferdig i klubben, før han deretter gikk ut av bussen slik at resten av laget kunne rette kursen mot London.

Det var det siste Ipswich-spillerne fikk se av Jordan Rhodes i Ipswich-klær. Roy Keane hadde bestemt seg for at Rhodes ikke var noe å holde på, og han fikk ikke en gang reise til treningsfeltet for å hente skoene sine. Et par dager senere ble målmaskinen solgt videre til Huddersfield Town for et par millioner kroner, og det skulle vise seg å være den kanskje dummeste avgjørelsen Keane gjorde i hele sin managerkarriere.

Rhodes ble en umiddelbar suksess i League One med Huddersfield Town, og allerede i sin debutsesong scoret han 23 mål. I de to påfølgende sesongene scoret han 62 mål, og kronet det hele med opprykk til Championship. Sommeren 2012 forberedte Blackburn Rovers seg på en tøff sesong på nest øverste nivå etter nedrykk fra Premier League. De måtte hente inn en spiller som kunne garantere scoringer fremover på banen, og valgte falt på Huddersfields juvel.

Hele 8 millioner pund la Rovers på bordet for å sikre seg Rhodes underskrift, noe som gjorde han til Lancashire-klubbens dyreste signering noensinne. Presset på Rhodes var derfor enormt, men Rhodes har aldri skuffet. I sin debutsesong på Ewood Park scoret han 28 mål, og reddet nærmest Rovers fra nedrykk til League One på egenhånd. I de to neste sesongene ble det henholdsvis 25 og 21 scoringer, noe som gjør at Rhodes har scoret vanvittige 74 mål siden han ble hentet til klubben.

Jordan Rhodes har alltid vært viktig for Rovers, men sjeldent har han vært viktigere for de blå og hvite enn han er akkurat nå. Klubbens håpløse og hodeløse pengesløseri de siste sesongene har ført til at klubben har blitt ilagt overgangsforbud. En av klubbens viktigste spillere i Tom Cairney har blitt solgt til ligarival Fulham, mens fyrtårnet Rudy Gestede ventes å forlate klubben før vinduet stenger. Forrige sesong havnet Rovers på 9. plass på tabellen, og skal de gjøre det bedre denne sesongen er det helt avhengig av at Rhodes fortsatt spiller sine hjemmekamper på Ewood Park.

Men hvordan kan det ha seg at en spiller som har et scoringssnitt på 0,5 mål per kamp over tre sesonger i Championship ikke blir funnet god nok for Premier League? Den viktigste grunnen til det er ikke manglende ferdigheter, men en alt for høy prislapp. Rovers har ingen planer om å selge Rhodes billig, og har gitt interesserte klubber beskjed om å bla opp minst 12 millioner pund for sin superspiss. For 12 millioner pund kan klubber på øverste nivå i engelsk fotball finne flere dyktige spillere i andre land, og velger derfor å prøve lykken andre steder.

Det er gode nyheter for Rovers-supporterne. I flere år har klubben deres ikke vært i nærheten av å levere noe som karakteriseres som solid forsvarsspill, og da har man vært avhengig av gode offensive spillere. Sammen med dyktige typer som Craig Conway og Ben Marshall kan den tidligere Premier League-mesteren skape problemer for samtlige lag i Championship, men uten Rhodes på laget kan en bunnstrid plutselig bli et realistisk scenario. Nettopp derfor kan ikke Rovers-supporterne gå med hvilepuls før overgangsvinduet stenger 1. september klokken 17.00 norsk tid.

Keeper

Jason Steele ble hentet fra Middlesbrough forrige sesong. Først på lån, før avtalen ble gjort permanent midtveis i sesongen. Det er fortsatt en del usikkerhet rundt hvorfor målvakten som stakk av med prisen for både årets spiller og årets unge spiller hos Boro i sesongen 2012/13 plutselig ble skjøvet helt ut i kulden av Aitor Karanka. Steele kommer fra tettstedet Newton Aycliffe i Nordøst-England. Han kom til Boro da han var 13 år gammel og har etterhvert jobbet seg opp på førstelaget. Han har spilt på de fleste aldersbestemte landslagene og i 2012 fikk han prøve seg på Storbritannias landslag i forbindelse med de olympiske leker. Steele har nå blitt 23 år gammel og neste gang han skal vokte buret på et landslag, blir det på Englands A-landslag.

Mye skal likevel skje for at Steele får oppfylt den drømmen. Han fremstår som en solid målvakt som absolutt er god nok for Championship, men han mangler det lille ekstra som gjør han aktuell for å ta steget opp. Selvsagt hjelper det heller ikke at han har en av ligaens mest uorganiserte forsvarsrekker foran seg på banen. I tillegg til Steele har Rovers brukbare erstattere i Simon Eastwood og David Raya. Førstnevnte imponerte stort i et par av kampene han spilte forrige sesong, som for eksempel da han var banens beste i begge kampene mot Middlesbrough som Steele måtte stå over. David Raya er en meget talentfull unggutt som fikk sin debut på førstelaget i en bortekamp mot Leeds United i vår. Den 19 år gamle burvokteren har en spennende fremtid foran seg, og man skal ikke se bort fra at han kan få flere sjanser denne sesongen.

Forsvar

Som nevnt under keeperkategorien har forsvarsspillet til Rovers vært kritikkverdig over lang tid. Det skyldes nok likevel ikke bare spillerne, men heller mangelen på skikkelig organisering i det bakre leddet. Spillerne er egentlig mer enn gode nok, selv om kaptein Grant Hanley har slitt de siste sesongene. Den 23 år gamle stopperen debuterte på førstelaget for fem år siden, og har nå hatt tre strake sesonger som førstevalg på stopperplass på Ewood Park. Med sin styrke og høyde er han ikke enkel å møte i duellene, og han er ikke typen som holder igjen når det smeller. Hanley ble hentet til klubben fra Rangers da han var 16 år gammel, og har siden den gangen gått gradene opp til førstelaget. Han er frustrerende å møte for motstandernes angrepsspillere på grunn av sine stadige tjuvtriks og autoritære spillestil, men de siste sesongene har han som sagt prestert dårlig. Feilene og markeringsglippene har kommet som perler på en snor, men manager Gary Bowyer har stadig tillit til han. Det blir interessant å se om Bowyer har like stor tillit til han nå som Shane Duffy er tilbake fra skade.

Shane Duffy er akademiproduktet fra Everton som lenge ble forespeilet en stor karriere på Goodison Park. Han kom til Merceyside da han var 16 år gammel, men det ble bare et par kamper i Premier League og Europa League for den høyreiste stopperen. I sesongen 2013/14 viste han at han ikke har noen problemer med nivået i Championship da han ledet linjene for Yeovil Town. Det endte med nedrykk for The Glovers den sesongen, men Duffy sto likevel frem som en av de bedre stopperne i ligaen. I fjor høst viste han flere ganger gode prestasjoner på stopperplass for Rovers, selv om hans distribusjon ikke alltid var like imponerende. Midtveis i sin debutsesong i Lancashire båtte Duffy operere kneet, noe som holdt han ute resten av sesongen. I sommer har han heldigvis returnert, og under sesongoppkjøringen skal han ha gjort sine saker bra.

Matt Kilgallon ble hentet til klubben sommeren 2013, men forventningene til stopperen var ikke alt for store. Klubben hadde tross alt allerede Scott Dann og Grant Hanley i troppen. Det så ikke ut til å plage Kilgallon, som på eksemplarisk vis har vært tålmodig og ventet på muligheten. Når skadene først har kommet på medspillerne, har Kilgallon stått frem som en stødig mann i forsvarsrekken. Såpass imponerende har hans spill vært at han tidvis har fått bære kapteinsbindet i Blackburn-drakten. Ved sesongstart kan Kilgallon muligens måtte ta plass på benken igjen, men jeg er sikker på at vi vil få se mye av midtstopperen denne sesongen også.

På backene er situasjonen litt spesiell. Man har en høyreside hvor det hersker mye usikkerhet, mens man på venstresiden har et luksusproblem. Tommy Spurr var en av Rovers beste spillere i sin debutsesong på Ewood Park i 2013/14, men gikk glipp av nesten hele fjorårssesongen på grunn av en skade. Marcus Olsson så ikke ut til å ha noen fremtid i klubben etter den nevnte 2013/14 sesongen, men grep sjansen da Spurr var ute med skade. Det resulterte i en haug med imponerende kamper, som til slutt sikret han prisen som årets spiller i klubben foran blant andre Rudy Gestede og Jordan Rhodes. Nå er begge to friske og klare for å spille, og det er umulig å si hvem som vil få tillit fra start. Muligens kan Olsson få en del spilletid på venstrevingen, og dermed åpne opp for Spurr i forsvarsrekken. Spurrs utrolig lange innkast kan nemlig komme godt med i angrepsspillet til Rovers.

På høyresiden er situasjonen en helt annen. I lang tid har man forsøkt å få på plass en fast spiller som kan bekle høyrebacken, men fortsatt har man ikke kommet til en løsning. Todd Kane gjorde det greit der for et par sesonger siden, mens Alex Baptiste imponerte forrige sesong. Sistnevnte kunne ikke hentes permanent til klubben fra Bolton Wanderers på grunn av klubbens overgangsforbud, og ble senere solgt til Middlesbrough. Nå håper Rovers-fansen at unggutten Adam Henley kan holde seg skadefri, slik at han kan feste grepet om backplassen. Henley er bare 21 år gammel, men har allerede fått over 50 kamper på førstelaget til Rovers etter å ha gått gradene i klubbens akademi. Dersom Henley nok en gang skulle gå glipp av mange kamper på grunn av skader, vil en annen talentfull spiller fra akademiet kunne steppe inn. Ryan Nyambe har allerede blitt omtalt som den neste store spilleren fra klubbens akademi av legenden David Dunn, og klubbens overgangsforbud kan være det Nyambe trenger for å få sitt gjennombrudd på førstelaget.

Midtbane

Gary Bowyer er alltid trofast til sin 4-4-2 formasjon, men kan gå over til en 4-5-1 formasjon dersom man skal spille vanskelige bortekamper. Uansett er det to plasser sentralt på midtbanen det skal kjempes om for en haug av spillere. Felles for nesten samtlige av spillerne er at de har sine styrker i det defensive arbeidet, og nærmest er vaksinerte mot å score. Lee Williamson og Jason Lowe er prakteksemplene på denne spillertypen, og det kan virke som om begge får allergiske reaksjoner dersom de nærmer seg motstandernes sekstenmeter. Arbeidet som de legger ned bakover på banen er derimot mye bedre, og arbeidskapasiteten til Lowe er imponerende. Han har vært i klubben siden han var 12 år gammel, og kommer til å passere 150 kamper for førstelaget til Rovers denne sesongen, til tross for at han bare er 23 år gammel. Han har bare scoret ett mål for Rovers, og det var en kanon av de sjeldne i en 1-0 seier over Middlesbrough for to år siden.

Williamson er litt mindre mobil enn Lowe, noe som kan være frustrerende å se på. Hans prestasjoner varierer veldig fra kamp til kamp, og mange ble overrasket da 33-åringen fikk ny kontrakt på tampen av forrige sesong. Corry Evans er også best i den defensive jobben, men tilfører litt mer fremover på banen. Broren til Manchester United-stopper Johnny Evans var et friskt pust da han kom til klubben foran sesongen 2013/14, men forrige sesong var han en stor skuffelse. Dersom Rovers skal levere bedre denne sesongen enn i fjor, er de avhengig av å ha midtbanespillere som gjør det bedre enn det Corry Evans gjorde forrige sesong.

Tre spillere som sannsynligvis vil få litt spilletid denne sesongen, men som må prestere meget bra for å sikre seg en plass på laget er nysigneringen Sacha Petshi, samt ungguttene John O´Sullivan og Darragh Lenihan. De to sistnevnte fikk presentert seg for Rovers-fansen på tampen av forrige sesong, og er forespeilet viktigere roller på laget denne sesongen. Begge er irske og har gått gradene i Rovers akademi. O ´Sullivan er den offensive av de to, mens Lenihan til og med fikk prøve seg som midtstopper i vår. Sacha Petshi kommer fra lavere divisjoner i fransk fotball, men ble signert etter prøvespill i sommer. Han er høy og sterk, og kan fort ende opp med å gi mye juling på midtbanen i Championship. Det spørs likevel om han er god nok til å få sjansen på det nivået.

Selv om det er store mangler på kreativitet sentralt på banen nå som Tom Cairney har forlatt klubben, er det likevel rikelig med kvalitet og kreativitet ute på kantene. Craig Conway og Ben Marshall er begge blant de bedre vingene i hele Championship, og ville ikke hatt store problemer med å forsvare en plass på laget til de fleste av Rovers konkurrenter. Marshall var i Manchester Uniteds rekker da han var yngre, men fikk den siste delen av sin fotballutdannelse under Dario Gradi i Crewe Alexandra. Turen gikk deretter til Stoke City, men der var det lite tillit å få. Veien videre gikk via flere låneopphold hos blant andre Sheffield Wednesday og Carlisle United, før han gikk permanent til Leicester City i 2012. Der gjorde han det egentlig ganske bra, men likevel hadde ikke revene noen problemer med å selge han til Rovers. På Ewood Park har han blitt en av lagets aller viktigste spillere, og forrige sesong leverte han seks scoringer og syv målgivende pasninger.

Marshall kommer nok til å få mest spilletid på høyrekanten denne sesongen, mens Craig Conway kommer til å kapre plassen på motsatt side. Den tidligere Cardiff City-vingen ble hentet til klubben i januar i fjor, og har blitt en viktig del av laget. Hans direkte stil og herlige innleggsfot har vært medvirkende til både Rudy Gestede og Jordan Rhodes imponerende scoringsstatistikker, og 30-åringen kan skape mye på egenhånd fra sin kantposisjon. I tillegg til Conway og Marshall vil Chris Taylor og Connor Mahoney være tilgjengelig som backup. Taylor har vært i klubben i to sesonger, og har vist flere ganger at han kan levere varene både fra sentralt på midtbanen og på kantene. Han så ut til å forlate klubben da kontrakten gikk ut i sommer, men manager Gary Bowyer klarte overtale han til å fortsette i klubben. Mahoney er en 18 år gammel Blackburn-supporterer som ble hentet til klubben fra Accrington Stanley for to sesonger siden. Han har fortsatt ikke fått muligheten på førstelaget i ligaen, men det endrer seg nok denne sesongen.

Angrep

I skrivende stund har Rovers to av Championships desidert beste spisser, men det store spørsmålet er om noen av de kommer til å være Rovers-spillere når overgangsvinduet stenger. Rudy Gestede og Jordan Rhodes blir begge jaktet av både Premier League- og Championship-klubber, og spesielt førstnevnte har supporterne for lengst gitt opp håpet om å beholde neste sesong. Rhodes har man derimot hatt store forhåpninger om å beholde, men nylig har han bedt om å forlate klubben til fordel for ligarival Middlesbrough. Derfor er man ikke sikre på om den skotske landslagsspissen kommer til å score mål for Rovers denne sesongen. Rhodes har som nevnt innledningsvis scoret 74 mål siden han ankom klubben høsten 2012, og vil garantert score i bøtter og spann denne sesongen også for Rovers, så fremt han fortsatt blir værende på Ewood Park.

Rudy Gestede ble hentet på lån fra Cardiff City høsten 2013, og jeg tror ikke det var en eneste Rovers-supporter som var fornøyd med den avtalen på det tidspunktet. Gestede hadde nemlig ingenting å vise til fra sine tidligere klubber, og hva som skulle komme de neste årene hadde nok ingen i Lancashire kunnet forestille seg. Den høyreiste spissen er helt fantastisk i luftrommet, og jeg tror ikke det er mange spillere i de bedre ligaene i Europa som kan måle seg Gestede når det kommer til hodedueller. I enkelte kamper forrige sesong vant Gestede flere hodedueller enn hva enkelte lag i Championship vant totalt i løpet av en kamp. Ikke bare vinner han dueller med hodet, han scorer også en del mål med sine kraftfulle headinger. Den beninske spissen har nå scoret 33 mål på 66 ligakamper siden han kom til Rovers, og ledelsen i Lancashire-klubben er nok veldig glade for at de gjorde overgangen permanent i sesongen 2013/14. I sommer har han blitt linket til flere Premier League-klubber, og det virker som om både ledelsen og supporterne har gitt opp håpet om å få se Gestede i Rovers-drakt til høsten.

Bortsett fra de to superspissene har Rovers spillere som Anton Forrester, Devarn Green, Chris Brown og Bengali-Fode Koita på bok. Sistnevnte ble hentet fra den franske Ligue 1-klubben Caen i sommer, og kan muligens være en god tilvekst til laget. Han minner litt om Joshua King i spillestilen, men hans scoringssnitt har aldri vært imponerende. Chris Brown ble hentet fra Doncaster Rovers i fjor sommer, og har ingen høy stjerne blant Rovers-supporterne. Den høye spissen har aldri vært noen storscorer, men det hele toppet seg forrige sesong da han ikke fant nettmaskene en eneste gang. Devarn Green er en lynrask spiss, men er nok fortsatt et stykke unna førstelagsspill. Anton Forrester ble hentet fra akademiet til Everton, men aldri fått en skikkelig mulighet på førstelaget til Rovers. Han får sin gyldne mulighet denne sesongen, men foreløpig er det lite som tyder på at han skal være god nok til å ta steget opp.

Trener

Etter et managersirkus uten like i sesongen 2012/13, og en håpløs manager før det igjen, ble det endelig stabilitet på ledersiden til Rovers foran sesongen 2013/14. Gary Bowyer fikk lov til å lede laget hele sesongen, i motsetning til hans forgjengere som knapt fikk lov til å bli kjent med spillerne før de måtte finne seg ny jobb. Bowyer ble født i Manchester, men flyttet litt rundt i oppveksten ettersom hans far spilte fotball på høyt nivå. Faren hans, Ian Bowyer, var innom flere klubber som blant annet Manchester City, Sunderland og Leyton Orient, men det var i Nottingham Forest han både oppnådde mest, og spilte flest sesonger. Totalt spilte han tretten sesonger for de røde og hvite fra Robin Hood-land, og i løpet av den tiden ble han både engelsk seriemester, samt europacupvinner ved to anledninger. Det er det ikke mange engelskmenn som kan skryte av å ha gjort, men det klarte Ian Bowyer under Brian Cloughs ledelse.

Gary derimot, hadde ikke en like imponerende spillerkarriere. Etter amatøropphold hos blant annet Westfields og Hereford United med faren som trener, ble han hentet av Nottingham Forest i 1990. Etter fem sesonger på City Ground hadde han ikke spilt en eneste kamp for klubben, noe som førte til at han var på utkikk etter ny klubb. Når man er i trøbbel er det alltid greit å ha en god far å stole på, og det utnyttet Bowyer så godt som han kunne. Ian var assistent manager i Rotherham United, og der gikk dermed turen for Bowyer junior. Etter å ha spilt i underkant av førti kamper for The Millers, ble han nødt til å legge opp på grunn av skader.

Ettersom Bowyer hadde vokst opp med fotball takket være farens ferdigheter, var det ingen overraskelse at veien til treneryrket var kort. Han startet som trener i den lille klubben Ilkeston, før han senere ble ansatt som trener på akademiet til Derby County. Etter seks år hos The Rams, ble han i 2004 ansatt som trener for juniorlaget til Blackburn Rovers. Etter fire gode år med juniorlaget, ble han forfremmet til reservelagstrener i 2008. Han levde en forholdsvis rolig tilværelse som trener i de neste fire årene, men i romjulen 2012 ble han kastet ut i rampelyset. Vår landsmann Henning Berg hadde fått sparken som sjef, og Gary Bowyer fikk jobben som vikarierende manager sammen med Terry McPhillips.

Han ledet laget i fire kamper, hvorav hele tre av de endte med seier, noe som førte til at folk var skuffet da klubben valgte å hente inn Michael Appleton i stedet for å satse videre på Bowyer som sjef. Appleton mistet jobben bare 67 dager senere, og nok en gang måtte Bowyer steppe inn som vikar på sidelinjen. Rovers sto da i fare for å rykke ned til League One i første sesong etter nedrykket fra Premier League, men takket være tolv poeng på de ni siste kampene reddet han Lancashire-klubben fra samme skjebne som Wolverhampton Wanderers opplevde samme sesongen.

Etter sesongslutt fikk han jobben på permanent basis, og i sin første fulle sesong klarte han gjøre Rovers til et stabilt lag med flere gode unge spillere. Hans kloke handlinger på overgangsmarkedet har imponert de fleste i løpet av det siste årene, og spillere som for eksempel Tom Cairney og Rudy Gestede har fått en helt ny vår under hans ledelse. Dessverre har han nå ikke muligheten til å gjøre disse kuppene på overgangsmarkedet på grunn av overgangsforbudet, samtidig som han ikke ser ut til å klare løfte Rovers fremover. Forrige sesong ble det en 9. plass, og det faktum at han fortsatt ikke ser ut til å være i nærheten av å løse klubbens forsvarsproblemer, er noe som bekymrer alle som følger Rovers tett.

Overganger

Det har vært en tøff sommer for Rovers på overgangsmarkedet. Overgangsforbudet har ført til at de bare har kunnet fokusere på spillere som ikke har kontrakt, eller spillere som kan komme på lån. De gode lånesigneringene har de foreløpig ikke klart å fikse, samtidig som de ikke har lov til å hente gratis spillere som ønsker en lønn som er høyere enn £10k i uken. Det har derfor bare blitt to signeringer for Bowyer så langt, hvor bare Bangaly-Fode Koita har noe å vise til fra før av. Han er en spennende spiller, men ikke typen som skaper optimisme blant fansen. Salget av Tom Cairney var tungt å svelge fra Rovers-fansen, mens de andre spillerne som har forsvunnet ikke svekker laget noe spesielt. Joshua King kunne være meget bra på enkelte dager, men var alt for ofte ute med skade. Det store spørsmålstegnet før vinduet stenger er selvsagt om Jordan Rhodes eller Rudy Gestede fortsatt blir værende i klubben. Klarer de beholde én av de skal de være meget fornøyde, mens det vil være krise for Rovers dersom begge forsvinner.

Overgangsoversikt:

Inn:
Sacha Petshi (CA Bastia)
Bangaly-Fode Koita (Caen)

Ut:
Joshua King (Bournemouth)
David Dunn (Kontrakt utløpt)
Yann Songo´o, (Kontrakt utløpt)
Paul Robinson (Kontrakt utløpt)
Paulo Jorge (Kontrakt utløpt)
Tom Cairney (Fulham)
Josh Morris (Bradford City)

Treningskamper
1.juli: Accrington Stanley – Blackburn Rovers 0-2 (Furman, Conway)
21.juli: Rochdale – Blackburn Rovers 2-1 (Williamson)
24.juli: Tranmere Rovers – Blackburn Rovers 0-2 (Sarpong, Mahoney)
25.juli: Oldham Athletic – Blackburn Rovers 0-2 (Delfouneso, Conway)
28.juli: Bury – Blackburn Rovers 1-1 (Conway)
1.august: Blackburn Rovers – Wigan Athletic

Styrker/Svakheter

Pluss:
+ God stall med dyktige spillere i alle posisjoner.
+ Har ligaens kanskje beste spiss i Jordan Rhodes.
+ Manglende muligheter på overgangsmarkedet skaper stabilitet i spillergruppen. Det kan slå positivt ut i en liga hvor god moral i troppen er meget viktig.

Minus:
– Stor usikkerhet rundt Jordan Rhodes og Rudy Gestede. Begge ønsker å prøve lykken i nye klubber. Skaper uro både hos spillerne og supporterne.
– Elendig forsvarsspill. Gary Bowyer har ledet klubben i to sesonger, men fortsatt har han ikke klart å gjøre noe med det elendige forsvarsspillet.
– Klubben har en elendig økonomi og er nå under overgangsforbud. Samtidig er det umulig å vite hva eierne i India tenker. Derfor er stemningen rundt klubben ikke spesielt god for tiden.

Vurdering:
Blackburn Rovers har blitt et stabilt lag midt på tabellen under Gary Bowyer, men det er ingenting som har tydet på at Rovers har det som skal til for å klare klamre seg en plass hakket høyere på tabellen. Prestasjonene svinger alt for mye under Bowyers ledelse, samtidig som forsvarsspillet er langt under pari. I sommer har man i tillegg blitt kraftig handlingslammet som en følge av overgangsforbudet klubben fikk for et halvt år siden, og situasjonen rundt Jordan Rhodes og Rudy Gestede har ikke gjort klubben noe godt. Med én av de to spissene på plass kan Rovers fortsatt håpe på en plass på øvre halvdel dersom Bowyer klarer gjøre noe med forsvarsspillet, men uten begge spissene er jeg overbevist om at Lancashire-klubben vil komme til å få det tøft i nedre halvdel av tabellen. Derfor vil nok ikke Rovers-supporterne ha hvilepuls før etter overgangsvinduet stenger, så fremt den lille klumpen med optimisme de fortsatt har blir knust før den tid. Det er derfor veldig vanskelig å plassere Rovers i sommerens tabelltips, men med Rudy Gestede på full fart til Premier League, mens Jordan Rhodes har gått ut offentlig med sitt ønske om å forlate klubben, lover det ikke bra for Rovers. Derfor plasserer jeg Rovers på en 19. plass i årets tabelltips.

Tabelltips: 19. plass

About The Author

Leave a Reply