Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Rundens TV-meny

Lørdag:
13.30: Burnley – Birmingham City (TV2 Sport Premium 2)
16.00: MK Dons – Preston North End (TV2 Sport Premium 2)
18.15: Queens Park Rangers – Cardiff City (TV2 Sport Premium)

Søndag:
13.00: Wolverhampton Wanderers – Hull City (TV2 Sport Premium 2)

Rundens oddskupong
 Oddsen er hentet fra Nordicbet
Middlesbrough – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1,54
Ipswich Town – Sheffield Wednesday (Hjemmeseier) 2,09
Totalodds: 3.22


 

Burnley – Birmingham City
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Matt Lowton, Fredrik Ulvestad og Ashley Barnes er usikre hos vertene. Hos gjestene er Michael Morrison klar igjen etter en smell i midtuken. 

Det ble et brukbart comeback i Championship for Burnley forrige helg. En bortekamp mot Leeds United er aldri enkelt, og spesielt ikke når Elland Road er pakket med folk, samtidig som man selv mangler et par spillere på grunn av skader. Heldigvis for Burnley er ikke Sam Vokes skadet lenger, og han sikret ett poeng for The Clarets med sin sene scoring i 1-1 kampen. Det var helt klart et mer enn brukbart resultat for Burnley, men i midtuken var man ikke like fornøyde. Lancashire-klubben tapte 0-1 borte mot Port Vale, og er dermed ute av ligacupen. Til helgen blir det interessant å se om Burnley klarer fortsette i samme spor som da de rykket opp i sesongen 2013/14. Den gangen tapte de bare to hjemmekamper, og man bør nok levere lignende prestasjoner denne sesongen dersom man skal ha håp om å ta turen tilbake til Premier League.

Burnleys siste kamper:
Port Vale – Burnley 1-0
Leeds – Burnley 1-1 (Vokes)
Burnley – Bradford 2-0 (Jutkiewicz, Taylor)
Fleetwood – Burnley 0-2 (Ward, Sordell)
Chesterfield – Burnley 3-2 (Jutkiewicz, Boyd)

Etter en fin sesongoppkjøring hvor gruppen virket bra sammensveiset, men hvor resultatene ikke var like gode, var det nok en meget fornøyd Gary Rowett etter 2-1 seieren over Reading i sesongåpningen. Det var likevel alt annet enn én enkel seier, og man kan trygt si at blåtrøyene var svært heldige som fikk med seg samtlige poeng. Reading hadde nemlig flere forsøk som smalt i metallet, mens de misset på straffespark flere minutter på overtid. Det positive bortsett fra poengene var selvsagt at David Cotterill fortsatte i samme spor som i fjor. Det har vært interesse for den dyktige vingen i sommer, og det kan man godt forstå. Hans herlige skudd og direkte spillestil er herlig å se på, selv om hans scoring i sesongåpningen var av det heldige slaget. I midtuken valgte Gary Rowett å hvile et par spillere i ligacupen, men Birmingham klarte likevel slå Bristol Rovers 2-1 på bortebane. Kanskje kan de ta en ny triumf på fremmed gress på lørdag?

Birminghams siste kamper:
Bristol Rovers – Birmingham 1-2 (Shinnie, Maghoma)
Birmingham – Reading 2-1 (Toral, Cotterill)
Birmingham – Leicester 2-3 (Cotterill, Gray)
Benfica B – Birmingham 1-0
Burton – Birmingham 2-0

Vurdering: Burnley er hardtarbeidende og gode bakover på banen. Det samme kan sies om Birmingham, men de fikk kjørt seg mot Reading. Bortelaget må opp et par hakk fra den kampen dersom de skal få med seg noe fra denne kampen, men selv da kan det bli vanskelig. Jeg går for hjemmeseier. 

Tips: H


 

MK Dons – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om, mens Tom Clarke og Jermaine Beckford er usikre hos gjestene. 

Forrige sesong spilte både MK Dons og Preston North End i League One, men denne helgen barker de sammen i Championship. Det syntes mange var såpass spennende at de satte opp det nevnte oppgjøret som TV-kamp. MK Dons fikk en flying start på sesongen med en herlig 4-1 seier borte mot Rotherham United. Innleide Sam Gallagher viste klasse i den kampen med to målgivende pasninger, mens vingen Rob Hall var et konstant uromoment med sin hurtighet på høyresiden. Medgangen fortsatte noen dager senere da Leyton Orient ble slått 2-1 hjemme på Stadium:mk, og nå er det duket for den ferske klubbens første hjemmekamp i Championship noensinne. Da disse lagene møttes på denne stadion i vår, var det Preston som stakk av med tre poeng etter en fin 2-0 seier. Det ønsker nok MK Dons å revansjere på lørdag.

MK Dons siste kamper:
MK Dons – Leyton Orient 2-1 (Selvmål, Baker)
Rotherham – MK Dons 1-4 (Hall, Bowditch, Baker, Selvmål)
MK Dons – Chelsea XI 1-2 (Hitchcock)
Barclay Town – MK Dons 1-0
MK Dons – Getafe 1-3 (Walsh)

Preston North End fikk ingen enkel start på sesongen med hjemmekamp mot opprykksfavoritt Middlesbrough. Jeg syntes likevel at The Lilywhites taklet den utfordringen på en god måte. Selv om Boro hadde mye ball i første omgang, var Preston langt fra ufarlige. I andre omgang fortsatte Preston å yppe seg, og til slutt endte det 0-0. Et resultat som var skuffende ettersom Preston fort kunne ha vunnet, men likevel er det viktig å tenke på at det er mange som kommer til å slite med å finne nettmaskene mot Boro. I midtuken tok Preston turen til Crewe Alexandra i ligacupen, og det endte med avansement til neste runde. Hvittrøyene stilte med et relativt sterkt lag, og endte opp med å vinne 3-1. Nå gjenstår det å se om de kan revansjere seg på laget som stjal den direkte opprykksplassen i League One i siste serierunde i vår.

Prestons siste kamper:
Crewe – Preston 1-3 (Hugill, Keane, Brownhill)
Preston – Boro 0-0
Bury – Preston 3-2 (Garner, Keane)
Ashington – Preston 0-1 (Ryan)
Carlisle – Preston 4-3 (Hugill x2, Keane)

Vurdering: Ingen enkel kamp å vurdere. MK Dons med storseier sist, mens Preston leverte en god kamp mot Middlesbrough. Jeg klarer ikke skille disse to lagene.

Tips: U


 

Bristol City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ben Hamer kan få sin debut i City-buret etter at Frank Fielding pådro seg en skade på trening. Hos gjestene er muligens Andre Gray ute på grunn av en potensiell overgang til Hull, mens Andreas Bjelland er ute for sesongen. 

Bristol City fortsatte i samme spor som forrige sesong med tanke på spillestil og filosofi da de møtte Sheffield Wednesday forrige helg, men de fikk brutalt erfare at nivået er tøffere i Championship. Uglene vant kampen 2-0, til tross for at City hadde ballen i store deler av kampen. City-troppen virker veldig tynn, og man kan bare håpe at det snart kommer nye spillere inn, men da må man først finne realistiske signeringer. Tidligere i uken kom nyheten om at City hadde lagt inn et bud på £6m for Dwight Gayle, men spissen ville visstnok ikke reise til Ashton Gate. En ny spiss hadde nok vært godt å ha med seg, ettersom både Jonathan Kodjia og Aaron Wilbraham slet kraftig i sesongåpningen. I midtuken fikk rødtrøyene en ny nedtur da de ble slått ut av ligacupen av Luton Town. League Two-klubben vant hele 3-1 over City, og det eneste positive manager Steve Cotterill satt igjen med etter kampen var at den innleide spissen Callum Robinson kom på scoringslisten.

Bristol Citys siste kamper:
Luton – Bristol City 3-1 (Robinson)
Sheff Wed – Bristol City 2-0
Yeovil Town – Bristol City 1-0
Braga – Bristol City 1-1 (Freeman)
Farense – Bristol City 1-1 (Flint)

Marinus Dijkhuizen så ut til å gå mot en marerittdebut da Ipswich Town kom på besøk forrige helg, men på overtid skjedde det noe spesielt. Brentford lå under 0-2 i det fjerdedommer tok opp tavlen for å vise tillagt tid, og da våknet plutselig London-klubben. Andre Gray reduserte først til 1-2, før James Tarkowski sikret poengdeling med det som så å si var kampens siste touch. Han kriget ballen i mål på et hjørnespark hvor selv målvakt David Button hadde tatt turen opp på. Selv om Brentford lå under 0-2 lenge, var det likevel mye positivt å ta med seg. De var gode til å holde på ballen og de kom til en del avslutninger. Forsvarsspillet var dog alt annet enn imponerende, og der har Dijkhuizen mye å gjøre. Det kunne man blant annet se da reservene skulle prøve seg i ligacupen på tirsdag. Der tapte de hele 0-4 mot Oxford United, og selv med svekket lag er det tapet fryktelig pinlig. De må med andre ord heve seg et par hakk til helgen.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Oxford United 0-4
Brentford – Ipswich 2-2 (Tarkowski, Gray)
Norwich – Brentfod 2-1 (Gray)
Luton – Brentford 2-1 (Hoffman)
Brentford – Stoke 2-0 (Gogia, Dallas)

Vurdering: Kan Bristol City slå tilbake, eller vil Brentford bygge videre på den gode følelsen de fikk av å sikre ett poeng på overtid forrige helg. Dette er vidåpent, men med tanke på at dette er Citys første hjemmekamp tilbake på dette nivået, ser jeg for meg at de kan komme til å trekke det lengste strået. 

Tips: H


 

Derby County – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Will Hughes og Craig Bryson. Førstnevnte er ute til over jul, mens Bryson er ute et par uker. Formsterke Tony Watt er usikker hos gjestene etter en smell i midtukekampen.

For en nedtur den siste uken har vært for hardsatsende Derby County. Forrige helg maktet de ikke å vinne i sesongåpningen mot Bolton Wanderers, men verst av alt var ikke resultatet. Kampen endte 0-0, men det var skaden til Will Hughes som var vondest å takle de neste dagene. Derbys juvel pådro seg en alvorlig kneskade som kommer til å holde han ute av spill til etter jul. Det er tøft å takle med tanke på at Hughes stakk av med de fleste av klubbens priser i vårens prisutdelinger. På onsdag kunne man rette opp inntrykket da The Rams tok turen til sørkysten for å møte Portsmouth, men League Two-klubben hadde ikke tenkt å la seg bli herset med. Derby gjorde en haug med endringer, men laget som startet kampen var likevel knallsterkt. Det var likevel ikke sterkt nok til å slå Portsmouth. Blåtrøyene vant 2-1 over Derby, og dermed kan Paul Clement & Co fokusere fullt og helt på ligaen de neste månedene.

Derbys siste kamper:
Portsmouth – Derby 2-1 (Shackell)
Bolton – Derby 0-0
Burton – Derby 1-3 (Weimann, Bent, Russell)
Derby – Villarreal 1-1 (Weimann)
Utrecht – Derby 2-3 (Hughes, Russell, Shotton)

Guy Luzon var kanskje Championships gladeste mann etter 2-0 seieren over Queens Park Rangers i sesongåpningen. London-rivalen kom til The Valley med sterke kanoner som Charlie Austin og Matt Phillips, men de fikk ikke markert seg noe særlig. Det gjorde derimot Charlton-spiss Tony Watt, selv om han hadde blitt plassert på benken fra starten av kampen. Watt kom inn i pausen og satte fyr på andre omgang. Først sendte han Charlton i ledelsen på egenhånd, før han hadde målgivende pasning på 2-0 målet. I midtuken fikk Watt tillit fra start da Charlton møtte Dag & Red i ligacupen, og der gikk det knapt en halvtime før han kom på scoringslisten. The Addicks vant til slutt kampen 4-1, og Watt ble byttet av med en halvtime igjen av kampen. Derfor ser jeg ikke bort fra at han er med fra start når rødtrøyene tar turen til Pride Park på lørdag.

Charltons siste kamper:
Charlton – Dag & Red 4-1 (Watt, Ahaerne-Grant, Bergdich, Ghoochannejhad)
Charlton – QPR 2-0 (Watt, Fox)
Bolton – Charlton 2-2 (Watt x2)
Southend – Charlton 2-1 (Kennedy)
Charlton – West Ham 0-0

Vurdering: Derby er storfavoritter og får mitt tips her. Likevel anbefaler jeg ikke spill på denne kampen ettersom Charlton har vist fin form i de to første kampene. 

Tips: H


 

Fulham – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Luke Garbutt, Jack Grimmer, George Williams, Fernando Amorebieta og Scott Parker er ute hos vertene, mens gjestene ser ut til å måtte klare seg uten Bobby Zamora og Jack Harper. 

Det er vanskelig å vite hva man kan forvente av Fulham denne sesongen, og da spesielt siden Kit Symons fortsatt er manager. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg ikke er veldig begeistret av Fulhams manager, men nå har han i hvert fall fått en fin start på sesongen. Bortekamp mot Cardiff City er aldri enkelt, og da må man være godt fornøyd med å ta med seg ett poeng hjem fra Wales. Fyrtårnet Matt Smith fikk muligheten fra start, og med sin imponerende duellstyrke var han en konstant trussel for et Cardiff-forsvar som måtte klare seg uten en skadet Bruno Manga. Det så en stund ut som om London-klubben skulle få med seg alle poengene, men en sen scoring av Craig Noone fikset poengdeling for vertene. I midtuken klarte Fulham dog holde på ledelsen ut hele kampen da Wycombe Wanderers ble slått 1-0 i ligacupen. Fulham stilte et meget sterkt lag i den kampen, og det var svensken Alexander Kacaniklic som ble matchvinner med kampens eneste mål. Det blir spennende å se om medgangen fortsetter på lørdag.

Fulhams siste kamper:
Wycombe- Fulham (Kacaniklic)
Cardiff – Fulham 1-1 (Smith)
Fulham – Crystal Palace 1-1 (Pringle)
Eintracht Frankfurt – Fulham 1-0
Herha Berlin – Fulham 2-2 (Woodrow, Taggart)

Brighton & Hove Albion fikk en flott start på sesongen da de tyvstartet sesongåpningen med en kamp mot Nottingham Forest forrige fredag. Forest var langt fra ufarlige, men jeg likte det jeg så av Brighton fremover på banen. Det var mer bevegelse enn før, og måten Tomer Hemed fremsto på imponerte meg. Kazenga LuaLua scoret kampens eneste mål for Brighton, og sørget dermed for at måkene står med tre poeng etter første serierunde. I midtuken tok Brighton turen til Roots Hall for å møte Southend United, og der både vant de og holdt nullen. Nok en gang var det Kazenga LuaLua som var på farten, og han scoret kampens eneste mål like før slutt. Klarer Brighton fortsette det solide forsvarsspillet samtidig som de offensive spillerne bidrar like bra fremover på banen, kan det bli en artig sesongåpning for The Seagulls.

Brightons siste kamper:
Southend – Brighton 0-1 (LuaLua)
Brighton – Forest 1-0 (LuaLua)
Brighton – Sevilla 1-0 (Hemed)
Gillingham Town – Brighton 1-2 (Kandi, Stephens)
Aberdeen – Brighton 1-0

Vurdering: To lag med friske starter på sesongen. Dette tror jeg blir en veldig jevn affære, og jeg vil ikke bli overrasket om de ender opp med å ta ett poeng hver.

Tips: U


 

Huddersfield Town – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om, mens bortelaget må klare seg uten Chris Taylor. 

Ingen god start på sesongen for Chris Powell & Co. I sommerens tabelltips la jeg ikke skjul på at jeg ikke har stor tro på The Terriers denne sesongen, og prestasjonene i 0-2 tapet mot Hull City gjorde ingen endringer med det standpunktet. Et Hull-lag som ikke virket alt for imponerende, var mest effektive på KC Stadium. Huddersfield slet veldig med å komme til sjanser fremover på banen, og nedturen fortsatte i ligacupen noen dager senere. Der fikk de besøk av Notts County, men i likhet med mange andre Championship-lag måtte de se seg slått av en motstander fra lavere nivå. To scoringer av Liam Noble sikret avansement for Nottingham-klubben, mens Chris Powell og hans Huddersfield må fokusere på ligaen fremover. Kanskje kan de få en opptur når Blackburn Rovers kommer på besøk på lørdag.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Notts County 1-2 (Wallace)
Hull – Huddersfield 2-0
Barnsley – Huddersfield 2-1 (Wells)
Rochdale – Huddersfield 4-3 (Wells x2, Scannell)
Grimsby – Huddersfield 3-1 (Smith)

Det er ikke mange lag i Football League hvor optimismen er mer skjult enn hos supporterne til Blackburn Rovers. Med salg av nøkkelspillere, dyster økonomi og en manager som ikke ser ut til å ha evnen til å utvikle seg, ser det ut til å bli en mørk sesong for Lancashire-klubben. Situasjonen blir ikke bedre av at stjernespissen Jordan Rhodes konstant linkes bort til andre klubber. I sesongåpningen ble det et skuffende nederlag hjemme mot Wolverhampton Wanderers, men det skal sies at Rovers var fullt på høyde med sin motstander. Måten ulvene scoret det avgjørende målet på var også meget omdiskutert, ettersom det ikke var noen tvil om at Dave Edwards scoret med hånden. Dommeren fikk det likevel ikke med seg, og derfor ble det ingen poeng på Blackburn forrige helg. I midtuken valgte manager Gary Bowyer å nedprioritere ligacupen, noe som førte til hele ni endringer på laget som tapte mot Wolves. Det gikk som det måtte gå, og for fjerde år på rad røk Rovers ut av ligacupen på første hinder mot lag fra lavere nivå. En seier mot Huddersfield ville gjort underverker for stemningen i klubben, mens et tap ville vært fryktelig tungt.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Shrewsbury 1-2 (Selvmål)
Blackburn – Wolves 1-2 (Conway)
Blackburn – Wigan 3-0 (Marshall, Tomlinson, Hanley)
Bury – Blackburn 1-1 (Conway)
Oldham – Blackburn 0-2 (Delfouneso, Conway)

Vurdering: To lag som begge har hatt en skuffende innledning på sesongen. Rovers avsluttet forrige sesong sterkt på bortebane, mens Huddersfield ikke var enkle å slå på John Smith´s Stadium. Dette lukter uavgjort.

Tips: U


 

Ipswich Town – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jonathan Parr kan være tilbake for vertene, mens Teddy Bishop nok trenger litt ekstra tid før han er klar. Gjestene melder ikke om noen nye skader. 

Ipswich Town hadde tre poeng i lommen da de besøkte Brentford i London i sesongåpningen, men to mål på overtid fra Brentford sørget for at traktorguttene måtte reise hjem til Suffolk med bare ett poeng i bagasjen. Selv om nedturen var stor der og da, var det likevel mye positivt å spore i kampen mot Brentford. Debutanten på høyrebacken, Josh Emmanuel, så ut til en million, mens vingene Ryan Fraser og Ainsley Maitland-Niles vil skape problemer for flere lag denne sesongen. Spesielt det faktum at Ipswich nå muligens har vinger som kan levere varene på sidene over tid, er noe som er nødvendig for at Ipswich skal ta det ekstra steget opp på tabellen. I midtuken gjorde Ipswich noe så sjeldent som å ta seg videre fra første runde i ligacupen. Supporterne kunne knapt nok tro sine egne øyne da Jay Tabb sikret avansement mot Stevenage et kvarter før slutt, og det blir morsomt å følge Ipswich videre i årets ligacup.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Stevenage (Tabb, Yorwerth)
Brentford – Ipswich 2-2 (Fraser, Bru)
Ipswich – Utrecht 1-1 (McGoldrick)
Colchester – Ipswich 3-2 (Bru, McGoldrick)
Peterborough – Ipswich 0-0

Sheffield Wednesday er et av de mest interessante lagene denne sesongen, og optimismen og ambisjonene er skyhøye på Hillsborough for tiden. I sommer har man hentet inne et lass av spillere, hvor spesielt vingen Marco Matias er en mann som kan slå til i Championship. Portugiseren kom til flere sjanser i kampen mot Bristol City i sesongåpningen, men klarte aldri overliste Frank Fielding i City-buret. Det gjorde derimot Tom Lees og Lewis McGugan, og deres scoringer sikret Wednesday en sterk 2-0 seier. I midtuken fikk Wednesday besøk av Mansfield på Hillsborough i ligacupen, og det ble en ny opptur. Nysigneringene Lucas Joao og Modou Sougou var to av spillerne som kom på scoringslisten da Wednesday tok seg videre til neste runde etter en imponerende 4-1 seier. Nå står de ovenfor en av sesongens tøffeste bortekamper, men kanskje kan deres flotte start på sesongen være med på å gi uglene tre sterke poeng på Portman Road.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Mansfield 4-1 (Joao, Sougou, Lee, Semedo)
Sheff Wed – Bristol City 2-0 (Lees, McGugan)
Sheff Wed – St.Mirren 5-0 (Nuhiu x2, Sasso, Vermijl, McGugan)
Scunthorpe – Sheff Wed 4-2 (Nuhiu, Matias)
Braga – Sheff Wed 2-1 (Lavery)

Vurdering: Ipswich holdt på å ta en sterk seier mot Brentford, men røk på overtid. Sheff Wed har startet sesongen med to flotte seire. Denne helgen vil vi få et tøft og intenst oppgjør, hvor jeg holder vertene som favoritter. 

Tips: H


 

Middlesbrough – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ben Gibson ser ut til å gå glipp av denne kampen på grunn av skade, mens David Nugent kan få sin debut for Boro. Hos gjestene er Jay Spearing tilbake etter suspensjon, mens kaptein Darren Pratley er ute med skade 

Ingen fantastisk start for Middlesbrough i årets utgave av Championship. Boro tok turen til Deepdale for å møte Preston North End, men fikk ikke med seg mer enn ett poeng hjem. Flere ganger måtte de stå i mot farlige Preston-angrep, selv om det må nevnes at Boro ikke var ufarlige de heller. Både før og etter kampen fortsatte snakket både fra trener, spillere og supportere om at Boro trenger en ny spiss inn portene, og man kan jo tenke seg hva spillere som Kike og Christian Stuani tenker når man konstant hører at man ikke er gode nok. Kanskje var det nettopp dette som tente Christian Stuani foran ligacup oppgjøret mot Oldham Athletic i midtuken. Middlesbrough vant den kampen 3-1 og avanserte dermed til neste runde. I den kampen scoret Stuani to ganger, mens bortglemte Yanic Wildschut startet ballet med sin scoring. Det positive fra serieåpningen er likevel at Boro ser ut til å være like solide som før bakover på banen. Jeg er ikke i tvil om at mange lag vil slite med å score på dette Boro-laget.

Middlesbroughs siste kamper:
Oldham – Boro 1-3 (Stuani x2, Wildschut)
Preston – Boro 0-0
Boro – Getafe 1-0 (Kike)
Barnsley – Boro 0-4 (Kike x2, Adomah x2)
Doncaster – Boro 0-0

Neil Lennon kan ikke ha vært for misfornøyd med ett poeng hjemme mot Derby County i sesongåpningen, selv om de med litt mer marginer på sin side kunne ha vunnet kampen. Det ble ikke en spesielt sjanserik kamp, og til slutt endte det målløst mellom de to klubbene. Etter å ha blitt leid ut forrige sesong og ikke sett ut som om han var særlig populær hos Lennon, fikk Jay Spearing muligheten fra start mot Derby. Det endte med to gule kort og dermed utvisning like før slutt. Spissen Gary Madine viste derimot at han kan være en god mann å ha på topp, og var god og bevegelig fremover på banen. Den tidligere fengselsfuglen traff blant annet treverket to ganger, noe han gjentok i midtukens ligacupkamp mot Burton Albion. En sen scoring av Burton sørget for at The Trotters røk ut av ligacupen mot The Brewers, og derfor må Lennon & Co fokusere på ligaen fremover.

Boltons siste kamper:
Bolton – Burton 0-1
Bolton – Derby 0-0
Bolton – Charlton 2-2 (Pratley, Feeney)
Port Vale – Bolton 1-2 (Madine x2)
Scunthorpe – Bolton 1-1 (Vela)

Vurdering: Dette er på papiret den klareste hjemmeseieren i helgens Championship-runden.

Tips: H


 

Nottingham Forest – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ben Osborn ser ut til å være tilbake igjen for Forest, men Andy Reid, Chris Cohen og Britt Assombalonga er fortsatt ute. Hos gjestene er Kirk Broadfoot fortsatt suspendert.  

Det ble ingen optimal start for Nottingham Forest i sesongåpningen. Skogvokterne tok turen til sørkysten for å møte Brighton & Hove Albion, men måtte reise hjem igjen uten poeng i bagasjen. Henri Lansbury startet friskt med et frispark i stolpen, men Kazenga LuaLua ble kampens eneste målscorer. I midtuken skulle man rette opp inntrykket etter fredagens nederlag, men det skulle vise seg å bli en ny tung kveld for Forest. Walsall kom på besøk på City Ground, og selv om de til vanlig spiller på et lavere nivå, endte de til slutt opp med å vinne over Forest. Walsall ledet 3-1 med ti minutter igjen å spille, men på de ti siste minuttene sikret Michail Antonio balanse i regnskapet med to sene mål. Mange trodde da at man skulle få ekstraomganger, men Walsall-spiss Tom Bradshaw ville det annerledes. Med sin tredje scoring for kvelden sikret han en imponerende 4-3 seier. Forest har derfor mye å bevise foran sin første hjemmekamp i Championship denne sesongen.

Forest siste kamper:
Forest – Walsall 3-4 (Antonio x2, Walker)
Brighton – Forest 1-0
Forest – Aston Villa 3-3 (Wilson, Lansbury, Blackstock)
Forest – Swansea 1-1 (Tesche)
Doncaster – Forest 1-1 (Burke)

Det var nok lurest å holde seg unna Rotherham-sjef Steve Evans etter serieåpningen forrige helg. The Millers tapte hele 1-4 hjemme mot nyopprykkede MK Dons, og det er ikke positivt for et lag som er ventet å kjempe i bunnen denne sesongen. Evans pulsmåler gikk sannsynligvis i stykker forrige lørdag, men dersom han skaffet seg en ny til tirsdag, vil den sannsynligvis fungere bra fortsatt. Det skyldes avansement i ligacupens første runde. Rotherham tok i mot Cambridge United hjemme på New York Stadium, og èn scoring av Jordan Bowery viste seg å være alt som trengtes for å vinne kampen. Det har nok gitt Evans litt mer å glede seg over foran helgens bortekamp. Det blir interessant å se om Rotherham kan gjøre det bedre på fremmed gress denne sesongen, enn det de gjorde forrige sesong. Da vant de bare tre bortekamper, og bare èn av de ti siste kampene på fremmed gress endte med seier.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Cambridge United 1-0 (Bowery)
Rotherham – MK Dons 1-4 (Derbyshire)
Rotherham – Mainz 2-1 (Derbyshire, Bowery)
Rotherham – Leicester 1-2 (Ward)
Partick Thistle – Rotherham 0-1

Vurdering: Forest med alt annet enn optimal start på sesongen, men her har de en god mulighet til å rette opp inntrykket. Rotherham er aldri en lett motstander, men jeg har likevel stor tro på at vertene tar tre poeng. 

Tips: H


 

Queens Park Rangers – Cardiff City
Kampstart: 18.15
Skader og Suspensjoner: Jamie Mackie er ute hos vertene, mens Charlie Austin er usikker. Bruno Manga og Ben Turner ser ut til å være ute igjen hos gjestene. 

I helgens runde får vi servert en deilig kveldskamp mellom to lag som begge har ambisjoner om å kjempe i toppen av tabellen. QPR har satset hardt de siste sesongene og i sommer har de gjort mange nye investeringer. Samtidig er det fortsatt usikkert om spillere som Charlie Austin og Matt Phillips vil være i klubben når overgangsvinduet stenger, men for øyeblikket er de nødt til å gjøre en god jobb for sin nåværende arbeidsgiver. Forrige helg fikk QPR-sjef Chris Ramsey & Co en nedtur da London-klubben tapte 0-2 mot byrival Charlton Athletic. Tapet vil nok ha gitt Ramsey en del å tenke på, og kanskje var det et slik tap som trengtes for at QPR skal få øynene opp for hvor tøff denne sesongen kommer til å være. I midtuken fikk de uansett rettet opp inntrykket med en imponerende 3-0 seier over Yeovil Town. I sine nye bortedrakter hadde de få problemer med å ta seg videre til neste runde av ligacupen, og jeg må innrømme at jeg ble imponert av det jeg så. Det blir interessant å se om de kan ta med seg denne oppturen inn til lørdagens kamp mot Cardiff. I så fall kan det bli mye å juble for blant hjemmefansen på Loftus Road.

QPRs siste kamper:
Yeovil – QPR 0-3 (Polter, Emmanuel-Thomas, Onuoha)
Charlton – QPR 2-0
QPR – Atalanta 1-1 (Emmanuel-Thomas)
Newport Co – QPR 0-0
QPR – Dundee Utd 2-1 (Phillips, Luongo)

Cardiff hadde besøk av Fulham i sesongåpningen, men det gikk ikke helt etter planen. Joe Mason som hadde vært i fyr og flamme hele sesongoppkjøringen, hadde av en eller annen grunn lagt igjen effektiviteten hjemme den dagen. Han kom til flere sjanser og jobbet kjempebra, men dessverre for The Bluebirds fant han aldri nettmaskene. Det gjorde derimot vingen Craig Noone som sikret poengdeling med sin sene 1-1 scoring. I midtuken var det duket for en ny hjemmekamp i ligacupens første runde da AFC Wimbledon kom på besøk. Nok en gang var det Craig Noone man måtte stole på fremover på banen, men det skal sies at nevnte Mason ikke fikk spille denne kampen. Noone satte inn 1-0 til waliserne like før pause, og det viste seg å bli sluttresultatet også. Nå er det duket for sesongens første bortekamp, og det trenger ikke være en negativ opplevelse. Cardiff avsluttet nemlig forrige sesong sterkt på fremmed gress, og bare èn av de ni siste bortekampene i vår endte med tap.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – AFC Wimbledon 1-0 (Noone)
Cardiff – Fulham 1-1 (Noone)
Bournemouth – Cardiff 2-3 (Revell x2, Ralls)
Cardiff – Watford 2-1 (Mason x2)
Sparta Rotterdam – Cardiff 0-1 (Pilkington)

Vurdering: QPR er favoritter og var imponerende i midtuken. Cardiff er vanskelige å slå, og viste mye bra på fremmed gress i vår. Dette tror jeg fort kan bli en jevn affære, og uavgjortfaren er absolutt til stede. Jeg velger å gå for uavgjort, men dersom jeg måtte valgt H eller B, ville jeg helt klart hellet mest mot hjemmeseier. 

Tips: H

 

About The Author

Leave a Reply