Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Rundens TV-meny

Fredag:
20.45: Birmingham City – Derby County (TV2 Sport Premium)

Lørdag:
13.30: Leeds United – Sheffield Wednesday (TV2 Sport Premium 2)
16.00: Charlton Athletic – Hull City (TV2 Sport Premium 2)
18.15: Cardiff City – Wolverhampton Wanderers (TV2 Sport Premium)

Rundens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Middlesbrough – Bristol City (Hjemmeseier) 1,55
QPR – Rotherham (Hjemmeseier) 1,73
Totalodds: 2.68


 

Leeds United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Lewis Cook er suspendert hos vertene, mens Keiren Westood, Glenn Loovens og Atdhe Nuhiu er usikre hos gjestene. 

Onsdag kveld så ut til å bli et lite vendepunkt for Uwe Rösler etter en tung sesongstart, men istedenfor endte kvelden med et gigantisk mageplask. Leeds ledet 2-0 borte mot Bristol City da stadionuret tikket mot 90 minutter. Leeds-fansen bak målet som vertene angrep mot sang for alt de var verdt, og stemningen var meget god. Leeds var på vei mot sin første seier for sesongen, og dermed deres første seier under Uwe Röslers ledelse. Istedenfor skulle alt falle i grus da Kieran Agard reduserte etter 89 minutter. De neste minuttene bar preg av et entusiastisk hjemmepublikum, kombinert med nervøse stemmer blant bortefansen. Alle som har fulgt Leeds over tid vet hva som kommer til å skje i slike situasjoner, og på onsdag skjedde det igjen. Rødtrøyene sendte frem alt utenom keeperen på et hjørnespark, og innenfor femmeteren lurte den målfarlige midtstopperen Aden Flint. Han prikket inn utligningsmålet med et enkelt touch, og på bakken ble en elendig Marco Silvestri liggende. Italieneren har hatt bedre dager på jobben, og må kunne ta sin del av skylden for Leeds fortsatt venter på sin første seier for sesongen. Ettersom onsdagens kamp endte 2-2 har Leeds nå spilt uavgjort i samtlige av deres fire kamper denne sesongen. Den ene var mot Doncaster Rovers i ligacupen, men den endte med tap etter straffesparkkonkurranse. Kanskje kan sesongens første trepoenger komme i det TV-sendte lokaloppgjøret mot Sheffield Wednesday. Det er ikke mye som ville smakt bedre enn det for Leeds-fansen slik situasjonen er nå.

Leeds siste kamper:
Bristol City – Leeds 2-2 (Wood, Antenucci)
Reading – Leeds 0-0
Doncaster – Leeds 1-1 (Cook)
Leeds – Burnley 1-1 (Antenucci)
Leeds – Everton 2-0 (Mowatt, Wood)

Onsdag bød på en skuffende kveld for Sheffield Wednesday også. Uglene hadde levert oppløftende resultater og prestasjoner i sine første kamper, selv om tapet mot Ipswich Town forrige helg fortsatt gjør litt vondt å tenke på for Owls-fansen. På onsdag kom Reading på besøk, og hjemmepublikummet hadde håpt at man kunne sikre seg en ny komfortabel seier slik man gjorde mot Bristol City. Det fikk de dessverre ikke gjort, og til slutt var man heldige som sikret seg ett poeng da nysigneringen Modou Sougou scoret et sent utligningsmål. Uglene slet kraftig med å spille seg frem til sjanser, men det skal nevnes at Reading har sett meget bra ut defensivt i de første kampene i høst. Uavgjort hjemme mot Reading er likevel ikke bra nok dersom man ønsker å være med i toppen av tabellen, og derfor må man slå tilbake så raskt som mulig. Et Leeds-lag som fortsatt venter på sin første seier for sesongen er en ypperlig mulighet for å ta igjen for det tapte, men det kommer ikke til å være enkelt.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Reading 1-1 (Sougou)
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Wallace)
Sheff Wed – Mansfield 4-1 (Joao, Sougou, Lee, Semedo)
Sheff Wed – Bristol City 2-0 (Lees, McGugan)
Sheff Wed – St.Mirren 5-0 (Nuhiu x2, Sasso, Vermijl, McGugan)

Vurdering: Leeds venter fortsatt på sin første seier, og her får de tøff motstand. Jeg klarer ikke skille disse to lagene, og tror faktisk på enda en ny uavgjort for vertene.

Tips: U


 

Charlton Athletic – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tony Watt og Chris Solly er usikre hos vertene, mens Igor Vetokele og Stephen Henderson er ute. Mohammed Diame og Robert Snodgrass er ute hos gjestene. 

Charlton Athletic fortsetter å imponere under Guy Luzons ledelse. Etter fire kamper har de fortsatt til gode å tape, og motstanden har vært alt annet enn dårlig. I sesongåpningen møtte de Queens Park Rangers hjemme på The Valley, og der sørget blant annet Tony Watt for tre poeng til vertene. Samme Watt herjet også i de to påfølgende kampene mot henholdsvis Dag & Red og Derby County, og mot sistnevnte lag tok de et meget sterkt poeng på Pride Park. Som om ikke det var nok klemte de til med en ny sterk prestasjon på fremmed gress da de holdt Nottingham Forest til 0-0 på City Ground i midtuken. Charlton har utvilsomt klart å ta med seg den gode formen fra vårsesongen inn i den nye sesongen, men Addicks-fansen husker godt hvordan det gikk i fjor høst. Da åpnet man også meget imponerende, bare for å deretter dale nedover på tabellen. Utfordringen for Luzon blir å ikke gå i samme fella som hans forgjenger gjorde.

Charltons siste kamper:
Forest – Charlton 0-0
Derby – Charlton 1-1 (Watt)
Charlton – Dag & Red 4-1 (Watt, Ahaerne-Grant, Bergdich, Ghoochannejhad)
Charlton – QPR 2-0 (Watt, Fox)
Bolton – Charlton 2-2 (Watt x2)

Etter en trøblete sommer var jeg spent på hva man kunne forvente av Hull City, men for hver kamp som går blir jeg enda mer imponert over det tigrene presterer. Det er ikke enkelt å takle overgangen fra Premier League-fotball til Championship av flere grunner, men det er lite som tyder på at Hull kommer til å slite denne sesongen. I sesongåpningen ble det seier mot Huddersfield Town, og etter det har man både avansert i ligacupen, men også sikret seg poeng borte mot Wolverhampton Wanderers. I midtuken fikk man besøk av Fulham hjemme på KC Stadium, og der sørget Sone Aluko for en ny viktig seier. Det betyr at tigrene fortsatt har til gode å tape, akkurat som lørdagens motstander.

Hulls siste kamper:
Hull – Fulham 2-1 (Elmohamady, Aluko)
Wolves – Hull 1-1 (Jelavic)
Accrington – Hull 2-2 (Akpom, Luer)
Hull – Huddersfield 2-0 (Clucas, Akpom)
Sheff Utd – Hull 1-1 (Hernandez)

Vurdering: Charlton har imponert meg med sin direkte og fysiske stil, og Tony Watt er en praktfull spiller. Her har jeg større tro på Addicks enn på gjestene, men likevel ender jeg opp med uavgjort.

Tips: U


 

Bolton Wanderers – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler muligens Darren Pratley, mens Henri Lansbury, Jamie Ward og Dexter Blackstock er usikre hos gjestene. 

Etter en elendig vårsesong var det store spørsmålet om Neil Lennon kunne løfte Bolton Wanderers flere hakk etter at han selv fikk sette preg på sitt mannskap gjennom en lang sommer. Foreløpig ser det ikke ut til å ha gått spesielt bra, og man kan undres om den tidligere Celtic-sjefen virkelig er den riktige mannen til å lede The Trotters. Etter fire kamper har Bolton fortsatt til gode å vinne en kamp, men kanskje mer bekymrende er det faktum at man fortsatt ikke har scoret ett eneste mål. Zach Clough har vært spilleklar, men han har ikke vært like giftig som før skaden. Gary Madine og Emile Heskey er ikke målmaskiner, og derfor kan man ikke forvente for mye av de. Derfor lurer jeg veldig på hvem som skal score målene på Macron Stadium. Bolton har bare ett poeng foran denne kampen, og det kom da de spilte uavgjort hjemme mot Derby County i sesongåpningen. Kanskje kan det endelig løsne igjen når et nytt lag fra East Midlands kommer på besøk.

Boltons siste kamper:
MK Dons – Bolton 1-0
Boro – Bolton 3-0
Bolton – Burton 0-1
Bolton – Derby 0-0
Bolton – Charlton 2-2 (Pratley, Feeney)

Dougie Freedman har ikke akkurat fått en drømmestart på sesongen. Etter periodevis dårlig form i vår, var jeg spent på hvordan de ville klemme til nå i høst. Freedman har nemlig vist flere ganger tidligere at han sliter med å snu formpilen dersom motgangen først kommer. Derfor frykter jeg for Forest-supporternes skyld at det kan bli noen tunge måneder fremover. I midtuken spilte de uavgjort hjemme mot Charlton Athletic, og det var ikke veldig imponerende. Forrige helg tok de sesongens første seier da Rotherham United ble slått 2-1 hjemme på City Ground, men det skulle strengt tatt bare mangle. Før det ble det nederlag mot Brighton & Hove Albion og Walsall. Sistnevnte var i ligacupen. Denne kampen mot Bolton tror jeg vil definere mye av høstsesongen, ettersom man med seier vil få et skikkelig selvtillitsboost, og med tap vil ting se veldig mørkt ut. Det blir interessant å se hvordan skogvokterne presterer mot et Bolton-lag som fortsatt venter på sin første seier for sesongen. Det ville nok gjort ekstra vondt for Dougie Freedman om hans tidligere arbeidsgiver skulle vinne når han kommer på besøk.

Forest siste kamper:
Forest – Charlton 0-0
Forest – Rotherham 2-1 (Antonio, Mills)
Forest – Walsall 3-4 (Antonio x2, Walker)
Brighton – Forest 1-0
Forest – Aston Villa 3-3 (Wilson, Lansbury, Blackstock)

Vurdering: Bolton scorer ikke mål, mens Forest ikke imponerer. Derfor tror jeg dette ender uavgjort.

Tips: U


 

Brighton & Hove Albion – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bobby Zamora kan få sin debut for vertene. Hos gjestene er Jordan Rhodes usikker, mens Chris Taylor og Chris Brown er ute.

The Seagulls fikk en drømmestart på tirsdagens kamp borte mot Huddersfield Town. Etter at Sam Baldock hadde vandret rundt med ballen på Huddersfields banehalvdel like etter avspark, ga han den videre til Beram Kayal. Den israelske midtbanespilleren ladet kanonen og sendte Brighton i ledelsen etter bare 17 sekunder spill. Det kunne fort ha vist seg å være nok til å ta tre poeng i en tøff og jevn kamp, men ti minutter etter pause sikret Jacob Butterfield poengdeling med en vakker scoring fra en meget spiss vinkel. Brighton fikk derfor bare med seg ett poeng hjem til sørkysten, men det legger likevel ikke skjul på at Chris Hughton & Co har fått en flott start på sesongen. I sesongåpningen vant de 1-0 hjemme mot Nottingham Forest, før det ble avansement i ligacupen mot Southend United. Forrige helg vant de 2-1 borte mot Fulham på Craven Cottage, og med seier mot Blackburn Rovers på lørdag vil definitivt forventningene stige et par hakk fremover.

Brightons siste kamper:
Huddersfield – Brighton 1-1 (Kayal)
Fulham – Brighton 1-2 (Baldock, Hemed)
Southend – Brighton 0-1 (LuaLua)
Brighton – Forest 1-0 (LuaLua)
Brighton – Sevilla 1-0 (Hemed)

Blackburn Rovers har ikke like mye å juble over for tiden som det lørdagens motstander har. Lancashire-klubben scoret rekordlavt på undersøkelsene som ble gjort før sesongstart for å finne ut hvilken klubb som hadde de mest optimistiske supporterne. Med tanke på at Rovers fortsatt har til gode å vinne etter de fire første kampene av den nye sesongen, kan man bare tenke seg hvor lite glede det er å finne blant de trofaste på Ewood Park for tiden. På tirsdag jaktet de sesongens første trepoenger hjemme mot Cardiff City, men der førte slurv bakover på banen til at Cardiff tok ledelsen tidlig. Etter et stormløp mot Cardiffs mål i andre omgang fikk Grant Hanley til slutt prikket inn utligningen like før slutt. Kampen endte derfor uavgjort, og det er helt klart ikke bra nok for Rovers. Etter uavgjort mot Huddersfield Town forrige helg og tap mot Wolverhampton Wanderers i sesongåpningen, ser det ikke bra ut for Gary Bowyer & Co. For å gjøre vondt verre ble det også exit i ligacupen hjemme mot Shrewsbury Town. Jordan Rhodes måtte stå over tirsdagens kamp mot Cardiff på grunn av en skade, og foreløpig er det usikkert om vi kommer til å få se den skotske spissen i aksjon på lørdag.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Cardiff 1-1 (Hanley)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Delfouneso)
Blackburn – Shrewsbury 1-2 (Selvmål)
Blackburn – Wolves 1-2 (Conway)
Blackburn – Wigan 3-0 (Marshall, Tomlinson, Hanley)

Vurdering: Brighton med flott start på sesongen, mens Rovers sliter med dårlige resultater. Vertene får tipset her. 

Tips: H


 

Burnley – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har en del skader, men Matt Lowton er tilbake i full trening. Gjestene mangler blant andre Andreas Bjelland, Scott Hogan, Jota, Josh McEachran. 

Dersom Burnley-sjef Sean Dyche hadde glemt hvor tøff denne ligaen er, har han i hvert fall fått erfare det nå. Etter tre ligakamper og én cupkamp har The Clarets fortsatt til gode å vinne denne sesongen. I sesongåpningen reddet Sam Vokes ett poeng med en sen scoring mot Leeds United, før de noen dager senere tapte borte mot Port Vale i ligacupen. Forrige helg slet de med å sikre seg poeng hjemme mot Birmingham City i en tidlig lørdagskamp, før det ble null poeng da de tok turen til Suffolk for å møte Ipswich Town i midtuken. Med tanke på hvor mange viktige spillere som har forlatt klubben i sommer, er det ikke rart at de nye spillerne trenger litt tid på å få spille seg inn i Burnleys system. Derfor er jeg ikke så overrasket over de variable prestasjonene. Det bør dog ikke gå for lenge før Burnley begynner å vinne fotballkamper igjen, og det spørs om vi ikke får oppleve det allerede på lørdag. Da kommer Brentford på besøk, og det kan fort bli en veldig spesiell kamp. Brentford-spissen Andre Gray skal nemlig i skrivende stund være nær en overgang til nettopp Burnley for rundt £9m. Det vil garantert tilføre litt ekstra krydder til kampen.

Burnleys siste kamper:
Ipswich – Burnley 2-0
Burnley – Birmingham 2-2 (Taylor, Keane)
Port Vale – Burnley 1-0
Leeds – Burnley 1-1 (Vokes)
Burnley – Bradford 2-0 (Jutkiewicz, Taylor)

Det er ikke lett å bli klok på Brentford etter de første kampene, men likevel synes jeg det har vært en del positive ting å hente. Tidligere har det blitt uttalt at hovedtrener Marinus Dijkhuizen skulle gjøre det han kunne for å gjøre Brentford mest mulig defensivt solide, men heldigvis ser ikke det ut til å ha gått på bekostning av angrepsspillet. Brentford scoret nemlig to mål hjemme mot Ipswich Town i sesongåpningen da den kampen endte 2-2, før det ble hele fire nye scoringer da de tok turen til Ashton Gate for å møte Bristol City. Det gir meg troen på at Brentford vil gi oss mye moro denne sesongen også. I mellomtiden fikk vi derimot se en lite lystig kamp av Brentford da de røk 0-4 hjemme mot Oxford United i ligacupen, men der stilte man svært svekket. I midtuken hadde Brentford spillefri på grunn av reparering av underlaget på Griffin Park, noe som gjør at The Bees kommer til Turf Moor med friske føtter.

Brentfords siste kamper:
Bristol City – Brentford 2-4 (Hoffman, Gray, Judge, Selvmål)
Brentford – Oxford United 0-4
Brentford – Ipswich 2-2 (Tarkowski, Gray)
Norwich – Brentford 2-1 (Gray)
Luton – Brentford 2-1 (Hoffman)

Vurdering: Burnley venter fortsatt på sin første seier, mens Brentford imponerte med 4-2 seier mot Bristol City. Her tror jeg de vil få det vanskeligere med å finne nettmaskene, og jeg ender opp med å gi vertene tipset. 

Tips: H


 

Fulham – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Luke Garbutt og Fernando Amorebieta, mens Marcus Bettinelli og Matt Smith er usikre. Hos gjestene er Sean Scannell usikker.

Jeg føler jeg fremstår som en CD-plate som har hengt seg opp, men nok en gang sliter jeg med å holde meg for å uttrykke min misnøye med Kit Symons som Fulham-sjef. Det er absolutt ingenting i løpet av det siste halve året som tilsier at han er den riktige mannen til å lede Fulham oppover på tabellen i Championship, og Fulhams dårlige sesongstart gjør meg ikke mindre sikker i min sak. På onsdag ble det et nytt tap da Fulham reiste nordover for å besøke Hull City på KC stadium, og det betyr at hvittrøyene bare har ett poeng etter tre ligakamper. Det er ikke bra nok for et lag som ønsker å kjempe i toppen av tabellen, men trøsten får være at man har sikret seg avansement i ligacupen etter seier mot Wycombe United. En annen positiv ting for Fulham midt i all negativiteten er at sommersigneringen Tom Cairney vartet opp med et nytt flott mål i kampen mot sin tidligere arbeidsgiver Hull City. Nå skal Fulham forsøke å ta sin første trepoenger for sesongen når et formsvakt Huddersfield Town kommer på besøk, men da må man prestere mye bedre enn det man gjorde forrige helg da Brighton & Hove Albion kom på besøk.

Fulhams siste kamper:
Hull – Fulham 2-1 (Cairney)
Fulham – Brighton 1-2 (Cairney)
Wycombe- Fulham 0-1 (Kacaniklic)
Cardiff – Fulham 1-1 (Smith)
Fulham – Crystal Palace 1-1 (Pringle)

Huddersfield Town ble spådd en plass i bunnen av tabellen av meg før sesongstart, og foreløpig er det ingenting som tilsier at jeg skal bomme med mitt tips. De har unngått tap i sine to siste kamper, men uavgjort hjemme mot Blackburn Rovers og Brighton & Hove Albion er ikke resultater man kan være stolt av. I ligacupen ble det tap hjemme mot Notts County, og i sesongåpningen gikk man på et skuffende 0-2 tap borte mot Hull City. I tirsdagens kamp mot Brighton havnet man under etter bare 17 sekunder da Sam Baldock fikk lov til å vandre fritt innover på Huddersfields banehalvdel rett etter avspark. Han ga ballen videre til Beram Kayal som satte ballen fint i mål fra rundt 16 meters hold. I andre omgang sikret Jacob Butterfield utligning med en herlig scoring fra skrått hold, og det er noe The Terriers kan glede seg over. En Butterfield i form vil nemlig være verdt et par poeng alene, og kanskje har han kommet skikkelig i gang med den scoringen. Lørdagens kamp mot Fulham kan bli en veldig vrien affære for Chris Powell & Co, spesielt med tanke på at de tapte begge kampene innbyrdes mot Fulham forrige sesong.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Brighton 1-1 (Butterfield)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Wells)
Huddersfield – Notts County 1-2 (Wallace)
Hull – Huddersfield 2-0
Barnsley – Huddersfield 2-1 (Wells)

Vurdering: Fulham overbeviser ingen for tiden, men det gjør heller ikke Huddersfield. Av disse to lagene er det Fulham jeg holder sterkest for øyeblikket. 

Tips: H


 

Middlesbrough – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Alex Baptiste, Damia Abella og Rhys Williams er ute hos vertene. Gjestene mangler Frank Fielding, mens Luke Freeman er suspendert. 

Det ble nesten et drømmeresultat for Middlesbrough da de tok turen til opprykksrival Derby County på tirsdag. Kike har i hele sommer måttet høre på supportere og en manager som bare fokuserte på at de måtte få inn en ny spiss, og det ser ut til å ha gjort noe med han. Den spanske spissen har vist flott form og i tirsdagens kamp scoret han 1-0 målet da han plutselig fikk ballen i føttene foran mål fra George Friend. Det var Kikes tredje scoring i ligaen denne sesongen etter at han scoret to mål mot Bolton Wanderers forrige helg. Dessverre for rødtrøyene slo Derby tilbake med en sen utligning ved Johnny Russell, men det er nok ikke mange Boro-supportere som lett hadde tatt i mot ett poeng før kampen dersom de hadde blitt tilbudt det. Boro er derfor fortsatt ubeseiret denne sesongen etter seier mot Bolton Wanderers og uavgjort mot Preston North End. I ligacupen ble det avansement mot Oldham Athletic, og jevnt over ser det egentlig ganske bra ut for Aitor Karanka & Co.

Middlesbroughs siste kamper:
Derby – Boro 1-1 (Kike)
Boro – Bolton 3-0 (Kike x2, Fabbrini)
Oldham – Boro 1-3 (Stuani x2, Wildschut)
Preston – Boro 0-0
Boro – Getafe 1-0 (Kike)

Så lenge du ikke er Leeds-supporterer, kunne du nyte deilige scener av jublende spillere og supportere fra Ashton Gate onsdag kveld. Flere minutter på overtid sikret Aden Flint poengdeling hjemme mot Leeds United da han prikket inn 2-2 på et hjørnespark, og under feiringen av scoringen var det flere supportere som tok turen inn på banen for å juble. Scoringen til Flint fullførte et flott comeback etter at Kieran Agard hadde redusert til 1-2 noen minutter tidligere. Før det hadde Leeds først tatt ledelsen ved Mirko Antenucci på straffespark i første omgang, før Chris Wood hadde økt ledelsen med en fin avslutning i andre omgang. City unngikk dermed et tredje strake nederlag i ligaen, og fikk seg dermed en nødvendig opptur. I ligacupen hadde de også møtt på en nedtur da de tapte mot Luton Town. City er fortsatt på desperat spissjakt, men nå skal både Andre Gray og Dwight Gayle ha takket nei til å komme til klubben. Det er likevel ikke fremover på banen problemene ligger, det er heller bakover. Citys selvsikre og ballbesittende spillestil fungerte utmerket i League One, men i Championship blir balltapene straffet hardere. Derfor kan de få det tøft på lørdag, ettersom de nok ikke vil få mange tøffere bortekamper denne sesongen enn lørdagens tur til Riverside Stadium.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Leeds 2-2 (Flint, Agard)
Bristol City – Brentford 2-4 (Kodjia, Wilbraham)
Luton – Bristol City 3-1 (Robinson)
Sheff Wed – Bristol City 2-0
Yeovil Town – Bristol City 1-0

Vurdering: Rundens sikreste hjemmeseier. Dersom Bristol City går for en naiv og offensiv spillestil – noe jeg tror de gjør – kan det fort bli stygge siffer. 

Tips: H


 

Preston North End – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jermaine Beckford er skadet hos vertene, mens Jordan Hugill er suspendert. Hos gjestene er Daryl Murphy og Ryan Fraser usikre. 

Simon Grayson har fått en brukbar start på sesongen med sitt Preston North end, men fortsatt er det tidlig å si noe om hva slags sesong vi kan forvente oss av The Lilywhites. I sesongåpningen viste de mye bra forsvarsspill og farlig kontringsspill mot Middlesbrough i en kamp som endte 0-0, før det ble et imponerende avansement i ligacupen da Crewe Alexandra ble slått 3-1 på bortebane. Forrige helg reiste Lancashire-klubben til Milton Keynes for å møte MK Dons i den første Championship-kampen noensinne på Stadium:mk. Preston tok på seg oppgaven som festbrems, og sikret seg sesongens første trepoenger takket være en herlig og kald scoring av Paul Gallagher. I midtuken reiste de til Yorkshire for å møte Rotherham United, men den kampen endte til slutt målløst. Det er for så vidt et godt resultat, men på lørdag får de seg en skikkelig test når Ipswich Town kommer på besøk.

Prestons siste kamper:
Rotherham – Preston 0-0
MK Dons – Preston 0-1 (Gallagher)
Crewe – Preston 1-3 (Hugill, Keane, Brownhill)
Preston – Boro 0-0
Bury – Preston 3-2 (Garner, Keane)

Før sesongstart skrev jeg en del om Ipswichs imponerende angrepsrekke. Selv om Daryl Murphy stjal alle overskrifter forrige sesong, må man ikke glemme spillere som David McGoldrick, Freddie Sears og Brett Pitman. Derfor var det artig at det var nettopp McGoldrick og Sears som sto for scoringene da Ipswich vant 2-0 hjemme mot Burnley på tirsdag. Seieren sørget for at Ipswich topper tabellen i Championship etter tre serierunder, til tross for at fjorårets toppscorer Daryl Murphy fortsatt har til gode å finne nettmaskene. Det sier litt om kvalitetene dette Ipswich-laget innehar. En annen positiv ting å ta med seg fra Ipswichs sesongstart er at vingene ser ut til å fungere bra, og det er en av nøklene for suksess denne sesongen. Spesielt Arsenal-spilleren Ainsley Maitland-Niles har imponert meg stort. 17-åringen har vist tydelig at han har det som skal til for å spille på dette nivået. Lørdagens kamp mot Preston blir en tøff test, men det er utvilsomt morsomt å følge blåtrøyene og deres solide og hardarbeidende spill.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Burnley 2-0 (Sears, McGoldrick)
Ipswich – Sheff Wed 2-1 (Smith, Sears)
Ipswich – Stevenage 2-1 (Tabb, Yorwerth)
Brentford – Ipswich 2-2 (Fraser, Bru)
Ipswich – Utrecht 1-1 (McGoldrick)

Vurdering: Verken Ipswich eller Preston har tapt denne sesongen, og jeg tror ikke det skjer på lørdag heller. Dette ender uavgjort.

Tips: U


 

Queens Park Rangers – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Charlie Austin og Matt Phillips har blitt linket til diverse Premier League-klubber i hele sommer, men heldigvis for QPR har de ikke blitt solgt (enda). I de første kampene har begge vist klasse, og spesielt i midtukens kamp mot Wolverhampton Wanderers fikk vi se hvorfor de to er såpass ettertraktet som det de er. Charlie Austin scoret i sin andre kamp på rad i onsdagens oppgjør, mens Phillips klemte til med to scoringer og én målgivende pasning. Det gikk ikke mange timene før diverse aviser kunne informere om at West Bromwich Albion nok en gang har kastet seg inn i kampen om Phillips underskrift. Tapet mot Charlton i sesongåpningen er i ferd med å bli glemt nå, og dersom de klarer levere flere like gode prestasjoner som det de gjorde mot Wolves, kan det fort bli mye å juble over for QPR-fansen. I forrige hjemmekamp så de lenge ut til å sikre seg tre poeng da Cardiff City kom på besøk, men en fantastisk scoring av Scott Malone på overtid ødela i den kampen. Nå venter enklere motstand, og da forventer publikum tre poeng.

QPRs siste kamper:
Wolves – QPR 2-3 (Phillips x2, Austin)
QPR – Cardiff 2-2 (Hill, Austin)
Yeovil – QPR 0-3 (Polter, Emmanuel-Thomas, Onuoha)
Charlton – QPR 2-0
QPR – Atalanta 1-1 (Emmanuel-Thomas)

Rotherham United var de fleste eksperters favoritt til å rykke ned denne sesongen, og foreløpig ser det ikke ut til at ekspertene har tatt feil i sine vurderinger. Prestasjonene har ikke vært voldsomt imponerende for å si det mildt, og de har faktisk bare tatt ett poeng på de tre første kampene. I sesongåpningen ble de knust av nyopprykkede MK Dons på hjemmebane, før de tapte 1-2 borte mot Nottingham Forest i den påfølgende runden. I midtuken kom Preston North End på besøk, men der ble det ingen scoringer. Kampen endte uavgjort, og det gjør at man egentlig bare har et cupavansement mot Cambridge United som man kan være fornøyd med i årets sesongstart. Det ble hentet en haug med nye spillere i sommer, men foreløpig ser de ikke ut til å ha fått noen god start i klubben. Det kan med andre ord ta tid før manager Steve Evans får maskineriet til å fungere.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Preston 0-0
Forest – Rotherham 2-1 (Collins)
Rotherham – Cambridge United 1-0 (Bowery)
Rotherham – MK Dons 1-4 (Derbyshire)
Rotherham – Mainz 2-1 (Derbyshire, Bowery)

Vurdering: Dette her bør vertene ta uten for store problemer.

Tips: H


 

Reading – MK Dons
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Jeg har blitt imponert av Reading i årets sesongstart. Etter tre serierunder har de bare tatt to poeng, men likevel er det noe spennende over deres utrolige solide forsvarsspill. Gjennom hele sesongoppkjøringen og i de første kampene har de forsvart seg bra, og hindret motstanderne fra å spille seg frem til store sjanser. Det holdt nesten til seier borte mot Sheffield Wednesday på onsdag, men en sen utligning fra uglene sørget for poengdeling. I den foregående kampen endte det målløst mot Leeds United, mens de mot Birmingham City i sesongåpningen måtte skuffet se blåtrøyene gå av banen med tre poeng i lommen. Det eneste som mangler for at Reading skal kunne henge med i toppen av tabellen er bedre offensiv samhandling og flere spillere som kan skape ting på egenhånd. I kampen mot Birmingham City og Sheffield Wednesday syntes jeg de hadde forbedret seg veldig på det området, og nettopp derfor har jeg troen på at The Royals kan prestere bra utover høsten. Dog hjelper det lite med gode prestasjoner dersom seirene ikke begynner å komme snart.

Readings siste kamper:
Sheff Wed – Reading 1-1 (Williams)
Reading – Leeds 0-0
Colchester – Reading 0-1 (Gunter)
Birmingham – Reading 2-1 (Blackman)
Reading – Espanyol 0-0

MK Dons er nå helt oppe på en fjerdeplass på tabellen foran denne runden etter at de sikret seg sin andre seier for sesongen på tirsdag. Bolton Wanderers kom på besøk på Stadium:mk, men i motsetning til da Preston North end kom på besøk noen dager i forveien, klarte man denne gangen få ting til å fungere i begge ender av banen. Daniel Powell scoret kampens eneste mål mot Bolton og ble dermed den store helten da den ferske klubben vant sin første hjemmekamp i Championship noensinne. Mot Preston tapte MK Dons 0-1, mens de i sesongåpningen vant hele 4-1 borte mot Rotherham United. Fredag ble det klart at den meget lovende vingen Josh Murphy har blitt hentet på lån fra Norwich City, og det er ingen hemmelighet at det nå begynner å bli en del spennende spillere på dette MK Dons-laget. Spørsmålet er om alle klarer tilpasse seg til manager Karl Robinsons spillestil.

MK Dons siste kamper:
MK Dons – Bolton 1-0 (Powell)
MK Dons – Preston 0-1
MK Dons – Leyton Orient 2-1 (Selvmål, Baker)
Rotherham – MK Dons 1-4 (Hall, Bowditch, Baker, Selvmål)
MK Dons – Chelsea XI 1-2 (Hitchcock)

Vurdering: Reading forsvarer seg bra, men sliter litt med å omsette sjansene sine. MK Dons har gjort det bra i starten, men er litt uforutsigbare. Det gjør denne kampen svært åpen, men her tror jeg faktisk at Reading tar sin første trepoenger for sesongen. 

Tips: H


 

Cardiff City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 18.15
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Cardiff tok turen til Lancashire for å møte Blackburn Rovers på tirsdag. Takket være et svakt utspark og slurv i forsvarsrekken klarte waliserne ta ledelsen kort tid etter avspark mot den tidligere Premier League-mesteren. Joe Mason var mannen som havnet på scoringslisten, og det var ingen overraskelse ettersom spissen hadde imponert stort under sommerens sesongoppkjøring. Resten av kampen handlet det meste om å forsvare seg, men like før slutt fikk de en skikkelig kalddusj da Grant Hanley utlignet for vertene. Kampen endte uavgjort, og dermed har Cardiff spilt uavgjort i samtlige ligakamper denne sesongen. Det minner en del om det vi fikk se med Russell Slade som sjef i vår, og det er nok ikke den utviklingen eier Vincent Tan hadde håpet på. I tillegg til å dele poengene broderlig i serien, har de også tatt turen til andre runde i ligacupen etter en fin 1-0 seier over AFC Wimbledon. Det blir interessant å se om de endelig kan avgjøre en kamp på lørdag, eller om det blir en ny uavgjort.

Cardiffs siste kamper:
Blackburn – Cardiff 1-1 (Mason)
QPR – Cardiff 2-2 (Malone, Morrison)
Cardiff – AFC Wimbledon 1-0 (Noone)
Cardiff – Fulham 1-1 (Noone)
Bournemouth – Cardiff 2-3 (Revell x2, Ralls)

Etter en fin og positiv sesong etter opprykket fra League One, ser det ut som om Wolverhampton Wanderers har litt startvansker denne sesongen. De fikk likevel en knallstart på sesongen med en flott 2-1 seier borte mot Blackburn Rovers, men det må legges til at den avgjørende scoringen i den kampen aldri skulle vært godkjent. I den påfølgende kampen ble det 2-1 seier over Newport County, og på det tidspunktet trodde alle at alt kom til å være rosenrødt i tiden fremover. Dessverre kom nedturen allerede i deres første hjemmekamp i ligaen for sesongen. Hull City var på besøk, og der var de heldige som fikk sikret seg ett poeng etter at Hull-keeperen klovnet det til i egen sekstenmeter. I midtuken var det duket for ny hjemmekamp, og nok en gang var det et lag som nylig hadde rykket ned fra Premier League som kom på besøk. QPR var leget, og det ble litt for vanskelig for ulvene. Charlie Austin og Matt Phillips viste klasse da de scoret de tre målene for London-klubben i en kamp som endte 3-2. Marginene har med andre ord ikke vært helt på Wolves sin side den siste uken, men kanskje snur det lørdagskveld?

Wolves siste kamper:
Wolves – QPR 2-3 (Afobe, McDonald)
Wolves – Hull 1-1 (Henry)
Wolves – Newport 2-1 (Afobe, Dicko)
Blackburn – Wolves 1-2 (Afobe, Edwards)
Doncaster – Wolves 3-4 (Afobe, Graham, Hause, Ebobakahre)

Vurdering: Cardiff spiller bare uavgjort, mens Wolves har vært uheldige den siste uken. Dette er en vidåpen kamp, men jeg har størst tro på gjestene.

Tips: B

About The Author

Leave a Reply