Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Dagens TV-meny:
13.30: MK Dons – Derby County (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)
16.00: Brentford – Sheffield Wednesday (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)

Rundens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
MK Dons – Derby County (Borteseier) 2.00
Totalodds: 2.00

 


 

MK Dons – Derby County
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner:  Samir Carruthers er suspendert hos vertene. Craig Bryson er ute hos gjestene, mens Tom Ince er usikker. 

Det fungerer ikke helt for Karl Robinson og hans MK Dons for tiden. Hans forholdsvis unge mannskap og ikke minst urutinerte spillere har slitt kraftig mot tøffere og mer erfarne Championship-spillere, og de gangene de slapp med skrekken i League One har vist seg å straffe de hardt på dette nivået. Deres herlige spillestil som gjerne kan være på grensen til naiv har vært artig å se på, men særlig effektiv er den ikke. Det er ikke for uten grunn at MK Dons er det laget som slipper til flest sjanser av samtlige lag i Championship. Fremover på banen var MK Dons fantastiske forrige sesong, men da hadde de tross alt Will Grigg, Dele Alli og Benik Afobe. Disse spillerne har de ikke klart å erstatte, og det er den ferske klubbens kanskje største problem. Simon Church fant nettmaskene mot Leeds United forrige runde, men han er alt annet enn en notorisk målscorer. Det ble til slutt tap i kampen mot Leeds United, noe som betyr at MK Dons nå har fire strake tap. Dette har ført de helt ned i bunnen av tabellen, og med tap her kan de havne under streken. Hjemme på Stadium:mk har prestasjonene stått i stil med stadionnavnet. De har nemlig svake 1-0-3 på eget gress, hvor seieren kom mot Bolton Wanderers. I midtuken ble deres dårlige prestasjoner på hjemmebane tydelig igjen da Southampton var på besøk i ligacupen. Premier League-klubben vant hele 6-0 mot et sløvt MK Dons-lag.

MK Dons siste kamper:
MK Dons – Southampton 0-6
MK Dons – Leeds 0-2 (Church)
Burnley – MK Dons 2-1 (Baker)
Boro – MK Dons 2-0
MK Dons – Birmingham 0-2

Derby County overbeviser fortsatt ikke, og med tanke på at man nå har kommet helt til niende serierunder kan ikke manager Paul Clement skylde på startproblemer lenger. På dette tidspunktet er det bare resultater som gjelder, men heldigvis for Derby har de klart å sikre seg litt poeng på de siste kampene. De slo Preston North End 2-1 på bortebane, og det kan nok karakteriseres som en litt heldig seier. I den påfølgende kampen vant de mot Reading, men i den kampen spilte de med én mann mer på banen i over en helg omgang. Til tross for det var de ikke klart bedre enn The Royals. Disse seirene førte Derby et stykke opp på tabellen igjen, men på mandag fikk vi se en ny skuffende prestasjon av The Rams. De spilte uavgjort 0-0 mot Burnley hjemme på Pride Park, og den kampen må bare glemmes så raskt som mulig. Foran denne kampen har Derby 2-5-1 på sine åtte første kamper, og på bortebane har de solide 2-2-0.

Derbys siste kamper:
Derby – Burnley 0-0
Reading – Derby 0-1 (Ince)
Preston – Derby 1-2 (Martin x2)
Derby – Leeds 1-2 (Martin)
Birmingham – Derby 1-1 (Russell)

Vurdering: MK Dons kommer nok til å fortsette med sin spillestil, og her tror jeg de vil måtte betale for det igjen. Derby har mye kvalitet i laget og vil ha spillere som er gode nok til å utnytte de store mulighetene som garantert kommer til å dukke opp. Jeg tror Derby sikrer seg tre poeng her. 

Tips: B


 

Brentford – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har en lang skadeliste med spillere som Sam Saunders, Phillip Hofman og Akaki Gogia, men får sannsynligvis tilbake James Tarkowski. Gjestene har ingen nye skader å melde om. 

Det så litt mørkt ut for Brentford-supporterne da The Bees havnet under 0-1 mot Preston North End i forrige runde, men en brennhet danske og en spennende spiss fra Østerrike sørget for at publikummet på Griffin Park endelig fikk juble for tre poeng. Det har lenge blitt diskutert rundt hvem som skal score målene nå som Andre Gray har forlatt klubben, men dersom man ser nærmere på de prestasjonene Lasse Vibe og Marco Djuricin har levert i de siste kampene, kan det se ut som om Brentford har fått til noe spennende fremover på banen. Vibe har vist seg som den goalgetteren han var i svensk toppfotball, mens Djuricin har vist enkelte tekniske ferdigheter som har forbløffet meg. Det blir interessant å se om han klarer prestere stabilt på et bra nivå utover i sesongen. Brentford hadde bare tatt ett poeng på de fire kampene før seieren mot Preston North End, og nå skal de jakte en ny seier. Den seieren vil i så fall løfte de bort fra bunnen, og samtidig pynte på hjemmestatistikken. Så langt har Brentford 1-1-1 på eget gress, hvor tapet har kommet mot Reading og uavgjorten har kommet mot Ipswich Town.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Preston 2-1 (Vibe, Djuricin)
Boro – Brentford 3-1 (Vibe)
Leeds – Brentford 1-1 (Djuricin)
Brentford – Reading 1-3 (Vibe)
Burnley – Brentford 1-0

Etter seks strake kamper uten seier løsnet det endelig for Sheffield Wednesday da de fikk besøk av Fulham forrige helg. Ross Wallace har vært litt inn og ut av laget siden han ble hentet fra Burnley i sommer, men det spørs om han ikke har sikret seg mer spilletid fremover etter kampen han leverte mot Fulham. Den dyktige vingen har en utmerket innleggsfot, og det var nøkkelen til samtlige av Wednesdays scoringer. Alle målene kom på dødballer og alle innleggene ble slått av Wallace. Det er ikke ofte man får se en spiller varte opp med tre målgivende pasninger i samme kamp, selv om det må nevnes at Liam Feeney gjorde det samme for Bolton Wanderers forrige sesong. Dødball-o-rama fra uglene var nok til å sikre tre poeng, ettersom Fulham ikke klarte score mer enn to mål. I midtuken ble det en ny opptur da Newcastle United ble slått 1-0 på St James´s Park i ligacupen. Nå skal uglene forsøke å bygge videre på den seieren, men da må de i så fall ta sin første borteseier for sesongen. Etter fire bortekamper har de 0-2-2 på fremmed gress, hvor tapene har kommet mot Burnley og Ipswich Town.

Wednesdays siste kamper:
Newcastle – Sheff Wed 0-1 (McGugan)
Sheff Wed – Fulham 3-2 (Lees, Forestieri, Turner)
Bolton – Sheff Wed 0-0
Burnley – Sheff Wed 3-1 (Nuhiu)
Sheff Wed – Middlesbrough 1-3 (Matias)

Vurdering: The Bees klemte til med en fin seier forrige helg, men man kan fortsatt ikke friskmelde laget til Marinus Dijkhuizen. Her får de en glimrende mulighet til å sikre seg nye poeng når et forholdsvis skuffende Sheffield Wednesday-lag kommer på besøk. Dette blir nok en jevn kamp, men jeg tror ikke gjestene tar tre poeng. Ett poeng kan de derimot fort sikre seg, men tipset mitt blir likevel hjemmeseier. 

Tips: H


 

Birmingham City – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Vertene må klare seg uten David Cotterill og Neal Eardley. Gjestene får tilbake Kirk Broadfoot fra suspensjon, mens Lee Frecklington er usikker. 

Det er litt vanskelig å vite hvor mye man kan forvente av Birmingham City denne sesongen, men det eneste som er sikkert er at de kommer aldri til å være enkle å spille mot. Enten vinner de knepent, eller så taper de med minst mulig margin. Det virker å være slik det fungerer, og det skyldes Birminghams fantastiske forsvarsspill under Gary Rowett. Deres direkte spillestil fungerer perfekt til det spillermateriellet Rowett har til rådighet, og de offensive spillerne leverer på samme måte som forrige sesong. Foreløpig har det dog vært litt rolig rundt stortalentet Demarai Gray, men det kan selvsagt skyldes litt at klubbene er mye mer observante på hans kvaliteter nå enn før. I forrige hjemmekamp gikk de på et skuffende tap hjemme mot Nottingham Forest, men forrige runde klemte de til med et sterkt poeng borte mot Ipswich Town. I midtuken spilte de et herlig byderby mot Aston Villa, men der gikk de på et skuffende 0-1 tap. Nå er det duket for hjemmekamp igjen og der har Birmingham 2-1-1 så langt denne sesongen.

Birminghams siste kamper:
Ipswich – Birmingham 1-1 (Cotterill)
Birmingham – Nottingham Forest 0-1
Birmingham – Bristol City 4-2 (Donaldson x3, Grounds)
MK Dons – Birmingham 0-2 (Gleeson, Maghoma)
Birmingham – Gillingham 2-0 (Thomas x2)

Endelig sikret Rotherham United seg sin første trepoenger for sesongen. Det skjedde da Cardiff City kom på besøk på New York Stadium forrige helg, men måten det skjedde på kan diskuteres i lang tid fremover. På stillingen 0-0 skulle nemlig Cardiff-keeper David Marshall skyte ut ballen, men i det han skulle skyte valgte Rotherham-spiss Matt Derbyshire å rive i drakten til Marshall. Målvakten svarte med å slå etter Derbyshire – forståelig nok – og fikk dermed marsjordre. For å gjøre vondt verre fikk Rotherham straffespark i den situasjonen, og det satte Vadis Odjidja-Ofoe i mål. Cardiff svarte likevel senere i første omgang på straffespark de også, men på overtid kom 2-1 scoringen som sørget for at rødtrøyene tok sin første seier for sesongen. Rotherham kan med andre ord ikke friskmeldes enda, men seieren må nok ha gitt et aldri så lite selvtillitsboost. Nå venter en tøff bortekamp mot et lag som de tapte begge sine kamper mot forrige sesong. På bortebane har Rotherham 0-1-3 denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Cardiff 2-1 (Odjidja-Ofoe, Selvmål)
Brighton – Rotherham 2-1 (Clarke-Harris)
Charlton – Rotherham 1-1 (Rawsond)
Rotherham – Fulham 1-3 (Clarke-Harris)
Rotherham – Norwich 1-2 (Green)

Vurdering: Birmingham er solide, men gikk på et arbeidsuhell i forrige hjemmekamp. Her møter de et svakt Rotherham-lag som måtte ha både dommer og marginer på sin side for å slå et Cardiff-lag forrige helg. Vertene får et klart tips i denne kampen, men det kan fort bli jevnere enn det mange tror. Rotherham har tross alt scoret fem mål på bortebane denne sesongen.

Tips: H


 

Bolton Wanderers – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

I de første rundene var jeg alt annet enn imponert av Bolton Wanderers angrepsspill, men likevel ble det en del poeng grunnet deres bedre forsvarsspill. De gode forsvarsspillet var dessverre én av flere ting Bolton Wanderers glemte å ta med seg i bagasjen da de reiste til Yorkshire for å møte Huddersfield Town forrige helg. Bolton fikk en drømmeåpning på kampen da Liam Feeney fant nettmaskene etter få minutter, men resten av kampen var det vertene det handlet om. Med Emyr Huws i spissen valset de over The Trotters, og Huddersfield ga seg ikke før de hadde satt to baller i nettmaskene bak en forfjamset Ben Amos. Nå må Bolton svare umiddelbart, men da passer det ikke så bra at det er serieleder Brighton & Hove Albion som kommer på besøk. Bolton har bare vunnet én av sine åtte første kamper denne sesongen, men hjemme på Macron Stadium har de faktisk ikke tapt enda denne sesongen. De har 1-3-0 på sine fire første hjemmekamper, hvor seieren kom mot Wolverhampton Wanderers.

Boltons siste kamper:
Huddersfield – Bolton 4-1 (Feeney)
Bolton – Sheff Wed 0-0
Bolton – Wolves 2-1 (Feeney, Clough)
Blackburn – Bolton 0-0
Bolton – Forest 1-1 (Dobbie)

Serieleder Brighton & Hove Albion tok turen til Molineux for å møte Wolverhampton Wanderers forrige helg, men til tross for ett poeng i bagasjen, kunne de ikke si seg fornøyd etter den kampen. The Seagulls misset straffespark ved Tomer Hemed etter 23 minutter, mens de fikk spille kampen med én mann mer på banen da Conor Coady ble utvist fem minutter etter pause. Til tross for overtall og en haug med sjanser klarte ikke Brighton finne veien til nettmaskene, og dermed endte kampen 0-0. Det betyr at The Seagulls luke ned til andreplass krympet til tre poeng, men det positive er at de fortsatt er ubeseiret etter åtte kamper. De har 6-2-0 på disse kampene, og hjemme på Falmer Stadium har de vært helt strålende. Der har de nemlig vunnet samtlige av sine fire kamper. På fremmed gress har Brighton 2-2-0 denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Fulham og Ipswich Town.

Brightons siste kamper:
Wolves – Brighton 0-0
Brighton – Rotherham 2-1 (Hemed, Stephens)
Brighton – Hull 1-0 (Hemed)
Ipswich – Brighton 2-3 (Hemed x2, LuaLua)
Walsall – Brighton 2-1 (Forster-Caskey)

Vurdering: Bolton Wanderers har ikke imponert meg i starten, selv om forsvarsspillet må kunne sies å ha vært brukbart i enkelte kamper. Fremover på banen er de ikke spesielt farlige, og mot et solid lag som Brighton & Hove Albion tror jeg The Trotters vil slite med å score mål. Derfor har jeg størst tro på bortelaget i denne kampen. 

Tips: B


 

Burnley – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lukas Jutkiewicz, Ashley Barnes og Danny Lafferty er ute hos vertene, mens Andre Gray kan bli klar. Reading mangler Anton Ferdinand med skade, mens Orlando Sa er suspendert. 

Burnley seiler frem som en av de tøffeste utfordrerne i toppen av tabellen, selv om de fortsatt ser ut til å ha mer å gå på. I flere kamper har jeg følt at forsvarsspillet har kunnet blitt mye bedre, mens de offensive spillerne kan komme med enda større bidrag. Dette er ting som jeg føler meg trygg på at manager Sean Dyche kan finne ut av, og nettopp derfor ser jeg for meg at The Clarets kommer til å henge med i toppen av tabellen denne sesongen. På mandag tok de turen til Pride Park for å møte Derby County, og der forsvarte de seg til et sterkt poeng. Det kunne fort ha blitt tre poeng på slutten også dersom Sam Vokes hadde vært mer treffsikker foran mål, men det er nok ingen i Burnley som er skuffet over det ene poenget. Burnley innehar i skrivende stund en tredjeplass på tabellen med 15 poeng, og på de fem siste kampene har de solide 4-1-0. Hjemme på Turf Moor har Burnley 3-1-0, hvor uavgjorten kom i første hjemmekamp mot Birmingham City.

Burnleys siste kamper:
Derby – Burnley 0-0
Burnley – MK Dons 2-1 (Boyd, Vokes)
Burnley – Sheff Wed 3-1 (Jones, Taylor, Gray)
Bristol City – Burnley 1-2 (Keane, Mee)
Burnley – Brentford 1-0 (Keane)

Reading er et av lagene som har fascinert meg mest i sesongåpningen, og jeg er fortsatt i lykkerus hver gang jeg får se Readings solide forsvarsspill stå i mot tøff motstand. Manager Steve Clarke har nemlig gjort en del enkle grep som har gitt klare resultater både når det gjelder poeng og annen statistikk, men mot Everton i ligacupen denne midtuken gikk det ikke veien. Reading ledet 1-0 etter scoring av brennhete Nick Blackman, men gjestene fra Merseyside snudde oppgjøret til 1-2 senere. Det betyr nok likevel lite for Reading, ettersom det er ligaen som er det store fokuset. Der har Reading 3-0-1 på de fire kampene de har spilt siden jeg skrev denne artikkelen om hvorfor Reading er laget man bør se opp for i høst. Disse gode resultatene har ført Reading opp på en 6. plass med 12 poeng, og med seier her vil de passere Burnley på tabellen. På bortebane har Reading 2-1-1 denne sesongen, hvor tapet kom mot Birmingham City i sesongåpningen. Den kampen fortjente de minst ett poeng i, og det sier litt om hvor sterke Reading er denne sesongen. Spørsmålet er om de er sterke nok til å slå Burnley på Turf Moor.

Readings siste kamper:
Reading – Everton 1-2 (Blackman)
Bristol City – Reading 0-2 (Blackman, McCleary)
Reading – Derby 0-1
Reading – Ipswich 5-1 (Sa x3, Norwood, Blackman)
Brentford – Reading 1-3 (Blackman x2, Sa)

Vurdering: Burnley er solide og ser ut som et topplag. De har likevel et par ting de må rette på fremover, men det gjør ikke noe så lenge resultatene kommer. Her møter de et Reading-lag som imponerer stort. Deres defensive organisering er helt i toppklasse i Championship, men her skal de få kjørt seg. Jeg tror dette er noe Reading kan få til, og velger derfor å gå for borteseier i denne kampen. Jeg må likevel legge til at jeg ikke ville anbefalt noen slags form for spill på dette oppgjøret. 

Tips: B


 

Cardiff City – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: David Marshall er suspendert for vertene, mens Alou Diarra er suspendert hos gjestene. Charlton har også kaptein Johnnie Jackson på skadelisten. 

Det ble en helrød aften da Cardiff City tok turen til Rotherham United forrige runde. På New York Stadium skulle muligheten for seier være god for et dyktig Cardiff-lag, men en omdiskutert dommeravgjørelse skulle ødelegge det meste for Cardiff. David Marshall ble holdt i drakten av en Rotherham-spiller i det han skulle skyte ut ballen, og svarte med å svinge med armene mot motspilleren. Dommeren klarte ikke se hva Rotherham-spilleren gjorde, men hadde et bra øye på det David Marshall fant på. Han valgte derfor å gi rødt kort til Marshall og straffespark til Rotherham. Cardiff slapp inn på det straffesparket, men kom tilbake igjen takket være Peter Whittingham. Mot slutten av kampen så det ut til å ende 1-1, men et uheldig baklengsmål på overtid førte til at Cardiff måtte reise til Wales uten poeng. Det var Cardiffs andre strake tap etter nederlaget mot Hull City forrige runde. Det har vært skuffende for Cardiff ettersom de hadde solide 3-3-0 foran de to tapene. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 2-1-1, hvor seirene har kommet mot Huddersfield Town og Wolverhampton Wanderers.

Cardiffs siste kamper:
Rotherham – Cardiff 2-1 (Whittingham)
Cardiff – Hull 0-2
Cardiff – Huddersfield 2-0 (Mason, Pilkington)
Forest – Cardiff 1-2 (Mason, Jones)
MK Dons – Cardiff 2-1 (Revell)

Etter en bra start på sesongen ser det ut som om noe har satt seg fast i maskineriet til Charlton Athletic. Ting flyter ikke like bra som tidligere, og foran mål er det alt annet enn effektive. Nå har de fem kamper på rad uten seier dersom man tar med cupkampen mot Crystal Palace i midtuken, og hele tre av deres fire siste kamper i ligaen har endt med tap. I forrige serierunde fikk de juling borte mot Blackburn Rovers, og med unntak av et par muligheter fra Tony Watt, var det ikke mye The Addicks stilte opp med i den kampen. Før det klarte de bare skaffe ett poeng hjemme mot Huddersfield Town og Rotherham United, og slike resultater skaper usikkerhet blant fansen. I skrivende stund har Charlton falt til 15. plass med 2-3-3 totalt, og dersom de ikke ønsker å falle lenger ned på tabellen er de nødt til å vinne kamper igjen. Det spørs dog om de klarer gjøre det her, ettersom de har fæle 0-2-2 på bortebane denne sesongen.

Charltons siste kamper:
Crystal Palace – Charlton 4-1 (Sarr)
Blackburn – Charlton 3-0
Charlton – Huddersfield 1-2 (Sarr)
Charlton – Rotherham 1-1 (Bauer)
Wolves – Charlton 2-1 (Gudmundsson)

Vurdering:  Cardiff med to skuffende tap på rad, men de har ikke vært like dårlige som det Charlton har vært i de siste kampene. Dette er en kamp som vil gjøre svært vondt å tape for begge lag, men basert på de siste kampene og Charlton som hadde ligacup kamp i midtuken, tror jeg vertene tar tre poeng her. 

Tips: H


 

Hull City – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Adama Diomande og Alex Bruce, mens gjestene må klare seg uten Chris Taylor, Chris Brown og Jason Lowe til denne kampen. 

Det svinger ikke helt av dette Hull-laget til Steve Bruce for tiden, men de biter seg likevel fast helt i toppen av tabellen. Det er slik det går når man har kvalitetsspillere i de fleste ledd, samtidig som forsvarsspillet til Hull har fungert meget bra i det siste. I forrige runde fikk de besøk av Queens Park Rangers hjemme på KC Stadium, og den kampen kan nok brukes best som sovemedisin nå i ettertid. Hull havnet under i det oppgjøret, men Michael Dawson sikret ett poeng da han scoret på en offensiv dødball. I midtuken sikret de seg avansement til åttendelsfinalen i ligacupen da Swansea ble slått 1-0 hjemme på KC Stadium. Nå skal Hull møte Leicester City på hjemmebane i neste runde, men det er selvsagt ikke der fokuset ligger. Det er i ligaen Hull ønsker å prestere best mulig, og der ligger de i skrivende stund på en 4. plass med 14 poeng. Hjemme på KC Stadium har Hull 3-1-0 å vise til etter fire hjemmekamper. Det er en meget trivelig lesning for Hull-fansen, og kanskje blir statistikken enda bedre på lørdag.

Hulls siste kamper:
Hull – Swansea 1-0 (Meyler)
Hull – QPR 1-1 (Dawson)
Cardiff – Hull 0-2 (Hernandez, Diame)
Brighton – Hull 1-0
Hull – Preston 2-0 (Hernandez, Davies)

Blackburn Rovers sikret seg sin første seier for sesongen da Charlton Athletic kom på besøk forrige helg. Etter å ha skapt en haug med sjanser over to kamper mot Queens Park Rangers og Fulham, skulle endelig de gode prestasjonene fremover på banen bære frukter da The Addicks var på besøk. Jordan Rhodes ble nok en gang den store helten da han scoret to mål i 3-0 seieren mot Charlton, og sikret seg med det sin fjerde scoring på tre kamper. Rovers-fansen er nok ganske så takknemlige for at Rhodes ble værende på Ewood Park etter sommerens overgangsvindu. Mot slutten av kampen kom Tom Lawrence inn for Rovers, og han vartet opp med en herlig målgivende pasning og en lekker scoring. Jeg ser ikke bort fra at han får muligheten fra start mot Hull. Nå ligger Rovers på en 19. plass med syv poeng, og derfor er det gode muligheter til å klatre på tabellen med seier i denne kampen. Det spørs dog om den seieren kommer med tanke på Rovers dårlige prestasjoner på bortebane. De venter fortsatt på sin første seier på fremmed gress for sesongen, og har totalt 0-2-2 på sine fire bortekamper i høst.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Charlton 3-0 (Rhodes x2, Lawrence)
QPR – Blackburn 2-2 (Rhodes, Duffy)
Fulham – Blackburn 2-1 (Rhodes)
Blackburn – Bolton 0-0
Brighton – Blackburn 1-0

Vurdering: Hull er solide, men har helt klart mer å gå på. De henger med i toppen av tabellen, selv om de ikke har sett like sterke ut som noen av deres rivaler i toppen. Rovers på sin side startet elendig, men i de siste kampene har de vist mye bra. De vil nok fort kunne gi Hull tøff kamp om poengene, men jeg tror likevel at vertene vinner. 

Tips: H


 

Ipswich Town – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om, mens gjestene får tilbake Nathan Baker. Korey Smith er usikker for Bristol City. 

Ipswich Town har egentlig fått en slags forventet start, og i skrivende stund ligger de på en femteplass med 14 poeng. Det som dog ikke har vært like enkelt å bli klok på er deres resultater i sesongstarten. Stortap mot Reading er ikke noe man forbinder med et lag som blir ledet av Mick McCarthy, mens seier borte mot Leeds er meget sterkt. Forrige helg fikk Ipswich besøk av Birmingham City, men der endte oppgjøret uavgjort 1-1. David Cotterill sendte Birmingham i ledelsen like etter at han muligens skulle vært utvist for en stygg takling, mens Brett Pitman utlignet på straffespark senere i kampen. Det ble bare ett poeng for Ipswich mot Birmingham, og det skaper litt ekstra press foran denne kampen. Ipswich har 2-1-1 på eget gress denne sesongen, hvor tapet kom mot Brighton & Hove Albion. I midtuken fikk Ipswich prøve seg mot selveste Manchester United på Old Trafford, men der ble de et nummer for små. Wayne Rooney, Andreas Pereira og Anthony Martial scoret målene i den kampen for de røde djevlene, og sørget dermed for at Ipswich måtte reise hjem til Suffolk med et skuffende 0-3 tap.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Birmingham 1-1 (Pitman)
Leeds – Ipswich 0-1 (Smith)
Reading – Ipswich 5-1 (Sears)
Ipswich – Brighton 2-3 (Sears, McGoldrick)
Doncaster – Ipswich 1-4 (Alabi, Fraser, McGoldrick, Pitman)

Bristol City-fansen lengter tilbake til League One, ettersom der vant de i hvert fall fotballkamper. Etter et skuffende tap mot Reading forrige helg hvor Bristol City knapt skapte sjanser før overtid, falt rødtrøyene ned på jumboplass på tabellen. De har lik målforskjell og like mange poeng som det Rotherham United har, og det er ikke en posisjon Steve Cotterill & Co har planer om å inneha lenge. Foran denne kampen har Bristol City 1-2-5 totalt, og i ligaen har de fire kamper på rad uten seier. Citys eneste seier for sesongen kom borte mot Middlesbrough, og det er nettopp det sjokkresultatet som gir City-fansen håp om å få med seg noe fra kampen på Portman Road på lørdag. På bortebane har de 1-1-2 denne sesongen, hvor den uavgjorte kampen kom mot Preston North End i forrige bortekamp. Det blir interessant å se om City kan slå tilbake etter det skuffende tapet i forrige runde.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Reading 0-2
Preston – Bristol City 1-1 (Wilbraham)
Birmingham – Bristol City 4-2 (Kodjia x2)
Bristol City – Burnley 1-2 (Kodjia)
Boro – Bristol City 0-1 (Bryan)

Vurdering: Ipswich varierer litt i prestasjonene, men er et bra og solid lag. Her møter det et Bristol City-lag som trøbler fælt, men som ikke kan undervurderes på grunn av sin seier borte mot Middlesbrough tidligere i sesongen. Til tross for den bragden er det likevel vanskelig å ikke gå for hjemmeseier her.

Tips: H


 

Preston North End – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Paul Huntington og Paul Gallagher er usikre hos vertene. Gjestene mangler de viktige midtbanspillerne Conor Coady og David Edwards. 

Det fungerer ikke foran motstanderens mål for Preston North End. De startet sesongen med brukbare spillere på topp, men manglende kvaliteter fremover på banen sørget for at Stevie May og Eoin Doyle ble hentet på selveste Deadline Day. Etter fem kamper på rad uten seier kunne det virke som om manager Simon Grayson hadde blitt litt vel desperat da The Lilywhites reiste til London for å møte Brentford på Griffin Park forrige helg. Han fant nemlig plass til Stevie May, Eoin Doyle og Joe Garner fra start i den kampen, og det er ganske risikabelt når man spiller bortekamp i Championship. Det så likevel ut til å fungere en stund da Preston ledet 1-0 i over én time, men to raske mål midtveis i andre omgang sørget for at Preston gikk på et nytt nederlag. Prestons eneste scoring i 1-2 tapet mot Brentford kom fra Daniel Johnson, og han har sett mest målfarlig ut så langt i starten for Preston. Det er ikke noe bra tegn for et lag som har såpass mange gode angrepsspillere. I midtuken spilte Preston uavgjort 2-2 mot AFC Bournemouth i ligacupen, men måtte til slutt gi tapt på straffesparkkonkurranse. Nå har Preston falt ned til feil side av streken i bunnen av tabellen, og trenger derfor poeng for å komme seg opp fra den fæle plassen. Hjemme på Deepdale har de 0-2-2 så langt, men kanskje kommer sesongens første hjemmeseier på lørdag?

Prestons siste kamper:
Preston – Bournemouth 2-2 (Johnson, Hugill)
Brentford – Preston 2-1 (Johnson)
Preston – Bristol City 1-1 (Kilkenny)
Preston – Derby 1-2 (Johnson)
Hull – Preston 2-0

Kenny Jackett har ikke fått den starten på sesongen han hadde håpet på. Etter en godkjent retursesong i Championship etter opprykket fra League One i fjor, har årets sesong nesten bare gitt nedturer. Wolves startet sesongen med en kontroversiell seier mot Blackburn Rovers i første serierunde, men etter det har de bare vunnet én kamp. Det er ikke bra nok for ulvene, og i forrige runde ble det uavgjort 0-0 hjemme mot Brighton & Hove Albion. I det oppgjøret ble Conor Coady utvist etter 50 minutter, men likevel holdt de altså unna. Nå er det dog på tide å vinne fotballkamper igjen, og borte mot Preston North end ville vært en fin plass å sikre en ny seier på. Nå ligger ulvene på en 18. plass med åtte poeng, og på bortebane har de 1-0-2. Etter den nevnte seieren mot Blackburn Rovers har det blitt tap mot Bolton Wanderers og Cardiff City. I midtuken ble det tap i ligacupen på bortebane også, da ulvene tok turen til Riverside Stadium for å møte Middlesbrough. Det er med andre ord ikke mye å glede seg over for Wolves-fansen for tiden, men nyheten om at Kevin McDonald skrev under på en ny kontrakt på fredag var likevel et kjærkomment plaster på et blødende sår.

Wolves siste kamper:
Wolves – Brighton 0-0
Bolton – Wolves 2-1 (Afobe)
Wolves – Charlton 2-1 (Edwards, Le Fondre)
Wolves – Barnet 2-1 (Enobakhare, Ojo)
Cardiff – Wolves 2-0

Vurdering: Preston får det ikke til å stemme fremover på banen, men snart må det løsne. Spissene med Joe Garner i spissen har nemlig skapt svært mange sjanser, men marginene er ikke på deres side. Her møter de et Wolves-lag i motgang, og det tror jeg kan være den perfekte motstanderen for Preston. Her tror jeg Stevie May, Joe Garner og Eoin Doyle sørger for tre poeng til vertene. 

Tips: H

About The Author

Leave a Reply