Skrevet av: Eirik Aase

 

Brentford – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Akaki Gogia, Philipp Hoffman og Maxim Colin er noen som er ute hos vertene, samtidig som James Tarkowski er suspendert. Hos gjestene er Clayton Donaldson og Andrew Shinnie usikre. 

Mandag 28.september var dagen hvor man endelig fikk en endring på manager/hovedtrener-siden i Championship. Forrige sesong følte man kanskje at det var et nytt lag som skiftet manager hver runde, men foreløpig har det vært rolig på den fronten på nest øverste nivå i engelsk fotball. Det er kanskje bare tilfeldig, men at det var Brentford som skulle være første lag ut denne sesongen hadde jeg ikke trodd. Det er dog ikke helt overraskende med tanke på deres dårlige start, men når du tenker på hvor mange spillere Brentford har byttet ut i sommer, samtidig som de har lagt om hele klubbens filosofi, hadde man kanskje trodd at de ville vente lenge før de kom til å endre hovedtrener. Om ikke dette var nok, må det nok gjøre vondt for Marinus Dijkhuizen å tenke på alle skadene Brentford har hatt i starten. Den nederlandske hovedtreneren fikk nesten aldri muligheten til å stille sitt beste lag, og da er det vanskelig å lykkes i en så hard liga. Foran denne kampen ligger Brentford på en 19. plass med åtte poeng etter åtte kamper. Ingen krise, men heller ikke imponerende. Ned til nedrykk skiller det ett poeng. På lørdag tapte de 1-2 mot Sheffield Wednesday i et oppgjør som raskt kunne ha endt opp som vinner i. Dessverre for The Bees hadde Wednesday marginene på sin side da Lucas Joao satte inn seiersmålet helt på tampen. Hjemme på Griffin Park har Brentford 1-1-2 denne sesongen, hvor seieren har kommet mot Preston North End. Inn som ny hovedtrener har Lee Carsley kommet, og det blir spennende å se hva han kan få til med dette sjarmerende laget.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Sheff Wed 1-2 (Judge)
Brentford – Preston 2-1 (Vibe, Djuricin)
Boro – Brentford 3-1 (Vibe)
Leeds – Brentford 1-1 (Djuricin)
Brentford – Reading 1-3 (Vibe)

Birmingham City gikk på sesongens kanskje mest skuffende nederlag da Rotherham United kom på besøk på lørdag. Blåtrøyene var store favoritter mot den daværende tabelljumboen, men gikk skikkelig på trynet da det gjaldt som mest. Muligens var det det skuffende nederlaget mot Aston Villa tidligere i uken som fortsatt satte i føttene, ellers var det bare en skikkelig dårlig dag. Selv om Birmingham skapte mest sjanser, var det ingenting å si på at kampen vippet gjestenes vei. Ekstra surt for Birmingham-fansen må det ha vært å se deres tidligere spiss Matt Derbyshire score det ene målet. Derbyshire så ikke ut til å bry seg noe nevneverdig om hvilken motstander han møtte, og sjeldent har han feiret en scoring mer intenst enn det han gjorde på lørdag. Nå ligger Birmingham på en 9.plass med 3-3-2 etter åtte kamper. De har nå tre kamper på rad uten seier i ligaen, men i forrige bortekamp klemte de til med 1-1 borte mot Ipswich Town. Totalt har de 1-2-0 på fremmed gress denne sesongen, hvor seieren kom mot MK Dons. Kan de unngå sesongens første nederlag mot et Brentford-lag som har fått ny hovedtrener?

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Rotherham 0-2
Aston Villa – Birmingham 1-0
Ipswich – Birmingham 1-1 (Cotterill)
Birmingham – Nottingham Forest 0-1
Birmingham – Bristol City 4-2 (Donaldson x3, Grounds)

Vurdering: Helt åpen kamp. Birmingham har vist dårlig form i de siste kampene, og tapet på lørdag var pinlig. Brentford har vært svake i sesongstarten, men det var nok litt strengt å kvitte seg med Marinus Dijkhuizen. Nå får Lee Carsley muligheten, og det er umulig å si hvordan det vil slå ut. Dette kan vippe alle veier, og mye av nøkkelen for gjestene avhenger av om Clayton Donaldson blir frisk. Uten han tror jeg det blir for tøft, mens med han kan dette fort ende uavgjort. Magefølelsen min har størst tro på den velkjente “ny manager-effekten”, og derfor krysser jeg for hjemmeseier.

Tips: H


 

Fulham – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jazz Richards, Luke Garbutt, Scott Parker og George Williams er ute hos vertene. Gjestene mangler Dave Edwards.

“We want six” sang Fulham-fansen fredag kveld. Det er en sang de sjeldent får synge, og at de skulle få muligheten til det hjemme mot byrival Queens Park Rangers hadde jeg aldri trodd. Fulham kjørte ut av startblokkene som en velsmurt maskin, og de så seg aldri tilbake. Til pause ledet de hele 3-0, men fortsatt var jeg ikke sikker på at vertene kom til å holde det helt inn. Fulham har nemlig gått fra å se supergode ut, til å være katastrofalt dårlige i samme kamp. Det var ikke tilfellet på fredag og i andre omgang scoret de enda et mål slik at sluttresultatet ble 4-0. Seieren var en enorm opptur for et lag som har hatt mange skuffelser det siste året. Nå ligger London-klubben på en 13. plass med 11 poeng, og tre av de fire siste kampene har endt med seier. Jeg er fortsatt ikke overbevist, men fortsetter Fulham denne formen blir jeg nødt til å spise mine egne ord. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 2-1-1, hvor tapet kom mot Brighton & Hove Albion i første hjemmekamp. Nå forventer Fulham-fansen at deres helter i hvite drakter skal klare bygge videre på storseieren mot QPR.

Fulhams siste kamper:
Fulham – QPR 4-0 (McCormack x2, Pringle, Dembele)
Sheff Wed – Fulham 3-2 (O´Hara, Cairney)
Fulham – Blackburn 2-1 (Dembele, McCormack)
Rotherham – Fulham 1-3 (Pringle, McCormack, Woodrow)
Fulham – Sheffield United 3-0 (McCormack x2, Dembele)

Det ser bekmørkt ut for Wolverhampton Wanderers for tiden. Tapet av Bakary Sako har vært vondt å svelge, men at det skulle bli såpass hardt som dette hadde jeg ikke trodd. På lørdag spilte Wolves uavgjort borte mot Preston North End på Deepdale, men jeg ble ikke imponert. Preston tok ledelsen etter ti minutter og fikk Joe Garner utvist ti minutter senere. Til tross for en mann mer på banen slet Wolves med å skape mange sjanser mot Preston, og ti minutter før slutt fikk Preston enda en spiller utvist. Med to mann mer på banen klarte endelig Wolves sette press på Preston, og på overtid sørget Kevin McDonald for utligning med en fantastisk scoring fra langt hold. Poenget førte til at Wolves nå innehar en 16. plass på tabellen med ni poeng. De har bare vunnet én av sine syv siste kamper, og jobben til manager Kenny Jackett er alt annet enn trygg. På bortebane har ulvene 1-1-2 denne sesongen, hvor deres eneste seier kom mot Blackburn Rovers i sesongåpningen.

Wolves siste kamper:
Preston – Wolves 1-1 (McDonald)
Wolves – Brighton 0-0
Bolton – Wolves 2-1 (Afobe)
Wolves – Charlton 2-1 (Edwards, Le Fondre)
Wolves – Barnet 2-1 (Enobakhare, Ojo)

Vurdering: Fulham overbeviste stort på fredag og resultatmessig er de i fin form. Nå gjenstår det å se om de kan klare bygge videre på den imponerende seieren mot QPR. Det bør absolutt være mulig mot et formsvakt Wolverhampton Wanderers. Ulvene vil nok gi Fulham tøff kamp, men jeg tror gjestene vil få kjørt seg her. Jeg går for hjemmeseier. 

Tips: H

About The Author

Leave a Reply