Skrevet av: Eirik Aase

 

Derby County – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 14.15
Skader og Suspensjoner: Jason Shackell og Bradley Johnson er klar hos vertene, mens Will Hughes er ute. Gjestene må klare seg uten Ethan Ebanks-Landell. 

Søndag avsluttes en herlig runde med en enda herligere kamp fra Pride Park. Derby County var det enorme forventninger til foran denne sesongen, men i starten har de skuffet stort. Paul Clement kom inn som ny manager, og det var en ansettelse som i mine øyne skapte uforståelig stor optimisme blant Derby-supporterne. Clement har jobbet i fantastiske klubber og hatt Carlo Ancelotti som læremester, men det er likevel ikke mye som tilsier at han automatisk vil bli en god manager. Etter ti serierunder er det tydelig at han har fått en tøff start på starten som Derby-sjef, men det skal sies at Derby i flere kamper har vartet opp med flott spill, men manglende effektivitet foran mål har ødelagt mye. Nå ser ting likevel ut til å ha bedret seg betraktelig, og ikke overraskende skjer det samtidig som det endelig har løsnet for Tom Ince. Den tidligere Blackpool-spilleren er ligaens beste spiller i mine øyne, og har vært nær scoring i nesten samtlige kamper denne sesongen. Nå har han endelig klart å finne nettmaskene, og det har resultert i tre mål på de fire siste kampene. Derby har nå fire seire og én uavgjort på de fem siste kampene, og denne formen har ført de høyt opp på tabellen. Med seier i søndagens kamp vil de være godt plantet helt i toppen av tabellen, og da er det nok ikke mange som fokuserer så mye på den dårlige sesongstarten lenger. Hjemme på Pride Park har Derby svært skuffende 1-3-1 på de fem første på eget gress, hvor seieren kom mot Brentford i forrige runde, mens tapet kom mot Leeds United.

Derbys siste kamper:
Derby – Brentford 2-0 (Martin, Ince)
MK Dons – Derby 1-3 (Ince, Bent, Johnson)
Derby – Burnley 0-0
Reading – Derby 0-1 (Ince)
Preston – Derby 1-2 (Martin x2)

Wolverhampton Wanderers fikk i likhet med Derby County en elendig start på sesongen. Bare to seire på de åtte første kampene, samtidig som prestasjonene var langt fra imponerende, skapte stor bekymring blant Wolves-supporterne. Ved et tidspunkt ble det diskutert om Kenny Jackett virkelig var den riktige mannen til å lede dette Wolves-laget til toppen av Championship, men etter de to siste kampene har den diskusjonen blitt lagt død for en stund. Wolves har nemlig klemt til med to fantastiske 3-0 seire mot henholdsvis Fulham og Huddersfield Town. Skeptiske sjeler vil nok likevel påpeke at Fulham fikk en spiller utvist tidlig, mens alle lag kan slå Huddersfield komfortabelt de gangene The Terriers ikke har dagen. Jeg er likevel imponert og man husker kanskje forrige sesong hvor Wolves var fullstendig søppel i november, mens de slo betraktelig tilbake i desember. Kanskje er det noe lignende vi ser nå, bare at det skjer ved et tidligere tidspunkt i sesongen. Tiden vil vise om Wolves virkelig har funnet godformen, eller om de siste resultatene bare er et blaff. Det eneste som er sikkert er at de vil få det blytungt mot et formsterkt Derby County på søndag. Da ulvene reiste til Pride Park forrige sesong ble de sendt hjem skamfulle og fulle med skrubbsår etter et sviende 0-5 nederlag. Det tapet sitter nok i hodet på flere av Wolves-spillerne foran søndagens kamp. På bortebane har Wolves 2-1-2 denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Fulham og Blackburn Rovers. Kanskje kommer seier nummer tre mot Derby?

Wolves siste kamper:
Wolves – Huddersfield 3-0 (Afobe x2, McDonald)
Fulham – Wolves 0-3 (Ojo, Le Fondre, Henry)
Preston – Wolves 1-1 (McDonald)
Wolves – Brighton 0-0
Bolton – Wolves 2-1 (Afobe)

Vurdering: Derby har endelig begynt å se ut som det laget man forventet at de skulle være denne sesongen. De flyr oppover på tabellen og er ikke enkle å slå. Her møter de et Wolves-lag som har imponert med to sterke seire på de to siste kampene. Den seiersrekken tror jeg likevel stopper på søndag, ettersom jeg tror at et Derby-lag ledet an av Tom Ince og Chris Martin tar tre poeng i dette oppgjøret. 

Tips: H

About The Author

Leave a Reply