Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Lørdagens TV-meny:
13.30: MK Dons – Ipswich Town (TV2 Sport Premium 2)
16.00: Derby County – Brighton & Hove Albion (TV2 Sport Premium 2)

Helgens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Hull City – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.48
Middlesbrough – Birmingham City (Hjemmeseier) 1.50
Totalodds: 2.22

 


 

MK Dons – Ipswich Town
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Joe Walsh, Matt Upson og Simon Church er sannsynligvis ute hos vertene, mens Kevin Bru og Larsen Toure mangler hos Ipswich. 

Årsverste var dommen fra manager Karl Robinson etter MK Dons svake kamp mot Brentford forrige helg. The Bees vant 2-0 over MK Dons, noe som betyr at den nyopprykkede klubben nå har fire kamper på rad uten seier. Robinson var ikke nådig i kritikken etter tapet, og ga klar beskjed om at det er mange spillere som ikke kommer til å spille mer i klubben i vår dersom de ikke skjerper seg. Etter tapet falt de ned på en 20. plass med 16 poeng. Hjemme på Stadium:MK har de 3-1-5 denne sesongen, og på de fire siste på eget gress har de brukbare 2-1-1. Det overskygger likevel ikke det faktum at MK Dons bare har vunnet én av sine åtte siste kamper.

MK Dons siste kamper:
Brentford – MK Dons 2-0
Wolves – MK Dons 0-0
MK Dons – Fulham 1-1 (Bowditch)
Brighton – MK Dons 2-1 (Maynard)
MK Dons – Charlton 2-0 (Bowditch)

Etter den imponerende 3-0 seieren borte mot Charlton Athletic for to runder siden, var det knyttet stor spenning til hvordan blåtrøyene skulle få det til mot et sterkt Middlesbrough. Svaret på det spørsmålet fikk vi servert fredag kveld for en uke siden, og Ipswich-fansen likte ikke det de så. Boro ble rett og slett for sterke og vant komfortabelt 2-0. En skikkelig kalddusj for et Ipswich-lag som hadde seks kamper på rad uten tap før møtet med Boro. Nå innehar de en 9. plass med 28 poeng, og opp til play-off skiller det bare ett poeng. På bortebane har Ipswich 4-2-3 denne sesongen, og på de to siste kampene på fremmed gress har de skrapt sammen hele åtte mål.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Boro 0-2
Charlton – Ipswich 0-3 (Murphy x2, Sears)
Ipswich – Wolves 2-2 (Murphy, Douglas)
Rotherham – Ipswich 2-5 (Murphy x3, Pitman, Douglas)
Ipswich – Bolton 2-0 (Maitland-Niles, Pitman)

Vurdering:  MK Dons ser fortsatt svake ut, og det er ingenting som tyder på at det endrer seg med det første. Karl Robinson har vært skikkelig tøff med laget sitt i media denne uken, og nå får vi se hvordan det slår ut. Ipswich ble et nummer for små forrige kamp, men viste bra form før det. Jeg tror gjestene vinner denne kampen.  

Tips: B (2.20 @ Nordicbet)


 

Derby County – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Scott Carson ser ut til å være ute hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Sam Baldock, Kazenga LuaLua og Gaetan Bong. 

Det er litt enten eller for Derby County på fremmed gress denne sesongen. Mot Sheffield Wednesday forrige runde fikk vi se det litt mer kjedelige Derby-laget, mens man mot Hull City i den foregående kampen fikk se et Derby-lag som det luktet Premier League av. Slik har det egentlig vært i hele høst, og det må irritere hovedtrener Paul Clement en del at spillerne ikke klarer prestere mer stabilt. Kampen mot Sheff Wed endte uansett uavgjort 0-0, noe som betyr at The Rams har solide 7-2-1 på sine ti siste kamper. Dette har ført de opp på en 3. plass med 37 poeng, mens lørdagens motstander troner øverst på tabellen med 41 poeng. På hjemmebane har Derby 5-3-1 denne sesongen, og samtlige av deres fem siste hjemmekamper har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Sheff Wed – Derby 0-0
Hull – Derby 0-2 (Butterfield x2)
Derby – Cardiff 2-0 (Weimann, Thorne)
Forest – Derby 1-0
Derby – QPR 1-0 (Weimann)

Nå kommer manndomsprøven for et Brighton-lag som har gått ubeseiret frem til nå. Hele 19 runder har Brighton gått gjennom uten å tape, og den prestasjonen er helt ellevill i en slik liga som dette. Det kryr av jevne kamper, og da er det spesielt at det aldri vipper mot Brightons favør. Det er strengt tatt nettopp det som skiller de beste lagene med de svakere lagene i denne ligaen. Forrige helg virket det som om den ubeseirede rekken skulle stoppe da Charlton Athletic var på besøk, men til tross for at The Addicks ledet 2-0 etter fem minutter, klarte Brighton snu kampen og vinne 3-2. Nå troner de øverst på tabellen med 41 poeng, og ned til neste lag skiller det to poeng. På bortebane har de 3-6-0 denne sesongen og 12-9 i målforskjell.

Brightons siste kamper:
Brighton – Charlton 3-2 (Hemed, Wilson, Zamora)
Brighton – Birmingham 2-1 (March, Zamora)
Burnley – Brighton 1-1 (Zamora)
Brighton – MK Dons 2-1 (Murphy, March)
Sheff Wed – Brighton 0-0

Vurdering:  Jeg har meldt det før, men hver gang har jeg tatt feil. Denne gangen prøver jeg meg igjen på at Brighton går på sitt første tap for sesongen. Dette tar vertene. 

Tips: H (2.00 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det er fortsatt ikke mulig å bli klok på Cardiff City, men det er ingen tvil om at de i hvert fall leverer på et nivå som er bra nok til at man ikke kan avskrive de i kampen om play-off. Noe mer enn det har jeg derimot ingen tro på. Forrige helg tok de tre viktige poeng borte mot tabelljumbo Bolton Wanderers etter en utrolig 3-2 seier, men to baklengsmål mot Bolton vil nok ikke Russell Slade være særlig fornøyd med. Nå har Cardiff bare to tap på de ti siste kampene, men også bare tre seire. Det blir nemlig en del uavgjort når waliserne er i aksjon, slik som da Burnley var på besøk på Cardiff City Stadium for et par uker siden. Foran lørdagens kamp innehar Cardiff den siste play-off plassen med sine 29 poeng, mens de har 5-3-1 på eget gress. Det eneste laget som har reist hjem fra Cardiff City Stadium med tre poeng i bagasjen er Hull City. Det er med andre ord ingen enkel plass å komme til.

Cardiffs siste kamper:
Bolton – Cardiff 2-3 (Malone, Watt, Pilkington)
Cardiff – Burnley 2-2 (Gunnarsson, Morrison)
Derby – Cardiff 2-0
Cardiff – Reading 2-0 (Jones, Connolly)
Leeds – Cardiff 1-0

Optimismen og stemningen er både stor og bra ved Hillsborough, men forrige uke fikk Sheffield Wednesday-fansen servert to nedturer. Først ble det exit i ligacupen da de møtte Stoke City på Britannia Stadium, før de noen dager senere spilte uavgjort 0-0 hjemme mot Derby County. Sistnevnte var kanskje ikke så veldig skuffende, men likevel var det frustrerende for The Owls å bare sikre seg ett poeng etter en bra gjennomført kamp mot et såpass sterkt lag som Derby. Foran lørdagens kamp har uglene bare ett tap på de ti siste ligakampene, og det kom mot Charlton Athletic. De innehar en 7. plass på tabellen med 29 poeng, og vil klatre opp på play-off med seier her. På bortebane har de 2-4-3 denne sesongen, hvor Rotherham United og Brentford er lagene som har blitt slått.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Derby 0-0
Stoke – Sheff Wed 2-0
Blackburn – Sheff Wed 2-2 (Sougou, Joao)
Sheff Wed – Huddersfield 3-1 (Joao x2, Lee)
Charlton – Sheff Wed 3-1 (Forestieri)

Vurdering: Alt ved denne kampen lukter det uavgjort av. Umulig å gjøre noe annet enn å sette et kryss i midten. 

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Charlton Athletic – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må klare seg uten Patrick Bauer, mens Sol Bamba mangler hos Leeds. 

Et godt tegn på at eg lag sliter både på og utenfor banen fikk vi da Charlton Athletic tok turen til sørkysten for å møte ubeseirede Brighton & Hove Albion forrige runde. Etter fem minutter hadde Charlton sjokkert oss alle ved å score to mål, men senere i kampen snudde Brighton 0-2 til 3-2. Charlton måtte reise hjem igjen uten poeng, og det er lite som stemmer for rødtrøyene. Selv om de nylig vant to strake kamper mot henholdsvis Sheffield Wednesday og Birmingham City, føltes det mer som et lite blaff. Jeg frykter derfor for Charlton for tiden, både på grunn av svake prestasjoner på banen, men også for måten klubben blir drevet på. Foran helgens runde innehar Charlton en 22. plass med 16 poeng, og ligger dermed på nedrykksplass. Hjemme på The Valley har de 3-2-4 denne sesongen, men bare én av de syv siste kampene på eget gress har endt med seier.

Charltons siste kamper:
Brighton – Charlton 3-2 (Lookman, Reza)
Charlton – Ipswich 0-3
Birmingham – Charlton 0-1 (Jackson)
Charlton – Sheff Wed 3-1 (Jackson, Makienok, Ghoochannejhad)
MK Dons – Charlton 2-0

Jeg har sjeldent hatt mindre tro på Leeds-seier enn det jeg hadde forrige helg da Hull City kom på besøk på Elland Road. Derfor var overraskelsen stor da Tom Adeyemi og Chris Wood sikret tre poeng for Leeds med sine scoringer da de vant 2-1. Nå er spørsmålet om Leeds klarer bygge videre på denne seieren, slik de ikke klarte gjøre da de vant 3-0 borte mot Huddersfield Town for noen uker siden. Den gang ble de slått 0-1 hjemme av Rotherham United, men kanskje vil det gå bedre denne gangen? Manager Steve Evans trenger nemlig gode resultater, og helst bør de komme etter hverandre slik at man får tilbake den gode følelsen på Elland Road. Foran helgens runde ligger Leeds på en 17. plass med 22 poeng, og på bortebane har de 3-4-2. Bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier, og det skjedde da de reiste på besøk til Yorkshire-rival Huddersfield Town.

Leeds siste kamper:
Leeds – Hull 2-1 (Adeyemi, Wood)
QPR – Leeds 1-0
Leeds – Rotherham 0-1
Huddersfield – Leeds 0-3 (Wood, Antenucci, Mowatt)
Leeds – Cardiff 1-0 (Mowatt)

Vurdering:  Charlton med et sviende tap forrige helg, og formen er ikke bra. De viste likevel litt positive takter for noen uker siden, men jeg tror de får det tøft her. Leeds er heller ikke noe stabilt bra lag, men viste forrige helg at de kan finne på hva som helst på en god dag. Jeg tror de får en god dag på lørdag, og markerer derfor for borteseier. 

Tips: B (2.55 @ Nordicbet)


 

Fulham – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Vertene får tilbake Moussa Dembele, mens gjestene vil se nærmere på John Swift og Alan McCormack før kampstart. 

Et fryktelig svakt Fulham har brukt over én måned på å finne en erstatter for Kit Symons, og fortsatt har man ikke klart å finne den riktige. Ette flere mislykkede forsøk har man i hvert fall fått inn tidligere Sheffield Wednesday-sjef Stuart Gray til å lede laget i tiden fremover, uten at Fulham-fansen tar saltoer av den grunn. Med Gray på sidelinjen vil Fulham likevel ha god mulighet til å snøre igjen bakover på banen, og det er nødvendig. Forrige runde tapte de hele 0-3 borte mot Nottingham Forest, og for én måned siden ble det 2-5 hjemme mot Birmingham City. Nå har Fulham fem kamper på rad uten seier, noe som har ført de ned på en 16. plass med 22 poeng. Hjemme på Craven Cottage har de 3-3-3, men bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Forest – Fulham 3-0
Fulham – Preston 1-1 (McCormack)
MK Dons – Fulham 1-1 (Dembele)
Fulham – Birmingham 2-5 (McCormack, Kacaniklic)
Burnley – Fulham 3-1 (McCormack)

Brentford hadde full kontroll da de slo MK Dons 2-0 hjemme på Griffin Park forrige helg, og dermed fortsatte de på sin lange klatring mot toppen av tabellen. Etter seieren mot MK Dons har de nå meget imponerende 6-2-1 på sine ni siste kamper, noe som har ført de opp til en 10. plass med 28 poeng. Lasse Vibe og Alan Judge har virkelig vist seg frem de siste ukene, og forrige helg klarte begge sikre seg en plass på scoringslisten. På bortebane har Brentford 3-3-3 denne høsten, og de har ikke tapt en eneste av sine fire siste på fremmed gress.

Brentfords siste kamper:
Brentford – MK Dons 2-0 (Vibe, Judge)
Bolton – Brentford 1-1 (Swift)
Brentford – Forest 2-1 (Hofman, Canos)
Blackburn – Brentford 1-1 (Vibe)
Brentford – Hull 0-2

Vurdering:  Fulham i elendig form, men en ny mann på sidelinjen kan muligens hjelpe. Brentford i flott form og bør ha god selvtillit foran dette derbyet. Uavgjortfaren er absolutt tilstede, men jeg markerer for borteseier. 

Tips: B (2.70 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:   Vertene må klare seg uten Dean Whitehead til denne kampen, mens Nathan Baker er suspendert hos gjestene. 

Forrige helg sikret Huddersfield Town seg sin første seier under David Wagners ledelse, og de tre poengene kom ikke som noen overraskelse. Huddersfield møtte nemlig et Birmingham-lag som sliter kraftig når de må styre spillet, samtidig som Birmingham manglet flere av sine aller beste spillere. Kampen endte til slutt med en 2-0 seier, og dersom du ikke har sett scoringen til Nakhi Wells enda, bør du gjøre det nå. Ikke fordi Wells gjorde noe heftig, men fordi vingen Sean Scannell løp med ballen over hele banen før han la den over til Wells i forkant av scoringen. Nå ligger Huddersfield på en 19.plass med 18 poeng, men bare én seier på de syv siste kampene skremmer ingen. Hjemme på John Smith´s Stadium har de 2-3-4 denne sesongen, men samtlige av deres tre siste hjemmekamper har endt med tap.

Huddersfields siste kamper:
Birmingham – Huddersfield 0-2 (Lolley, Wells)
Huddersfield – Middlesbrough 0-2
Sheff Wed – Huddersfield 3-1 (Scannell)
Huddersfield – Leeds 0-3
Reading – Huddersfield 2-2 (Paterson, Wells)

Det er tøffe tider for Bristol City-fansen. Stadion blir bygget på slik at de skal få en skikkelig storstue på Ashton Gate, men kanskje virker det som om man fokuserer for mye på stadionbygging, og for lite på lagbygging. Man har nemlig sett flere ganger at City-troppen har vært i det tynneste laget, og akkurat nå ser de ut til å måtte betale for det. Forrige helg gikk de på sitt andre strake tap da Blackburn Rovers kom på besøk på Ashton Gate. Lancashire-klubben vant 2-0, og i den foregående kampen tapte City 0-3 borte mot Rotherham United. På de åtte siste kampene har City bare vunnet én kamp, og det har ført de ned på en 21. plass med 16 poeng. På bortebane har de svake 1-4-4, og man må helt tilbake til 22.august for å finne forrige borteseier. Den kom mot selveste Middlesbrough på Riverside Stadium, men siden den gang har de syv bortekamper på rad uten seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Blackburn 0-2
Rotherham – Bristol City 3-0
Bristol City – Hull 1-1 (Agard)
Bolton – Bristol City 0-0
Bristol City – Wolves 1-0 (Kodjia)

Vurdering:  Åpen kamp, men Huddersfields seier forrige runde og nye hovedtrener, gjør at jeg holder de som favoritter mot et formsvakt Bristol City denne runden. 

Tips: H (2.20 @ Nordicbet)


 

Hull City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:   Michael Dawson er usikker, men det ser ut som om toppscorer Abel Hernandez er ute hos vertene. Max Clayton er langtidsskadd hos Bolton, mens Mark Davies returnerer. 

Endelig kan Adama Diomande få sin debut for Hull City. Den tidligere Stabæk-spissen har vært skadet de siste månedene, men til helgens kamp melder lokalavisen at Diomande er aktuell for en plass på benken til tigrene. Dersom Diomande skulle få muligheten i lørdagens kamp, kunne han strengt tatt ikke drømt om en bedre kamp å gjøre det i. Hull får nemlig besøk av et håpløst Bolton-lag. At det er en forholdsvis enkel motstander passer bra for Hull også, ettersom de nå må slå tilbake etter tre strake tap. Først ble det tap mot Derby County, før Manchester City ble for sterke i ligacupen. Forrige helg tapte Hull 1-2 borte mot Leeds United. Nå ligger Hull på en 4. plass med 35 poeng. Opp til tabelltopp skiller det seks poeng. Hjemme på KC Stadium har Hull 6-2-1 denne sesongen. Det eneste tapet har kommet mot Derby, og det skjedde i forrige hjemmekamp.

Hulls siste kamper:
Leeds – Hull 2-1 (Elmohamady)
Man City – Hull 4-1 (Robertson)
Hull – Derby 0-2
Bristol City – Hull 1-1 (Maloney)
Hull – Boro 3-0 (Diame, Clucas, Huddlestone)

Bolton kjemper en desperat kamp mot å bli satt under administrasjon utenfor banen, mens de på banen kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk til League One. Etter et skuffende 2-3 tap hjemme mot Cardiff City forrige helg har de nå tretten kamper på rad uten seier. Ikke overraskende ligger de plassert helt på bunnen av tabellen med bare 12 poeng, og opp til trygg plass skiller de fire poeng. Den avstanden er ikke urovekkende stor, men den vil fort bli større dersom The Trotters ikke hever seg snart. Det positive fra tapet mot Cardiff var at Bolton faktisk scoret to ganger, og det er ikke noe som skjer veldig ofte. På bortebane har Bolton elendige 0-2-7, og er derfor ligaens svakeste lag på bortebane. Man må faktisk helt tilbake til april for å finne forrige gang Bolton tok tre poeng på fremmed gress.

Boltons siste kamper:
Bolton – Cardiff 2-3 (Madine, Dervite)
Bolton – Brentford 1-1 (Danns)
Reading – Bolton 2-1 (Feeney)
Bolton – Bristol City 0-0
Ipswich – Bolton 2-0

Vurdering: Selv med tre strake tap, er det umulig å se for seg at Hull skal gå på et tap her. Dette tar vertene.    

Tips: H (1.48 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene må nok klare seg igjen uten Clayton Donaldson og David Cotterill. 

Forrige runde fikk vi igjen se Middlesbrough vise styrke slik vi vet de kan gjøre. Aitor Karankas gutter tok en sterk 2-0 seier borte mot Ipswich Town, og sikret seg dermed sin tredje strake seier i ligaen etter fadesen mot Hull City for noen ukers tid siden. Siden tapet mot Hull har man tatt ni av ni mulige poeng, samtidig som man ikke har sluppet inn mål. Innimellom har man røket ut av ligacupen mot Everton, men det er det ikke så mange som tenker på akkurat nå. Foran lørdagens kamp innehar Boro en andreplass på tabellen med 39 poeng, og opp til serieleder Brighton & Hove Albion skiller det to poeng. Hjemme på Riverside Stadium har de meget gode 7-1-1 denne sesongen, hvor det ene tapet har kommet mot Bristol City.

Middlesbroughs siste kamper:
Ipswich – Boro 0-2 (Stuani, Nugent)
Boro – Everton 0-2
Huddersfield – Boro 0-2 (Clayton, Nsue)
Boro – QPR 1-0 (Leadbitter)
Hull – Boro 3-0

Birmingham City sliter litt for tiden, og jeg er ikke overrasket. Lenge har jeg påpekt viktigheten av Clayton Donaldson på topp hos Birmingham, både for hans målfarlighet, men enda mer på grunn av måten han blir brukt på som oppspillspunkt. Uten han sliter blåtrøyene med å holde ballen fremme på banen, slik at de kan unngå å forsvare seg konstant gjennom kampen. Når man i tillegg manglet David Cotterill og James Vaughan til kampen mot Huddersfield forrige runde, var det kanskje ikke så rart at det endte med tap. Nå har Gary Rowett & Co tapt tre kamper på rad etter den imponerende 5-2 seieren over Fulham forrige måned. Nå er det på tide å reise seg igjen, men det spørs om det skjer mot en såpass bra motstander som Boro. På bortebane har Birmingham 5-2-2 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens nest beste bortelag. Nå ligger blåtrøyene på en 8. plass med 28 poeng, men bare én av de syv siste kampene har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Huddersfield 0-2
Brighton – Birmingham 2-1 (Toral)
Birmingham – Charlton 0-1
Fulham – Birmingham 2-5 (Gleeson, Caddis, Toral, Donaldson, Solomon-Otabor)
Birmingham – Blackburn 0-0

Vurdering: Alt kan skje, men med tanke på formen og forfallene hos bortelaget, er det vanskelig å se for seg noe annet enn hjemmeseier her. 

Tips: H (1.50 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:   Jermaine Beckford, Stevie May og Chris Humphrey er ute hos vertene, mens Stephen Quinn og Aaron Tshibola er ute hos gjestene. 

Forrige helg tok Preston North End den korte turen til Turf Moor for å møte Lancashire-rival Burnley. Med tanke på Prestons form og Burnleys sterke høstsesong, var det vanskelig å se for seg at Preston skulle reise hjem med alle poengene. Likevel var det nettopp det som skjedde. Will Keane trakk det lengste strået i duell med tvillingbror Michael Keane, og sendte Preston i ledelsen. Senere i kampen sikret Daniel Johnson seieren med sin 2-0 scoring. Det var The Lilywhites første seier på over én måned, og før kampen mot Burnley hadde de bare én seier på de seks siste kampene. Etter seieren mot Burnley ligger Preston på en 18. plass med 21 poeng. Hjemme på Deepdale har de svake 1-5-3, og er dermed det nest svakeste hjemmelaget i Championship.

Prestons siste kamper:
Burnley – Preston 0-2 (Keane, Johnson)
Fulham – Preston 1-1 (Garner)
Preston – Blackburn 1-2 (Garner)
QPR – Preston 0-0
Preston – Forest 1-0 (Doyle)

Reading-fansen har fått oppleve en meget spesiell høst. Først startet de sesongen på utmerket vis med glimrende prestasjoner på banen, mens det ble hentet inn dyktige spillere i alle posisjoner. Opprykksdrømmen var plutselig ikke fjern lenger, slik den var før sommeren. Dessverre for The Royals falt korthuset sammen tidligere i høst da Steve Clarke begynte å flørte med Fulham. Ikke bare mistet han mye respekt hos supporterne, men det virket som om spillerne også følte seg sviktet av sin sjef. De gode prestasjonene på banen forsvant, og nå har Reading bare én seier på de åtte siste kampene. Dette har resultert i at Steve Clarke har fått fyken på Madejski Stadium, og det ser ut som om tidligere Reading-sjef Brian McDermott er på vei inn. I mellomtiden er det Martin Kuhl som ledet skuta, og han skal forsøke å lede Reading til tre poeng på lørdag. Nå innehar Reading en 11. plass med 27 poeng, mens de på bortebane har 3-2-4 denne sesongen. Samtlige tre siste bortekamper har endt med tap.

Readings siste kamper:
Reading – QPR 0-1
Forest – Reading 3-1 (Vydra)
Reading – Bolton 2-1 (Piazon, Williams)
Cardiff – Reading 2-0
Reading – Huddersfield 2-2 (John, Norwood)

Vurdering:  Preston med sterk seier sist, men på hjemmebane er de svake. Reading i elendig form, men likevel bør de ha god mulighet her. Jeg ender på uavgjort. 

Tips: H (2.95 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Burnley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:   

Jakten på Chris Ramseys erstatter er over, og inn har man fått en av de mest spennende managerne på balløya. Tidligere superspiss Jimmy Floyd Hasselbaink er mannen som skal lede QPR til Premier League, og han kommer fra et meget suksessfullt opphold hos Burton Albion. Spørsmålet er hvor stor del av æren Birmingham-sjef Gary Rowett skal ha for at Hasselbaink har lyktes i Burton, ettersom Rowett gjorde en fantastisk jobb med Burton før Hasselbaink kom til The Brewers. Nå får vi sannsynligvis svaret på det, ettersom det å være QPR-sjef garantert ikke er noen dans på roser. Her er forventningene store, og man bør ikke gå lenge uten seire. Spillermateriellet Hasselbaink har til rådighet er meget bra, selv om man kanskje kan sette spørsmålstegn ved de defensive brikkene. Nå skal den nyansatte manageren forsøke å lede QPR til sin tredje strake seier, ettersom QPR har slått Reading og Leeds United 1-0 i de to siste rundene. London-klubben innehar en 12. plass med 26 poeng, og på hjemmebane har de 4-4-1 denne sesongen. Det ene tapet kom mot Nottingham Forest tidligere i høst.

QPRs siste kamper:
Reading – QPR 0-1 (Onuoha)
QPR – Leeds 1-0 (Austin)
Boro – QPR 1-0
QPR – Preston 0-0
Derby – QPR 1-0

Burnley har startet årets sesong på bra vis, og det er lite som tyder på at de ikke kommer til å være med i toppen av tabellen utover våren. Sean Dyche er en trollmann og vet nøyaktig hva som skal til for å være med blant de beste lagene på dette nivået. Likevel må det nevnes at man har kunnet se et par svakhetstegn hos The Clarets de siste rundene. Mot Cardiff lå de under lenge, men ble reddet av en imponerende sluttspurt. Forrige helg gikk de på et bittert tap mot lokalrival Preston North End. Nå er det på tide å slå tilbake etter fire kamper på rad uten seier, men bortekamp mot QPR er alt annet enn lett. Nå innehar Burnley en 5. plass med 34 poeng, og på bortebane har de 3-5-1. Man må tilbake til midten av august for å finne forrige bortetap, og det kom mot Ipswich Town. Nå blir det interessant å se hva de kan finne på i det som blir en spesiell kamp for tidligere QPR-spiller Joey Barton.

Burnleys siste kamper:
Burnley – Preston 0-2
Cardiff – Burnley 2-2 (Hennings, Selvmål)
Burnley – Brighton 1-1 (Gray)
Wolves – Burnley 0-0
Burnley – Fulham 3-1 (Gray x2, Taylor)

Vurdering:  QPR taper sjeldent hjemme, mens Burnley som regel får med seg poeng fra bortekamper. Denne kampen lukter uavgjort, men magefølelsen heller likevel mot hjemmeseier. QPRs solide prestasjoner mot tøff motstand i det siste, samt en ny manager, gjør at vertene får tipset. 

Tips: H (2.25 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply