Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Wolverhampton Wanderers – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Etter bare én seier på de åtte siste kampene, var det mange som satte kaffekoppen i halsen da de så laguttaket til Wolves foran deres møte med Rotherham United forrige runde. Stjernespiller Benik Afobe hadde blitt henvist til benken, og man kan bare tenke seg hvor stort presset på manager Kenny Jackett hadde vært denne uken dersom gamblingen hadde mislyktes. Heldigvis for ulvene gjorde den ikke det, og de endte til slutt opp med å vinne 2-1 over Rotherham på New York Stadium. Seieren førte Wolves opp på en 14. plass på tabellen med 24 poeng, og nå har de faktisk fire kamper på rad uten tap. Dette skyldes tre strake uavgjorte kamper før møtet med Rotherham. Hjemme på Molineux har ulvene vært overraskende svake i høst. Skuffende 2-4-3 har det blitt på de ni hjemmekampene denne sesongen.

Wolves siste kamper:
Rotherham – Wolves 1-2 (Batth, Henry)
Wolves – MK Dons 0-0
Ipswich – Wolves 2-2 (Henry, Afobe)
Wolves – Burnley 0-0
Bristol City – Wolves 1-0

Begynner det endelig å løsne for Nottingham Forest? Det er spørsmålet mange stiller seg i disse dager, men fortsatt virker det å være litt tidlig å svare på det. Det eneste som er sikkert er at de har imponert stort i de siste hjemmekampene. Etter en glimrende 3-0 seier hjemme mot Fulham forrige runde, har de nå tre hjemmeseire på rad. Reading har blitt slått 3-1, mens erkerival Derby County ble slått 1-0. Dette er selvsagt imponerende, men med tanke på formen til Reading og Fulham er jeg ikke overbevist enda. Når man i tillegg legger til at skogvokterne har fire strake tap på bortebane, ser man fort at det fortsatt er en jobb å gjøre. Etter seieren mot Fulham forrige helg innehar Forest nå en 15. plass med 23 poeng. På bortebane har de totalt 2-2-5 denne høsten, men man må faktisk helt tilbake til september for å finne forrige gang rødtrøyene tok tre poeng på fremmed gress.

Forest siste kamper:
Forest – Fulham 3-0 (Mills x2, O´Grady)
Forest – Reading 3-1 (O´Grady, Oliveira x2)
Brentford – Forest 2-1 (Lansbury)
Forest – Derby 1-0 (Oliveira)
Preston – Forest 1-0

Vurdering: Wolves i svak form den siste tiden, men slo likevel til med en fin seier sist runde. Forest med tre sterke seire på de fire siste, men samtlige seire var på hjemmebane. Dette er en vrien kamp å spå, og jeg ender opp med å sette et kryss i midten. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

Man skal bare én måned tilbake i tid for å finne en helt annen hverdag for Blackburn Rovers-supporterne. En grå hverdag med få gleder, hvor man strengt tatt ikke turte sjekke tabellen en gang. Overgangsvinduet var noe man gruet seg til, og spillet på banen var ikke imponerende. Nå er situasjonen blitt en helt annen, og mye av æren for det skal Paul Lambert ha. Med han på plass i klubben har det blitt en herlig positivt atmosfære rundt Ewood Park, og spillerne ser ut til å jobbe hardere enn før. På de tre første kampene til Lambert har det blitt syv poeng, og to av de kampene har vært på bortebane. I tillegg til dette har en viktig spiller som Craig Conway skrevet under på ny kontrakt, mens klubben har kommet seg unna overgangsforbud. Solen skinner med andre ord på klubben som nå ligger på en 13. plass med 24 poeng. Opp til play-off skiller det fem poeng, men veien dit er fortsatt lang, selv om Rovers nå har seks kamper på rad uten tap etter de slo Bristol City 2-0 på fremmed gress forrige runde. Hjemme på Ewood Park har Lancashire-klubben 2-5-2 denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Charlton Athletic og Ipswich Town.

Blackburns siste kamper:
Bristol City – Blackburn 0-2 (Marshall, Hanley)
Blackburn – Sheff Wed 2-2 (Apkan, Evans)
Preston – Blackburn 1-2 (Rhodes, Selvmål)
Blackburn – Brentford 1-1 (Lawrence)
Birmingham – Blackburn 0-0

Etter en fantastisk seier borte mot Leeds United, og en enda mer imponerende seier hjemme mot Bristol City, måtte Rotherham-sjef Neil Redfearn se laget sitt gå av banen uten poeng forrige helg. The Millers fikk besøk av Wolverhampton Wanderers hjemme på New York Stadium, men det skulle vise seg å bli en litt for tøff oppgave. Ulvene vant kampen 2-1, og nå er det opp til Rotherham å slå tilbake. Etter tapet innehar fortsatt rødtrøyene en svak 23. plass på tabellen, og nå skiller det tre poeng ned til tabelljumbo Bolton Wanderers. Rotherham har hele 35 baklengsmål denne sesongen, og er derfor det laget som har slitt mest bakover i hele Championship i høst. Det spørs om det svake forsvarsspillet kan komme seg helskinnet gjennom et møte med et formsterkt Blackburn Rovers med Jordan Rhodes i spissen. På bortebane har Rotherham 2-1-6 denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Leeds United og Birmingham City.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Wolves 1-2 (Newell)
Rotherham – Bristol City 3-0 (Clarke-Harris x2, Frecklington)
Leeds – Rotherham 0-1 (Newell)
Rotherham – Ipswich 2-5 (Barker, Derbyshire)
Boro – Rotherham 1-0

Vurdering: Rovers i flott form og stemningen både blant spillerne og supporterne er meget bra. Rotherham er ikke svake for tiden, men her skal de få det tøft. Dette tar vertene. 

Tips: H (1.55 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply