Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Sunderland – Derby County (Viasat Fotball/Viaplay)

Lørdag:

16.00: Fulham – Norwich City (Viasat Fotball/Viaplay)
18.30: Aston Villa – Hull City (Viasat Fotball/Viaplay)

Søndag:

17.30: Bolton Wanderers – Leeds United (Viasat Fotball/Viaplay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Nottingham Forest – Millwall (Hjemmeseier) 2.04
Aston Villa – Hull City (Hjemmeseier) 2.09
Totalodds: 4.26

 


 

FREDAG:

Sunderland – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Vertene må klare seg uten Bryan Oviedo, Paddy McNair og Duncan Watmore i sesongåpningen. Josh Maja og nysigneringen Robbin Ruiter vil nok heller ikke spille. Gjestene må klare seg uten Darren Bent, George Thorne, Max Lowe og Jason Shackell. Matej Vydra og Nick Blackman er usikre.

Sunderland er nede på nest øverste nivå igjen etter et langt opphold i Premier League. Denne sesongen tror jeg de skal få det tøft i det som blir en intens opprykkskamp. Jeg har plassert The Black Cats helt nede på en 11. plass i årets tabelltips. Manager Simon Grayson er dyktig, men kom inn lenge etter sesongslutt. De har mistet en del spillere, samtidig som nysigneringene ikke har vært de mest imponerende på papiret. I generalprøven ble de feid av sin egen hjemmebane av et Celtic-lag som slet seg videre mot Rosenborg i Champions League denne uke. Det er en del som taler mot Sunderland-suksess denne sesongen, men med Simon Grayson ved sidelinjen vil de nok uansett være et vanskelig lag å spille mot. Spørsmålet er hvor bra hans nye spillergruppe har forstått hans måte å spille fotball på etter hans forholdsvis korte tid i klubben. Forrige sesong vant Sunderland bare 3 av 19 kamper på eget gress. De vil nok få mer å juble for på hjemmebane denne sesongen.

Sunderlands siste kamper:
12.juli: Livingston – Sunderland 0-3 (Khazri, Asoro, Lens)
15.juli: St Johnstone – Sunderland 3-0
22.juli: Bradford City – Sunderland 2-3 (Maja, Lens, Jones)
26.juli: Scunthorpe – Sunderland 0-0
29.juli: Sunderland – Celtic 0-5

Gary Rowett overtok som Derby-sjef i vår. Han overbeviste ikke utover vårsesongen, men samtidig var det liten tvil om at det var den kommende sesongen som kom til å være hovedfokuset. Det ble spesielt tydelig på tampen av sesongen hvor man bare vant én av de fem siste kampene. Nå har Rowett fått en hel sommer til å jobbe med laget, samt øve mer på den defensive organiseringen som han er kjent for. Man har mistet nøkkelspillere som Will Hughes og Tom Ince, men nye spillere som Andre Wisdom, Tom Huddlestone og Curtis Davies holder høyt Championship-nivå. Jeg tror Derby vil være med i toppen denne sesongen og har plassert de på en 7. plass på tabelltipset. Forrige sesong avsluttet Derby elendig på bortebane. de vant bare én av sine ni siste på fremmed gress. Dog må det legges til at de hadde 1-2-2 på fremmed gress etter Rowett kom til klubben, og det var i en periode hvor motivasjonen ikke var helt på topp. I sommer har The Rams sett solide ut bakover på banen, og jeg blir ikke overrasket om de blir et av lagene som slipper inn færrest mål denne sesongen.

Derbys siste kamper:
18.juli: Port Vale – Derby County 0-1 (Bent)
18.juli: Doncaster – Derby County 1-1 (Keogh)
22.juli: Kaiserslautern – Derby County 0-2 (Martin, Johnson)
25.juli: Northampton Town – Derby County 1-0
29.juli: Derby County – Hoffenheim 1-2 (Vydra)

Vurdering: Sunderland skal få kjenne at Championship er en tøff liga. Her møter de et Derby-lag som har fått brukt en hel vårsesong og sommer til å lære seg Gary Rowetts måte å organisere et forsvar på. Sunderland har nok av dyktige spillere som kan gjøre livet surt for gjestene, men samtidig har de hatt en mer trøblete sommer enn det gjestene har hatt. Av en eller annen grunn er oddsen på gjestene betydelig høyere enn hos vertene, noe som er litt rart ettersom dette er en kamp hvor det er umulig å skille de to lagene. Dette stinker uavgjort og sannsynligvis lite mål. Faktisk har jeg større tro på borteseier her, enn hjemmeseier. Likevel er det uavgjort som blir mitt tips fra Stadium of Light.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Matty Cash og Jamie Ward er ute hos vertene. Sid Nelson er den eneste som mangler hos gjestene.

Det er noe spennende på gang hos Nottingham Forest, og det er første gang på lenge jeg kan skrive det. Med den håpløse Al Hasawi-familien borte fra klubben, ser nå fremtiden endelig lys ut for skogvokterne. I vår fikk man hentet inn den dyktige manageren Mark Warburton, og han har nå fått god tid på seg til å få laget til å fungere sammen. Gjennom sin herlige spilletid med fokus på høyt tempo og angrepsfotball kan Forest bli et herlig lag å følge fremover. De har mistet viktige Britt Assombalonga, men har fortsatt nok av spillere som vet hvor målet står. Jeg plasserte Forest på en 17. plass, men rødtrøyene er ett av lagene som jeg har størst tro på vil gjøre mitt tips til skamme. I sommer har Apostolos Vellios levert varene, og kanskje kan han ta med seg den gode formen inn i den nye sesongen. I vår hadde Forest en del varierende prestasjoner, og endte nesten opp med å rykke ned. Hjemme på City Ground avsluttet de sterkt etter Warburton kom til klubben. De vant tre av de fire siste hjemmekampene, deriblant mot topplagene Reading og Huddersfield Town.

Forests siste kamper:
19.juli: Notts County – Nottingham Forest 0-2 (Brereton, Vellios)
22.juli: Mansfield – Nottingham Forest 0-4 (Vellios x2, Walker, Cummings)
25.juli: Nottingham Forest – Girona 2-1 (Vellios)
29.juli: Nottingham Forest – Burnley 1-1 (Murphy)

Millwall er tilbake i Championship igjen etter suksess i play-off. De har i sommer gjort en del spennende signeringer, som blant andre backene James Meredith og Conor McLaughlin. Selv med kloke investeringer på overgangsmarkedet ser likevel ikke troppen særlig bra ut sammenlignet med de andre lagene de skal konkurrere mot. Det ser tynt ut i alle lagdeler rent kvalitetsmessig, og det er langt fra sikkert at måltyven Lee Gregory får en god sesong i Championship. Med Neil Harris ved sidelinjen vil man få knallhard fotball fra The Lions, men om det er nok til å holde seg oppe er jeg usikker på. Derfor plasserte jeg Millwall helt nede på en 23. plass på tabellen. I League One vant de bare to av sine åtte siste kamper på fremmed gress.

Millwalls siste kamper:
8.juli: Dartford – Millwall 1-1 (Thompson)
22.juli: Barnet – Millwall 1-0
25.juli: Stevenage – Millwall 0-0
29.juli: Millwall – Granada 3-0 (Wallace, Williams, O´Brien)

Vurdering: To lag som går godt forberedt inn i den nye sesongen. Forest vil forsøke å gjøre en bra sesong gjennom den herlige spillestilen som Mark Warburton oppnådde suksess med hos Brentford. Millwall vil prøve å få gjestene ut av rytmen med tøff spillestil. I en sesongåpning ser jeg ikke bort fra at Millwall kan lykkes med det, samtidig som jeg har stor tro på at Forest vil finne nettmaskene her. De vil nok skape en del sjanser, mens Millwall vil få det tøffere fremover på banen. Jeg tror vertene tar tre poeng her.

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


LØRDAG:

Fulham – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen skader å melde om hos vertene. Alex Pritchard, Timm Klose, Louis Thompson og Steven Naismith er ute hos gjestene. Russell Martin, Ivo Pinto, Josh Murphy og Wes Hoolahan er usikre.

Den TV-sendte kampen fra 16.00 runden er en skikkelig godbit. Opprykksfavorittene Fulham og Norwich City skal måle krefter allerede i første serierunde. Fulham avsluttet forrige sesong som det store formlaget i Championship. Ingen tok flere poeng enn hvittrøyene fra desember og helt til sesongslutt. De valset over de fleste motstandere rent spillemessig, men slet litt med effektiviteten foran mål, til tross for at de endte opp som det mestscorende laget forrige sesong. Bakover på banen fant motstanderne litt for enkelt veien gjennom de bakre rekker, og det er noe Fulham må gjøre noe med dersom de skal rykke opp. I sommer har de sikret nye avtaler for nøkkelspillerne Tom Cairney og Ryan Sessegnon, mens man har hentet inn litt ekstra kvalitet i enkelte posisjoner. The Cottagers tapte bare én av sine ti siste på eget gress forrige sesong.

Fulhams siste kamper:
8.juli: FC Zlin – Fulham 2-2 (Aluko, De la Torre)
15.juli: Fulham – Chelsea 2-8 (Selvmål, Johansen)
20.juli: West Ham – Fulham 2-1 (Sessegnon)
22.juli: Darmstadt – Fulham 2-2 (Fredericks, Selvmål)
29.juli: Fulham – Wolfsburg 0-3

Norwich City har noe spennende på gang med den karismatiske hovedtreneren Daniel Farke. De har gjort en del signeringer i sommer, og håper nå at de skal klare slå tilbake etter å ha underprestert forrige sesong. Det store spørsmålet er hvor lang tid det vil ta før Farke får laget til å spille slik som han ønsker. Det vil kanskje være for mye å forlange at ting skal klaffe allerede fra første serierunde av. I sommer har det sett bra ut i sesongoppkjøringen, men det er vanskelig å legge for mye vekt på treningskamper. Gultrøyene vant bare fem av sine 23 bortekamper forrige sesong, og er nødt til å bli mye bedre på det området dersom de skal ha et håp om å rykke opp.

Norwichs siste kamper:
15.juli: Cambridge United – Norwich City 0-2 (Josh Murphy, Godfrey)
19.juli: Duisburg – Norwich 0-2 (Oliveira, Selvmål)
21.juli: Bielefeld – Norwich 1-3 (Naismith, Jerome, Oliveira)
25.juli: Charlton Athletic – Norwich City 0-2 (Wildschut, Naismith)
29.juli: Norwich City – Brighton & Hove Albion 1-1 (Watkins)

Vurdering: Fulham imponerte i vår og har fått bruke sommeren til å bygge videre på det som allerede fungerte bra. Her møter det et spennende Norwich-lag som har gjort store forandringer i sommer. Jeg tror gjestene kan få litt startproblemer, spesielt med tanke på skadene, mens Fulham vil fortsette der de slapp. Derfor går jeg for hjemmeseier på Craven Cottage.

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Matty Taylor er ute hos vertene, mens Lloyd Isgrove, Ezekiel Fryers og Liam Lindsay mangler hos gjestene.

Bristol City er et lag som jeg tror vil få det tøft denne sesongen. Deres hovedtrener Lee Johnson fikk overraskende mye tillit forrige sesong, og jeg blir ikke overrasket om han mister jobben i løpet av høsten. Rødtrøyene avsluttet forrige sesong sterkt og unngikk derfor nedrykk, men formen på vinteren var helt forferdelig. I sommer har man mistet Tammy Abraham, men Famara Diedhiou har blitt hentet som erstatter for en rekordstor sum. Det er litt usikkerhet i troppen vedrørende nøkkelspillerne Aden Flint og Joe Bryan som begge har fått bud på seg avslått den siste uken. Det blir interessant å se hvordan det vil slå ut. På hjemmebane tapte de bare én av de syv siste kampene forrige sesong.

Bristol Citys siste kamper:
11.juli: Bath City – Bristol City 0-3 (Bryan, Reid, Paterson)
12. juli: Torquay United – Bristol City 2-0
15.juli: Yeovil Town – Bristol City 1-3 (Reid x2, Magnusson)
25.juli: Cheltenham – Bristol City 0-3 (Engvall x2, Reid)
28.juli: Bristol City – FC Twente 2-0 (Pack, Bryan)

Barnsley er et av lagene det er vanskeligst å spå foran denne sesongen. De har mistet nesten alt de hadde av nøkkelspillere fra forrige sesong, men har brukt sommeren til å hente inn mange spennende spillere. Fellesnevneren for de nye signeringene er at de er forholdsvis uprøvde på dette nivået, og derfor er det vanskelig å vite hvordan det vil slå ut. Den gode nyheten for Barnsley er at de fortsatt har Paul Heckingbottom på plass i klubben. Han kan utrette mirakler, og kanskje er det nettopp det han vil gjøre igjen denne sesongen. The Tykes avsluttet forrige sesong med tap i seks av de syv siste på fremmed gress.

Barnsleys siste kamper:
15.juli: Grimsby – Barnsley 2-1 (Isgrove)
18.juli: Barnsley – Coventry 3-1 (Mallan, Payne, Bradshaw)
22.juli: Barnsley – Huddersfield 0-1
25.juli: Rochdale – Barnsley 0-2 (Ugbo)
29.juli: Rotherham – Barnsley 4-0

Vurdering: Vanskelig å vurdere denne åpne kampen. Bristol City med et ganske likt lag som forrige sesong, men selvsagt uten viktige Tammy Abraham. Barnsley med noe som nesten er et nytt mannskap. Dette kan med andre ord gå begge veier. Med tanke på usikkerheten rundt Barnsley, samt Bristol Citys hjemmeform og Barnsleys borteform, velger jeg likevel å markere for en syltynn hjemmeseier her.

Tips: H (1.85 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Liam Boyce er skadet, mens Ben Turner er suspendert hos vertene. Gjestene er uten Rhys Healey, Lee Camp og Callum Paterson.

Nigel Clough klarte holde Burton Albion oppe i Championship forrige sesong. Det klarte han mot alle odds, og jeg føler egentlig at han ikke har fått nok skryt for den jobben han har gjort på Pirelli Stadium. Nå står han ovenfor en ny tøff sesong, og nok en gang føler jeg meg sikker på at gultrøyene går ned. Enda sikrere i troen ble jeg da deres nye stjernespiss Liam Boyce skadet seg i sesongoppkjøringen og er ute nesten hele sesongen. Burton har sett friske ut i sommer, men det blir noe annet når sesongen starter. De vil nok ikke bli noen kasteball, men jeg tror det blir tøft. Utover våren hadde de en nedadgående kurve, og lite ved sommerens signeringer tyder på at de vil snu den. Bare én av de fem siste på hjemmebane endte med seier i vår.

Burtons siste kamper:
18.juli: Solihull Moors – Burton Albion 1-2 (Lund, Sordell)
21.juli: AFC Wimbledon – Burton Albion 3-0
26.juli: Burton Albion – West Brom 0-1
29.juli: Shrewsbury Town – Burton Albion 1-0
1.august: Burton Albion – Leicester City 2-1 (Akpan, Akins)

Neil Warnock gjorde en fantastisk jobb med Cardiff City etter han ble ansatt som ny manager i fjor høst. Han fikk de fra å være en dumpekandidat til å se ut som et play-off jagende lag. I sommer har han gjort en del meget spennende signeringer, og blåtrøyene ser ut som et lag som kan bite godt fra seg denne sesongen. Kenneth Zohore har fortsatt i sommer der han slapp i vår, mens den nye vingen Nathaniel Mendez-Laing kan bli en hit i Championship. Cardiff avsluttet sesongen litt varierende, men da hadde de heller ikke noe å spille for. På bortebane vant de bare én av sine syv siste kamper, og det skjedde i siste serierunde mot Huddersfield Town.

Cardiff Citys siste kamper:
17.juli: AFC Tavistock – Cardiff City 2-7 (Mendez-Laing x2, Saadi x2, Zohore x2, Ralls)
19.juli: Bodmin Town – Cardiff City 1-3 (Damour x2, Zohore)
21.juli: Plymouth Argyle – Cardiff City 0-1 (Zohore)
25.juli: Shrewsbury Town – Cardiff City 2-1 (Mendez-Laing)
28.juli: Cardiff City – Livingstone 4-0 (Ward x2, Hoilett, Manga)

Vurdering: Burton blir nok å finne i bunnen denne sesongen. Like før sesongstart mistet de viktige Liam Boyce. Nøkkelspillerne som var på lån i vår har returnert til sine klubber, og bortsett fra Matty Lund ser de nye signeringene ganske middelmådige ut. Cardiff så ut som et lag som hørte hjemme på øvre halvdel etter Neil Warnock kom til klubben. De har handlet lurt i sommer og kan få en bra start på sesongen. Jeg tror gjestene tar tre poeng i det som blir en jevn affære på Pirelli Stadium.

Tips: B (2.45 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Adeyemi, Emyr Huws, Luke Hyam og Teddy Bishop er sannsynligvis ute hos vertene. Gjestene mangler skadde Lukas Jutkiewicz og suspenderte Paul Robinson.

1-6 tap mot League One-klubben Charlton Athletic. Det var fasit etter generalprøven til Ipswich Town. Man skal ikke legge for mye vekt på treningskamper, men en slik prestasjon i generalprøven er likevel verdt å nevne. Manager Mick McCarthy har hatt mange Ipswich-supportere på nakken over lengre tid, men har i sommer fått på plass en del spennende signeringer i posisjoner hvor det har vært stort behov for friskt blod. Av den grunn tror jeg Ipswich kan gjøre det bedre denne sesongen, enn forrige sesong. Likevel er det ikke mye som taler for at Ipswich skal finne tilbake til spillet de viste i 2014/15 sesongen. Hjemme på Portman Road avsluttet de forrige sesong med bare ett tap på de åtte siste kampene. Det tapet kom i siste hjemmekamp for sesongen. Fem av kampene endte dog uavgjort, og det blir nok mange nye jevne kamper for Ipswich-fansen denne sesongen også.

Ipswichs siste kamper:
8.juli: Drogheda – Ipswich Town 0-5 (Sears x2, Pitman, Moore, Garner)
18.juli: Peterborough – Ipswich Town 1-3 (Garner x2, McGoldrick)
22.juli: Gillingham – Ipswich Town 2-1 (Rowe)
25.juli: Colchester – Ipswich Town 0-1 (Garner)
29.juli: Charlton – Ipswich Town 6-1 (Dozzell)

Harry Redknapp har brukt sommeren til å utforske overgangsmarkedet. Han har hentet inn noen dyktige spillere, samtidig som han til og med har droppet den ene av sine treningskamper i sommer for å se nærmere på spillere han ønsker å hente til klubben. Birmingham-laget ser klart sterkere ut nå enn da Redknapp overtok jobben, men fortsatt mangler han en del kvalitet i enkelte posisjoner. Viktige Lukas Jutkiewicz skade gjør at blåtrøyene ser tynne ut på topp i lørdagens sesongåpning. Forrige sesong var Birmingham nesten like gode på bortebane som på hjemmebane. Likevel vant de bare én av sine seks siste på fremmed gress.

Birminghams siste kamper:
15.juli: Ironi Kiryat – Birmingham City 0-2 (Frei, Maghoma)
22.juli: Oxford United – Birmingham City 0-2 (Davis, Adams)
26.juli: Kidderminster – Birmingham City 1-1 (Donaldson)
29.juli: Birmingham City – Swansea 0-2

Vurdering: Vanskelig å vurdere denne kampen. Ipswich er ikke spreke ut og skuffet stort i generalprøven. Her møter de et Birmingham-lag som mangler viktige Lukas Jutkiewicz. Dette må nesten bli en jevn affære, og i mine øyne stinker det uavgjort her.

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)

 


 

Preston North End – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Tom Clarke er ute med skade hos vertene. Gjestene mangler bare Liam Palmer.

Fra Simon Grayson til Alex Neil. Det er to helt forskjellige managere, og derfor er det vanskelig å vite hva man får fra Preston North End denne sesongen. De kan potensielt bli en av de mest underholdene klubbene i Championship med Neils herlige angrepsfotball, men kan samtidig floppe fullstendig. I sommer synes jeg de har levert positive tegn, og spillerne virker å ha troen på den nye spillestilen. The Lilywhites avsluttet forrige sesong med bare ett tap på de ti siste hjemmekampene. I sommer har de fått inn spennende spillere som Sean Maguire og Josh Harrop fremover på banen. Den dyktige spissen Jordan Hugill er også fortsatt i klubben, til tross for stor interesse fra andre klubber.

Prestons siste kamper:
15.juli: Stockport County – Preston North End 1-2 (Robinson, Barkhuizen)
18.juli: Morecambe – Preston North End 0-2 (Barkhuizen, Pearson)
19.juli: Accrington Stanley – Preston North End 2-3 (Browne, Cunningham, Robinson)
25.juli: Preston North End – Burnley 1-2 (Maguire)
28.juli: Fleetwood Town – Preston North End 1-5 (Selvmål, Huntington, Barkhuizen, Johnson, Horgan)

To play-off tap på rad. Det er status for Sheffield Wednesday etter de to siste sesongene. Nå feirer de 150 års jubileum, og eier Dejphon Chansiri vil gjerne krone det med opprykk til Premier League. Spørsmålet er om Carlos Carvalhal klarer motivere spillerne sine til å kjempe helt i toppen, nå som han har feilet ved det siste hinderet i to strake sesonger. Med sin defensive spillestil og utrolige angrepsrekke vil jeg nok tro at uglene vil være med i toppen denne sesongen også, men presset på den velkledde portugiseren er ikke overraskende stort. Forrige sesong var de gode på bortebane, og de avsluttet sesongen med tre strake seire på fremmed gress.

Wednesdays siste kamper:
15.juli: Mansfield – Sheffield Wednesday 2-3 (Rhodes, Joao, Lees)
19.juli: Portimonense – Sheffield Wednesday 0-1 (Reach)
22.juli: Vitoria Setubal – Sheffield Wednesday 0-0
26.juli: Doncaster – Sheffield Wednesday 1-2 (Winnall, Hooper)
30.juli: Sheffield Wednesday – Rangers 0-2

Vurdering: Preston med ny manager og spennende signeringer. Her skal de prøve seg mot et av de bedre defensive lagene i Championship. Dette blir helt umulig å spå, men ettersom Preston har blitt gjort til underdog av bookmakerne velger jeg å markere for hjemmeseier. Dette fordi jeg anser det som å være like sannsynlig at vertene vinner, som at gjestene tar tre poeng.

Tips: H (2.95 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Grant Hall og Jordan Cousins er skadet, mens Steven Caulker sannsynligvis ikke er med hos vertene. Gjestene er uten Yann Kermorgant og Garath McCleary, mens Paul McShane er suspendert.

Ian Holloway er min favoritt til å få sparken først av managerne i Championship. Den karismatiske hovedtreneren ankom klubben i fjor høst, men har ikke akkurat klart å løfte dette QPR-laget. Siden han ankom klubben har QPR gått fra å se ut som en spennende outsider på papiret, til å nå være et lag mange tror vil rykke ned. Det er ingenting med London-klubbens handlinger i sommer som gjør at jeg tror de vil gjøre det bedre denne sesongen. Det kan bli en lang og tøff sesong for QPR, og det hjelper ikke at de har et tøft kampprogram foran seg i starten. Hjemme på Loftus Road tapte de to av de tre siste kampene i vår.

QPRs siste kamper:
8.juli: Reading – Queens Park Rangers 5-2 (Grego-Cox x2)
15.juli: Peterborough – Queens Park Rangers 2-4 (Mackie, Robinson, Eze, Owens)
24.juli: Union Berlin – Queens Park Rangers 1-2 (Smith)
23.juli: Lokomotive Leipzig – Queens Park Rangers 3-2 (Manning, Wzsolek)
29.juli: Queens Park Rangers – AFC Bournemouth 0-1

Reading røk i play-off finalen etter straffesparkkonkurranse. Nå har Jaap Stam en tøff oppgave foran seg. Han må forsøke å få spillerne til å løfte hodet etter det bitre finaletapet, samtidig som han skal motivere spillerne til det som blir en ny lang sesong. Gjennom hele forrige sesong imponerte Reading ved å plukke poeng jevnt og trutt, til tross for at de gang på gang skapte færre store sjanser enn sin motstander. Spørsmålet er om de klarer gjøre noe med det denne sesongen, eller om de nå vil slite med dårligere flyt. I sommer har de slått QPR i to treningskamper, mens der verken har blitt svekket eller særlig styrket i sommerens overgangsvindu. Til denne kampen mangler de viktige Yann Kermorgant, og det blir interessant å se hvordan Stam løser det. På bortebane vant Reading tre av sine fem siste kamper i vår.

Readings siste kamper:
15.juli: Reading – Kortrijk 1-0
15.juli: Reading – Genclerbigli 2-2 (Popa, Beerens)
22.juli: Reading – Sparta Rotterdam 0-0
22.juli: Reading – Cercle Brugge 1-1 (Obita)
29.juli: Reading – Vitesse 2-3 (Popa, Swift)

Vurdering: QPR ser svake ut, og Ian Holloway ser ikke ut til å være riktig mann til å lede de. Her får de en tøff start mot et Reading-lag som var marginer fra å rykke opp i vår. Jeg tror på en jevnspilt kamp hvor gjestene ser sterkest ut. Med Yann Kermorgant spilleklar hadde jeg gått for borteseier, men nå synes jeg uavgjort er det beste tipset på Loftus Road.

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)


 

Sheffield United – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Simon Moore er skadet, mens Ched Evans og George Baldock er usikre hos vertene. Harlee Dean er suspendert hos gjestene, mens Sergi Canos er veldig usikker. Alan Judge og Lewis MacLeod er fortsatt skadet.

Endelig er Sheffield United tilbake i Championship. Lydnivået på Bramall Lane på lørdag kommer til å overgå det meste. The Blades bobler over av optimisme, og det er kanskje ikke så rart. De har nemlig ikke tapt en kamp siden Fleetwood Town ble for sterke tilbake i januar(!). I sommer har de vunnet samtlige treningskamper, til tross for sterk motstand fra lag som Malaga og Stoke City. Chris Wilders spillere vet nøyaktig hva som kreves fra han, og derfor er de både samspilte og godt forberedt foran sesongåpningen. Forrige sesong hadde de 17-3-3 på eget gress, mens samtlige seks siste på hjemmebane endte med seier. De vil få tøffere motstand denne sesongen.

Sheff Utds siste kamper:
14.juli: Malaga – Sheffield United 0-1 (Fleck)
18.juli: Chesterfield – Sheffield United 1-2 (O`Connell, Brooks)
21.juli: Rotherham – Sheffield United 1-2 (Selvmål, Stevens)
25.juli: Sheffield United – Stoke City 2-1 (Sharp, Brooks)
28.juli: Eastleigh – Sheffield United 2-3 (Lafferty, Stevens, Done)

Brentford er et av lagene jeg har størst tro på som en positiv overraskelse i Championship denne sesongen. De har egentlig alt som trengs for å blande seg inn helt i toppen, men spørsmålet er om det defensive vil fungere som det skal. I sommer har de sett sterke ut og vunnet mot blant andre Celta Vigo, og utrolig nok har de klart å beholde sin stjernespiller Jota. De kommer til Yorkshire med en angrepsrekke som kan skremme vettet av en hver forsvarsspiller. Forrige sesong avsluttet de våren med bare ett tap på de syv siste bortekampene, og det var til tross for at de på mange måter var ferdigspilt med sesongen i lang tid før siste serierunde.

Brentfords siste kamper:
7.juli: Aldershot – Brentford 1-5 (Cole x2, Canos x2, Jozefzoon)
19.juli: Oxford – Brentford 2-3 (Canos, Vibe, Jozefzoon)
22.juli: Brentford – Southampton 2-2 (Clarke, Vibe)
25.juli: MK Dons – Brentford 2-3 (Jozefzoon)
29.juli: Brentford – Celta Vigo 2-1 (Jota, Vibe)

Vurdering: Sheffield United dekker opp til fest, men jeg ser for meg at Brentford raskt kan bli festbrems. Vertene har ikke tapt siden januar, men vil få kjenne at Championship er betydelig tøffere enn League One. Brentford-laget er i likhet med vertene blitt samspilte over lang tid. Jeg tror vertenes forsvarsspillere vil få problemer med å stå imot Brentford-angrepet i hele kampen. Når bookmakerne da har gjort Brentford til klar underdog i dette oppgjøret, synes jeg borteseier er det mest interessante fra Bramall Lane.

Tips: B (3.30 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kortney Hause, Helder Costa, Ivan Cavaleiro og Ben Marshall er ute hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Et portugisisk krigsskip er en av de farligste skapningene som finnes i havet. Denne sesongen ser jeg ikke bort fra at det er en del portugisiske krigsskip som kan skape trøbbel for en del forsvarsspillere i Championship denne sesongen. Jeg snakker ikke om maneter, men om ulvenes nye signeringer. Spillere som Rúben Neves, Willy Boly, Diego Jota, Helder Costa osv. er alle mer enn kapable til å holde skyhøyt Championship-nivå. Dessverre er sistenevnte fortsatt skadet, men er det nok av spillere som fortsatt gjør Wolves angrepsrekke fryktelig sterk. Molineux kommer til å være full av optimistiske supportere på lørdag, og jeg kan ikke forstå hvorfor ikke denne godbiten blir vist på TV. Wolves var det tredje svakest hjemmelaget i Championship forrige sesong, men kom seg betraktelig utover våren. Nå har de fått inn en ny hovedtrener i Nuno Espirito Santo, og han har nok planer om å gjøre Molineux til et fort igjen.

Wolves siste kamper:
15.juli: Victoria Plzen – Wolverhampton Wanderers 1-2 (Doherty, Dicko)
18.juli: FK Jablonec  – Wolverhampton Wanderers 1-0
22.juli: Shrewsbury Town – Wolverhampton Wanderers 2-0
25.juli: Peterborough United – Wolverhampton Wanderers 0-1
29.juli: Wolverhampton Wanderers – Leicester City 1-0 (Cavaleiro)

Rødtrøyene fra Middlesbrough blir sett på som den kanskje største opprykksfavoritten i Championship. De har fått inn Garry Monk som ny manager i sommer, og har samtidig brukt en haug med penger på sommerens overgangsmarked. Nå skal de prøve seg på en rask retur til Premier League, men det blir ingen enkel sak. I skrivende stund er det en del spørsmålstegn som henger rundt i luften på Riverside Stadium, som blant annet situasjonen rundt Ben Gibson og hvem som skal bekle vingene. Jeg ser fort for meg at det faktisk kan ta litt tid før Boro kommer seg skikkelig i gang, men spørsmålet er hvor mye tid Garry Monk får før resultatene må gå Boros vei. Monk avsluttet forrige sesong med seks bortekamper på rad uten seier med Leeds United.

Boros siste kamper:
12.juli: Oxford United – Middlesbrough 0-0
15.juli: Chesterfield – Middlesbrough 2-0 (Stuani, Bamford)
19.juli: Mansfield – Middlesbrough 2-2 (Soisalo, Fry)
22.juli: Rochdale – Middlesbrough 2-0
29.juli: Middlesbrough – Augsburg 2-1 (Forshaw, Braithwaite)

Vurdering: Vanskelig å vite hvor begge disse lagene står akkurat nå. Jeg forventer å se begge i toppen av tabellen, men de er nok ikke på sitt beste helt enda. Dette tro jeg blir en jevnspilt og gjerne lite underholdene affære. Jeg ser nemlig for meg at dette blir litt “ta-og-føle-på” fra begge lag. Derfor ender jeg opp med uavgjort på Molineux.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Hull City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Jonathan Kodjia, Mile Jedinak og Jack Grealish mangler hos vertene. David Marshall og Moses Odubajo er ute hos gjestene.

Aston Villa har brukt sommeren på å hente inn nødvendig rutine for å kunne være med helt i toppen av tabellen. Strengt tatt hadde de nok ikke trengt det, ettersom de allerede før sommerens overgangsvindu hadde den sterkeste troppen i Championship. Med Steve Bruce som manager kan det likevel være at denne rutinen er det som må til for at de skal rykke opp til Premier League. Villa har hentet mange sterke spillere, men hadde som nevnt bra tropp fra før. Fansen virker ikke å være veldig optimistiske, og det er forståelig etter en svak vårsesong. Det positive for Aston Villa er at de har hatt Bruce som manager i lang tid nå, noe som gjør at de bør møte til sesongstart godt forberedt. Hjemme på Villa Park avsluttet de vårsesongen sterkt med 6-1-1.

Villas siste kamper:
15.juli: Shrewsbury – Aston Villa 2-1 (Lansbury)
18.juli: Walsall – Aston Villa 0-0
23.juli: Duisburg- Aston Villa 0-3 (Hogan x2, Green)
23.juli: Hertha Berlin – Aston Villa 0-2 (Samba, Agbonlahor)
29.juli: Aston Villa – Watford 0-0

Det er lite som minner om en klar opprykksutfordrer hos Hull City akkurat nå. Selv med en spennende og dyktig manager som Leonid Slutsky bak roret, tror jeg bølgene blir vanskelige å mestre for den tidligere russiske landslagstreneren. I sommer har de mistet flere sentrale spillere, mens jeg ikke må kunne sies å være overbevist av spillerne som har blitt hentet inn. Det hersker samtidig en uro i klubben grunnet klubbens håpløse eier, Assem Allam. Akkurat nå ser Hull ut som den studenten som har sovet i timen under hele semesteret, og som nå skal ta eksamen uten å ha øvd skikkelig. Man kan gjerne sammenligne det med forrige sesong hvor man fikk se litt av det samme, og da imponerte man med å slå regjerende mester Leicester City i åpningskampen. Derfor vil det ikke overraske om Hull gjør noe lignende i år, men likevel tyder det meste på at det ikke kommer til å skje.

Hulls siste kamper:
15.juli: Oxford United – Hull City 2-1 (Diomande)
18.juli: Bristol Rovers – Hull City 1-2 (Bowen, Hernandez)
22.juli: Benfica – Hull City 0-1 (Bowen)
25.juli: Hull City  – Nantes 0-0
28.juli: Ajax – Hull City 3-3 (Henriksen, Weir, Batty)

Vurdering: Aston Villa har fått lang tid med Steve Bruce. De bør være godt forberedte, samtidig som de har fått inn viktig rutine i sommer. Her møter de et Hull-lag som har fått ny hovedtrener, men som ikke har hatt de beste forberedelsene. Villa må opp flere hakk sammenlignet med vårsesongen, men basert på Hulls sommer og nåværende tropp, tror jeg vertene tar seieren her.

Tips: H (2.08 @ Nordicbet)


 SØNDAG:

Bolton Wanderers – Leeds United
Kampstart: 17.30
Skader og Suspensjoner: Filipe Morais er sannsynligvis ikke klar hos vertene, mens Pontus Jansson er suspendert hos gjestene.

The Trotters kjempet seg opp fra League One på første forsøk, til tross for at de ble sterkt hemmet av et overgangsforbud. Manager Phil Parkinson har tryllet frem kaniner fra gratishatten på løpende bånd, og har forsøkt å gjøre det samme i sommer. Spillere som Sammy Ameobi og Adam Armstrong har kommet inn for å styrke den offensive delen, noe Ameobi viste for Bolton i vår at han er god til. Postmannen Filipe Morais skrev under på ny kontrakt, mens det jevnt over ser greit ut for hvittrøyene. Troppen er dog ikke sterkere enn at jeg føler meg trygg på at de vil være med i bunnen av tabellen denne sesongen. I League One avsluttet de sesongen med åtte hjemmekamper på rad uten tap.

Boltons siste kamper:
11.juli: Arbroath – Bolton Wanderers 1-2 (Le Fondre, Selvmål)
18.juli: AFC Fylde – Bolton Wanderers 0-0
22.juli: Fleetwood Town – Bolton Wanderers 2-0
25.juli: Stockport County – Bolton Wanderers 0-0
29.juli: Bolton Wanderers – Stoke City 1-2 (Le Fondre)

Optimismen er til å ta og føle på utenfor Elland Road. Klubben har blitt solgt til noen som ser ut til å være betydelig mer kapable til å drive en fotballklubb, enn det Massimo Cellino var. Garry Monk er borte, men han har blitt erstattet av en spennende type i Thomas Christiansen. Laget har blitt forsterket av spennende spillere fra kontinentet, mens Chris Wood fortsatt spiller sine hjemmekamper på Elland Road. Det er mange grunner til å være positive for Leeds-fansen, selv om det er viktig å ikke ta helt av. Troppen er ikke like bra på papiret som mange av konkurrentene i toppen, mens det ikke er noen garanti for at Thomas Christiansen vil lykkes som hovedtrener på dette nivået. Til søndagens møte mangler de viktige Pontus Jansson på grunn av suspensjon, mens dyktige Kyle Bartley ikke lenger er i klubben. Det kan med andre ord bli en tøff start for The Peacocks. I vår avsluttet Leeds sesongen med seks bortekamper på rad uten seier.

Leeds siste kamper:
8.juli: Guiseley – Leeds United 1-5 (Dallas x2, Erwin x2, Antonsson)
12.juli: North Ferriby – Leeds United 0-2 (Roofe, Antonsson)
20.juli: Borussia Mönchengladbach – Leeds United 1-1 (Ayling)
23.juli: Eibar – Leeds United 4-2 (Alioski, Wood)
29.juli: Leeds United – Oxford United 2-0 (Dallas, Roofe

Vurdering: Dette blir tett og jevnt. Jeg ser for meg et fysisk oppgjør hvor duellspillet havner i hovedfokus. Flott fotball tror jeg ikke vi får servert her, til tross for at stemningen fra tribunen kommer til å være fantastisk. Fraværet av Pontus Jansson på stopperplass gjør meg usikker på gjestene, samtidig som vertene ikke ser så sterke ut. Jeg klarer ikke skille disse to lagene, og markerer derfor for uavgjort.

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply