Et selvmål av Alexander Tettey gjorde Norwich City til den store taperen i det rekordjevne opprykksracet i Championship.

Fredag kveld tyvstartet Norwich City og Middlesbrough runden med en herlig toppkamp på Carrow Road. Norwich kom til kampen med fem strake seire og ville ta et langt steg mot Premier League dersom de hadde vunnet, mens Middlesbrough ikke hadde råd til å tape dersom de fortsatt skulle ha håp om å sikre seg direkte opprykk.

Alexander Tettey har vært fantastisk på midtbanen til Norwich denne sesongen, men i fredagens kamp fikk han ikke vist seg fra sin beste side. Etter bare åtte minutter spill stusset han inn et hjørnespark i egne nettmasker, og det skulle vise seg å være kampens eneste mål. Boro tok dermed tre poeng og klatret opp på tredjeplass med 84 poeng, mens Norwich følger på plassen bak med 82 poeng.

AFC Bournemouth startet helgen som serieleder, men gikk på et skuffende poengtap hjemme mot Sheffield Wednesday. Til tross for at Bournemouth fikk en spiller utvist på stillingen 1-1, klarte likevel Matt Ritchie sende den opprykksjagende klubben i ledelsen like før slutt. Da trodde de fleste at Bournemouth kom til å sikre seg tre poeng, men fem minutter på overtid utlignet Chris Maguire på et straffespark for Sheffield Wednesday.

Bournemouth har nå falt ned på andreplass, mens Watford troner øverst på tabellen. Craig Cathcart ble kampens eneste målscorer da Watford vant 1-0 hjemme mot Birmingham City. Gultrøyene møter Brighton & Hove Albion og Sheffield Wednesday i de to siste rundene, og med seire i de kampene vil de kunne juble for opprykk til Premier League.

Like bak de fire lagene i toppen pågår det fortsatt en tøff kamp om plassene som sikrer play-off. Både Ipswich Town og Wolverhampton Wanderers er involvert i den kampen, og på lørdag møttes de på Molineux. Ipswich-manager Mick McCarthy returnerte til sin gamle hjemmebane og reiste hjem igjen til Suffolk med et viktig poeng i bagasjen etter en spennende kamp som endte 1-1.

Jonathan Parr startet kampen for Ipswich og fikk litt over en time på banen før han ble byttet ut. I løpet av den tiden klarte han både vinne frem et hjørnespark som ga Ipswich 1-0, før han kort tid etterpå pådro seg et gult kort da han la Wolves-spiss Benik Afobe i bakken. Ipswich innehar nå den viktige sjetteplassen med sine 75 poeng, mens både Brentford og Wolves følger tre poeng bak.

Det ser ut til å bli play-off på Derby County denne sesongen også, etter en utrolig kamp mot Huddersfield Town på lørdag. Derby tok tidlig ledelsen ved Tom Ince, men senere i kampen havnet de under både 1-3 og 3-4. Ti minutter før slutt var Ince på plass igjen da han sikret poengdeling med sin 4-4 scoring, og nå har de fire poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off.

Det var som vanlig det utenomsportslige som havnet i fokus hos Leeds United denne runden da de tok turen til London for å møte Charlton Athletic. Like før laget skulle reise til London ga plutselig seks av lagets spillere beskjed om at de var skadet. Dette til tross for at hovedtrener Neil Redfearn ikke nevnte noe om disse skadene på pressekonferansen tidligere på dagen. På banen fungerte det heller ikke for Leeds som gikk på sitt femte strake tap.

Wigan Athletic sto i fare for å rykke ned til League One denne helgen, og var avhengig av tre poeng hjemme mot Brighton & Hove Albion for å fortsatt holde liv i håpet om å unngå nedrykk. Det var alt annet enn en enkel oppgave for et Wigan-lag som ikke hadde vunnet på hjemmebane siden august i fjor, men etter 18 hjemmekamper på rad uten seier løsnet det endelig for Gary Caldwells spillere da de tok en viktig 2-1 seier.

Wigan innehar fortsatt 23. plass på tabellen med 39 poeng, og har fem poeng opp til Rotherham United som ligger over streken. Det betyr at Wigan er avhengig av å vinne begge sine to siste kamper for å ha mulighet til å unngå nedrykk. Millwall ligger mellom disse lagene med 40 poeng, men de har én kamp mindre spilt enn Wigan. Det er fortsatt ikke avgjort om Rotherham vil bli fratatt tre poeng for å ha brukt en ikke berettiget spiller tidligere i måneden. Den avgjørelsen kommer nok innen kort tid, og kan potensielt ha stor innvirkning på hvilke lag som må ta turen ned til League One.

Rundens spiller: Rudy Gestede (Blackburn Rovers)
Den høyreiste spissen Rudy Gestede har skapt store problemer for forsvarsspillere i Championship over lang tid, og på lørdag var det Nottingham Forest som fikk store problemer med å stoppe spissen fra Benin. Gestede scoret samtlige av Rovers scoringer i 3-3 kampen, og fikk dermed ta med seg kampballen hjem. Det mest imponerende med hat-tricken var nok det faktum at han scoret alle målene med hodet. Jeg blir overrasket dersom ikke Gestede blir hentet av en Premier League-klubb i løpet av sommeren.

Rundens scoring: Matt Ritchie (AFC Bournemouth)
Matt Ritchie ble overraskende nok ikke nominert til prisen for årets spiller i Championship, men det så ikke ut til å påvirke han i lørdagens kamp mot Sheffield Wednesday. På stillingen 1-1 fikk Bournemouth frispark som Matt Ritchie skulle ta. Ballen ble trillet til siden av Andrew Surman før Ritchie klemte den opp i krysset. Wednesday-målvakt Chris Kirkland var rett og slett sjanseløs.

Rundens kløne: David Button (Brentford)
Brentford var på vei mot tre viktige poeng i kampen om play.-off, men 20 minutter før slutt rotet målvakt David Button det til for London-klubben. Et svakt tilbakespill fra James Tarkowski havnet i føttene på Button, som på en eller annen måte skulle vende bort en aggressiv Mark Davies. Det gikk ikke for Button, og Davies kunne enkelt spasere inn utligningsmålet. Det poengtapet kan fort vise seg å være utslagsgivende i kampen om opprykk.

Rundens hjørnespark: Reece James (Huddersfield Town)
Manchester United-spilleren Reece James er på lån hos Huddersfield Town, og på lørdag viste han frem sin presise innleggsfot i 4-4 kampen mot Derby County. Først hadde han målgivende pasning da hans hjørnespark fant Mark Hudson, men det som skjedde senere var mer spektakulært. Huddersfield fikk hjørnespark på høyresiden som James skulle skru inn i boksen med sin gode venstrefot. På en eller annen måte klarte han skru ballen rett i mål, til Derby-målvakt Lee Grants store fortvilelse. Litt av en måte å score sitt første mål på seniornivå.

About The Author

Leave a Reply