Skrevet av: Eirik Aase

Endelig braker den ny sesongen løs i Championship. Fire lag har fått æren av å sparke i gang galskapen allerede fredag kveld. Sunderland og Derby County ble flyttet til fredagen på grunn av TV, mens Nottingham Forest – Millwall ble flyttet grunnet en cricketturnering som skal spilles i Nottingham på lørdagen.

Fredagens TV-kamp:
20.45: Sunderland – Derby County (Viasat Fotball/Viaplay)


 

Sunderland – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Vertene må klare seg uten Bryan Oviedo, Paddy McNair og Duncan Watmore i sesongåpningen. Josh Maja og nysigneringen Robbin Ruiter vil nok heller ikke spille. Gjestene må klare seg uten Darren Bent, George Thorne, Max Lowe og Jason Shackell. Matej Vydra og Nick Blackman er usikre.

Sunderland er nede på nest øverste nivå igjen etter et langt opphold i Premier League. Denne sesongen tror jeg de skal få det tøft i det som blir en intens opprykkskamp. Jeg har plassert The Black Cats helt nede på en 11. plass i årets tabelltips. Manager Simon Grayson er dyktig, men kom inn lenge etter sesongslutt. De har mistet en del spillere, samtidig som nysigneringene ikke har vært de mest imponerende på papiret. I generalprøven ble de feid av sin egen hjemmebane av et Celtic-lag som slet seg videre mot Rosenborg i Champions League denne uke. Det er en del som taler mot Sunderland-suksess denne sesongen, men med Simon Grayson ved sidelinjen vil de nok uansett være et vanskelig lag å spille mot. Spørsmålet er hvor bra hans nye spillergruppe har forstått hans måte å spille fotball på etter hans forholdsvis korte tid i klubben. Forrige sesong vant Sunderland bare 3 av 19 kamper på eget gress. De vil nok få mer å juble for på hjemmebane denne sesongen.

Sunderlands siste kamper:
12.juli: Livingston – Sunderland 0-3 (Khazri, Asoro, Lens)
15.juli: St Johnstone – Sunderland 3-0
22.juli: Bradford City – Sunderland 2-3 (Maja, Lens, Jones)
26.juli: Scunthorpe – Sunderland 0-0
29.juli: Sunderland – Celtic 0-5

Gary Rowett overtok som Derby-sjef i vår. Han overbeviste ikke utover vårsesongen, men samtidig var det liten tvil om at det var den kommende sesongen som kom til å være hovedfokuset. Det ble spesielt tydelig på tampen av sesongen hvor man bare vant én av de fem siste kampene. Nå har Rowett fått en hel sommer til å jobbe med laget, samt øve mer på den defensive organiseringen som han er kjent for. Man har mistet nøkkelspillere som Will Hughes og Tom Ince, men nye spillere som Andre Wisdom, Tom Huddlestone og Curtis Davies holder høyt Championship-nivå. Jeg tror Derby vil være med i toppen denne sesongen og har plassert de på en 7. plass på tabelltipset. Forrige sesong avsluttet Derby elendig på bortebane. de vant bare én av sine ni siste på fremmed gress. Dog må det legges til at de hadde 1-2-2 på fremmed gress etter Rowett kom til klubben, og det var i en periode hvor motivasjonen ikke var helt på topp. I sommer har The Rams sett solide ut bakover på banen, og jeg blir ikke overrasket om de blir et av lagene som slipper inn færrest mål denne sesongen.

Derbys siste kamper:
18.juli: Port Vale – Derby County 0-1 (Bent)
18.juli: Doncaster – Derby County 1-1 (Keogh)
22.juli: Kaiserslautern – Derby County 0-2 (Martin, Johnson)
25.juli: Northampton Town – Derby County 1-0
29.juli: Derby County – Hoffenheim 1-2 (Vydra)

Vurdering: Sunderland skal få kjenne at Championship er en tøff liga. Her møter de et Derby-lag som har fått brukt en hel vårsesong og sommer til å lære seg Gary Rowetts måte å organisere et forsvar på. Sunderland har nok av dyktige spillere som kan gjøre livet surt for gjestene, men samtidig har de hatt en mer trøblete sommer enn det gjestene har hatt. Av en eller annen grunn er oddsen på gjestene betydelig høyere enn hos vertene, noe som er litt rart ettersom dette er en kamp hvor det er umulig å skille de to lagene. Dette stinker uavgjort og sannsynligvis lite mål. Faktisk har jeg større tro på borteseier her, enn hjemmeseier. Likevel er det uavgjort som blir mitt tips fra Stadium of Light.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Millwall
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Matty Cash og Jamie Ward er ute hos vertene. Sid Nelson er den eneste som mangler hos gjestene.

Det er noe spennende på gang hos Nottingham Forest, og det er første gang på lenge jeg kan skrive det. Med den håpløse Al Hasawi-familien borte fra klubben, ser nå fremtiden endelig lys ut for skogvokterne. I vår fikk man hentet inn den dyktige manageren Mark Warburton, og han har nå fått god tid på seg til å få laget til å fungere sammen. Gjennom sin herlige spilletid med fokus på høyt tempo og angrepsfotball kan Forest bli et herlig lag å følge fremover. De har mistet viktige Britt Assombalonga, men har fortsatt nok av spillere som vet hvor målet står. Jeg plasserte Forest på en 17. plass, men rødtrøyene er ett av lagene som jeg har størst tro på vil gjøre mitt tips til skamme. I sommer har Apostolos Vellios levert varene, og kanskje kan han ta med seg den gode formen inn i den nye sesongen. I vår hadde Forest en del varierende prestasjoner, og endte nesten opp med å rykke ned. Hjemme på City Ground avsluttet de sterkt etter Warburton kom til klubben. De vant tre av de fire siste hjemmekampene, deriblant mot topplagene Reading og Huddersfield Town.

Forests siste kamper:
19.juli: Notts County – Nottingham Forest 0-2 (Brereton, Vellios)
22.juli: Mansfield – Nottingham Forest 0-4 (Vellios x2, Walker, Cummings)
25.juli: Nottingham Forest – Girona 2-1 (Vellios)
29.juli: Nottingham Forest – Burnley 1-1 (Murphy)

Millwall er tilbake i Championship igjen etter suksess i play-off. De har i sommer gjort en del spennende signeringer, som blant andre backene James Meredith og Conor McLaughlin. Selv med kloke investeringer på overgangsmarkedet ser likevel ikke troppen særlig bra ut sammenlignet med de andre lagene de skal konkurrere mot. Det ser tynt ut i alle lagdeler rent kvalitetsmessig, og det er langt fra sikkert at måltyven Lee Gregory får en god sesong i Championship. Med Neil Harris ved sidelinjen vil man få knallhard fotball fra The Lions, men om det er nok til å holde seg oppe er jeg usikker på. Derfor plasserte jeg Millwall helt nede på en 23. plass på tabellen. I League One vant de bare to av sine åtte siste kamper på fremmed gress.

Millwalls siste kamper:
8.juli: Dartford – Millwall 1-1 (Thompson)
22.juli: Barnet – Millwall 1-0
25.juli: Stevenage – Millwall 0-0
29.juli: Millwall – Granada 3-0 (Wallace, Williams, O´Brien)

Vurdering: To lag som går godt forberedt inn i den nye sesongen. Forest vil forsøke å gjøre en bra sesong gjennom den herlige spillestilen som Mark Warburton oppnådde suksess med hos Brentford. Millwall vil prøve å få gjestene ut av rytmen med tøff spillestil. I en sesongåpning ser jeg ikke bort fra at Millwall kan lykkes med det, samtidig som jeg har stor tro på at Forest vil finne nettmaskene her. De vil nok skape en del sjanser, mens Millwall vil få det tøffere fremover på banen. Jeg tror vertene tar tre poeng her.

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply